JELENTÉSÜK

2017

 

 

2017. január 2

Álmomban kint a hidegben, hóban dolgoztam, tán afféle hegyi mentős voltam. Egyszer csak magamra pillantottam és észrevettem, hogy csak egy atlétában vagyok. Örültem, hogy ilyen jó a kondim, hogy bírom a hideget, de az volt az előérzetem, hogy az idős tekintélyes főnök behívat a menedékházba, vagy hogy pihenjek, vagy hogy öltözzek fel jobban.

Magyarázat: Pihenésre vagy szellemi védőrétegem erősítésére van szükségem.

 

 

2017. január 4

Álmomban forró ultrás vízzel nagytakarítást tartottam lakásomban.

Magyarázat: Tisztulok.

 

 

2017. január 5

Álmomban éjszaka egy hatalmas, tekintélyes, fekete, nagyteljesítményű motorral felszerelt, halkan suhanó autóval a Dohány utcában a Dohány utca és a Nagykörút kereszteződéséhez értem. Érintőképernyős zsilipkapun kellett keresztülmenni. Megnyomtam az érintőképernyőt. Megjelent egy előre és egy hátrafelé mutató nyíl, mindkettő alatt a TOVÁBB felirat. Elindultam lassan előre, de vak sötét volt és a kereszteződésben nem látszott semmi, közlekedési lámpa sem. Óvatosan eljutottam a kereszteződés közepéig, akkor rendőrök jöttek szembe a járőrkocsijukkal. Átvillant rajtam, hogy nem vagyok becsatolva, de természetesen viselkedtem és nem vettek észre semmit. Amint elhaladtam mellettük, gyorsan becsatoltam magam és egy kanyargós terelőmezőkkel ellátott helyre értem egy nagy parkba, ami színház, vagy múzeum lehetett. Áthajtottam a bejáraton, lavíroztam a terelőmezők között, de egy biztonsági őr odajött hozzám, és egy pénztárablakhoz irányított. A pénztárosnő félhalkan dohogott az amatőr turista autósokra, akik ügyetlenkednek.

Magyarázat: A nehéz helyzetekből kievickélek.

 

 

2017. január 6

Álmomban Torgyán József üzent, hogy van egy szép eladó lakása számomra. Elküldte Adinak a kulcsot, beetetésnek felajánlotta, hogy lakhatunk benne egy hétig is, hogy kedvet kapjunk hozzá. Budapesten egy lakóparkban volt a lakás, 120-140 m2 lehetett és egyetlen hatalmas szobából és egy picinyke kamrából állt. Gyönyörű parketta volt benne, köröskörül tükör volt a falon, amit még külön nagyobbította a térhatást. Adinak nagyon tetszett még azon sem izgult, hogy Andrisnak Bp-re kell költöznie, anyósom felajánlotta 200.000 Ft megtakarítását, de osztottam szoroztam, ha nem is mondott Torgyán árat, legalább 40-60 millió egy ilyen lakás, a meglévő házunkat nem tudjuk eladni, meglenni megvagyunk abban is, így aztán még ott aludni sem akartam, elvetettem a lehetőséget.

Magyarázat: Nagy árat kell fizetni, hogy a világ szemében nagy legyen az ember. Jézus mondta: Nem veszek dicsőséget emberektől. Jn.5.18.

 

 

2017. január 8

Álmomban elaludtam a reggelt és késve indultam munkába úgy 11 körül, mert nagyon fáradt voltam. Gyalog bandukoltam, kóvályogtam és nagyon nyomasztott, hogy nem vagyok még a munkahelyen. Egy kirakati tükörben megláttam magam, az ingem átizzadt, foltos, lábamon elrongyolódott cipő, nadrágom gyűrött, úgy nézek ki, mint egy alkoholista hajléktalan. Így nem mehetek be dolgozni, mit mondanak a kollegák, a közvetlen főnököm, eldöntöttem, hogy veszek legalább egy új inget. Közben már 12 óra is elmúlt. A ruhaboltot nehezen találtam meg, építési területen keresztül vezetett az út a hátsó udvarba, ahol a dolgozók beszélgettek és gúnyolódtak rajtam. Elmondtam, hogy nem vagyok munkakerülő, évtizedeken át reggel 3/4 6-kor keltem és késő este estem be az ágyba. Az egyik eladó együttérzett velem, és elővett egy nagyon jó anyagból készült inget, ami ellenben tarka mintákkal, gallér nélkül nem nagyon tetszett, de végül felvettem, legalább új ing, ha nyakkendőm nincs is hozzá. Ezzel is elment egy csomó idő, és még mindig nem vagyok a munkahelyen. Egy utcában találkoztam egy ismerős doktornővel, aki ott rendelt. Megkértem, adjon be nekem kombinált erősítő injekciót, bár nincs TB kártyám, és ampullám sincs, bár otthon nagy készletem van belőle. Beadta, bár hozzátette, nem adna csak úgy mindenkinek. Megköszöntem és igyekeztem tovább a munkahelyre, noha felvetette, elmehetnék betegállományba is, míg kipihenem magam,de engem hajtott a munka láza.

Magyarázat: Sok nehéz, munkás életen vagyok túl de a túlvilági pihenés helyett beleugrottam egy újabb életbe ahova energiáimnak csak kis %-t hoztam el (toprongyos, ápolatlan öltözet). Késett szellemi ébredésem, életem első fele szellemi munka szempontjából terméketlen volt, tisztulásom/megújulásom is csak részleges volt a munka megkezdésekor...

 

 

2017. január 12

Álmomban külföldre utaztunk a feleségemmel és a gyerekünkkel. Az útlevélvizsgálatnál noszogatott, hogy menjek előre soron kívül, hiszen katona vagyok, jogom van rá. Magamra pillantottam és akkor vettem észre ruházatomon, hogy katona vagyok, de nem mentem előre, nem akartam soron kívül menni. Amikor az ablakhoz értem, elvették az útlevelem, de mivel lejárt, egy újat kaptam helyette. Sötétkék, átlagos széles, arany nyomású, de legalább egy méter hosszúkülönleges útlevél volt, benne sok életnagyságú fekete-fehér fotóval, közöttük egy nem is engem ábrázolt.

Magyarázat: Előjogommal nem élek, sok arcot mutatok, némelyik nem is az enyém.

 

 

2017. január 17

Álmomban megkentem finom Nutellával egy kiflit és épp készültem beleharapni.

Magyarázat: Kellemes szellemi táplálék vár rám.

 

 

2017. január 17

Álmomban egy építőipari cégnél dolgoztam adminisztratív munkakörben. Mellette MLM-ben különböző cikkeket árultam. Az egyik építkezésen láttam egy fogasra akasztott fürdőköpenyt és megnéztem az árcéduláját, mert azt hittem MLM-es cikk és jó áron eladható. Kézbe véve láttam, hogy ócska, durva anyagból van, halványan látszik a munkaköpeny mivolta, így visszatettem a fogasra. Ezt látva egy munkás durván és közönségesen rámförmedt. Az volt az érzésem, zavarja, hogy értelmiségi vagyok, nem fizikai munkás.

Magyarázat: A másság zavaró és indulatokat szül.

 

 

2017. január 20

Álmomban Svédországban voltam és egy ingyenes uszodába igyekeztem tisztálkodni, tusolni. Szokatlan volt a környezet, kevés zuhany volt és a zuhanyrózsák mind pirosak voltak. Ezen dohogtam, de rájöttem, ide úszni jönnek főként és csak a végén tusolnak le, azért van csak 5 tusoló. kerestem öltözőszekrényt, ahová a ruháimat lerakhatnám, de nem volt üres, mind foglalt volt.  

Magyarázat: Nem volt sikeres szellemvilágbeli tisztulási szándékom.

 

 

2017. január 21

Álmomban két fehér madarat láttam násztáncot járni, majd mozdulataikat utánozva én is násztáncot lejtettem.  

Magyarázat: Tanulom az Egység elérését.

 

 

2017. január 22

Álmomban helikoptervezetést tanultam.   A cégtulajdonos főnököm elvitt párszor és utána engedte, hogy én is próbálkozzam egyedül. Elég jól ment, csak féltem az elektromos távvezetékektől, hogy beleakadok, nem tudtam pontosan felmérni azt a magasságot, amikor már jóval a vezetékek felett vagyok, kicsit bizonytalankodtam. Helikoptervezetés közben igyekeztem megjegyezni az egyes műszerek helyét és funkcióját.  Amikor a gyakorlások után leszálltam, anyósom, feleségem és fogadott fiam toporogtak, hogy ők is jöhessenek velem egy repülésre, sőt, fogadott fiam egyből már vezette is volna. Figyelembe kellett vennem a súlyt is, nem lehet mindenki egyszerre felvinni, ráadásul észrevettem, hogy az üzemanyag is fogytán van a minimum szint alatt, sürgősen tankolni kell.

Magyarázat: Próbálkozom szellemi emelkedéssel.

 

 

2017. január 22

Álmomban az építőiparban dolgoztam egy építkezésen, de ebédidőben a közelben lévő átalakítás alatt lévő lakásomban is dolgozgattam.   Átgondolatlanul belefűrészeltem a távfűtés csövébe ezért rohantam az egyik kollegámhoz az építkezésre, hogy forrasztópákával foltozza be a lyukat, amin szivárgott a fűtővíz. Nem volt könnyű rábeszélni, de ígértem neki magam sütötte házikenyeret és pénzt is a munkáért, így elhárult a baj a fejem felől.

Magyarázat: Igyekszem személyiségem tatarozni.

 

 

2017. január 22

Álmomban a török udvarban Szulejmán idejében  az volt az előkelő hölgyek között a szokás, hogy arcképükkel díszített bögréből ittak.   Hürrem és egy másik szultána között fellángolt a rivalizálás, először aranydíszitést tett egyikük a bögrére, aztán a másik is, végül már színarany bögrén domborműként volt megörökítve az arcképük

Magyarázat: Az egók vetélkednek.

 

 

2017. január 22

Álmomban katona voltam társaimmal egy  picinyke szigeten.   Hirtelen észrevettük, hogy egy regiment ellenséges katona szállta meg a piciny szigetet és így részükről végzetes túlerő alakult ki

Magyarázat: .Széles a kapu, amin sokan bemennek...

 

 

2017. január 27

Álmomban tudatosult, hogy minél többet, minél türelmesebben visel el az ember, annál forróbb a szeretet benne…

Magyarázat: Türelem = Szeretet

 

 

2017. január 31

Álmomban repülővel hazautaztam külföldről és rengeteg ajándékot, édességet vittem haza szeretteimnek. 

Magyarázat: Érdemes a földi élet folyamán mennyei kincseket gyűjteni.

 

 

2017. február 2

Álmomban két férfi beszélgetésének voltam tanúja. Az egyik, aki tapasztalt gazdag vállalkozó volt, szóba hozta, hogy Afrikában van egy kis állam, ahol előnyös vállalkozás benzinkutat nyitni. A másik, aki haszonleső kalandor típus volt,  elkezdte kérdezgetni: - felvesz? - felvesz? A gazdag vállalkozó ismét csak ecsetelte a vállalkozás előnyeit, de nem nyilatkozott arról, hogy felvenné a kalandort. Elmagyaráztam a kérdezgetőnek, hogy elutasítja a költséget és kockázatot és a biztos nyereséget magának akarja. Ő azt szeretné, ha a másik invesztálna, és neki lenne biztos fizetése külföldön, de a vállalkozó épp azért gazdag, mert tapasztalatban gazdag, őt már nem lehet egyoldalú üzletbe belehúzni. Úgy becsültem egy ilyen vállalkozás alsó hangon 300 millió forintot igényel, tehát csak annak érdemes gondolkodni rajta, aki ennyivel rendelkezik.  

Magyarázat: Kockázat nélkül nincs nyereség.

 

 

2017. február 3

Álmomban már magasan járt a nap, a szobában járkáltam, halkan fütyörésztem, de feleségem és gyermekem  még mélyen aludtak.

Magyarázat: Az ébredés még várat magára.

 

 

2017. február 3

Álmomban felrobbant egy vágóhíd és a környezetben húspéppel, véres húscafatokkal, csontszilánkokkal terítette be az épületeket, utcákat. Egy takarítóbrigád tagjaként forró vizes, ultrás vödörrel és rongyokkal a kezemben jártam a környéket, hogy letakarítsam az épületeket.

