ÁLMAIM ÉS JELENTÉSÜK

2006

2006. január 4

Álmomban nagy vízen keltem át, egy széles tavon mentem keresztül nyakig érő vízben, és egy vízhatlan táskával vittem a magam és mások beadványait egy tekintélyes ügyvédhez. Leadtam mindent az ügyintézőnek, és vártam a választ, de nem érkezett, ezért érdeklődtem. Az ügyintéző erre kinyitotta a tekintélyes ügyvéd irodáját, és láthattam, hogy az ügyvéd pillanatnyilag távol van, és a beadványaink ott hevernek az asztalán, s amint visszatér, foglalkozni fog velük. 

Magyarázat:  Ha imáink, kéréseink nem nyernek az általunk várt időn belül meghallgatást, az nem azt jelenti, hogy minden elveszett. 

 

2006. január 13

Álmomban egy barátommal egy üzem vezetői voltunk. Tudtuk, hogy már csak másfél napunk van hátra, utána elmegyünk az üzemből, átfutott az agyunkon, hogy fütyülhetnénk az üzem dolgaira, de úgy döntöttünk, az utolsó percig úgy dolgozunk, mintha maradnánk, azon ne vegyen észre senki, semmit. Megrendeltük a kifogyott nyersanyagot, félkészterméket, adalékokat, még a távozásunk utáni időszakra is.

Magyarázat:  A becsület azt kívánja, hogy az ember még az utolsó munkanapján is úgy dolgozzon, mintha nem az lenne az utolsó munkanapja.

 

2006. január 24

Álmomban külföldön voltam és az egyik állatkereskedésben ajánlottak egy kis hörcsögöt házikedvencnek. Magamhoz vettem, megkedveltem, elalváskor vigyáztam rá, hogy össze ne lapítsam, ha ráfekszek és arra is vigyáztam , hogy ő meg ne harapjon se szándékosan, se véletlenül. Aztán a külföldi utazás végefelé betértem megint az állatkereskedésbe, és ott kikapták a kezemből a hörcsögöt és berakták egy másik, nagyobbféle rágcsáló mellé, hogy táplálkozzanak, s amikor közeledett a hazarepülés ideje, n hiába kerestem, tettem tűvé érte a boltot, nem találtam a hörcsit. Búsultam is, mert hiányzott, de azzal vígasztalgattam magam, hogy úgysem lett volna lehetőségem a repülőn hazavinni.

Magyarázat:  A kedvesem elvesztettem, aki hazautazásra, a földi élet befejezésére készül, annak földi kötődéseket nem érdemes kiépíteni.

 

 

2006. február 2

A belvárosban dolgoztam, végetért a munkaidő, bezártam a boltot, vagy üzlethelyiséget, indultam az autómhoz, hogy hazamenjek. Amikor kinyitottam az autót, észrevettem, hogy egy apró, de lényeges alkatrész hiányzik, illetve letörött. Így nem lehet közlekedni, ezért elindultam egy közeli autósboltba gyalog, hogy megvegyem az alkatrészt, és hazamehessek.

Magyarázat:  A (Földről) hazatérést gyorsító, elősegítő eszköz nem tökéletes, még nem használható, tökéletesíteni kell rajta.

 

2006. február 4

Álmomban volt egy kis házi kedvencem, egy különleges kis hörcsögöm. Bebújt az ingem alá, szeretgettem, jól elvoltunk. Egy alkalommal megint az állatkereskedésben jártam, és észrevettem, hogy a hörcsögöm megszökött. Gondoltam elvegyül a többi kisállat között, de csak sikerül majd megtalálnom. Fájlaltam hiányát, nagyon sokáig kerestem, de nem sikerült. Másnap munka után nyakamba vettem a belvárost, végigjártam az állatkereskedéseket, de sehol nem találtam megfelelőt. Az egyik helyen nagyon nagy volt a választék, mint mondta, modern kínálat, divatos álatok, de egyiket sem tudta volna szeretni, amelyeket mutatott. Olyat szerettem volna, amelyik nem szökik meg tőlem, de azért olyan is legyen, mint amelyik volt, mire az állatkereskedő elmosolyodta magát, hogy régimódi a gondolkodásom.

