PSZICHOTRONIKA

 

Nem henteregtem az önsajnálatban. Kivételesen mentesültem ettől a negatívumtól, mert új horizont lehetősége nyílott meg előttem. Talán tényleg igaza van feleségemnek, lehet, hogy unnám az egész nap egy helyben tartózkodást, hisz nagyra becsült asztrológusom is azt mondta, a könnyű lépésekkel megtett változatosság az életelemem. Ebben biztos voltam, és ha nem is jutott eszembe semmi kultura-művészet-eszmék körbe tartozó munkalehetőség, az üzleti élettel magabiztosan próbálkozhattam, hisz ott komoly tapasztalatom és jártasságom van. Ráérek, hiszen a háromhavi végkielégítéssel együtt közel hárommillió forint a megtakarításunk. A család pénzügyeit már évek óta én tartom kézben és gondoskodtam róla, hogy magas keresetem ellenére ésszerűen takarékoskodjunk, hisz sosem tudni, mit hoz a jövő.

Mindenki megkapott szinte mindent, de nem mindenből a legdrágábbat. Képes voltam negyed órát alkudozni a kínaival 450 Ft/db-ról, 425 Ft/db-ra mikor 8 db világoskék inget vettem, melyeket már három éve használok munkába járásra. Wu 2 samponnal mostam a hajam és a legolcsóbb babaszappant használtam. Öltönyeim olcsó konfekcióöltönyök, csak cipőben engedtem meg magamnak a méregdrága, de végtelenül kényelmes és hosszú élettartamú Vass cipőket, melyeket a Váci utca egyik mellékutcájában vettem magamnak. Kicsit lelkiismeret furdalásom is volt, de aztán megnyugtattam magam, hogy a háromszoros ár ötszörös élettartammal párosul. Nem élünk persze aszkéta életet, még én sem, hiszen nejem kivételével az egész család szereti a hasát és ezen aztán nem spórolunk.

Gyermekkoromban sok csirkeaprólék-levest, köménymaglevest, krumplistésztát, zsíros kenyeret ettem, és talán ezt akarom tudat alatt kiegyensúlyozni azzal, hogy kifejezetten ínyenc vagyok. Nem sajnálom a 2-300 Ft-ot egy miniatűr doboz kaviárra, amit egy vajas kenyérre kenve meg tudok enni. Budapest majdnem összes nemzeti éttermét kipróbáltam, és gyermekeim kérésének sem állok ellen, ha pizzéria, Mc Donalds, vagy a kínai étterem kerül szóba. Végül is a rezsire, meg a kosztra megy el a kiadásunk jó része.

Ennyi pénzzel a hátam mögött nyugodtan nekivághatok az üzletnek. Az őszi Foodapest kiállításon, csodálatos módon, arra az egy napra elmúlt összes nyavalyám, nyűgöm, pedig kilométereket gyalogoltam a vásár területén. Rögtön rendbe jössz, ha dolgozol, replikázott feleségem és engem is elgondolkoztatott, vajon az gyógyítana meg, ha célom lenne, értelme lenne életemnek, valami cél lebegne előttem? Erre sajnos nem derült fény, mert a vásárt követő napon újra visszaestem testileg lelkileg egyaránt. Nyomasztott, hogy mostantól kezdve csak költöm a pénzt, ami bármilyen sok még, egyre csak zsugorodik.

A legfontosabb, hogy mielőbb meggyógyuljak. Biztos sikerülni fog, mivel most nincs napi munkába járás, nincsenek osztrák főnökök, az összes korlátozó tényezőt kiküszöböltem, nincs más dolgom, mint meggyógyulni. Ehhez persze minden lehetőséget megragadtam. Így került sor arra is, hogy a városunkat meglátogató neves pszichotronikus tanfolyamán feleségemmel együtt részt vegyünk. Editet az vonzotta, hogy hátha kislányunk gyógyulásához is megtaláljuk az utat, engem saját gyógyulásom lehetősége, meg ösztönös útkeresésem vitt el a tanfolyamra. Nem sajnáltuk a fejenként 4.000 Ft-ot sem, melyről a Szabadkáról érkező előadó kijelentette, hogy szinte filléreknek számit, mert a fővárosban 9.000 Ft-ért tart tanfolyamot és a tudást bizony meg kell fizetni.

