ÁLMAIM ÉS JELENTÉSÜK

2023

 

2023. január 7

Álmomban egy kicsiny helységben voltam, ahonnan egy nagyon szomorú nő nézett rám. Elkezdtem vigasztalni vidítani, de tekintetem a padlóra esett. Láttam, hogy több helyen vaj vagy hasonló zsiradék van szétkenődve nagy felületeken, ahol könnyen eleshet valaki. Neki kéne látni feltakarítani, gondoltam. . ...

Magyarázat: Segítségnyújtás előtt a segítségnyújtónak is meg kell tisztulnia.

 

2023. január 11

Érdekes álmom volt. Jöttünk egy csomóan kifelé az orosz parlament épületéből és indultunk csoportosan valahova. Mellettem haladt el Putyin elnök, aki meglátta, hogy nincs rajtam kabát ezért felkapott egyet és a vállamra dobta, hogy vegyem fel. Elegáns, jó szabású, minőségi kabát volt, de másé, nem az enyém, valami fiatal főmuftié, nobilitásé lehetett és volt pár folt rajta. Mit tegyek, hát felvettem. Közben egy kissé lemaradtam a csoportból, sőt az erdő sűrűjében nem messzire, de eltávolodtam tőlük, a hangjukat hallottam, némelyiket láttam is. Hirtelen két ronda szörnyeteget pillantottam meg, akik egymásra támadtak, egy krokodilt és egy kígyót, de mindkettő olyan ronda volt mint egy mélytengeri ágas bogas szörnyeteg, alig lehetett felismerni őket. ...

Magyarázat: Leszületéskor a testetöltéseket intéző ún. bábaszellemtől egy idegen asztráltestet kaptam, ami jó minőségű, de javítást igényel.

 

2023. január 17

Álmomban sétáltam az utcán és egy sokgyerekes családhoz csatlakoztam. Egy idősebb hölgy volt sok gyerekkel. Elkezdtem az egyik gyereket kézrátétellel gyógyítani, majd amikor a házukhoz értem bementem velük és folytattam a gyógyítást. Megkérdeztem, kinek fáj valamije, kinek kell rossz gondolatot kihúzni a fejéből és a jelentkezőknek segítettem. Az egyik gyerektől megkérdeztem az idős hölgyre gondolva, ő a nagymamátok? Nem, ő az anyukánk, válaszolta, én pedig elnézést kértem a, hölgytől. Feltűnt, hogy rátettem a kezem valakire, egy darabig bírta, de oda sem figyelt, aztán csak felpattant és elszaladt, nem volt sikerélményem. Gondolkoztam, vagy nem értékelik, vagy nem is hatásos a kezemből sugárzó  erő és magamban hálát adtam a Jóistennek, mert ki tudja, ha nagy sikereim lennének, talán gőgös lennék, a gőg eltávolít Istentől, jobb, hogy így alakult a helyzet.

Magyarázat: A Föld anya gyermekei, evilág fiai nem értékelik a spirituális gyógyítást, de ez nem keserít el engem..

 

 

2023. január 19

Álmomban rosszkedvűen, fásultan kóboroltam a laktanyában. Belegondoltam, hogy 69 múltam, mindjárt 70 éves vagyok, a katonaság már a könyökömön jön ki, nem normális ebben a korban még szolgálatban lenni, engem elfelejtettek leszerelni. Eszembe jutott, hogy már korábban is reklamáltam, de eredménytelen volt, kéne írni valamelyik parancsnokának, de ezeknek az újaknak a nevét sem tudom, azt sem, hogy melyik illetékes benne. Elmentem az ügyeletes tiszt kabinja mellett, átfutott rajtam, hogy elmondom neki, itt ragadtam, de ő sem illetékes benne. Reménytelen, kilátástalan helyzetben éreztem magam...

Magyarázat: Belefáradtam a földi életbe.