Magyarázat: Tisztuláson dolgozom.

 

 

2017. február 4

Álmomban erős, ügyes felszolgáló voltam. Rengeteg tányért, poharat tudtam több tálcát egymásra pakolva egyensúlyozni és rugalmasan közlekedni vele. Egy női hang így szólt hozzám: - Nem lennél inkább Henry? (az ügyefogyott inas a Csöngetett Mylord c. filmből, aki sok szidást és taslit kapott)

Magyarázat: "Hanem ti, kik erősek és gyorsak vagytok, ne bicegjetek a sánták előtt, kíméletességnek vélvén ezt" Kahlil Gibran

 

 

2017. február 6

Álmomban tudtam repülni. Ügyesen felemelkedtem, csak egy kicsit értem hozzá egy elektromos vezetékhez, épp csak súroltam, nem lett belőle baj. Bátran a magasba emelkedtem, de olyan magasra kerültem a felhők fölé, hogy az alattam lévő felhő miatt nem láttam, merre van a földi uticélom.

Magyarázat: Nem lehet a földi szenvedést, gondokat elspórolni, mert ha az ember felülemelkedik rajta, nem éli meg a szenvedését, elveszíti szem elől, miért is van itt a Földön.

 

 

2017. február 8

Álmomban magas hegy tetején voltam, ügyesen közlekedtem a sziklákon, mint egy tibeti hegyi kecske, a mély szakadékokat könnyedén ugrottam át.

Magyarázat: Nem félek a szélsőségektől.

 

 

2017. február 14

Álmomban kislányomat a nyakamba vettem, ő pedig a könyvespolcról levette Hamvas Béla köteteit és belelapozott.

Magyarázat: Magas szintű szelleme és szellemi érdeklődése.

 

 

2017. február 19

Álmomban egy kádban lefürödtem, lemosakodtam.  A fél térdig érő koszhabos vízben álltam és kiszállni készülődtem, amikor odajött egy igen sovány, szőke, fiatal nő és gondolatátvitellel kérte, hogy ő is beállhasson a kádba, majd beszállt és áhítattal rám nézett.

Magyarázat: Mások tisztulásából is tanulhatunk, tisztulhatunk.

 

 

2017. február 20

Álmomban egy Észak-koreaihoz hasonló kövér  diktátornő országába keveredtem. Eleinte nyájas volt, de egy idő után egy nyitott teherautó platóján találtam magam és vittek az ország belseje felé. Hamar átláttam a helyzetet, a személyi kultuszt, a véleménydiktatúrát, de tudtam, hogy sem megtörni, sem betörni nem fognak, nem állok be az elvtelen talpnyalók közé és ép lélekkel fogok távozni innen.

Magyarázat: Az anyagba, a  polaritásba és az egóba való lemerülést problémamentesen vészelem át.

 

 

2017. február 20

Álmomban egy nagy teherautóval szállítottam sódert egy építkezésre. Kérdeztem az építésvezetőt, hogy az utolsó fuvar-e, de azt mondta még van egy fuvar hátra..

Magyarázat: Még egy testetöltésem hátra van.

 

 

2017. február 25

Álmomban a munkahelyemen a bal kezemre pillantottam és gyűrűsujjam tövén három gusztustalan, csúnya szemölcsöt pillantottam meg, mire azt mondtam, ezeket az előző munkahelyemen szedtem össze.

Magyarázat: Szembesülök korábbi tetteim következményeivel.

 

2017. február 27

Álmomban kis Polski Fiat autómmal igyekeztem a kikötőbe, hogy beszálljak a DTET nevű hajóra, ahová beosztottak. Amikor a mólóhoz értem, láttam, hogy a hajó éppen kifutott és tudomásul vettem, hogy lemaradtam róla, de érdeklődtem a környéken és kiderült, hogy csak a kikötőn belüli manőverről van szó, így nem maradtam le. Ekkor azon gondolkodtam, mi lesz a kis Polskival, míg a hajón vagyok, ha a mólónál hagyom, könnyen beemelhetik daruval egy hajóra, valahol másutt kell biztonságba helyeznem.

Magyarázat: Tavasz, nyár, ősz, tél, edd meg, amit főztél.

 

 

2017. március 2

Álmomban feleségem nagy hassal várandósan láttam.

Magyarázat: Újjászületése közeleg.

 

 

2017. március 3

Álmomban vidéken voltam tanfolyamon, továbbképzésen. Jól szerepeltem, de egy idő után lerontotta a közérzetem és teljesítményem, hogy a wc használhatatlan volt, le volt szerelve a wc kagyló és bokáig állt a szennyvíz a wc-ben.

Magyarázat: Szellemi méreg és salakanyagaimat nem tudom kiadni magamból.

 

2017. március 3

Álmomban valahol a Kaukázuson túl hegyes vidéken voltam és pár hasonló szakállas középkorú férfi kiséretében azt énekeltük: Kha rima surumi. Ruházatunk a mai Pakisztán vidéki férfiöltözetéhez hasonlított.

Magyarázat: Reinkarnációs emlék.

 

2017. március 8

Álmomban találtam egy teknősbékát és megettem a húsát. Finom ízletes volt.

Magyarázat: Bölcsesség és kitartás princípiumait szívtam magamba.

 

2017. március 8

Álmomban a nadrágom hátul beszennyeződött, igyekeztem gyorsan kézzel kimosni.

Magyarázat: Testi-lelki salakanyagaimat igyekszem nem kimutatni.

 

 

2017. március 12

Álmomban feleségemmel kempingeztünk. Egy kempingezőtől kisebb szívességet kértünk, ő pedig a végén egy puszit kasszírozott feleségemtől. Nem csináltam ügyet belőle, úgy tettem, mintha észre sem venném. Kicsivel később egy kövér amerikai túrista is odajött és csorgatta a nyálát, hogy puszit adhasson a feleségemnek. Feleségem persze nagyon élvezte, hogy az érdeklődés középpontjában van, és kéjesen odatartotta az arcát a férfinek, mire nagyon dühös lettem, otthagytam őket és amikor utánam futott, azt mondtam, találkozunk a válóperes tárgyaláson. 

Magyarázat: A csapodár egótól elkülönülök.

 

 

2017. március 14

Álmomban feleségemtől megszöktem, mert elegem volt belőle. Kisétáltam a ház hátsó ajtaján és a kerten keresztül megszöktem. Babetta mopeddel mentem hegyen völgyön át, volt ahol alig bírta az emelkedőt és a város másik végében egy lakótelepen lyukadtam ki. Rosszarcú társaság pécézett ki, meg akartak verni, de elmenekültem. Másnap reggel egy ház pincéjében ébredtem, egy ott lakó durva kinézetű fiatal srác akart megverni, de végül megúsztam.  

Magyarázat: Az egótól elválásnak ára van.

 

 

2017. március 14

Álmomban egy csecsemőt láttam a szoba közepén, amint kihányta, amit megevett. 

Magyarázat: Újjászületésem megakadt.

 

 

2017. március 16

Álmomban buszra szálltam, és a busz hangszórójából azt hallottam: A célállomás közel van!  

Magyarázat: Célomhoz közel járok.

 

2017. március 16

Álmomban egy elhagyatott raktárszerű épületben volt az irodám nehezen megközelíthető helyen. A falból kiálltak a téglák és azok repedéseibe kapaszkodva, vagy majomként lelógó vas sodronyba kapaszkodva tudtam csak feljutni  az irodámhoz, ahol még egy hölgynek is volt egy szintén elhagyatott magányos irodája, aki hozzám volt beosztva, de egyenrangú partnerként tekintettem rá. Ezen a nehezen megközelíthető helyen tudtam csak félig-meddig zavartalanul vécézni, de nagy ára volt, mert úgy fel, mint le nehéz volt a mászás a meredek falon.

Magyarázat: Nehezen, de sikerül kiadni szellemi méreg és salakanyagaimat.

 

2017. március 17

Álmomban Malajziában voltam cukorka készítő és cukorka árus. Róttam az utcákat a kis kerekes kocsimmal, szerettek a gyerekek, a felnőttek, nyugodt békés életem volt.

Magyarázat: Pihenő inkarnáció.

 

2017. március 17

Álmomban elnyomott, kizsákmányolt konyhacseléd voltam. Méltatlan körülmények között éltem, de békével tűrtem a sorsom.  Amikor egy cselédtárstól tudomást szereztem róla, hogy újabb megalázó és igazságtalan megszorítást akartak bevezetni, megmakacsoltam magam, és azt mondtam, ez már vérlázító, nem tűrök tovább. Végül erőt vettem magamon és mégis csak tovább tűrtem.

Magyarázat: Béketűrésemnek határa van.

 

2017. március 21

Álmomban egy osztrák utazási iroda tengerparti marketingese voltam. Táblákat raktunk ki, hirdettünk mindenfelé, volt egy saját tengerparti szakaszunk és 11 lefoglalt apartmanunk. Napijegyet még vettek hellyel-közzel a tengerparti szakaszunkra, de húsvétra a 11 apartmanból csak 3-4 kelt el. Elégedetlen voltam teljesítményünkkel, de a tulajdonos szerint nem számít hogy csak 3-4 apartman kelt el, nem is kalkulált többel.

Magyarázat: Sokan vannak a meghívottak, de kevesen a választottak.

 

2017. március 22

Álmomban egy étterem konyháján, vagy egy élelmiszeripari üzemben voltam. Amikor egy étel készült, megdöbbenve láttam, hogy a szószt egy férfi hulla torzójáról kaparták, mosták le. Kaptam ajándékba egy üveg kovászos uborkát, amit betettem a hűtőbe, mert nem volt kedvem abban a környezetben elfogyasztani, de észrevettem, hogy a hűtőben emberi testrészek vannak befőttes üvegekben, így aztán teljesen elment az étvágyam.

Magyarázat: Szellemi halott környezetben nem könnyű jó szellemi táplálékot magunkhoz venni.

 

2017. március 23

Álmomban kiléptem egy ajtón, talán valamilyen tárgyalásról jöttem ki  és egy tükörbe néztem. Magas, jó svádájú, sötétkék öltönyös, fehéringes, nyakkendős, őszülő halántékú, top manager külsejű férfit láttam, amolyan Clint Eastwood, vagy Richard Geer szerű arccal. Akárhogy próbáltam, nem ismertem fel magamat a képben.

Magyarázat: Nem fogadom el azt a képet, ideált, amit a külvilág tükröz felém.

 

2017. március 23

Álmomban feleségemmel és fiával aludtunk egy piciny szobában. Pirkadatkor felébredtem, de mivel ők még mélyen aludtak, csendben kimentem a szobából a folyósóra és elindultam az épületből kifelé. 

Magyarázat: A mélyen alvók ébresztgetése nem szerencsés, meg kell várni, míg felébrednek.

 

2017. március 23

Álmomban fogadott fiamat vittem osztálybulira az egyik szülő lakására. Elég rakoncátlan volt, és amikor a buli végetért, nem akart hazajönni, pláne nem iskolába menni és tanulni. Volt egy pont, hogy egyáltalán nem találtuk, akkor fel akartam hívni a feleségem, hogy elveszett, de egy szülő végül meghallotta a hangját és így előkerült.

Magyarázat: Minden jó, ha a vége jó.

 

2017. március 26

Álmomban röpdolgozatot írtunk az iskolában. 10 mondatot kellett leírni és minden mondatban egy szót bizonyos logika mentén be kellett karikázni. Nem voltam túlzottan formában, ügyetlenkedtem, nem karikáztam be  szavakat, hanem megvastagítottam, és gondoltam, lesz még időm, majd bekarikázom. Odaálltam a vizsgáztató mellé, amikor javította a röpdolgozatokat, de ő hamar rávágta az egyikre:- Mit akar maga ezzel? áthúzta a dolgozatot, csak úgy sercegett a papír. Mondtam, hogy az nem az enyém, nem az én írásom, végül felfedeztem az alján Berki Krisztián aláírását. Végül megkerült az én röpdolim, de áthúzta, egyes lett.

Magyarázat: Szellemi bakit vétettem.

 

2017. március 28

Álmomban csodálatos esküvőt tartottunk a feleségemmel. Grandiózus, méltóságteljes, fennkölt esemény volt, nyugodt, mély boldogság hatotta át. Rengeteg nászajándékot kaptunk a sok száz meghívottól, feleségem gyűjtötte a tárgyi ajándékokat és pedig a pénzes borítékokat. Feledhetetlen élmény volt. 

