ASZTROLÓGIA II.

 

A Klári által ajánlott másik sztárasztrológusnál vagy 4 hónap előrejegyzés, vagy 50 % soron kívüli felár és péntek este 7-töl 11-ig tartó időpont között választhattam. Az utóbbi mellett döntöttem, mivel az idő többet ért számomra minden pénznél. Így a családi horoszkóp ellenőriztetése ötünknek 26. 000 Ft kiadást jelent, de így legalább ellenőrizhetem az előző asztrológusra kiadott 10. 000 Ft helyességét is és különben is erről a másik sztárasztrológusról az a hír járja, hogy a jóslatai mindig beválnak.

Ha az ember valamire - jelen esetben az egészségére - elkezd költeni, akkor egy idő után csak fut a pénze után. Jobb helyet vártam, ötlött a fejembe az átalakított mosókonyhába lépvén, de ne legyenek előítéleteink, várjuk meg a végét. Erős kávéval, majd - a parányi vécé kézmosójában mosószer nélkül elöblített, szárazra nem törölt, vízcseppes pohárban málnaszörppel kínált vendéglátóm, miközben napszemüvege és a szimfónia cigaretta mögül bodor füstfellegeket eregetett.

Fellépése, hanghordozása profira utalt és nem is csalódtam. A hetvenes évek végén, közel húsz éve sajátította el tudományát, majd a számítógépprogramot elrontva, véletlenül fejlesztette ki saját programját, mellyel nagy részletességgel és pontossággal tudja előre jelezni az eseményeket. A születési idő pontos meghatározásával kezdtük a horoszkóp felállítását. Magára valamit is adó asztrológus e nélkül semmit sem mond, s bizony kiderült, hogy az újságokban megjelenő horoszkópok még annyi orientációt sem nyújtanak, mint az ötvenes években az úttörő felszerelés olcsó bádogiránytűi, ha eltévedünk az erdőben. Most mégis izgalom fogott el. A tét nagy és az ország egyik legkeresettebb asztrológusánál vagyok.

Már a kezdetnél elakadtunk, mert olyan időpontokat kellett megmondanom, mint nagymamám, testvéreim születésnapja, melyek végett haza kellett telefonálnom. Végre kiszámolta a computer a születési órát és percet. A legtöbb édesanya ugyanis pontosan egy órával teszi előbbre vagy későbbre emlékezetében a szülés időpontját, mint az a valóságban van. Itt pedig már tíz perc eltérés is éveket jelenthet az előrejelzésben. Tátott szájjal bólogattam, de közben azon morfondíroztam, hogy lehet, hogy a másik asztrológus pontosnak találta az édesanyám által megadott háromnegyed kilenc és kilenc közötti időpontot? Most akkor melyik időpont az igaz, hogy is vannak ezek a visszaszámlálások? Szóbahozni persze egyik asztrológusnak sem akartam, hogy másikhoz is megyek, meg ebben a titokzatos tudományban ki tudja, mi hogy van, talán így is jó lesz, hallgassuk meg a tartalmat, majd az eldönti.

Vendéglátóm egy stencilezett papírról olvasta fel jellemzésem, tulajdonságaim, ami enyhén szólva színvonaltalannak tűnt elődje magabiztos, fejből elmondott, mélyenszántó gondolatokat tartalmazó előadásához képest. Elmagyarázta, hogy bár az Oroszlán jegyében születtem, innen vezetői alkatom, leereszkedő, hiú természetem, de az ascendens legalább annyira számit és az pedig Mérleg, innen adódik nyugalmam, kiegyensúlyozottságom, diplomatikus képességem. - Nehezen viseli társ nélkül, ezért aztán eléggé toleráns, még a legnehezebben elviselhető partnert is elviseli. Inkább stabil, kitartó típus, amit fejébe vesz, azt végigcsinálja, és meglehetősen optimista, magabiztos, önérzetes. Ha koldusnak született volna, akkor is úgy tudná elfogadni az alamizsnát, mintha Ö tenne vele szívességet. Szereti a kockázatokat, vállalkozó típus. Társaságban észre kell, hogy vegyék.