 

2023. január 21

Álmomban kint voltam a pályaudvaron. Kerestem a vonatom, amelyikkel el kellene utaznom egy barátommal, de nem találtam sem a vonatot, sem a barátom. Hosszú keresgélés után végre megtaláltam a zsebemben a vonat jegyem, ami ráadásul helyjegy is volt, de az órára pillantva tudtam, hogy a vonat már elment, új jegyet kell venni, el indultam ezért a pénztár felé. ...

Magyarázat: Konkrét, személyre szóló életfeladattal születtem le spirituális vallási területen, de sajnos mire rájöttem, már lemaradtam a teljesítésről így új feladat után kellett néznem..

 

2023. január 28

Álmomban talajjavító szerek, házi műtrágyakeverékek összeállításával foglalatoskodtam egy gazda birtokán. Cipeltem a nagy zsákokat, szuszogtam, intuitív módon összeállítottam a fehér porkeverékeket, hogy legyen bőségesen a földek feljavítására. Közben azon gondolkodtam, lesz-e elég fölműves, aki mindezt felhasználja, mert nem volt jelentkező és megfordult a fejemben, hogy van-e értelme a munkámnak?

Magyarázat: Az Isteni Ige fogadtatását készítem elő.

 

2023. január 29

Álmomban egy teremben egy hatalmas U alakban kialakított lakodalmas asztalnál álltam és azt ellenőriztem, hogy minden rendben van-e, igazgattam az evőeszközöket, szalvétákat. Egyedül voltam, még nem volt ott sem a menyasszony, sem a násznép.

Magyarázat: A mennyei menyegző, az Istennel való egyesülés, únió mystica eseményét készítem elő.

 

2023. február 1

Álmomban egy házban voltam többedmagammal. Felfedeztem, hogy egy csomó krokodil lapul mindenfelé. Felhívtam mások figyelmét is és elkezdtem kipatterolni őket. A kisebbekkel hamar elbántam, vagy megsemmisítettem, vagy csak kidobtam őket. A nagyobbaknál gondban voltam, egy kb. 2 m-es hüllőt apró piszkálásokkal, ütögetésekkel tudtam a távozásra rávenni, de miközben lomhán mászott kifelé, a testemet súrolta, és ez félelmetes volt. A legnagyobb falat a leghatalmasabb, kb. 3,5 m-es nagy krokodil, egy hosszú bottal odalógatott kővel próbáltam a fejére ütni, de nem hogy kifeküdt volna tőle, látszólag észre sem vette, sőt attól lehetett tartani, hogy a vegzálás miatt nekem ront és széttép. Próbáltam segítséget hívni, de mivel a fenevad rendíthetetlennek tűnt, inkább elhagytam a házat.

Magyarázat: Kísértésekkel küszködöm .

 

2023. február 7

Álmomban cégvezető voltam. Jelentették, hogy az egyik alkalmazott cégvezető a cég pénzéből saját célra tulajdonított el, mire ellentmondást nem tűrően kiadtam az utasítást, értesítsék, hogy, azonnali hatállyal felmondtam neki!

Magyarázat: Erőim, energiám közül a nem a Nagy Egészet szolgálóktól megszabadulok.

 

2023. március 19

Álmomban egy bankban voltam, ahol a bank tulajdonosa nagy átszervezést hajtott végre a személyzet teljes lecserélésével! Én is ott álltam az esélyesek között. Magamban latolgattam, hogy esetleg megtesznek fiókvezetőnek. Tudtam, hogy nincs semmilyen banki gyakorlatom, de bíztam benne, hogy vezetői gyakorlatom segítségével be tudom tölteni ezt a funkciót. A tulajdonos egyenként szólított ki a tömegből a kiválasztottakat, akik boldogan gyülekeztek a nagy megtiszteltetés örömében. Kimaradtam, ami miatt kissé elkeseredtem, mert nem volt munkám és szerettem volna dolgozni. Odafordultam az idős, tekintélyes tulajdonoshoz, aki azt mondta, ilyen értékes ember nem maradhat parlagon. Hogy el ne feledkezzen rólam, névjegykártyát akartam adni neki, de hiába turkáltam az aktatáskámban, tele volt tömve sok hasznos dologgal, rend volt benne, csak épp névjegykártya nem volt benne egy sem, bármilyen kétségbeesetten is kerestem. A tulajdonos meglebegtette, hogy talán szükség lesz marketingesre, ami állást esetleg később betölthetek.