Magyarázat: Unió mystica.

 

2017. március 28

Álmomban váratlanul Kresz vizsgát kellett tennem. 30 éve vizsgáztam, azóta sokat változott a Kresz. ráadásul kifejezetten rafinált, beugrató kérdések voltak. Pl. ki volt téve egy gyerekülés, és az volt a kérdés, megfelel-e az érvényes hatósági előírásoknak. Nem sok kilátással kecsegtetett volna a vizsga, de több felügyelő tanár is odajött hozzám segíteni, láthatóan a szívükön viselték a vizsgám sorsát.

Magyarázat: Ez a szellemi vizsga talán jobban sikerült.

 

2017. március 28

Álmomban Németországban voltam turistaként és egy orosz turistával beszélgettem, aki arról tudósított (oroszul) hogy a Németországban élő Törökországbeliek között belháború van, egy Törökországban és Oroszországban is élő, oroszokhoz közelebb álló, ott szabadabban élő  nemzeti kisebbség és a törökök között van feszültség, mert Törökországban elnyomják őket és ez kihat a Németországi állapotokra is. Csodálkoztam, hogy egy orosz turista milyen tájékozott a német belpolitika kérdéseiben.  

Magyarázat: Vannak átlagon felül tájékozott emberek.

 

2017. április 4

Álmomban filmeket készítettem és töltöttem fel egy videómegosztóra. A feltöltéskor írásban deklarálni kellett percre, másodpercre a film tartalmát és célját.   Ahány percre azt deklaráltam, hogy "saint letters"  (szent levelek) annyiszor ezer forintot kaptam. 

Magyarázat: Youtube-os filmjeimmel szellemi tőkére teszek szert.

 

2017. április 6

Álmomban Bécsben jártam és megtudtam, hogy egy ügyvéd egy öreg házban egy pici lakásban élelmiszer kereskedelemmel akar foglalkozni, olyasmikkel, amikkel korábban osztrák cég ügyvezetőjeként foglalkoztam és Magyarországra is akar eladni.  Másnap kimentem, hogy tárgyaljak az osztrákkal, fel akartam ajánlani tapasztalataimat és tanácsaimat, de az ajtaja előtt összefutottam valakivel, aki szintén tárgyalni akart vele valamilyen ügyben és ráadásul kiderült, hogy vasárnap van.  Vasárnap az Úr napja, mondtam, akkor nem foglalkozom üzleti dolgokkal és hazaindultam Magyarországra.

Magyarázat: Az utolsó pillanatban sikerült elkerülni, hogy ebben az életemben beszippantson az anyagvilág.

 

2017. április 7

Álmomban egy kőművesbrigád munkavezetője és kisbusz vezetője voltam. Én szereztem és terveztem meg a munkát, az útvonalat, a napi munkát, de magam is kivettem a részem a kőművesmunkából Nem volt problémamentes, akadtak nehézségek, de végül mindent megoldottam sikeresen.

Magyarázat: Részt veszek a spirituális építőmunkában.

 

 

2017. április 8

Álmomban tudtam repülni. Ügyesen repültem és élveztem, hogy milyen más a perspektíva, mennyire gyorsan tudok elintézni dolgokat. Kicsit kellemetlen volt, hogy az emberek csak néznek, csodálkoznak, de kezdtem megszokni és ez különben is csak alacsonyan, földközelben való repüléskor fordult elő, ha magasan repültem, akkor nem. Késő délután eszembe jutott, hogy hazarepülök, fel is emelkedtem nagyon magasra, de egy nagy hegyen kellett keresztülrepülnöm és a fák havas csúcsai még elértek és közben gyorsan besötétedett, a sötétben nem tudtam tájékozódni, így az eredeti tervet elvetettem, és leszálltam, hogy a földön biztonságban folytassam utamat. 

Magyarázat: A Földön kell elérnem célomat, Isten országát.

 

 

2017. április 8

Álmomban egy napra kiugrottam Bécsbe valamit elintézni. Vettem valami apróságot egy Aldiban, hogy elverjem vele az éhségemet, majd elintéztem a dolgaim. Hazaindulás előtt is betértem egy Aldi üzletbe, vettem pár apróságot, de amikor a pénztárnál a soromra vártam, kinyitottam az aktatáskám és vettem egy szemet a délelőtt megvett cukorkából. A pénztárnál őgyelgett egy tanonc fiú, aki jelentette a pénztárosnak, hogy szerinte gyanúsan viselkedem, biztos loptam valamit a boltból. Hátravitt a raktárba ott vártam egy jó darabig. Pattanásig feszültek az idegeim, mire végre valaki jött, meghallgatott, de nem szólt semmit, és elment. Hosszú idő után jött egy idősebb, komolyabb férfi. Elmondtam, hogy a felbontatlan kakaós nápolyit még  feleségem vette otthon az ottani Aldi boltban, a cukorkát délelőtt vettem egy másik Aldi boltban Bécsben, egyébként a Maresi cég egykori magyarországi ügyvezetője vagyok, ismerem a kereskedelmi gyakorlatot így eszembe sem jutna egy boltból lopni. Nem is szorulok rá, és magam is a kereskedelemben dolgoztam. Az idős férfi bólintott, és elengedtek.

Magyarázat: Elszámoltatásom szellemi téren jól végződött.

 

2017. április 12

Álmomban részegen, óvszer nélkül közösültem egy prostituálttal. Utána nagyon megbántam.

Magyarázat: Szellembukásom szimbolikus ábrázolása.

 

2017. április 15

Álmomban egy ismerősömet láttam egy sűrű, fekete vizű tó alján kuporogni. Egy hosszú szalmaszál volt a kezében, azon keresztül tudott levegőt szívni és életben maradni. Elkeserítő helyzetben volt.

Magyarázat: Akinek a legcsekélyebb kapcsolata is megmarad a Felsőbb Világgal, az Éggel, az nem veszett el teljesen.

 

2017. április 18

Álmomban felhívtam rendszergazda ismerősömet, hogy állítson össze számomra 500.000 Ft-ból egy szuper számítógépet, a legnagyobb teljesítménnyel, a legfejlettebb alkatrészekkel, a meglévőt pedig nézze át, javítsa meg, azt pedig vagy eladom 100.000-ért, vagy elajándékozom.

Magyarázat: Szellemi teljesítőképességem új fokozatba kapcsol.

 

2017. április 19

Álmomban nagyon jól ismertem a vasúthálózatot a legapróbb részleteivel együtt. Tudtam hol lehet potyautasként felkapaszkodni a vonatra és hol gyorsítanak szándékosan a mozdonyvezetők ennek megakadályozására. egy ismerősömmel bandukoltunk a sötét éjszakában halvány fényeknél a  sínek mellett, neki magyaráztam  a dolgokat. Megpillantottunk egy vasvázat, tudtam, hogy az lesz a jövő mágnesmezős vasútjának egyik kocsija.

Magyarázat: Tisztában vagyok a nagy szellemi utak, vallások részleteivel.

 

2017. április 19

Álmomban egy bögrében magvak, rügyek finom tápláló keverékét találtam,  amit jóízűen elfogyasztottam.

Magyarázat: Magvas szellemi táplálékot vettem magamhoz.

 

 

2017. április 24

Álmomban egy parfüm nagykereskedelmi cég ügyvezetőjévé neveztek ki. Az első munkanap végén a kereskedelmi igazgatóval és a raktárvezetővel együtt zártuk a céget.  A ker.igazgató az kijáratnál egy asztalra tett 6-8 parfümöt és rám nézett. Már majdnem bólintottam, mert azt hittem, másnap hivatalos ügyben, tárgyalásra viszi, amikor megkérdezte, hogy akarom-e az egyiket, például a Bvlgari omnia scence értékes ritkaság, jelenleg beszerezhetetlen. Ekkor jöttem rá, hogy lopnak a cégtől ezért a fejem ráztam és azt mondtam, ez így nem megy, vigyék vissza az árút a raktárba. ismerem jól az összes márkaképviseletet, ha szükségem lenne egy parfümre a feleségem számára, bármikor kaphatok tőlük, csak egy telefonomba kerül, a  beosztottjaim korrumpálni akartak engem. El is döntöttem, hogy másnap leltárt tartok a raktárban, a nekünk kiszámlázott darabszámokból levonom az eladott darabszámokat, az lesz a könyv szerinti készlet, és annak kell egyezni a tényleges készlettel. Ha hiány van, akkor jegyzőkönyvezzük, mert most vettem át a céget, az elődöm hiányáért nem felelek.

Magyarázat: Nem vagyok megvesztegethető.

 

 

2017. április 25

Álmomban egy idétlen (oldalt körben kopaszra nyírt) frizurás nő úgy viselkedett, mintha epekednék utána, és ő csak fontolgatná, hogy elfogadja közeledésem, közben épp a fordítottja volt a helyzet, csak nekem eszembe sem jutott vele kapcsolatot létesíteni. Átláttam rajta, szánalmas volt az erőlködése, próbálkozása.

Magyarázat: Az egó ravasz, nem adja fel.

 

2017. április 26

Álmomban egy nagy erdőben voltam és arra készültem, hogy az éjszakát az erdőben, hálózsákomban töltöm. Kissé félelmetes volt, hogy a hálózsákom körül már délután tekeregni kezdett egy nagy kígyó, de tudtam, hogy túl fogom élni az éjszakát és el fogom kerülni a sérülést is. Így is lett.

Magyarázat: Megmenekülök a kísértésektől.

 

 

2017. április 27

Álmomban egy hölgy házában voltunk. Mindketten nagyon kívántuk egymást, de nem tudtunk egybeforrni, mert ki-be járkáltak a szobába és többen is voltak a házban. Meztelenül voltunk az ágyban a paplan alatt, ő még tán hajlandó is lett volna úgy, hogy más is ott van a szobában, de engem zavartak a gátlásaim.

Magyarázat: A megvilágosodást hátráltatják  körülmények.

 

2017. április 28

Álmomban egy logisztikai cég dolgozója voltam egy nagy láncolat egy tagjaként, amelyik külföldre szállított és terített élelmiszert.

Magyarázat: Szellemi táplálékot továbbítok.

 

2017. április 29

Álmomban deltás izomember voltam. Még a szépen kidolgozott izomzathoz képest is nagy súlyzóval edzettem bicepszre, alig tudtam a hatalmas súlyzót felemelni, billegett a kezemben, de erőlködtem és felemeltem.

Magyarázat: Megküzdök életem terheivel.

 

 

2017. május 1

Álmomban egy nagyon magas polcon volt egy nagy tál forró töltött káposzta. Nagy nehezen leemeltem egy jóval lejjebb lévő polcra, de közben többször zökkent, kifröccsent a szélére, így nem volt túl épületes látvány. Fogtam egy szép tiszta tányért és kiszedtem a káposztából feleségemnek, hogy szép gusztusos ebédje legyen.

Magyarázat: A Földön minden csak csekély mása az Égi valóságnak.

 

 

2017. május 2

Álmomban körülöttem viharosan zajlottak az események, de belül mély nyugalom, béke és csend honolt bennem.

Magyarázat: Fordítva baj lenne.

 

 

2017. május 2

Álmomban katona voltam és a laktanyában a legénységi épületben egy emelettel feljebb kerültem, itt azonban nem találtam a wc-t. Jó darabig keresgéltem, aztán azt gondoltam, visszamegyek a megszokott, eggyel lejjebb lévő szintre, de ott sem jártam sikerrel, vagy foglalt volt a wc, vagy épp akkor jöttek ki belőle és szagokat hagytak maguk után stb.

Magyarázat: Magasabb szintre kerülve nem tudom kiadni magamból szellemi mérgeimet, salakanyagaimat, ezért az alsóbb szinten próbálom (sikertelenül) megoldani.