Magyarázat:  Ildi hiányzik, elvesztését még mindig nem dolgoztam fel, szerelem, romantika és hosszas kitartás elvesztett kedvesünk mellett ma nem divatosak.

 

2006. február 21

Nyomasztó, rossz álmom volt. Osztrák cégnél dolgoztam, már lejárt a munkaidő, péntek 4 óra elmúlt, de az osztrák tulajdonos tovább dolgoztatott, és ehhez nagyon nem volt kedvem, csak nem mertem vele szembeszállni, mert bár van munkaidő, de a munkaadónak van joga túlórát elrendelni. Nagyon rosszkedvű voltam, és nem tudtam, mit tegyek.

Magyarázat:  Úgy érzem, a földi élet már csak túlóra számomra, hozzáállásom is ennek megfelelő.

 

2006. február 22

Nagyon kellemes álmom volt. A vonaton utazás közben elaludtam, és egyszer csak két ajkat éreztem az ajkaimon, elkezdtünk csókolózni, majd ölelkezni, és közben végig bizonytalanságban voltam, hogy ez álom (az álomban) vagy valóság. A végén kinyitottam a szemem, tehát felébredtem (az álomban) és a volt nejem láttam magam előtt, jobban szeretett, mint valaha, és egy nagy comeback-ben újra összejöttünk. Csodálkozva kérdeztem tőle, hogy talált rám, és azt mondta, a vonaton a mellettem levő kabinban utazott. Kislányunk is ott volt, és nagyon örült.  Közben  már a siófoki nyaralóban voltunk, de az én, addig egyszemélyes hálószobám már kétszemélyesre volt átalakítva, a volt nejem is beköltözködött, és újra együtt voltunk. 

Magyarázat:  Buddha a középső út tanításában leírja, hogy a megvilágosodás észrevétlenül jön el, és a lényege, hogy rájövünk, a világi vágyak, ami ellen oly sokat harcoltunk (korábbi álmaimban a volt nejem) nem más, mint maga a megvilágosodás.

 

2006. március 7

A repülőtéren voltam, hazautazni készülődtem, de izgultam a csomagom miatt. Gondoltam átnézem, átpakolom, hogy az otthoni vámos szemével ne tűnjön gyanúsnak, de csak rontottam a helyzeten, mert összekeveredett a kofferem tartalma, kiömlött a helykitöltéshez használt homok.

Magyarázat:  Az készüljön a földi élet befejezésére, dimenzióváltásra, hazautazásra, akinek rendben a csomagja.

 

2006. március 8

Egy szállodában voltam, kiköltözni készülődtem, amikor megjelentek kollegáim, meg a szállodások, és hegyekben hoztak tortákat.

Magyarázat:  Bár az átmeneti szállás a földi test elhagyására készülök, nem kell azt elkapkodni, még vár rám egy csomó öröm (édesség).

 

2006. március 8

Csecsemőket ölelgettem, dajkálgattam, majd egy idő után azt mondtam, eleget dajkáltam már, legyen másnak is öröme benne, és odaadtam másnak is a kis csecsemőt.

Magyarázat:  A csecsemő az újjászületés szimbóluma, aki ilyen nagyszerű élményben részesül, nem tarthatja meg kizárólag magának, meg kell osztania másokkal is.

 

2006. március 11

Nagyobbik fiam azt álmodta, hogy Ildi két kisiklott kapcsolat után megfáradtan, megtörten visszatért hozzám.

Magyarázat:  Fiam érzi, mi játszódik a lelkemben, és tudat alatt arra vágyik, hogy boldog párkapcsolatban éljek Ildivel. És az sincs kizárva, hogy ez be fog következni, hisz minden lehetséges, akár az Ausztria lottóban.