Közel két órát vártunk rá, és megértéssel elfogadtuk magyarázatát, hogy bár km-ben nem tesz meg sokat, mégis a határátlépés körüli bizonytalanság a késés oka. Mikor az előadás első öt percében megtudtuk, milyen mágikus képességekkel, milyen hatalommal rendelkezik, bizony elgondolkoztunk. Előadónk ugyanis az első öt percben elmondta, hogy emberfeletti képességekkel rendelkezik, távolból meg tud állítani egy embert, akár egy egész hadsereget is, sőt egyszer kísérletezés közben véletlenül elfordította a Föld tengelyét, s emiatt a Déli sarkon olyan olvadás következett be, hogy a szovjet repülők nem tudtak landolni. Kisugárzását már a NASA is bemérte és azt is észlelik, mikor elutazik szokásos lakhelyéről.

Vagy hatalmas blöff, vagy rendkívüli emberrel van dolgunk, gondoltuk. A résztvevők többsége hasonlóképpen vélekedett. Nagyon érdekes, lebilincselő történetet hallottunk és próbáltuk megérteni, az egymáshoz nem túlzottan kapcsolódó elemeket. A tér-idő megváltoztatását, amivel ellenségeinket be tudjuk zárni, a lélekpálcát, amellyel helytelenül tartva akár ölhetünk is és a pszichotronikát azaz a lélekgyógyászatot, amiért tulajdonképpen jöttünk. Ez egy viszonylag egyszerű és rokonszenves módszer. A beteget meditatív állapotban, gondolatban felvezetjük Istenhez, megbánja bűneit (még az ősei bűnét is hetedíziglen), áldást kér ellenségeire, családjára, majd magára is. Utána elvégezzük a szellemműtétet, azaz elmondjuk, hogy most kivesszük a beteg szervet, megkérjük Istent, hogy újat teremtsen, aranyecsettel befestjük a gerincét stb. Végül visszahozzuk a terembe és már kész is vagyunk. Az előadás alatt természetesen próbagyógyítás is történt, melyben kislányom és én is részt vettünk.

A közönségnek tudtuk be, hogy nem volt siker, így aztán elhatároztuk, hogy otthonában nyugodt körülmények között is felkeressük a mestert. Mindössze 300 Ft-nak megfelelő összeget kért a gyógyításért. Ezt már a tanfolyamon elmondta, mikor élesen kikelt más gyógyítók erkölcstelen praktikái ellen, akik csak perselyt tesznek ki, azt mondják, ki mennyit gondol és szegény betegek zavarukban sokkal nagyobb összegeket tesznek a perselybe, mint amennyit ő kér. A gyógyítás egyedi és érdekes volt. Bár kislányom miatt mentünk el, kifelé menet rákérdezett merev nyaktartásomra is. Sebtiben engem is megkezelt és éreztem az energia nyomását, áramlását, de lényeges változás nem történt.

Időközben eddigi nyavalyáim mellé nyakam és hátgerincem is merevedni, fájni kezdett. Már nemcsak bal bokám, bal hüvelykujjam és bal kislábujjam izülete fájt, duzzadt és gyulladt be, hanem kezdtem testszerte szenvedni. Zavart a várt gyógyulás elmaradása, de úgy gondoltam, van még bőven időm és pénzem, nincs ok az aggodalomra. Kicsit rákapcsoltam a szervezés területére. Szomorú szívvel eladtam a váró melletti szobából a vizsgálóágyakat, ezzel végleg el is temettem a hivatásos gyógyítói ambíciókat és berendeztem elegáns olasz irodabútorral, telefaxszal, számítógéppel, nyomtatóval. Egy ismerős ügyvédnőt kértem meg a Bt. megalapítására, akinek korábban sok szívességet tettem. Formaságként, udvariasságból kérdeztem csak meg, mennyivel tartozom a cégalapításért.

- 30. 000 Ft lesz, de akkor fizeted, amikor akarod Viktorkám, mondta az ügyvédnő és nagyon bántott ez az eljárás. Mindannyian a piacról élünk, de amennyi üzletet én már hoztam neki, elvárhatnám, hogy a számára nem sok munkával járó cégalapítást - a társasági szerződés mintája a számítógépben van, csak a cégnevet kell beírni - szívességből végezze el. Mégsem szóltam semmit, udvariasan mosolyogtam, csak belülről marcangolt a kellemetlen érzés, hogy nem ezt vártam volna. Ne várj hálát, nem fogsz csalódni! Hangzott Dale Carnegie tanácsa, melyet most jó lett volna a gyakorlatba átültetni, de nem sikerült.

 

VISSZA TOVÁBB