 

 

2017. május 3

Álmomban péntek délután 2 millió forintot kaptam kis címletekben munkabérnek/prémiumnak. Mivel a bankok már zártak, nem tudtam a bankszámlámra befizetni, de kaptam egy tippet és elmentem a Nagyvásárcsarnokba, hogy ott egy húsüzletben nagy címletű dollárra váltsam, amit könnyebb magamnál tartani. Gondoltam így hétfőig megoldom a biztonságos tárolást és hétfőn majd visszaváltom és beteszem a bankba. Hétfőn délelőtt visszamentem a húsüzlethez és az eladó azt mondta, egy pillanat csak telefonálok. Fél füllel hallottam, hogy valami hamis pénzről beszél, de eszembe sem jutott, hogy ez rám vonatkozhat. Csak akkor esett le a tantusz, amikor kijött egy nyomozó, hogy megvádoltak hamis pénz beváltásának kísérletével. Megdöbbentem ekkora hidegvérű aljasság láttán, és rájöttem, hogy szándékosan adtak hamis pénzt, hogy az én jó pénzemhez jussanak még olyan áron is, hogy én börtönbe kerülök. A nyomozó egy nagyítóval mutatta meg, hogy az egyik számjegy végén kis szőrök vannak a pontatlan nyomtatás következtében, innen lehet felismerni, hogy hamis a pénz. Mellettem várt egy férfi hozzám hasonlóan pénzbeváltásra, csak kisebb összeggel, 400.000 Ft-tal, neki azt tanácsoltam, jobban jár, ha önként feladja magát, mert ha a pénzt el is bukja, nem kap büntetést, mert önmagát adta fel.  A rendőrnyomozótól azt kérdeztem, miért nem gyártják a pénzt olyan biztonsági jelöléssel, ami könnyen felismerhető egy laikusnak.  Tudtam, hogy hamis pénz birtoklásért börtön jár, ezért belenyugodtam a büntetésbe, a pénzt azonban nem sajnáltam, mert volt még 8 millióm a bankban, ami bőven meghaladta a szükségleteimet. A nyomozónak őszintén elmondtam, hogy itt a húsüzletben kaptam a hamis pénzt, amivel visszaváltáskor feljelentettek.

Magyarázat: "Bizony, a világ fiai a maguk módján okosabbak a világosság fiainál.”   Lukács Evangéliuma 16, 1-8  .

 

2017. május 6

Álmomban buszos utazáson vettem részt idegenvezetőként. Az volt a szokás, hogy a kis létszámú fakultatív kirándulásokra kisbusszal megyünk és mivel volt rá jogosítványom, a busz idős, jószívű, tiszteletreméltó  tulajdonosa megengedte, hogy én vezessem.  Mentem a kisbusszal először egy próbakört, olajozottan, könnyedén vezettem. Ekkor beszálltak a fakultatív kirándulás résztvevői, de túl sokan voltunk, hangoskodtak, nevetgéltek és egyszerre csak egy nagy zökkenés és csörrenés hallatszott és berepedt a kisbusz szélvédője. Egy tűzoltó autó ment el előlünk, azt hittem először, hogy az tolatott ránk, de a mellettem álló részeg, duhaj férfi beismerte, hogy ő taposott a gázpedálra, ezért ugrott meg a kisbusz. Nagyon sajnáltam, hogy a vadonatúj kisbusz megsérült, leszálltam a buszról, hogy megkeressem az idős tulajdonost és jelentsem neki a történteket. Bár más volt a közvetlen okozó, én voltam a busz megbízott vezetője, ezért vállalnom kellett a felelősséget.

Magyarázat: Vállalom a felelősséget.

 

2017. május 10

Álmomban végigröntgeneztem, végigmonitoroztam magam, majd egy telepítő cd-ről új programot installáltam.

Magyarázat: Megújulok.

 

2017. május 11

Álmomban Indiában vittem egy nagyobb csoport 10-12 évi körüli gyereket osztálykirándulásra. A kirándulás egy részén kisvasútra ültünk, úgy mentünk egy rendezvény, ünnepség, vagy bál színhelyére. Leghátul volt a mozdony, a gyerekek a kocsikon én pedig a legelső vasúti kocsi elején, kívül az ütközőn kapaszkodtam és kémleltem a vágányt előttünk. Nem haladt túl gyorsan a vonat, talán egy futó ember sebességével csak, de előttünk hirtelen játszó gyerekeket pillantottam meg, akik a síneken feküdtek. Rájuk kiabáltam, menjetek  onnan, de volt, aki leugrott a sínről, volt, aki nem, mintha nem is hallotta volna. Amikor a vonat odaért, már csak annyi időm maradt, hogy előrehajoltam és a lábammal letaszítottam az egyik fiút a sínről, a másikat csak megpróbáltam, de őt már nem sikerült megmentenem. A mozdonyvezető észrevette a balesetet és hátratolatott, bennem pedig a szánalom és a fájdalom keveredett az önváddal, hogy miért nem tudtam megmenteni a kisfiú életét, sőt, akit le tudtam taszítani, annak is azért még valami baja, sérülése lett. Mindenki előreszaladt a vonatról, már egész másfelé mutogattak, mint ahol a baleset történt, korrigálnom kellett, hisz én szemtanú voltam.  A csoport végül elindult gyalog a bálterembe, ahová igyekeztünk én pedig azon gondolkodtam, hogyan lehetne megelőzni az ilyen baleseteket például úgy, hogy legelöl egy vészfékkel meg tudja állítani a vonatot, aki ott van. Mivel a síneken játszó gyerekek is meg voltak hívva a rendezvényre, ezért azt terveztem, megkeresem őket a tömegben, meghallgatom a szempontjukat és  megkérdezem, miért nem hallgattak a szavamra és miért nem szaladtak le a sínekről, mikor a vonat közeledett.

Magyarázat: Kétszeresen fájó, ha nem hallgatnak a figyelmeztetésre és baleset is következik be, ami megelőzhető lett volna.

 

 

2017. május 16

Álmomban egy használtcikk kereskedés vezetője voltam. Komoly áruházunk volt, sok, jó állapotban lévő áruval és sok alkalmazottal. Hirtelen az alkalmazottak, megbolondultak, vagy fellázadtak, mindenesetre egy csomó árúval akartak mind hazamenni. A rendetlenség láttán intézkedtem, a mennyezetbe lőttem a pisztolyommal és azt kiabáltam, hívom a tulajdonosokat és a rendőrséget, mire a fosztogatás abbamaradt.

Magyarázat: Megakadályozom kissé elhasználódott, de jó karban lévő erőim, energiáim széthullását.

 

 

2017. május 17

Álmomban bemutatót tartottam feleségemnek. Egy ember volt előttünk, de leeresztett és akkor már csak egy üres buroknak látszott. Majd felfújtam és ismét embernek látszott.

Magyarázat: A lélek az, ami éltet, a test nem használ semmit. Jn.6.63.

 

 

2017. május 22

Álmomban egy ruházati cég marketingese voltam. A marketing bizottsági ülésen egy új termékünk, egy kockás ing bevezetését vitattuk meg. 80 millió forintos tv kampányt javasoltam, amiből 100-120 alkalommal jelenhet meg a reklámfilm, de hozzátettem, lehet, hogy az első évi eladások bevételei épp hogy elérik a kampány költségkeretét.

Magyarázat: A szellemi munka nagy ráfordítást igényel.

 

 

2017. május 24

Álmomban a nagy gazdasági világválság idejébe csöppentem vissza. Láttam az emberek lelkét, éreztem az érzéseiket, a kilátástalanságot, szomorúságot, nyomorúságot, de a lélek gyöngyszemeit is, mert sokakban mély együttérzés, segítőkészség, szeretet alakult ki a  válság alatt.

Magyarázat: A nagy bajok kiváltják az együttérzést.

 

 

2017. május 27

Álmomban egy szálloda számítógépes helyfoglalási rendszerét tanulmányoztam.

Magyarázat: A leszületések, testetöltések törvényszerűségeivel ismerkedem.

 

2017. május 28

Álmomban fogadott fiamnak mutattam, hogy ha sáros lett, hogyan kell magát lemosni.

Magyarázat: Az anyagias gondolkodástól való tisztulást mutatom.

 

 

2017. május 29

Álmomban hulladékhasznosítást, talajgazdálkodást, rekultivációt tanultam. Amint leadott egy anyagrészt az oktató, rögtön vizsga következett, majd újabb anyagrész.

Magyarázat: A szellemvilágban semmi sem vész kárba, minden hasznosul.

 

 

2017. május 30

Álmomban egy kegyetlen diktátor országában jártam, aki az elképzelhető legkisebb vétségért is halálbüntetést alkalmazott. Egy alkalommal kettesben volt valakivel, aki egy aprót vétett, s már dörzsölte a kezét, hogy újabb kivégzés következik, én is megrettentem, megborzadtam, hogy mi lesz a büntetése, de a diktátor elmulasztotta magával hozni a kivégzőosztagot, az illető pedig a vasalt orrú munkásbakancsával egy nagy rúgással lerúgta  a diktátor fejét, ami elgurult.

Magyarázat: Szellemi halál helyett szabadulás.

 

 

2017. június 5

Álmomban tízedik emeleti lakásom teraszáról egy nagy zsák sittet, téglatörmeléket, port,  üvegdarabokat dobtam ki.

Magyarázat: Szellemi hulladékaimtól megszabadulok.

 

 

2017. június 10

Álmomban német tudós, kutató barátaimmal halat grilleztünk és készültünk Amerikába a pumák életét tanulmányozni.

Magyarázat: Szellemi utazásra készülök.

 

 

2017. június 10

Álmomban feleségemnek autót akartam venni. 100.000 Ft volt a keretem, egy megkímélt Trabanton gondolkodtam, de valaki bedobta, hogy egy román az Dacia-t vesz, ezért elkezdtem Dacia-t keresni, az mégiscsak négyütemű, korszerűbb.

Magyarázat: Feleségem szellemi segédeszközeiről is igyekszem gondoskodni.

 

 

2017. június 15

Álmomban beültem egy étterembe. Mokány, jópofa kis étterem volt, egy különleges húsételt ettem, ami 6.000 Ft-ba került. Kicsit drágának tartottam, még a különlegessége mellett is, de azt mondtam, időnként megengedhet az ember magának ilyesmit. Egy másik alkalommal szintén beültem egy étterembe, és a tulajdonossal együtt ebédeltem. Itt is volt az a különleges étel az étlapon, itt is azt rendeltem. Az ebéd végén beszélgetés közben elejtettem a tulajdonosnak, hogy finom volt az ebéd, megérte a 6.000 Ft-ot, mire ő mosolyogva közölte, hogy 10.000 Ft, náluk áremelés volt. Na erre már szívtam a fogam magamban, de nem mutattam, azt gondoltam egy úr a pokolban is úr és fizettem, mint egy katonatiszt.

Magyarázat: Különleges szellemi táplálékomért nagy árat fizetek.

 

2017. június 21

Ma hajnalban álomban azt mondta egy hang Let's run the paddle oil amit úgy fordítottam szabadon, hogy "Húzz bele" olaj.

Magyarázat: Feltöltöttek valami roboráló energiával, hogy gyorsabban haladjak előre.

 

2017. június 23

Álmomban főiskolás voltam és egy évfolyamtársammal arról beszélgettünk, melyik tanár hogyan osztályoz, milyen szigorú.

Magyarázat: Szellemi iskolákban sem egyformák a tanítók.

 

2017. június 24

Álmomban aboriginiként vándoroltam Ausztrália sivatagos részein, élelmet gyűjtögettem.

Magyarázat: Nehéz szellemi körülmények között is feltalálom magam.

 

2017. június 25

Álmomban egy hatalmas üzemi konyhán voltam, ahol rengeteg több száz literes üstben főztek tömegeknek. Egyszer csak bemondták a hangszóróba, hogy Ibn Aev menjen az irodába. Együttérzéssel gondoltam rá, mert azt hittem, fejmosást fog kapni valamilyen hibáért. Ahol ilyen nagy tömegeknek főznek a legkisebb tisztátalanság, vagy hiba, járványt vagy egyéb problémát okozhat.

Magyarázat: Fontos a szellemi táplálékok tisztasága

 

2017. július 4

Álmomban egy ápolatlan, közönséges nő huppant mellém meztelenül az ágyra és lágyékomhoz dörgölőzött, de én odébb hengeredtem az ágyon, mert eszem ágában sem volt egyesülni vele.

Magyarázat: A közönségesség és ápolatlanság princípiumát elutasítom, ez még hiányzik belőlem az Egységhez..

 

2017. július 6

Álmomban sűrű sötét dzsungelben haladtam előre. Olyan sűrű volt a növényzet, hogy nappal is éjszakai sötétség volt. Csak bozótvágó késsel tudtam sok munkával üggyel-bajjal előrehaladni.