 

2006. március 14

Álmomban egy nagy tömegszerencsétlenség történt egy csarnokban. Nagy nyugalommal, lélekjelenléttel irányítottam a mentést, higgadtságom mindenkire átragadt, és sikerült mindenkit kimenteni az épületből. Amikor kiértem az épületből a környékbeli mezőre, ahol a sebesülteket ellátták, kellemes érzés fogott el, hogy sikerült az akció.

Magyarázat:  Ha nagy baj van, legalább olyan fontos a mód, nyugalom, higgadtság, mint a konkrét cselekvés.

 

2006. március 18

Álmomban Karcsi barátommal, Erzsivel, az élettársával és a három gyerekkel futottam össze. Párom nem volt velem, de a három gyerek igen. Karcsi bement egy állatkereskedésbe, és két vadállatot vásárolt, egy pumát és egy tigrist, és mindkettőt a házában ketrecben tartotta. A gyerekek elvoltak egymással, de amikor eljött az ebéd ideje, és kérdeztem, maradjunk-e, azt mondták, inkább együnk otthon.

Magyarázat:  Karcsi személyiségébe (ház) beépült, hogy agresszív érzelmeit elfojtja (ketrecben tartja a ház belsejében a vadállatokat). Gondolatvilágunk megfér egymással (a gyerekek játszanak egymással) de nem azonos forrásból táplálkoznak (inkább otthon ebédelünk). 

 

2006. március 19

Ma érdekes álmom volt, egy vadkacsa a lábánál fogva  mennyezetre volt kötözve, megsajnáltam, hogy mennyire fájhat neki, nekiláttam óvatosan kioldozni, tátva volt a szám a nagy igyekezettől, és közben belefosott a számba... Nem volt kellemes álom, amikor felébredtem, még éreztem az ízét a számban.

Magyarázat:  A másoknak való segítségnyújtás közben kellemetlen meglepetések is érhetnek bennünket, érdemes közben magunkra is odafigyelni. Segítünk máson, s a másik "tojik" ránk. Ne várj hálát, s nem fogsz csalódni, Jézus 9 leprást gyógyított meg, s csak egy ment vissza megköszönni.

 

2006. március 29

Álmomban a szekrényem rendezgettem. Sok szép fehér ív papír, eü. papír, mindenféle papír volt benne, jó érzés volt. Aztán egy fiókot nyitottam ki, amit ritkán használtam, és örömömre felfedeztem, hogy van benne egy csomó, jó kis csomagolópapír.  Ahogy előhúztam azonban, észrevettem, hogy a tarka csomagolópapírba valami régi romlott kolbász beleragadt, összezsírozta, és mindenféle bogár, moly, hangyák, rovarok jöttek elő, ahogy kihúztam. Eleinte még azt hitem, hogy valahogy megmenthetem a papírt, de látszott, hogy teljesen használhatatlan, és javíthatatlan, ezért kidobtam.

Magyarázat:  Ami helyrehozhatatlanul megromlott életünkben, azt ki kell dobni, felesleges őrizgetni.

 

2006. május 1

Álmomban egy régi nagy házat, a saját házamat tataroztam. Sajnos nagyon rossz állapotban volt, már szinte porlottak a falak, nem lehetet semmit semmihez rögzíteni, anyagok is csak csedett-vedettek voltak, ócska lécek, benne csomó elgörbült kiálló szöggel, törött ajtók, csapóajtódarabok. Sokan dolgoztunk, de nem volt látszata, és nem is nézett  ki úgy, hogy sikerülni fog.

 

Magyarázat:  A ház, amiben lakunk, a személyiség, tágabb értelemben a fizikai test. Ha a személyiségünk, egónk elvész és az Egységtudat kezd élni bennünk, akkor nagy lépést tettünk Isten felé.