- Hangzik a monoton felolvasás, de ez már stimmel, mégpedig mennyire, hogy rám illik, nyugszom meg és amint megkezdjük a konkrét események számítógépes feldolgozását, bizony szinte önkívületig feszült a figyelmem.
- Élete első felében alkalmazott és vállalkozó, második felében csak vállalkozóként látom működni. - hallgatom megkövülten, az előző asztrológus tanácsának gyakorlati megvalósulásaként. - Sajnos nem egy kifejezetten szerencsés típus, ne lottózzon. Ha van három ellensége, beállhat közéjük negyediknek lottózni. Ők se nyernek. Inkább a munka, hivatás, karrier területén látom szerencsésebbnek. Ez is igaz, fut át a fejemen. Az életben, amikor hoz a sors valami nagyon rosszat, akkor rögtön behoz hozzá egy jót is. Nem engedi a nagyon rosszat kristálytisztán érvényesülni. (ha kilépne a hatodikon az ablakból, biztos, hogy fennakadna a negyediken) Nagy baj az életében nem történhet. No ide tényleg érdemes volt eljönni, nyugszom meg és hátradőlök a kivénhedt kanapén.

Nem igazán jó a képlet anyós - após vonatkozásában. Újból megfeszültem. Hát tényleg mindent tud ez az asztrológus?
Nem is az a lényeg, hogy mit tesz, hanem az, hogy hogyan. Mindent olyan energikusan, vehemensen, úgy bele tud zuhanni a dolgokba és akkor nincs akadály, hajtja a dolgot. Olyan telitalálatok ezek a mondatok, melyeket már nem a stencilről olvas, hogy most már azt is elhinném, hogy három év múlva én leszek a római pápa, vagy gyereket fogok szülni.
Egészségi vonatkozásban nem rossz a képlet. Problémásnak látszik a vese és az epe 55 éves kor után, izületi problémák sajnos már fiatalabban, de nem krónikus. Gyomor, ennek is az idegi alapon jelentkező problémái műtét nélkül. A legfőbb problémát a szív és a vérnyomás okozza, egyébként a szív lesz a halálok is, úgyhogy hirtelen halálok. Várható élettartam 72/77 éves kor között, ez az élete második kritikus időszaka és van még egy harmadik is, ez 82/87 éves kor között van.
Ezután a fontosabb évszámokat is megkapom.

Válás 2003-ban. 2005-ben félélettársi kapcsolatot létesít. 2009-ben újranősül. A felesége túléli. Gyermekei házasságot kötnek. 2001 június - 2002 június között a legnagyobb, korán kezdi, a következő gyerek élettársi kapcsolat kezdete 2011-ben van, aztán megint van egy élettársi kapcsolat kezdete 2017-ben. Valamelyik gyerek elválik 2025 június - 2026 június között, és házasságot köt 2026-ban a válás után. Unokák születnek 2003-ban egy fiú, 2007 június - 2008 június között egy lány, 2017-ben egy fiú, 2018-ban egy fiú és 2020 június - 2021 június között egy lány.

Életének csúcsidőszaka 43-44 éves kor között. Egzisztenciálisan, anyagilag szuperkellemes évet mondhat magáénak. Mindezt oly sztoikus nyugalommal olvassa fel a minden titkok tudója, mintha legalábbis a leértékelt padlószőnyegek listáját mondaná a feleségének. - a válást letöröljem? - kérdezi megdöbbent arcom láttán és válaszom meg sem várva, visszacsévéli a magnót, és rezzenéstelen arccal rámondja az egészet válás nélkül. A fátumot most már kikerülhetetlen pallossal lesújtó gonosz hatalomnak érzem és porszemmé összezsugorodva, szinte megsemmisülten, süketen hallgatom meg a következő tíz év, évekre, konkrét eseményekre lebontott előrejelzését.

1994-ben munkahely változtatás humán területre. Mi lesz ez? - kérdezi, s most már csalhatatlan bizonyosságot kaptam az asztrológia tudományának igazságáról, hatalmáról. Jövedelme 1994-ben X, 1995-ben 4 X. - folytatódik a részletes csillagképelemzés. Legszívesebben felpattannék és szaladnék hazáig. Itt kéne megállítani, mert a többit már nem akarom, elviselhetetlen. Ennyi éppen elég a közeljövő döntéseinek megalapozásához. Egyébként sem minden úgy lesz, ahogy mondom, nyugtat meg beszélgetőpartnerem. Lehet azért a súlyos balesetből enyhe koccanást csinálni, a 2003-as válásból egy beszédszünetes időszakot stb. Ezzel megnyugszom és az elkövetkező hetekben alig várom, hogy kislányom is sorra kerüljön. Közös megegyezéssel itt is kimarad válásunk, kislányom jövendő gyógyulásának időpontját pedig kegyes hazugsággal 20 éves koráról 11 éves korára előrehozzuk, így feleségem is megnyugodhat minden kazetta otthoni meghallgatásakor.

Szerencsére munkám pár napos külföldi szakmai utat tesz szükségessé, mely alatt kikapcsolódom, és újult erővel látok neki a tavaszi hajrának.
 

VISSZA TOVÁBB