Magyarázat: A talentumok elosztása fontos felelős munkakör.

 

2023. március 29

Álmomban  ceruzát hegyeztem, de nem hegyezővel, hanem egy éles csavarhúzóval, amit késként használtam. A kihegyezett rész nagyon hosszú volt.

Magyarázat: Írni készülök, méghozzá hosszabb lélegzetű írásművet.

 

2023. március 30

Álmomban nagy adag hallevest főztem.

Magyarázat: Alázat, hallgatás, szolgálat, egómentesség szellemi táplálékát készítem.

 

2023. április 7

Álmomban erdő szélén, vagy kert végében rengeteg szemetet gyűjtöttem szemetes zsákokba és igyekeztem inkább többet, de egyszerre elvinni a hulladékgyüjtőbe..

Magyarázat: Igyekszem megszabadulni a természetes teremtettséget beszennyező tulajdonságoktól.

 

 

2023. május 4

Álmomban bementem egy gyógyszertárba, ahol felvilágosítottak, hogy afrikai eredetű Tafedim teán kívül még széles spektruma kapható a Tafedim termékeknek. Mondtam a gyógyszerésznek, hogy mindegyikből kérek, pakolja nyugodtan össze,  de a végösszeg 197.500 Ft volt, így az egyik gyógyszerésznő gúnyos mosolyától kisérve kénytelen voltam a drágább termékeket levetetni és így csökkenteni a fizetendő összeget, mert nem volt annyi pénzem.

Magyarázat: Ez a gyógynövény megfizethetetlen kincs

 

2023. május 6

Álmomban autót vezettem, de nevelt fiam váratlanul mellém préselődött a vezetőülésbe. Rákérdeztem, mit keres itt, mondtam, hogy üljön hátra a helyére, de nem fogadott szót, ezért emelt hangon szólítottam fel.

Magyarázat: Családfő egy van, két dudás nem fér meg egy csárdában

 

2023. május 8

Álmomban autóval kellett volna utaznom valahova, de a VW Vento a feleségem használatában volt és neki volt szüksége rá. Nem tudtam, mitévő legyek, de hirtelen eszembe jutott, hogy  van nekem egy négyütemű jó állapotú Wartburgom, príma kocsi, csak jó régen beadtam az autószervízbe felújításra. Emlékeztem rá, hogy egy szép összeget is befizettem a szervíz pénztárába a költségekre, így csak el kell mennem az autómért. Korán reggel volt, az irodákban még  sehol senki, csak egy szerelő volt ott olajos ruhában, aki nem tudott semmit az autómról, és csak nagy nehezen volt hajlandó annyit megtenni, hogy egy papírfecnire felírta, hogy kerestem az autóm.

Magyarázat: Korábbi életeimben megalapozottan megszerzett személyes szellemi előrehaladásomat segítő eszközöm nem tudom birtokba és használatba venni.

 

 

2023. május 8

Álmomban kimentem  a pályaudvarra hogy a fővárosba utazzak. Ahogy ott a nagy pályaudvaron jártam-keltem, egyszer csak észrevettem, hogy elvesztettem a kofferem, pedig azzal jöttem ki. Kerestem, kerestem, de nem leltem sehol, sőt a nagy keresésben elvesztettem az aktatáskám is. Nosza, megint nekiláttam a keresésnek, sok hasonló aktatáskát láttam, de mindegyiken más neve állt, nem az enyém. Érdeklődtem a talált tárgyaknál is,. de ott sem jártam eredménnyel, így azt nyugtáztam magamban, hogy mindkét csomagom végérvényesen elveszett, azok nélkül indulhatok útnak.