 

2006. május 4

Álmomban egy vonzó, csinos fiatal hölggyel feküdtem egy ágyban. Elaludtam, de egy idő múlva felébredtem, és lázasan elkezdtem csókolózni vele. Közben azt mondtam neki, hogy nem azért vagyok egy ágyban vele, hogy aludjak, hanem mert szeretnék egyesülni vele.

Magyarázat:  A végső egyesülés közeleg, az éntudat a magasabb Énbe kerül, illetve a magasabb Én és ez egó egyesül. Ez már igen aktuális, a felébredettség közeleg, az alvó állapot vége, az együttlét célja nem az egymás mellett folytatott alvás, pontosabban nem az egó alvása az Isteni, a felébredett Én mellett, hanem éberség, és egyesülés

 

2006. május 26

Álmomban egy házban voltam, vártam türelmesen a soromat egy szoba előtt. Amikor rámjött a sor, bementem, felálltam egy székre, és megkerestem a fejemmel a mennyezetbe rejtett csapóajtót, és kinyomtam felfelé, majd felnyúltam, felhúztam, és nagy erőlködéssel kinyomtam, felnyomtam magam a felső szintre, ugyanis a nyílás a szoba közepén volt, a lábammal nem volt mire támaszkodnom, csak kapálóztam vele a semmiben, miközben nyomtam fel magam.

Magyarázat:  A szellemi fejlődésben elkerülhetetlen a türelem gyakorlása. A felsőbb szintre emelkedés nem könnyű, nehézségekkel tarkított, olykor támasz nélkül önerőből  kell végrehajtani a szintre jutást.

 

2006. május 27

Álmomban egy magas körfolyosós bérházban voltam, melyben sokan laktak. A felső szinten egy keskeny átjáró kötötte össze a körfolyosó két oldalát, nem volt korlátja, és veszélyesen ívelt a nagy magasság felett. Lent az udvarban sekély vizű, köves, sziklás fenekű tó volt. Ahogy ott álltam a folyosón, egymás után három nő kiment erre a keskeny átjáróra, és öngyilkossági céllal levetette magát.

Magyarázat:  A ház a személyiség. A nők halála női princípiumot hordozó személyiségrészek halála. Egész életemben túlsúlyban volt bennem a  befogadó, alkalmazkodó, finom, puha, lágy, határozatlan, azaz a női princípium a kiáradó, kemény, határozott, irányító férfi princípiummal szemben, és ezért, hogy a Teljesség helyreálljon olyan feleséget, társat, szerelmet vonzottam be magamhoz, akiben a férfi princípium volt túlsúlyban. Ugyanezen okból jelent meg testemben is a keménység, merevség a Bechterew kórként, mert ez hiányzott a lelkemből, és így állt helyre a Teljesség. Most a három nő halálával a nőies alszemélyiségek száma csökkent, a női princípium túlsúlya megszűnt. Nem véletlen, hogy épp éjszaka határoztam el magam egy kemény, férfias lépésre, és az sem véletlen, hogy amint ezt megtettem, az álom után felébredve még fizikailag is jobban éreztem magam.

 

2006. június 1

Álmomban egy régi nagy kórház szárnyaiban, épületeiben, folyosóin bolyongtam.

Magyarázat:  A földi élet kórházi tartózkodás.

 

2006. június 3

Álmomban Ildi egy bioboltban volt rikító almazöld kombinében, épp összepakolta az árukészletet, mert bezárás előtt állt a bolt. Amikor meglátott, szájoncsókolt, de valahogy túl leveses, és nem túl kellemes ízű volt a csókja. Ezután deréktájamhoz nyúlt és vágytól sóváran megkérdezte, befér ez a csalán a levél házába?

Magyarázat:  Az egó utolsó próbálkozása.

 

 

2006. június 5

Álmomban egy elefánt korcsolyázott.

Magyarázat:  Bölcs erő, mely könnyedséggel, és ügyességgel párosul.