Magyarázat: Nehéz körülmények között zajlik szellemi előrehaladásom.

 

2017. július 9

Álmomban a Külkereskedelmi Főiskola (amit álmomban nem fejeztem be) dolgozóival találkoztam. Érdeklődtem a Főiskoláról, kiderült, hogy már a harmadik helyre költözött. Ezzel vigasztalgattam magam, mert nagyon fájt, hogy (álmomban) a harmadik közben kimaradoztam és később nem fejeztem be a főiskolát.

Magyarázat: Neheztelek magamra szellemi tanulmányaim megszakítása miatt.

 

2017. július 16

Álmomban ezt a mondatot hallottam:INNER PEACE GIVEN

Magyarázat: Belső békét kaptam

 

2017. július 17

Álmomban egy 55-60 év körüli tekintélyes, tiszteletet parancsoló külsejű nőt láttam. Egy hang azt mondta valakinek: Ez a nő Arany Viktor leszármazottja.

Magyarázat: Lányom szellemi útra lép

 

2017. július 21

Álmomban egy városi bicikliversenyen vettem részt. Szűk utcákon, kacskaringós útvonalon kellett nagy sebességgel kerékpározni. Az egyik utcában a szervezők ott felejtettek egy fából készült kaput, ami lezárta az utcát. A terep adottságai miatt csak az utolsó másodpercben vettem észre, de sikerült még időben kifarolnom és megállnom a biciklivel, így elkerültem egy balesetet.

Magyarázat: Megúsztam egy veszélyes helyzetet.

 

2017. július 21

Álmomban meglátogattam egy fiatal lányt a kisvárosban, ahol lakott. Szerettem volna elmenni vele a fürdőbe, uszodába, de pont oda nem akart jönni, mert félt, hogy meglátják a szülei. Nagyobbik fiam élelmiszer és italkészletet küldött ott tartózkodásomhoz.

A közös tisztulás nem sikerült

 

 

2017. július 24

Álmomban valahol Keleten, valószínűleg Észak-Koreában voltam a feleségemmel. Egy hatalmas medencében volt egy akadálypálya. Egyfajta utak, csatornák voltak a medencében, amelyekben különböző értékkel feliratozott fakorongok voltak. A medencében úszva kellett adott idő alatt minél több korongot megérinteni, de nehezítésként hatalmas elefántok is sétáltak az utakon, vagy meg kellett várni, míg lassan továbbhaladnak, vagy át kellett úszni a hasuk alatt és ha az elefánt véletlenül leült vagy lefeküdt a vízben, agyonnyomta az embert. Mivel nagyon jól tudtam háton úszni, feleségem belém kapaszkodott és háton úszva haladtunk végig az akadálypályán. 

Magyarázat: Együtt haladunk a szellemi úton

 

 

2017. július 26

Álmomban a munkahelyemre új kollegák érkeztek könyvelési területre. Bemutattam őket a többi munkatársnak, és beregisztráltam őket a cég számítógépes rendszerébe.  Kerestem nekik íróasztalt és számítógépet nyomtatóval. Munka után hazaindultam. Enyhe éhségem volt, gondoltam benézek egy Penny marketbe. Az éhségem közben elmúlt,csak egy különleges italon akadt meg a tekintetem, ókori görög harcost ábrázoló üvegszobor volt finom konyakkal megtöltve és meglepően olcsó volt, de csak lamentáltam rajta,mert igazából semmire nem volt szükségem.

Magyarázat: Mentes vagyok a materiális vágyaktól

 

2017. július 27

Álmomban aludtam és amikor felébredtem, kollégáim, kolleganőim állták körül az ágyam, tapsoltak és egy hatalmas tál baracklekváros fánkkal örültek ébredésemnek.

Magyarázat: Ébredezem szellemi társaim örömére.

 

2017. július 30

Álmomban betértem a főiskolára nosztalgiázni. Jóleső érzéssel néztem a fiatalokat, ahogyan nyüzsögnek, átéreztem vizsgaizgalmukat, a vizsgaidőpont keresésének feszültségét és újra átéltem életem főiskolás időszakát.

Magyarázat: Nosztalgiázom.

 

2017. augusztus 14

Álmomban matrózként újra hajóra szálltam. Élveztem a munkát, gyakorlott matróz voltam. beszélgettem matróztársaimmal, amikor az első kikötő előtt a nyílt vízen mellénk állt egy másik magyar hajó. Átmentem a másik hajóra beszélgetni, tengerésztársakkal ismerkedni, anekdotázni,   de a hajó tovább sodródott, mert még nem partnál voltunk, csak a kikötő közelében. Egy idő múlva aggódni kezdtem, felhívtam mobiltelefonon a hajónk kapitányát, kedélyesen elbeszélgettem vele, eldicsekedtem, hogy közben diplomás lettem és kértem, hogy várjanak meg, míg visszatérek a hajóra. Közben még azt sem tudtam, hogy jutok vissza a hajómra. Aggodalmam felesleges volt, jött egy nagy gumicsónak, amin a hajómra visszatérő többi tengerész és velük utazó látogatóik voltak. A gumicsónak visszavitt a hajónkhoz, én pedig örömömben és megkönnyebbülésemben nagy tengerésztűvel és kenderfonállal elkezdtem javítgatni a gumicsónak hibáit.

Magyarázat: Életem sorsfeladatát végül kis bűntudattal beteljesítem.

 

2017. augusztus 22

Álmomban embert próbáló megmérettetésen vettem részt. Jég alól, csontig hatoló hideg vízből kellett puszta kézzel halat fogni. Nem volt sem közönség, sem versenytársak csak a jégtörő hajó vezetője és én. Lebuktam a víz alá, kifogtam a halat, kitettem a jégre, kimásztam és a jégtörő vezetője felajánlott egy száraz meleg törülközőt, aminek nagyon örültem. Szárazra töröltem magam és nekiadtam hálából a halat, nekem elég volt, hogy megálltam a próbát. Volt utána még egy választható pótfeladat egy nagy szövetből kellett egy csomó bogáncsot kiszedni. Először azt gondoltam, nincs se erőm, se időm, se kedvem, végül mégis nekiálltam és dacosan, mérgesen, gyorsan kitépkedtem az összes bogáncsot. Alapos munkát végeztem, mert tudtam, hogy gépi szkennerrel ellenőrzik majd a munkát és a gép a legkisebb hibát is kijelzi.

Magyarázat: Kiálltam a próbát.

 

2017. szeptember 6

Álmomban gyorsan, magasan repültem, tovább fejlődött repülési képességem, de amikor egy ismerősöm társaságába kerültem, akkor nem tudtam repülni.

Magyarázat: Szárnyalok, de van, aki blokkol.

 

2017. szeptember 6

Álmomban minden pénzem élelmiszer, konyhai nyersanyag vásárlására költöttem. Először sok gombát vettem a zöldségesnél, még nevettünk is, mert véletlenül zöldség úrnak szólítottam zöldséges úr helyett, a maradék pénzemen meg olasz penne tésztát vettem, hogy finom, ízletes ételt készítsek belőle nagy mennyiségben, hogy sokan jóllakjanak vele.

Magyarázat: Finom ételt készítek a nehezen emészthető nyersanyagból.

 

2017. szeptember 9

Álmomban a piacon bevásároltam egy csomó zöldséget, salátát, cukkinit, kukoricát és a piac önkiszolgáló aprító és grillezőhelyén elkészítettem ízletesen.

Magyarázat: Finom ételt készítek egészséges nyersanyagból.

 

2017. szeptember 11

Álmomban főtt rizsből kézzel rizsgombócokat formáltam és kísérleteztem vele, hogyan lehet rizsgombócot enni. Egy része kipotyogott a számból és a mellettem álló személy össze akarta szedetni velem és meg akarta etetni, de a földön állt a víz, húsmaradványok úszkáltak benne a rizsszemek mellett. Ekkor döbbentem rá, hogy egy vágóhídon vagyok és megtagadtam, hogy a beszennyezett táplálékot megegyem.

Magyarázat: Nem minden szellemi táplálékot veszek magamhoz.

 

2017. szeptember 13

Álmomban egy csoportnak előadást tartottam a hit erejéről és szemléltetésként lassan levitálva felemelkedtem 4-5 méter magasra. Egy ismerősöm odaszaladt és elkezdett kiabálni, hogy ne, ne csináld, veszélyes, le fogsz esni, de mire odaért már felemelkedtem, mert beleláttam a gondolataiba és tudtam, hogy nem félt, hanem féltékeny rám, hogy tudok levitálni. Amikor visszaereszkedtem rám csimpaszkodott és lerántott a földre.

Magyarázat: Nem aratok osztatlan sikert.

 

2017. szeptember 13

Álmomban a kis autómat, piros Fiat  500-as vittem az autómosóba lemosatni. A mosóban a függönyön keresztül 4 erős kéz ragadott meg, de egy hirtelen mozdulattal kiszabadítottam magam.

Magyarázat: Elhárítottam a támadást.

 

2017. szeptember 14

Álmomban egy gazda földjén dolgoztam. Rengeteg krumplit pucoltam, de mivel apró, diónyi krumplik voltak, igen fáradságos volt a krumpli pucolás. Munkaidő végén a gazda szó nélkül odaadott egy kisebb vászonzsákot a béremmel, jutalmammal, de nem vetettem rá magam, ki sem nyitottam mások előtt, méltatlan dolognak tartottam volna. Átfutott rajtam, hogy ha csak fityingek vannak bene, akkor többé nem dolgozom ilyen sokat, de aztán elszégyelltem magam és elhessegettem ezt a gondolatot. Közben valamiért a földön fekve találtam magam, észrevettem, hogy rengeteg rágcsáló turkál a földben, annyi, hogy szinte több volt a rágcsáló, mint maga a föld. Óvatosan álltam fel, nehogy valamelyik megharapjon ijedtében, mert megnyomtam, vagy ráléptem.

Magyarázat: Érdekel a munkámért kapott  jutalom mértéke.

 

2017. szeptember 15

Álmomban egy nagy irodaházban kóvályogtam wc-t keresve. Kezemben egy nagy rajzmappát vittem, amilyet a művészek és a tervezőmérnökök szoktak maguknál hordani. Egyre magasabb szintre mentem, de még a harmadikon is infernális állapotok uralkodtak, egy kb. 110 cm magas 50-60 körüli nő részegen imbolygott, a testén alvadt vérdarabokból álló hányások, kikerültem, nehogy a tervrajzos mappám bepiszkolja, valaki epésen megjegyezte, ez nemcsak okosivott, hanem okosevett is. Féltettem a rajzmappám ebben a közegben, így magasabb szintre igyekeztem.

Magyarázat: Méregtelenítésem akadályokba ütközik.

 

2017. szeptember 17

Álmomban egy 8-10 év körüli kislányt fogadtunk örökbe a feleségemmel. Az örökbefogadási ügyintéző még meg is jegyezte, hogy már harminc fölötti gyermekeink is vannak, de nagyon jól sült el a dolog, kedves, bújós, puszizkodós kislány volt, rengeteget tanítottam neki, kéz a kézben jártuk a világot.

Magyarázat: Az anyagvilággal való kapcsolatom gyümölcsei mellé másoktól átvett ilyen eredetű gyümölcs is került.