Magyarázat: Az anyagvilágból a szellemvilágba vezető nagy utazáson csak ballaszt a csomag, mert az anyagvilág értékei a szellemvilágban értéktelenek, használhatatlanok, így csak jól jár, aki megszabadul terheitől.

 

2023. május 22

Álmomban egy étteremben emberhúst ettem, illetve csak belekezdtem, de émelygés és undor fogott el.

Magyarázat: Az emberi, anyagias. földiies szellemi táplálékot nem szívesen veszem magamhoz.

 

2023. május 26

Álmomban egy nagy laktanyában voltam, ahol nagy volt a nyüzsgés. Távolról hallatszott a közeledő katonai rendfenntartó csapatok közeledése, akik a laktanyában lévő megbomlott rendet, fegyelmezetlenséget, káoszt jöttek helyreállítani. Mindenki tudta,.hogy a súlyosan döngő, csattogó, kemény léptek zaja mit jelent. Az újoncok közül sokan menekülni kezdtek, páni félelemben el akarták hagyni a laktanyát. Öreg katona voltam, nagyon öreg, így nyugodt közönnyel szemléltem egy darabig, de később rám is átragadt a laktanya elhagyásának vágya. Kitaláltam, hogy olyan gyorsan fogok elfutni a kapunál a laktanyaügyeletes tiszt ablaka előtt, hogy észre sem fognak venni, neki is kezdtem a fékevesztett futásnak.

Magyarázat: Az idők jeleit tudattalanul majd mindenki érzi, de menekülés helyett a káoszból rendet kell teremtenünk magunkban.

 

2023. június 5

Álmomban a székesfehérvári lakásomban voltam egyedül. Hitelen négy fiatal férfit pillantottam meg magam körül, olyan 30 évesek lehettek, és valami eszméletlen nagy nyugalom, szeretet, béke, segítőkészség sugárzott a szemeikből. Átalakították a komputeremet, szétszedték a monitort is tatarozás miatt, egy csomó eddig ismeretlen praktikus újítást vezettek be, és mutattak meg. Nagyon jó volt a táraságukban.

Magyarázat: Segítség a szellemvilágból

 

2023. június 6

Álmomban egy hang azt ismételgette, espeniemo, espeniemo....

Magyarázat: A szótár szerint egy spanyol nyelvjárásban azt jelenti példa. Vagy valamilyen példát mutatok, ami lehet rossz példa is, vagy valamilyen példát kéne követnem....

 

2023. június 12

Álmomban egy nagy irodaházban bérelt egy piciny irodát a cégünk, ahol páran dolgoztunk. Váratlanul remegni kezdett az egész épület, attól tartottam, hogy minden összeomlik és meghalok. Azonnal higgadtan imádkozni kezdtem. és közben elveszítettem az eszméletem. Végül nem az egész irodaház omlott össze, hanem csak egy fal omlott le, és a tükörbe nézve egy nagy fehér kötéssel a fejemen láttam magam. Elment a kedvem ettől a munkahelytől. Egy kolleganőmmel összetalálkoztam a folyosón, aki örömmel újságolta,. hogy  az irodaház üzemeltetője hozzájárult a szerződés felmondásához, elengedte a cégünket, amire megkönnyebbülten sóhajtottam fel és arra gondoltam, vajon kapok-e tönkrement holmijaimért kártérítést és hol fogom most folytatni a munkám.

Magyarázat: Komoly változás várható az életemben

 

 

2023. június 18

Álmomban nagy utazásra készültem. Össze volt pakolva az úti holmim, a többi utazó társam kint várt a ház előtt egy buszban, én pedig visszamentem a házba még körülnézni és észrevettem, hogy eltűnt a számítógépem. utána akartam nézni, ki és miért vitte el, de az egyik utazótársam megfogta a kezem és húzott a busz felé, gyere, ne törődj vele, úgysem jössz ide vissza.

