ÁLMAIM ÉS JELENTÉSÜK

ÁLMOK ÉPÜLETEK MAGAS SZINTJÉN

 

 

2005.03.21

Álmomban egy hatalmas, pazar, modern irodaépületben, Plázában voltam. Az ebédlőban szokatlan színfoltként egy hajléktalan tanyázott, de megengedték neki, mert megmentette valakinek az életét az ott dolgozók közül. Igyekeztem magabiztosan közlekedni az épületben, de eltévedtem a felső emeletek között, magasabbra mentem, mint amit kerestem.

Magyarázat: Az épület a szellemi fejlődés útja, ahol bizony a felső szinteken is el lehet tévedni.

 

 

2008. július 30.

Álmomban a munkahelyi főnök kívánságára a magasban dolgoztam, egymásra rakott hokedlik tetején volt a kezemben egy iratrendező, vagy könyv, és még valami, de nagyon nem ment a dolog. Elejtettem az iratrendezőt, és az ingatag hokedliállvány tetejéről inkább magam ugrottam le, mintsem leessek, így legalább fel tudtam készülni az esésre, ami nem volt gyors és fájdalmas, egyfajta vitorlázórepüléssel, lebegéssel, lassított eséssel értem földet. Magamban azt mondtam a főnöknek, nem haragudhat, meg kell értse, ez így nekem ott fönt nem ment.

Magyarázat: A kiemelkedés, a kilógás a sorból, a másság fárasztó lehet.

 

 

2009. február 2.

Egy magas, modern irodaházban voltam, amikor előérzetem támadt, hogy a ház össze fog dőlni, és már nincs idő a lépcsőházon keresztül elhagyni. Rövidesen el is kezdett összedőlni a ház, egy másodpercig hezitáltam, de rájöttem, nincs veszítenivalóm, és kiugrottam a magasból. Esés közben egyfajta vitorlázórepüléssel sikerült bokros, fás részre kormányozni magam, így csodálatos módon nem lett semmi komolyabb bajom, csak egy kicsit elájultam földet éréskor. A rugalmas ágak meghajoltak alattam, és semmilyen sebet, törést nem szenvedtem.  Kollégáim jöttek értem, kaptam egy Detektiv Ausweis igazolványt és és egy vadonatúj VW Póló slusszkulcsát.

Magyarázat: A régi személyiség elhagyása, megsemmisülése félelmetes, de aki bátran kilép régi kereteiből, azt bizonyságok, jelek kísérik és új eszközt kap szellemi előrehaladásához.

 

 

2013. október 14.

Álmomban egy magas, sokemeletes városi ház ablakán néztem ki, és meglepve tapasztaltam, hogy az egyik szomszédos ház ablakán emberek hajolnak ki, szemmel láthatólag kémlelik, hogy mi történik, és bizony bevált az előérzetük, mert a ház oldala kidőlt és maga alá temette az embereket. Rövidesen megismétlődött ugyanez több közelben álló ház esetében is. Ekkor felöltött bennem, hogy valószínűleg az a ház is össze fog dőlni, amiben én tartózkodom, és gyorsan menekülőre kéne fogni, ezért elindultam a sötét lépcsőházban lefelé.

Egy idő múlva csak sötétséget láttam magam alatt és nem volt tovább lefelé vezető lépcső és hirtelen észrevettem, hogy már a lábam alatt sincs, csak lebegek, így aztán rájöttem, hogy én már nem is élek, hanem meghaltam, mint a többiek és az ablakon is csak a szellemem nézett ki.

Magyarázat: A személyiség halála a szellem újjászületése.

 

 

2014. június  17.

Álmomban egy magas toronyház legfelső emeletén laktam. Látogatók jöttek és az egyiknek nagyon tetszett a tekintélyes, finom kidolgozású, elegáns céges autóm, ami bár kombi volt, szerelős-pakolós, mégis tekintélyt sugárzott. Megmutattam, hol találja lent a sok parkoló kocsi között, hogy megnézhesse, kipróbálhassa. Aztán elmentünk ehhez az illetőhöz, s ott egy barátja eldicsekedett, hogy „all inclusive” vállalkozásuk van szállodára és ellátásra, az illető édesapja bio zöldségeivel és bio húsaival főznek, s a vendégeknek annyira ízlik, hogy beesznek belőle és az ügyeletre kell menniük első nap.  Megkínáltak engem is egy nagy darab hússal, beleharaptam, és kiköptem, olyan savanyú íze volt, és morzsálódott a számban, talán ecetben pácolt nyers hús lehetett, és azt mondtam, ettől ügyeletre? Hát ez ehetetlen!

Magyarázat: Nem ízlik a szellemi táplálék, amit magamhoz kell vennem.

 

 

2014. október 29.