 

2017. szeptember 20

Nyomasztó álmom volt. Álmomban állástalan ügyvezető voltam. Bementem egy elegáns budapesti szállodába, ahol többször tárgyaltam, ebédeltem, de most nem volt munkám, csak a megszokott kényelmet, jó érzést akartam élvezni nap közben. Kipakoltam a cuccaim a hallban, a kabátom, az aktatáskám tartalmát és otthonosan, talán túl otthonosan is viselkedtem. Elkezdtem fejhangon énekelni, mire rám szóltak, hogy ezzel a viselkedéssel zavarom a többi szállóvendéget, mert annak hittek.  Behúztam fülem, farkam, de mire visszamentem a hallba, eltűntek a cuccaim és rájöttem, hogy a szobafőnök utánanézett, hogy nem is vagyok fizető vendég, rakoncátlankodom a hallban, használom a mosdót, meg akar leckéztetni a kollegájával, talán ellenszenves vagyok nekik és eldugták a holmimat. Mentem a szállodában fel és alá egész a lenti szintig, majdnem ki is mentem  szállodából, kerestem a recepciót, kerestem a szobafőnököt, már attól tartottam, hogy haza is ment és akkor végleg ,megoldhatatlan a helyzetem,  de elszántam kerestem a szobafőnököt azzal, hogy elmondom, nem akarok potyázni, akár egy teljes éjszakai szállás árát kifizetem, 25.000 Ft-ot, odaadom az összes pénzem, vagy egy korrekt összeget a napközbeni használatért, mondjuk 6000 Ft-ot, hiszen szobában nem voltam, ágyat nem használtam, csak szabaduljak ki innen. Megbántam már, hogy bejöttem ebbe a puccos szállodába.  Hirtelen hátulról vágyakozón átölelt két női kar, egyből tudtam, hogy egy olvasóm, aki a szállodában dolgozik és azt súgta a fülembe, na, elmondhatom, hogy az Avival randevúztam és a kislányát, Zinát is ismerem? Gyorsan elmondtam neki, hogy állástalan cégvezető vagyok és kértem segítsen gyorsan megtalálni a szobafőnököt, amire vállalkozott is, így együtt folytattuk a keresést.

Magyarázat: Életemet szellemi szempontból haszontalan, improduktív életnek tartom, ki akarom fizetni a potyázás árát és mihamarabb szabadulnék az anyagvilágból.

 

2017. szeptember 23

Álmomban idős, tekintélyes apósjelöltemhez mentem leánykérőbe. Az ajtón belépve megpillantottam, amint háttal felém egy karosszékben ül és így köszöntöttem: - Tiszteletem főnök úr!

Magyarázat: Unio mystica.

 

2017. szeptember 23

Álmomban gyönyörű vérvörös rubintkövekkel díszített nyakláncaim voltak, három kövesek, öt kövesek és azon tanakodtam, kinek ajándékozzam el őket.

Magyarázat: Kinek adjam szellemi kincseimet?

 

 

2017. szeptember 24

Elöljáróban annyit, hogy a politikus szó mára sajnos szinonimájává vált a hazugságnak, kétszínűségnek, demagógiának és korruptságnak. Álmomban egy párt középkorú és idősebb politikusainak kisebb nagyobb csoportjait "brancsait"  mutatták, hol temetésen, hol kórházi látogatáson mutatták. Megható volt a kis csoportok összetartása, szeretete.

Magyarázat: A SZERETET még lefokozott állapotban, kis mennyiségben, mértékben is csodálatos.

 

2017. szeptember 25

Álmomban rengeteg hatalmas kiklopfolt hús volt lefagyasztva a mélyhűtőmben, azokból olvasztottam ki egy csomót, hogy bécsi szeletet süssek.

Magyarázat: Tartalékaimból szellemi táplálékot készítek.

 

2017. szeptember 26

Álmomban mint egy Rejtő regénybeli szereplő magányos katonaként, aki az ezredét keresi,  bandukoltam, vánszorogtam khakiszínű egyenruhámban szuronyos puskámmal a sivatagban. Már túlestem a holtponton, nem rogytam össze, az izzó nap heve kínzott, csizmám meg megsüllyedt a homokban, tarkóvédőm kirojtosodott, hónaljamnál kicsapódott az izzadtságból eredő só, de szinte öntudatlanul csak mentem, mentem, mentem...

Magyarázat: Még tart nehéz életszakaszom.

 

2017. szeptember 26

Álmomban két velem egykorú férfi birkózott egymással.

Magyarázat: Énjeim viaskodnak.

 

2017. szeptember 26

Álmomban mint a legtöbb embernek, nekem is volt rágcsáló házikedvencem. Két ürge, vagy nagyobb pocokféle lehetett, hozzám simultak, mászkáltak rajtam. Nem rajongtam értük de megtűrtem őket magam mellett, de egy idő múlva terhessé váltak, kicsit haraptak is, így megszabadultam tőlük.

Magyarázat: Kártékony alszemélyiségeimtől megszabadultam.

 

2017. szeptember 26

Álmomban finom puha szaftos húst és forralt, meleg cseresznyepálinkát kaptam.

Magyarázat: Finom és különleges szellemi táplálékot, erősítőt kaptam.

 

2017. szeptember 28

Álmomban szemtanúja voltam, hogy két rosszarcú fiatal megállapodik egy sovány, rossz anyagi helyzetben lévő fiúval, hogy pénz ellenében néhány egyszerű, ártatlan orvosi kísérletet végeznek el rajta. Bevitték egy épületbe, ott gyorsan továbbpasszolták társaiknak és rájöttem, hogy a fiút meg akarják nyomorítani, sőt ha meghal, majd boncolást gyakorolgatnak rajta. Ekkor már tudtam, hogy ezek nem igazi orvostanhallgatók, utánuk eredtem az épületbe és igyekeztem felkutatni a fiatal fiút, hogy megmentsem az életét. Nehéz volt a keresés, mert nagy volt az épület, sokan rejtegették és dörzsöltek voltak, de tudtam, hogy meg fogom találni a fiút, hogy megmentsem.

Magyarázat: Van egy részem, amelyik nehéz, rossz  helyzetben van és mindent megadna azért, hogy megváltozzon ez a helyzet jó irányba, akár el is adná magát. Van egy tudatos részem, amelyik viszont, ha résen vagyok, ill. tudatos vagyok, akkor rálát arra, hogy ez csapda, nem szabad eladnia magát, nem ez a megoldás.

 

2017. október 1

Álmomban egy folyó közepén egy kis szigeten feküdtem egy hófehér lepedőn és napoztam.  Aszályos időszak lehetett, alacsony volt a vízállás, így jöhetett létre a pici, 2-3 m2-es szigetecske. Észrevettem, hogy a lábam elkezdi nyaldosni a víz, gondoltam, emelkedik a víz szintje és felültem, hogy kimenjek a partra. Észrevettem, hogy egy harminc körüli sötétbarnahajú nő úszik a vízben felfelé, rám mosolyog, jóakaróm, barátom és figyelmeztetni akar, hogy menjek ki a partra, nehogy elsodorjon az emelkedő ár,  és örömmel nyugtázza, hogy már készülődöm.

Magyarázat: Életemben véget ér egy viszonylag nyugodt időszak.

 

2017. október 2

Álmomban indonéz katonatisztek életét, napi programjukat tanulmányoztam.

Magyarázat: Készülök következő testetöltésemre.

 

2017. október 3

Álmomban a tengerparti sétányon egy sziklás résznél észrevettem, hogy egy idős, tekintélyes vállalkozó a földön fekszik. Körülötte pár segítőkész, de tanácstalan ember. Megkérdeztem magas vagy alacsony a vérnyomása, mert kézrátétellel tudnék segíteni rajta. Odamentem, el is kezdtem kezelni, de odajött egy pénzért dolgozó hivatásos csontkovács, félrelökött és nagy fontoskodva elkezdte kopogtatni a hátát, miközben tudtam, hogy vérnyomásproblémái vannak. Szóltam neki, hogy már elkezdtem kezelni az illetőt, aki közben jobban lett és elkezdtünk együtt sétálni. Kérdeztem, hogy mi a helyzet a cégében, úgy gondoltam, amiatt izgathatta fel magát, hogy a beosztottai nem jól dolgoznak, kihasználják, mire elmondta, kik a cégének a várományosai, és milyen kiváló fiatal férfiak vannak a cégben.

Magyarázat: Igyekeztem segíteni, de tippemmel melléfogtam.

 

2017. október 5

Álmomban egy hatalmas kórház komplexumban bolyongtam.

Magyarázat: A földi élet kórház.

 

2017. október 5

Álmomban a vidéket jártam és rabszolgákat szabadítottam fel. Felemelő érzés volt.

Magyarázat: Megszabadulok béklyóimtól.

 

2017. október 5

Álmomban a Hungexpo által szervezett vásáron voltam a cégünk képviseletében. Kérő délután, sötétedéskor a Hungexpósok meghívtak a gazdasági részlegükbe. Itallal és szendvicsekkel kínáltak, mert rá akartak beszélni, hogy írjak alá egy kötelezvényt plusz pénz fizetésére. Nem fogadtam el semmit a kínálásból, éreztem, hogy korrumpálni akarnak, az érveikre mind választ adtam, hogy azokat a károkat, veszteségeket a saját rezsijükből kell fedezni, azt pedig beépítették a részvételi díjba, amit a cégem kifizetett, pluszpénz nem jár nekik. Ezután elbúcsúztam, mondván későre jár, haza kell mennem, mert holnap megint jönnöm kell a vásárba, lehet nem is reggel jövök ki, hanem délben, mert olyan fáradt vagyok, ki kell pihennem magam.

Magyarázat: Életemben végén sem hagyom magam megvesztegetni, a következő testetöltésre jól ki akarom pihenni magam.

 

2017. október 7

Álmomban a metró alagútból jöttem fel mozgólépcsővel a felszínre. Valamilyen szokatlan kijáraton jöhettem fel, mert fent a kijáratnál egy rabló rendőrcsapat volt és mindenkit elkaptak, aki felfelé jött, mielőtt kimehetett volna  a kijáraton. Rendőr egyenruha volt rajtuk, de olyanok voltak, mint a mexikói kábítószermaffia korrupt rendőrei lettek volna. Már útközben láttam, hogy mindenkit elkapnak, de úgy gondoltam, engem nem fognak, hisz mi okot is adtam volna rá? Amikor egy vonalba értem velük, láttam, hogy mindenkit megkínoznak válogatott módszerekkel. Volt aki úgy be volt falazva, hogy csak az orra hegye látszott ki a falból, volt akinek a fél arca. Volt aki villamosszékben ült. A főnökük egy igazi gonosz lelkületű rendőr volt, ő felügyelte és találta ki a kínzásokat. Elszorult a szívem a sok szenvedés láttán, azt hittem, csak nézője leszek, de engem is elkaptak a marcona legények, először ütöttek-vertek, aztán szurkáltak vágtak, majd a tüzes parázs következett.

Magyarázat: A teljes szabadulás, a sötétségből, a mélységből a fény, a világosság szintjére érkezés, a megvilágosodás előtt egy elkerülhetetlen fejlődési lépcsőn kell átesnem, amely beavató szenvedéseket tartalmaz..

 

2017. október 7

Álmomban a városban sétáltam késő este. Eszembe jutott, hogy a korábbi munkahelyem, ahol ügyvezető voltam, ezen a környéken bérelt lakást irodának, és még ott hagytam pár holmim, gondoltam megnézem az irodát, lepihenek egy kicsit és elhozom a cuccaimat, még meg van a kulcsom hozzá. Felmentem az öreg lifttel, a szembe szomszéd megismert, de a lakásra már más név volt kiírva és bent új lakók voltak, akik bolondos táncot lejtettek.

Magyarázat: Tervezett pihenésem nem sikerült.

 

2017. október 9

Álmomban egy 6-8 fős csoportban voltam. Kinéztem magamnak egy filigrán fekete hajú, jelentéktelen külsejű lányt, amolyan gyámolításra valót, de egy hasonló vékonydongájú fiúval lógott mindig.  Nem tudtam, együtt járnak-e vagy csak haverkodnak. Tudtam, hogy a lány szeret futni, ezért elhatároztam, hogy elkezdek kocogni, hátha így közelebb kerülök hozzá. Kocogás közben elhaladtam mellettük és láttam, milyen aprók, soványak, csenevészek mindketten a fiúval, tán 100-110 centisek, és ekkor elmúlt a lány iránt az érdeklődésem.

Magyarázat: Érdeklődésem az egó irányában elmúlt.

 

2017. október 9

Álmomban egy ékszerész felajánlotta, hogy ingyen átalakítást végez az ékszereimen, vagy díszeket tesz rá, vagy belegravíroz valamit. Két nyakláncom volt, egy nagyon szép zöld medálos és egy letisztult formájú, nemesen egyszerű, de mégis tekintélyes, csillogó kereszt. Azt mondtam az ékszerésznek, hogy a zöld medállal azt tesz, amit akar, de a keresztet hagyja változatlanul.

Magyarázat: Hitem rendületlen.

 

2017. október 9

Álmomban egy csunyuska lánnyal flörtölgettem, udvarolni próbáltam neki. Éreztem, arra vár, hogy nyilvánítsam ki nyíltan az érzelmeimet, ezért először azt mondtam, megszerettelek, utána, hogy szeretlek, de lepattintott magáról, mert amit mondtam, inkább az ő elvárásainak megfelelve mondtam.