Magyarázat: A dimenzióváltással nem fér össze a hátrafelé nézés, az útra kll koncentrálni.

 

2023. június 24

Álmomban anyagcserém szorított, de nem találtam sehol nyilvános wc-t ahol könnyithettem volna magamon. .Ha nagy nehezen ajánlottak is egyet, vagy nem találtam, vagy mire odaértem, eltűnt, nagyon kellemetlen szorongó álom volt.

Magyarázat: A léleknek fontos a lelki salakanyagoktól megszabadulni

 

2023. július 4

Álmomban valahol az óceánon egy hatalmas vas mesterséges szigeten működött egy biolabor, ahol az emberiséget elpusztító vírusokat fejlesztettek ki. Valami miatt a tudósok és a, személyzet mind meghaltak és a, sziget, mint egy időzitett bomba sodródott az óceánon. Nem merte senki megközeliteni vizsgálat céljából, még úgy sem, hogy a szkafanderben önálló, külvilágtól független oxigénellátás van..

Magyarázat: A bűn és a gonoszság magában hordozza a halált, megsemmisíti önmagát

 

2023. július 14

Álmomban egy katonai laktanyában voltam, ahol keserves viszonyok uralkodtak. Többeknek elegük lett belőle és szökni akartak. az volt a terv, hogy valahogy kimegyünk, kijutunk a laktanyából, majd Nyugatra szökünk.  Rám is átragadt a szabadulás vágya, beöltöztem kimenőruhába, de eszembe jutott, hogy nincs kimaradási engedélyem, ez az egész projekt törvényellenes ezért lefújtam a részvételt.

Magyarázat: A földi élet nem habostorta, de végig kell csinálni.

 

2023. július 14

Álmomban kilátástalan, reménytelen helyzetben voltam és amikor í legkevésbé számítottam rá, minden jóra fordult.

Magyarázat: Nem szabad érzelmeinkbe belemerevedni, se a túlzott pesszimizmusba, mert lehet váratlan változás, de a túlzott optimizmusba sem, mert abból is lezuhanhatunk váratlanul.

 

2023. július 21

Álmomban egy sebesült, vérző, haldokló disznót láttam.

Magyarázat: A disznó, mint a földet túró állat az anyagiasság, anyagvilág, anyag szimbóluma.

 

2023. július 23

Álmomban a tévés sorozatokhoz hasonló étterem bemutató filmet forgattam egy hatalmas plázaméretű komplexumban amelyben számos étterem volt található.

Magyarázat: Szellemi táplálékot népszerűsitek

 

2023. július 24

Álmomban egy sebesült, vérző, haldokló disznót láttam.

Magyarázat: A disznó, mint a földet túró állat az anyagiasság, anyagvilág, anyag szimbóluma.

 

2023. augusztus 6

Álmomban  hatalmas  munkagépek (dömper, teherautó) alatt feküdtem. Félelmetes volt, mert tudtam, hogy a munkagépek vezetői kiszámíthatatlanok, bármikor elindulhatnak és szétlapíithatnak engem, ezért igyekeztem gyorsan kihengeredni alóluk.

Magyarázat: A sors kerekei, őrlőmalmai kiszámíthatatlanok.

 

2023. augusztus 16

Álmomban  egy ismerősöm behozott a szobába egy tyúkot megmutatni egy fészekalja tojással. A tojások az átlagnál kisebbek és sötétlilák, majdnem feketék voltak. Ismerősöm megengedte, hogy az egyik tojást néhány percre a tenyerembe vegyem, de amikor látta, hogy kezd világpsodni, rám szólt, hogy tegyem vissza hamarosan a fészekaljba.  A tojás különös módon kivilágosodott, fehéres, halvány lilás lett és kisebb is volt, amikor visszatettem a fészekaljba és váratlanul ki is kelt belőle egy, kis csibe. Utána az egyik sötét tojás kezdett repedezni, és abból egy kismacska kelt ki. Ezen nagyon ledöbbentem, mert olyat már hallottam, hogy a, macska meghágja a tyúkot a baromfiudvarban, de hogy kismacska keljen ki tojásból, olyat még nem hallottam. Ezután még egy kiscsibe kelt ki az egyik tojásból. 