 

2006. június 5

Álmomban tartalékos katonai szolgálatra hívtak be. Vittem a meglevő katonai ruhám, pár civil ruhát és az orvosi papírjaimat. Kicsi eltötyörögtem az időt a jelentkezéssel, már voltak akik visszajöttek, és mondták, hogy ne reménykedjek könnyű beosztásban az orvosi papírokat nem fogadják el, és mindenkit jól meghajtanak, de az egész gyakorlat csak péntek 24 óráig tart.

Magyarázat:  A tartalékos szolgálat jelenheti a betegségbe való nemrég történt visszaesésemet és jelentheti az egész földi életet is.

 

2006. június 6

Álmomban tájékozódási futó, vagy hegymászó voltam. Rugalmas, könnyű rücskös edzőcipő volt  a lábamon, dinamikusan mentem hegnek fölfelé, könnyedén, lábaim kapkodva mentem lefelé. A szakadékokat átugrottam, és sokszor le sem mentem teljesen a hegyről, hanem az alja felé már átugrottam a következőre. Rengeteg energia, és könnyedség, rugalmasság volt bennem. 

Magyarázat:  A hegyek az életfeladatokat, leküzdendő problémákat, kihívásokat jelentik, a szakadékok pedig a lehetséges veszélyeket.

 

2006. június 7

Elterveztem, hogy Bécsben a német barátommal együtt elmegyek az Operaházba ls megnézünk egy szép darabot. Kiutaztam, beköltöztem egy elegáns szállodába, kimentem  a folyosóra a fürdőszobába, vagy valamit intézni, s mire visszamentem, a volt nejem már pakolta is ki a cuccait, és kiabált velem, hogy bezzeg őt sosem vittem ilyen előkelő helyre,  és most ő itt fog aludni velem, és lám kinyomozta hol vagyok, és vigyem el az Operába stb. Amikor kiment ő a szobából valamit intézni, megfogtam a kofferemet és őrült tempóban menekülni kezdtem, mert egy porcikám sem kívánt vele még egy éjszakát egy ágyban tölteni, meg Operába menni. Futottam a bécsi utcákon, mellékutcákon, de a volt nejem ott is utolért, míg végül egy átjáróházon keresztül sikerül kereket oldanom. Igyekeztem Karli barátomat mobilon felhívni, hogy úton vagyok, és szóljon be a szállodába, hogy a volt nejemen hajtsák be a szoba árát én oda nem megyek többé vissza.

Magyarázat:  A megsértett egó nem nyugszik bele helyzetébe.

 

2006. június 13

Álmomban egy csecsemőt dédelgettem. 

Magyarázat:  Öröm az újjászületés fölött.

 

2006. június 15

Tegnap Feri barátom volt nálam látogatóban, jó sokat beszélgettünk, és a következőt álmodtam:

Egy sötét szobában aludtunk mindketten, két egymástól távol lévő ágyon.  Én felébredtem, és halkan, kissé fojtott hangon, hogy ne legyen se túl erős, se túl halk, elkezdtem szólongatni: Ferikééééééém! Ferikééééééém! Mivel nem jött tőle semmi válasz, tovább ébresztgettem: Ferikééééééém! Ferikééééééém! csak közben ő nagy sumák módon már felébredt, csak nem válaszolt, hanem nagy csendben lemászott az ágyról az én ágyam végéhez kúszott, megcsiklandozta a talpaimat, és amikor magam alá húztam, akkor törvénytelen nagy kacagással állt fel, és persze én is röhögtem nagyon. 
 
Magyarázat: a kulcsszó felébredni, Buddha nevének jelentése a Felébredett, a Megvilágosodott volt, tehát itt a felébredés szellemi jelentésű.
 

2006. június 24

Álmomban egy vetélkedőn vettem részt, ahol nagyon ügyesen vettem az akadályokat és minden tárgynyereményből többet is kaptam, így ezekből szét tudtam osztani másoknak is.

Magyarázat: Szellemi fejlődésem eredményeit meg tudom osztani másokkal is.
 

 

 

Ha tanácstalan vagy álmod jelentésében, írj!

 

VISSZA TOVÁBB