Magyarázat: Az egóval nem egyesültem.

 

2017. október 9

Álmomban munkahelyemen újítási javaslatot adtam be.

Magyarázat: Újítok szellemi téren.

 

2017. október 11

Álmomban gyermekkori gyóntatómat, Prochnow tisztelendőt (aki csontsovány ember volt) kigyúrt izomkolosszusnak láttam.

Magyarázat: Hitem megerősödött.

 

2017. október 13

Álmomban észleltem, hogy már egy jó ideje van valami a nyelvemen, megízleltem és széntörmelék volt, így gyorsan kiköptem.

Magyarázat: Valamit régóta ki akartam mondani és most sikerült.

 

2017. október 16

Álmomban az adórendszer felépítésével, logikájával ismerkedtem. Logikus, egyszerű, átlátható,  egykulcsos, lineáris adórendszer volt, ami különleges volt benne, hogy a külföldön dolgozók is ugyanúgy adóztak, még akkor is, ha külföldön is kellett esetleg adózniuk. Megtanultam a számítási képleteket, az alapoktól a részletekig, mindent.

Magyarázat: A szellemi világ törvényei a Földön élőkre is vonatkoznak.

 

2017. október 16

Álmomban egy régi földalatti vasúti kocsiban voltam, és a végállomáson ki-szálltam. nem is rendes végállomás volt, itt már építési törmelék, föld, roncsok voltak, a sötétben annyit láttam, hogy a szerelvény másik kocsijából páran el-indultak a még nagyobb sötétség felé, én meg gyorsan elindultam ellenkező irányba, hogy valahogy kijussak innen. Egy idő múlva egy Dél-Amerikai indián kinézetű főnököt láttam egy pulpituson derengő félhomályban, szigorú, kegyetlen tekintete volt és sok sok indiánt, akik a föld mélyében dolgoztak bányászként. Innen is továbbmentem, majd egy fentebbi szintre érve ékszerboltok és kaszinók világába kerültem. Itt még mesterséges fény volt, de már világosabb. A krupiék tisztelettel néztek rám, mert elegáns sötétkék, tiszta gyapjú kabátom volt, amire itt döbbentem rá, mert a lenti szinteken átjárva ágrólszakadtnak éreztem magam. Átfutott a fejemen, hogy megtehetnék egy-két tétet a ruletten, de nem akartam erre pazarolni az időt, értelmét sem láttam, így indultam tovább a magasabb szintek felé, hogy kijussak a föld alól. 

Magyarázat: Szellemi utam.

 

2017. október 17

Álmomban a Duna partján álltam fent a rakparton. A Duna áradt és ahogy a szennyes, jeges ár hullámzott, duzzadt, egy 25 év körüli fiatalembert magával ragadott lent a parton. Kétségesnek tűnt, hogy ki tud-e menekülni a hömpölygő folyóból. Az eset tanulságait elmondtam a mellettem álló személynek. 

Magyarázat: Átadom a tanulságokat.

 

2017. október 20

Álmomban ebédet főztem volna, épp nekikezdtem kicsontozni a csirkemellet, amikor egy hölgyismerősöm édesapja váratlanul ott termett és hirtelen vehemens mozdulatokkal elkezdte klopfolni a húst. Az első ütés a bal kézfejemre talált, mondtam neki, hogy még benne van a csont, de ő csak ütötte, ütötte, ezért odébbálltam és otthagytam, nem lehetett mit kezdeni vele. 

Magyarázat: Az anyagvilág atyja, a bukott szellemiség, a mammon, megakadályozza, hogy szellemi táplálékot készítsek.

 

2017. október 21

Álmomban rengeteg gonosz ügynök volt mindenfelé, hamis híreket terjesztettek, hogy az emberek összevesszenek és ezt élvezték.

Magyarázat: Az ellentét aktív.

 

2017. október 21

Álmomban gonosz ügynökök gusztusos szép édességeket készítettek, ropogós almás rétest porcukorral, de vagy mérgezett volt, vagy csípős, vagy keserű és az ügynökök ennek örültek. 

Magyarázat: A bukott szellemiség ártó szándékú.

 

2017. október 21

Álmomban unokatestvéremet láttam különös szakállal, a szőrszálak kisujjnyi vastagságúak voltak.

Magyarázat: Nagy szellemi erő.

 

2017. október 24

Álmomban egy nagy csarnokban dolgoztam sokadmagammal. Íróasztalom volt, de állva dolgoztam mellette, fadarabok voltak rajta és azokat kopácsoltam. A párom, feleségem (akit a valós életben nem ismerek) mellettem állt és figyelte hogyan dolgozom. Szóltam neki, hogy érzem, tűz lesz a munkahelyemen. Így is lett, hamarosan fellángolt egy szikrától az íróasztalom, de mivel fel voltam rá készülve, hamar eloltottam.

Magyarázat: Megérzésem segít a veszély elhárításában.

 

 

2017. október 26

Álmomban egy nagy vitorlással akartam elvinni egy 6-8 fős társaságot a Balatonon vitorlázni. Az öbölben voltam a vitorláson, előkészíteni, de észrevettem, hogy felerősödött a szél és elkezdett sodródni a vitorlás a nyílt víz felé. A hajó nem volt lehorgonyozva, féltem, hogy nekisodródunk a mólónak, ezért megkerestem a hajó fenekén a horgonyt, de a kötele összecsomózódott, a kezem meg megbénult és nem tudtam kidobni. Segítségért fohászkodtam tehetetlenségemben és jött is két vitorlás segíteni. Hazamenet a ház kapujában várt feleségem és barátnője, egy könyv volt náluk, amit el akartak fogadtatni és alá akartak íratni velem, mert a ház többi lakói már aláírták és ez fontos volt nekik. Zavarban voltam előttük ruházatom miatt, amely nem volt makulátlan tiszta, és elindultam gyorsan felfelé a lépcsőn a lakásomhoz, mert mihamarabb túl akart lenni az aláíráson, ugyanis fáradt voltam, pihenni akartam.

Magyarázat: Megmenekültem egy veszélytől.

 

2017. október 27

Álmomban ételt készítettem és ennek részeként szőlőt grilleztem. Mindenki azon értetlenkedett, háborgott, megbotránkozott, hogy mit keres a szőlő a grillen, szőlőt nem szoktak grillezni, az nem odavaló, igyekeztek bírálni, lebeszélni, de én rendíthetetlen nyugalommal folytattam, mert ismertem a módját és  tudtam, hogy finom lesz.

Magyarázat: Önbizalmam megalapozott.

 

2017. november 4

Álmomban felsőfokú kutyaidomítást tanultam.

Magyarázat: Ismerkedem az alszemélyiségek kezelésével.

 

2017. november 11

Álmomban egy ismerősöm fiát láttam a földön fetrengeni. Ismerősöm melléfeküdt és vele együtt fetrengtek. Csak periférikus látással néztem őket, de amikor láttam, hogy valaki erősen nézi őket, közelebb mentem hozzájuk és láttam, hogy ismerősöm fia nyakig elmerült a földben, ismerősöm mellette és az epilepsziás rohamhoz hasonló extatikus rángásban voltak, vonaglottak. Kezemet nyújtottam ismerősömnek, hogy felsegítsem a földről, de ő nem akart felkelni, folytatta a rángatózást. 

Magyarázat: Ismerősömék ragaszkodnak az anyaghoz.

 

2017. november 4

Álmomban egy hatalmas raktárhelyiség féle lakásba kellett költöznöm. Közölték, hogy van kígyó benne, meg is mutatták, hogyan kell elbánni vele. Meg is harapott egyszer, ráharapott a bal kézfejemre, de sikerült leszednem, hatástalanítanom, ellenben felfedeztem, jóval több kígyó van, mint egyetlenegy, hatalmasak és veszélyesek, így állandó készenlétben kellett állnom, mert nagyon nagy volt az esély, hogy találkozom eggyel. Hatalmas vasajtaja volt a raktárlakásnak, de annak zárása sem oldott meg semmit, mert rengeteg kígyó volt már benn a lakásban. Kellemetlen volt így élni, de hozzáedződtem.

Magyarázat: Kísértéseknek vagyok kitéve.

 

2017. november 11

Álmomban rengeteg ajándékom volt, darabra is meg volumenre is, mivel nem tudtam mindent átadni, akiknek akartam, taxit rendelte, hogy több fordulóban vigye ki az ajándékokat. Míg vártam a taxira, egy ismerősöm anyukája odajött, beszélgetni kezdett velem, és eldicsekedett, hogy van egy hamisító ismerőse, aki mindent tud hamisítani, igazolványt, bizonyítványt, jogosítványt, diplomát. Ajánlotta, hogy ismerőseim körében terjesszem ezt a lehetőséget, de azt gondoltam, ez a hamisító nagyon hamar le fog bukni, mert minél több emberrel áll kapcsolatban, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a hatóságok tudomására jut és a törvény lesújt majd rá. Megkérdeztem, hogy nagyothalló igazolványt is tud-e készíteni, mire azt felelte, azt nem tudja. (ugyanis ilyen igazolvány nem is létezik)

Magyarázat: Segítségre van szükségem, a megtévesztésnek nem sok jövőt jósolok.

 

2017. november 14 

Álmomban főiskolás voltam és közeledett a záróvizsga. Már csak néhány nap volt hátra, iszonyú mennyiségű anyagot kellett megtanulnom és a könyveim egy részét sem találtam. Megkérdeztem egy évfolyamtársam, aki velem tanult egy teremben, azt mondta, az ő munkahelyén tettük le a könyveket és elvisz, hogy tudjak még tanulni. Keménynek tűntek az előttem álló napok, de bíztam abban, hogy sikerülni fog a vizsgám.

Magyarázat: Tanulok, fejlődöm.

 

2017. november 18 

Álmomban Budapestre utaztam vonattal. Kelenföldön kellett leszállnom, de elbeszélgettem az időt egy másik kocsiban és amikor már fékezett a vonat Kelenföld előtt, akkor rohantam vissza a csomagjaimhoz. Nem találtam sem a kabátom, sem az aktatáskám, elkeseredtem, hogy  ellopták. Leszálltam a vonatról, ahol egy korábbi kollegám, üdvözölt, aki időközben dúsgazdag vállalkozó lett. Egy valódi bőr, kézzel varrott vállszíjas designer aktatáskát akasztott a vállamra, majd bemutatott nagyon idős, töpörödött, de nagyon mosolygós, vidám édesapjának. Felesége kicsit távolabb állt, kisfia is a közelben játszadozott. Elindultunk társalogva, majd egy lejtőhöz érkeztünk, ahol egy meredek csúszda volt, amin bátran lecsúsztam. Utána átkeltünk egy úton  és megérkeztünk egy helyre, ami presszó, étterem, vagy teaház lehetett. Leültünk az asztalhoz, ahol a volt kollegám azt mondta édesapjának, hogy ezentúl neki fogok dolgozni utazóként jó fizetéssel és juttatásokkal. Gondolkoztam, hogy nyugdíjasként akarom-e, de érdekelt a lehetőség és megnyerő volt a felkérés módja is.

Magyarázat: Új feladatom lesz.

 

2017. november 19 

Álmomban egy forgalmazó cég ügyvezetője voltam. Egy minőségi almafajtát és egy különleges, egészséges rozskenyeret forgalmaztunk. Átgondoltam a marketing tervet és nekiláttam kidolgozni, megelőzve a tulajdonos számonkérését. Közben eszembe jutott, hogy van egy marketing asszisztensnő és egy titkárnőm is, ám egyikük sem jár be dolgozni. Előkerestem a telefonszámukat, hogy felhívjam őket, vagy bejönnek dolgozni, vagy el lesznek bocsátva a cégtől.

Magyarázat: Igényt tartok segítségre a munkámban.

 

2017. december 3 

Álmomban egy szűk szobában négy újszülött kereszteléséhez, újszülötti beavatásához készülődtem. Három gyerek keresztény, egy pedig zsidó szülőktől volt. Aprólékos gondossággal készültem, minden piszkot, szennyeződést, pisis papírzsebkendőt a szemetesbe gyűjtöttem, hogy teljes nyugalomban és harmóniában kezdődhessen a szertartás.

Magyarázat: Megtisztulásomhoz készülődöm.