Magyarázat: Az egyik tojással/gyermekkel csak félmunkát végeztem.

 

2023. augusztus 27

Álmomban  bevonultam katonának, mert behívót kaptam Gyakorlott tapasztalt katonaként helyezkedtem az újoncok között. Panaszkodtam egy katonatársamnak, hogy nem értem miért hívtak be pár nappal leszerelés után újra. Valaki szólt, hogy menjek fel a gazdasági osztályra. Ott megkérdeztem az ott dolgozó pénzügyes hölgyeket, hát nem emlékeznek az arcomra? 1974-76 között voltam katona kitüntetésekkel szereltem le, itt vannak a pappírjaim róla, majd behívtak újra két évre, akkor írásban tettem panaszt a zászlóaljparancsnoknak, hogy már lejárt a katonaidőm, miért kell megint  két évet szolgálnom, de a panaszom elsikkadt valahol, így aztán többszörösem leszolgáltam már a törvényes katonaidőt, majd erre ráadásként az utolsó leszerelésem után három nappal megint behívnak? Elhatároztam, hogy személyesen keresem meg zászlóaljparancsnokunkat, aki jóindulattal volt irányomban és kérem támogatását a leszerelésemhez.

Magyarázat: Belefáradtam a szolgálatba

 

2023. szeptember 3

Álmomban  megpillantottam Jézust, amint egy fiatal férfi haját mosta és közben óvatosan szedegetett valamiket ki belőle. Gondoltam biztos valamilyen élősködő rovar s fejemhez kaptam. Tapintásra azt hittem köménymag, de szemrevételezéskor kiderült, hogy lábai vannak s mozog. Eldöntöttem, én is bejelentkezem Jézushoz egy hajmosásra. .

Magyarázat: Szellemi kártevőim eltávolitásához a Messiás segítségét kérem

 

2023. szeptember 11

Álmomban a nagyobbik fiammal, hogy a Margit szigeten voltunk, ahol a Tervhivatal üdülőjének a csónakháza van. Volt egy kis kikötőnk és ő bekiabált a Dunán sodródó csónakosoknak, hogy nálunk megpihenhetnek, szívesen látjuk őket. Az egyiknek pont felborult a, csónakja, abba kapaszkodva, sodródott és nagyon kapóra jött neki...

Magyarázat: Szellemi kikötőnkbe rászorulókat hív a nagyfiam

 

2023. szeptember 12

Álmomban  egy jogászkonferenciáról hazatérő vidám társasággal találkoztam, akik különleges jogi problémákat feszegettek. Azt  mondtam nekik, hogy a legmagasabb jog és törvény a SZERETET.

Magyarázat: a SZERETET a legfőbb törvény!

 

2023. szeptember 13

Álmomban  ítélkeztek a kislányom felett, én pedig védtem, mentegettem őt.

Magyarázat: Ne ítélj, hogy ne ítéltessél!

 

2023. szeptember 16

Álmomban visszahívtak a Maresihez ügyvezetőnek. Egyből átláttam, hol vannak a bajok, kiadtam az utasításaimat, hogy rendbe hozzam a céget.

Magyarázat: Erőimet, energiáimat ráncba szedem.

 

2023. szeptember 18

Álmomban egy nagy sík területet láttam, rét, vagy szántó lehetett, de ameddig a szem ellátott, vízzel volt elárasztva.

Magyarázat: Valamilyen szellemi kiáradás közeleg.