Álmomban külföldön dolgoztam jó sokáig, estébe nyúlóan. Mivel valamilyen fontos munkakörben voltam, egyszemélyes repülőgépet bocsátottak rendelkezésemre, hogy azzal hazarepüljek. Sokat gyakoroltam már a repülőgép vezetést, kicsit aggódtam a városi fel és leszállás miatt, mert tartottam az alacsony vezetékektől, de eszembe jutott, hogy van a gépen magasságjelző, az útvonalat jól ismerem, kiismerem magam a terepen, így nem érhet baj a repülés során. Így is lett, sikeresen leszálltam a palotavárosi lakótelepen Székesfehérváron, és elindultam alvóhelyemre apámhoz, aki (közben Ukrajnába kerültünk) Porosenko államelnök volt. Megtaláltam a házát, nem is kerestem kaputelefont, vagy csengőt, hanem elindultam gyalog a lépcsőkön felfelé. Úgy a negyedik-ötödik emelet felé igen elfáradtam és azt gondoltam talán jobb lett volna lifttel felmenni, mert közben eszembe jutott, hogy ő a 10-ik emelet 12-ben lakik. Gondolkodtam, mit fogok mondani neki, hisz miért is pihenek meg nála, de hát ha egyszer fiává fogadott, akkor elfogadom a meghívását. Ahogy egyre feljebb kerültem, egyre szűkebb lett a lépcsőház, egyre több virág volt az ablakokban, de már alig volt lépcső, nem is volt ajánlatos lefelé nézni, így jutottam el a kilencedik emeletre, de még mindig nem láttam a Porosenko névtáblát, pedig minden névtáblát megnéztem. Na, gondoltam, most már közel lehetek, mert már csak egy emelet van hátra, a következőn ott lesz és ekkor felébredtem.

Magyarázat: Minél magasabb szintre hág az ember, annál nagyobb erőkifejtést igényel a szellemi előrehaladás.

 

 

2017. december 25 

Álmomban szedett-vedett konvojt kellett a hegy tetejére eljuttatni. Egy motoros szán volt a vontató, szánkók voltak utána kötve nagy terhekkel, de kanyargós volt az út, ingatagok voltak a terhek, ezért amikor üggyel bajjal feljuttattam az első konvojt, a másodiknál már ésszerűsítettem, rövidebbek voltak a távolságok a szánkók között és találtam egy útvonalat kevesebb kanyarral.

Magyarázat: Ha nehézkesen is, de fejlődöm.

 

 

2017. december 7 

Álmomban egy hegy tetején lévő magas tévétoronyban másztam felfelé a csigalépcsőn. Lassan, egyenletesen, de biztosan haladtam, már nem voltam messze a tetején lévő tetőterasztól, kilátótól, ahonnan csodás panoráma nyílik.

Magyarázat: Közel vagyok kitűzött szellemi célom eléréséhez.

 

 

2018. június  20

Álmomban egy magas panelház egyik felső emeletén lévő lakásomat eladtam és megbántam az eladást, úgy gondoltam, jobban megérné venni egy másik lakást és kiadni bérbe, így bevételem is van és az értékét is jobban megőrzi a pénz.

Magyarázat: A körülvevő történések időrendjéből eredő összefüggéseivel kell foglalkoznom.

 

 

2021. október 25

Álmomban  Belgiumban voltam túristaúton. Csak 50 euró volt a költőpénzem, nagyon beosztottam, otthonról vitt ételeket ettem inkább és nem költöttem étkezésre. Egy régimódi Corvin szerű áruházban bolyongtam, ahol ötösével összefóliázott antikvár könyveket láttam nagy halomban. 5 csomaggal vettem összesen 10 euróért és a nagy pakkal a hónom alatt feljutottam a felső szintre. Ott körülnéztem és indultam volna lefelé, de a lefelé út annyira meg volt nehezítve, hogy egy majomügyességű, atlétaképességű ember még valahogy lejutott volna, de a könyvpakkokkal a hónom alatt lehetetlennek tűnt. Ennek ellenére nekivágtam és nehézségek árán de végül mégis sikerült lejutnom.

Magyarázat::  Szellemi értékekre koncentrálok. A magasabb szintekről nagyon nehéz a tudást az alacsonyabb szintekre lehozni.

 

 

2005.03.21

Álmomban egy hatalmas, pazar, modern irodaépületben, Plázában voltam. Az ebédlőben szokatlan színfoltként egy hajléktalan tanyázott, de megengedték neki, mert megmentette valakinek az életét az ott dolgozók közül. Igyekeztem magabiztosan közlekedni az épületben, de eltévedtem a felső emeletek között, magasabbra mentem, mint amit kerestem.

Magyarázat: Az épület a szellemi fejlődés útja, ahol bizony a felső szinteken is el lehet tévedni.

           

 

 

 

Ha tanácstalan vagy álmod jelentésében, írj!


 

VISSZA

TOVÁBB