 

2017. december 5 

Álmomban visszakerültem ügyvezetőnek a korábbi munkahelyemre. A céget gazdátlanul, elhanyagolt állapotban találtam. Következetesen, szívósan, aprólékos munkával láttam neki hogy ráncba szedjek mindent, de zavart, hogy a titkárnőm félre nem érthető módon dörgölőzött hozzám, látszott rajta, hogy ég a vágytól, hogy egyesüljön velem.

Magyarázat: Erőm és energiáim felett visszanyerem az irányítást. Az anyagvilág közeledése hidegen hagy.

 

2017. december 5 

Álmomban egy vasútállomáson vártam a vonatra. Befutott egy vonat, de különböző kocsikból állt én pedig csak egy meghatározott kocsira akartam felszállni, amelyik felújított és mindkét fele nemdohányzó. Keresgéltem a kocsimat, de mire rátaláltam volna, a vonat elindult. kicsit bosszankodtam, de befutott egy másik vonat. Ez is elindult, míg keresgéltem, de szerencsére megállt újból, mert csak előbbre húzott a szerelvénnyel a mozdonyvezető, így megtaláltam a kocsimat.

Magyarázat: Ha látszólag le is maradunk egy lehetőségről, jön a következő.

 

2017. december 7 

Álmomban egy hegy tetején lévő magas tévétoronyban másztam felfelé a csigalépcsőn. Lassan, egyenletesen, de biztosan haladtam, már nem voltam messze a tetején lévő tetőterasztól, kilátótól, ahonnan csodás panoráma nyílik.

Magyarázat: Közel vagyok kitűzött szellemi célom eléréséhez.

 

2017. december 7 

Álmomban egy nagyon idős, nagyon töpörödött, nagyon mélyen ráncos hölggyel voltam együtt. Társam, partnerem volt, nagyon nyugodt, kellemes volt a természete, a felmerülő problémákra nagyon bölcs válaszokat adott, jó volt a társaságában lenni.

Magyarázat: A tapasztalat bölccsé tesz.

 

2017. december 9 

Álmomban egy nagypolgári lakás szinte múzeumi méretű hatalmas hosszú szobájában voltam. Az egyik oldalon lévő hatalmas műves, kétszárnyú ajtót egy autó betörte, végigszáguldott a szobán, még szándékosan gázt is adott, majd a túloldalon lévő ajtót áttörve áthajtott a szomszédos szobába, ahol egy hölgy lakott. Az autóból kiszállt egy piros ruhás fiatal nő, a szomszédom rászólt, hogy mit képzel, hogy a szobámba hajtott, én még magamhoz sem tértem a meglepetéstől, a piros ruhás nő visszavágott, hogy az az ő szobája.

Magyarázat: Az agresszióhoz és gátlástalansághoz pofátlanság és hazugság társul.

 

2017. december 9 

Álmomban iskolapadban ültem, felszólítottak felelésre és jól válaszoltam.

Magyarázat: Előző nap egy provokatív cikk írójának írtam levelet. Mér4geset akartam, de végül nem mérgeset írtam.

 

2017. december 12 

Álmomban diesel autómba nehezen tudtam tankolni, mert csak benzint tartottak a kutak. Végre valahára találtam egy eldugott kis táblát egy benzinkúton, hogy ott diesel van, de egy csomó akadály állt utamba, nem tudtam az autóval megközelíteni. Végül odamentem gyalog, de a kutas azt mondta, ez itt egy vámvölgy, itt vámelőjegyzésben vannak az üzemanyagok és még nem lehet belőlük tankolni.

Magyarázat: Feltöltődésem meghiúsult, illetve késlekedik.

 

2017. december 12 

Álmomban egy hatalmas medencében ültem, nagy tömeg volt benne. Egyszer csak egy hatalmas krokodil csusszant be a vízbe. Meg sem mozdultam, nehogy magamra hívjam a figyelmet, vagy a velem lévő gyerekekre. Sajnos a közelben elkapott egy fiút és fejénél fogva kivonszolta a partra.

Magyarázat: Megúsztunk egy komoly veszélyt.

 

2017. december 16 

Álmomban hatalmas mennyiségű széklet távozott belőlem, nagyobb volt a halmaz, mint saját testtömegem és csak jött, jött, jött....

Magyarázat: Megszabadulok lelki salakanyagaimtól.

 

2017. december 17 

Álmomban visszatértem látogatóba ahhoz  a céghez, ahol cégvezető voltam. Régi kollegáim tudták, hogy szellemi útra léptem, és ilyen témában kértek tőlem tanácsot, konkrétan abban, hogy hogyan kell gyászolni, hogyan kell megélni a gyászt. Elmondtam, hogy őszintén kell megélni, nem a külvilág elvárásainak megfelelve. Kerékpárral közlekedtem, büszkén mondtam volt kollegáimnak, hogy messziről, vidékről kerékpárral tekertem Budapestre..  A cég egész más volt mint régen, az én időmben emberi léptékű munkahely volt, 14-en voltunk 2-3 ember dolgozott egy szobában, most falanszter lett belőle. Egy szigorú, érzéketlen, csak saját érdekeit szem előtt tartó nő vezette. Legalább százan dolgoztak egy nagy teremben, de mindenki el volt választva egymástól válaszfallal.

Magyarázat: Erőim, energiáim megosztottak, nem rendelkezem irányítással felettük.

 

2017. december 20 

Álmomban egy három hosszú szobából álló helyiségkomplexumban voltam. Valaki nagyon szeretett, ragaszkodott hozzám, de ez a "szeretet" bekebelező, hatalmaskodó, fojtogató vonzalom volt, amelyet nem viszonoztam és erősen zavart. Jobb megoldás híján a mennyezetet súrolva repkedtem a három szobában ide-oda, de az illető állandóan követett, és lógó lábaimat, meg a nadrágszáramat igyekezett elkapni, hogy lehúzzon magához. Ezért igyekeztem a lábaimat is felemelni, hogy minél kisebb esélye legyen szándéka megvalósítására.

Magyarázat: Az egó próbálkozik.

 

 

2017. december 24 

Álmomban Ausztriában voltam bevásárló úton kislányommal. Előtte pár nappal voltam már egy ismerősöm és gyermeke társaságában, de akkor nem tudtam magamnak és kislányomnak vásárolni, mert velük kellett foglalkozni. Kellemes, nyugodt hangulatban kerestünk egy nagy bevásárló centrumot, hogy kellő választékból tudjunk vásárolni.  Az órára néztem, este fél nyolc volt, még nyitva vannak a nagy boltok.

Magyarázat: Szellemvilágbeli feltöltődésre készülünk.

 

2017. december 25 

Álmomban szedett-vedett konvojt kellett a hegy tetejére eljuttatni. Egy motoros szán volt a vontató, szánkók voltak utána kötve nagy terhekkel, de kanyargós volt az út, ingatagok voltak a terhek, ezért amikor üggyel bajjal feljuttattam az első konvojt, a másodiknál már ésszerűsítettem, rövidebbek voltak a távolságok a szánkók között és találtam egy útvonalat kevesebb kanyarral.

Magyarázat: Ha nehézkesen is, de fejlődöm.

 

2017. december 27 

Álmomban menet közbeni munkakör átadás átvételen vettem részt. Aprólékosan, gondosan mondtam el, kivel, milyen   volt a kapcsolatom, kivel miért mit terveztem tenni, milyen munkáim voltak, tehát az összes félbeszakítandó ügyemet tekintettem át, és közben rájöttem, mennyire bonyolult dolog ez, mennyire nehéz mindent tökéletesen átadni.

Magyarázat: Változás jön életemben.

 

2017. december 28 

Álmomban épp arra készültünk tiszta, fennkölt, igaz párommal, hogy egyek legyünk, amikor közénk furakodott egy kéjsóvár nő, aki meg akarta akadályozni egyesülésünket és ő akart aktust kezdeményezni velem. Birkózás közben ellöktem magamtól.

Magyarázat: Az egó furakszik.

 

2017. december 28 

Álmomban egy másfél szobás lakásban laktam a feleségemmel és a kislányommal. Állva elaludtam az előszobában, ezért bementem a hálószobába, hogy az ágyba feküdjek. Valami nyikkant az ágyban, megijedtem, hogy patkány, vagy tengerimalac, de a kislányom volt. Megnyugodtam és átvittem a gyerekszobába. Elaludtam és amikor felébredtem, azt észleltem, hogy egy csomó idegen ember járkál a lakásban, mert a lakásunk egy fürészüzemmel volt szomszédos, és áttörték a vékony falat. Átmentem a fűrészüzembe reklamálni, közben kizavartam minden utamba tévedő munkást. Egy földalatti irodában volt az üzemvezető, de csak a titkárnőjével tudtam beszélni. Visszaindultam, amikor  megállítottak, hogy küldeményem érkezett, két raklapon hatalmas gépeket küldött Németországból egy barátom, és sporttáskákban német agarakat, melyek menhelyi kutyák voltak. Kinyitottam a sporttáskákat, hogy a bezárt kutyák kiszabaduljanak, azok szét is szaladtak az üzemben, valamint visszamentem az üzemvezető irodájához, hogy visszavonom a reklamációmat, hiszen ők meg szívességből elvámolták a küldeményemet. Azon tanakodtam, hogy mit kezdek majd a használt, de megkímélt értékes gépekkel

Magyarázat: Új lehetőségeket kapok a szellemvilágból.

 

2017. december 29 

Álmomban behívtak katonának. Egy darabig civil ruhában jártam, egy kis időbe telt, mire akadt egyenruhám. Két katona megfenyegetett, hogy vagy fizetek nekik védelmi pénzt, vagy megvernek. Azt mondtam, jó előre szólok, ha megütnek, visszaütök, védekezni fogok, amíg élet van bennem, de nem fizetek nekik, nem hagyom megzsarolni magam. Egy katonatársam szólt, hogy hívat a századparancsnok, akinek azt mondtam,először is nem közkatona vagyok, hanem szakaszvezető a rendfokozatom, úgy szereltem le, és kiképző szakaszparancsnok-helyettes volt az utolsó beosztásom. Másrészt 64 éves vagyok, rég leszolgáltam a katonaidőt, szereljenek le. A századparancsnok megpróbált a hiúságomra apellálni, hogy jó szakaszparancsnok lennék, de azt mondtam, akár a legfőbb parancsnoknak is írok, hogy szereljenek le.

Magyarázat: Ha nem is Jézus tanítása szerinti reakcióm, de nem hagyom magam zsarolni. Elegem van a szolgálatból.

 

2017. december 29 

Álmomban mezítláb körbegyalogoltam Budapestet. Élveztem, hogy a lábam közvetlenül érintkezik a talajjal, ahol üvegtörmelék, szilánkok voltak, azt messziről észrevettem, amitől a legtöbb ember fél, semmiféle sérülés nem érte a lábam, és kellemes, jó közérzetem volt a séta után.

Magyarázat: Életutam során közvetlenül érintkezem a sorseseményekkel, a nagyobb veszélyeket elkerülöm.

 

2017. december 29 

Álmomban cégvezető voltam, és mentem a másik utcában másik irodában lévő  könyvelésünkbe, vittem a kiszámlázni való tételeket. Az épületben egy másik helyiségbe keveredtem, ahol gyerekeknek tartottak beszédterápiát. A terapeuta csendre intett, majd folytatta a munkát, egy nővér pedig halkan a fülembe súgta, hogy kicsit meghíztam, felszedtem pár kilót. Mondtam, hogy köszönöm, odafigyelek az étkezésemre, hogy visszamenjek a szokott súlyomra.

Magyarázat: Csökkentem  szellemi táplálékom mennyiségét.

 

 

2017. december 29 

Álmomban volt nálam egy jelentéktelen flakonba töltött gyógynövényes shampó, arra készültem, hogy hajat mossak.

Magyarázat: Feltűnés nélkül tisztulni készülök.

 

 

2017. december 30 

Álmomban egy főiskolai évfolyamot tanítottam. A tanítás véget ért, az évfolyam elvégezte a főiskolát.  A tan és személyi anyagra pecsétviaszt öntöttem  és a nagy pecséttel lezártam az anyagot.

Magyarázat: Egy tanulmányi szakaszt lezártam.

 

Ha tanácstalan vagy álmod jelentésében, írj!


 

VISSZA

TOVÁBB