 

2023. szeptember 29

Álmomban két kreol bőrű, tetovált, agresszív kinézetű fiatal jött be zajosan a szobámba. Hangosan rájuk szóltam és kiküldtem őket, mert felébresztettek. A reakciójuk az volt, hogy az egyik lefogott a másik pedig kilátásba helyezte 15 teljes erőből adott pofon adását, amit esetleg pénzzel is megválthatok. A pofonok nagyon durvának tűntek, pénzzel is vastagon kellett volna feltehetően megváltani, ezért így szóltam. Nem kellett volna rátok kiabálnom, elismerem, mit szólnátok, ha békülésként vennék nektek 3 üveg pezsgőt és akkor ti is jobb embereknek érezhetnétek magatokat?

Magyarázat: Én viszont azt mondom nektek: ne szálljatok szembe a gonosszal Mt.5.38

 

2023. október 3

Álmomban tengeri társasutazást szerveztem. Már kint voltunk  több napi hajóútra a vízen, amikor lementem az utastérbe, ahol egy sápadt, beteges kinézetű, gyűrött arcú, hálóinges 18-19 év körüli fiatal lányt hoztak bátrítóan lökdösve elém, hogy éhes. Nem értettem, hiszen minden résztvevő befizette a díjat a bőséges étkezésre, amit meg is kaptak, hogy kerül ide ez a lány és miért nem kapott enni? Valaki az utazók közül odaszólt, hogy be van fizetve neki napi 30 Ft. Megvakartam a fejem, hogy napi 30 forintból milyen étkezést lehet kihozni, de azt mondtam, majd megoldom valahogy és nekiálltam egy erősítő levest főzni neki.

Magyarázat: Amit eggyel a legkisebbek közül tesztek, velem teszitek" (Máté 25:40)

 

2023. október 13

Álmomban a régi panellakásomban voltam Székesfehérváron az ötödik emeleten. Sötét éjszaka volt, amikor felébredtem. Kimentem a konyhába, gondoltam sütök egy kalácsot, de nem akartam zajt csapni a többieknek, akik még aludtak, ezért kiléptem az ajtón és egy váratlan ötlet alapján nem  a liftet hívtam, hanem gyalog a lépcsőházban indultam lefelé. Lejutottam egészen az alagsorba, de ott zárva volt a kis ajtó, így megfordultam és felmentem a földszintre. Közben hallottam hangokat és sejtettem, hogy már reggel van és viszik a gyerekeket az iskolába. Odaértem a lifthez, de mivel láttam, hogy egy nem túl szimpatikus idősebb, erősen testes hölgy a fiával is a lift felé jön, gyorsan megnyomtam egy gombot a liftben, hogy ne kelljen szoronganunk együtt. A nagy sietségben nem az ötödik emelet gombját nyomtam meg, mert túlhaladtunk rajta. Gondoltam, ez van, majd megáll a tizediken és onnan visszajövök az ötödikre. De nem így lett, mert a lift a tizedik után felkerült a háztetőre és ott egy sinpályán kattogva elkezdett haladni, mint egy erdei kisvasút. Félelmetes érzés volt a liftkabinból kipillantani, hiszen arra gondoltam, ez nem rendeltetésszerű, talán valami üzemzavar lehet, hogyan fog a kabin visszakerülni a lépcsőházba, mi van, ha leesik mindenestül innen a magasból?

Magyarázat:  Csak ki megjárta a poklot, kerül a mennyországba. A hirtelen emelkedés veszélyérzettel jár.

 

 

2023. október 18

Álmomban behajóztam tengerésznek. A kikötőben megláttam a hajót horgonyon, úgy kellett beúszni rá. Kicsit aggódtam, hogy nem teljes egészséggel, hogyan fogok felkapaszkodni rá, de megpillantottam egy kényelmes lépcsőt, ami egészen a víz színéig leért. Ahogy közeledtem a lépcsőhöz, fentről a hajó kapitánya leszólt, hogy menjek a legénységi feljáróhoz, azaz a hajó hátuljánál kellett nyújtózkodnom, hogy elérjem a muráda (hajó korlát) peremét és úgy kellett felhúzni magam. Nem volt könnyű, de sikerült. A fedélzeten akadt egy barátkozó matróz, aki már egy ideje a hajón volt és ismerte a körülményeket. Kérdezte, hogy újonc vagyok-e, mire elmondtam, hogy  "hűtlen" vagyok, hosszabb ideig hajóztam, majd elhagytam a hajózást és most visszatértem. Kerestem a matrózszekrényem, s mivel névsor szerint voltak sorban, egészen a legénységi lakótér elejéit kellett mennem. Mindenkinek szép méretes szekrénye volt, de ahogy a névsor eleje felé haladtunk, láttam, hogy ott már nincs is szekrény, csak egy nagyobb bőrönd van a földön, de sajnos még az sem az én nevemmel volt ellátva, hanem egy toldott foldott iskolatáskán állt a nevem. Elég lelombozó volt a helyzet, de újonnan szerzett barátom megvigasztalt, hogy szól a kabinosnak, aki majd beletold még egy darabot, hogy valamivel nagyobb legyen.

Magyarázat:  Az újrakezdés nehézségekkel jár. 

 

2023. október 22

Álmomban értesítést kaptam, ezért bementem egy plázába, ahol egy boltban közölték, hogy átutalást kaptam 47.600 schilling értékben Amszterdamból, amit forintban, 2 ft-os érmében fizetnek ki nekem. Megkérdeztem, hogy miért nem az eredeti pénznemben fizetik ki, mert a sok 2 ft-os bizony nagy súly lesz, de csak a fejüket rázták, hogy ennek így kell lenni.

Magyarázat:  A szellemvilágból aprópénzre váltott támogatást kapok némi nehézséggel.  

 

2023. október 31

Álmomban egy orvosi rendelő várójában ültem, ahol a közelemben egy egész nagy  család is ült. Hirtelen ütések puffanása hallatszott. arra lettem figyelmes, hogy egy 8-10 év körüli kisfiú a nagymamája hátát püföli. Odaugrottam, felkaptam a fiút, megvártam míg nem kalimpál, lenyugszik és letettem a földre. Erre odaugrott a lánytestvére és elkezdte a fiút püfölni. Felkaptam őt is, és nagy hangon kiáltottam: - Senki ne bántsa a másikat!

Magyarázat:  „Boldogok a békességszerzők” (Mt 5,9)

 

2023. november 28

Álmomban jelentkeztem folyami matróznak. Az irodaházban voltam a felvételi eljáráson, amikor az egyik irodában két rossz szándékú tisztviselő kaján vigyorral előhozatott velem a sarokból két tomfát. Az egyik felkarvastagságú volt, a másik csukló vastagságú, de mindkettőn látszott, hogy csonttörésre és emberélet kioltására alkalmasak. Valamilyen mondvacsinált ürüggyel meg akartak fenyíteni, de azt mondtam, engem vertek eleget szíjjal és fokossal gyermekkoromban, semmi kedvem a tomfával megismerkedni. Eszembe villant a megoldás, amivel jogilag nem nyúlhatnak hozzám, így hangosan közöltem, kérem munkaviszonyom azonnali megszüntetését és szóbeli felmondásom azonnali elfogadását. Ez esetben azonnal megszűnik az épp létrejött  munkaviszonyom és nincs joguk velem szemben testi fenyítést alkalmazni. Hamar át is mentem egy másik irodába, ahol egy hölgynél megkönnyebbülten elkezdtem intézni kilépésemet.

Magyarázat:  Elkerültem egy súlyosabb kellemetlenséget

 

2023. december 1

Álmomban a Velencei tónál voltam, és bementem a part menti wellness szállodába fürdeni. Végigúsztam párszor a medencét, majd észrevettem, hogy van egy szabadtéri medence is. Ott is úsztam, majd kimentem magába a tóba úszkálni. Ott találkoztam egy hóddal, amin nagyon elcsodálkoztam, majd még egy vízi emlőssel, talán nutriával, de mintha beteg lett volna,. mert nem volt szőre. Az állatok kedvesek voltak, aminek nagyon örültem, s mivel a medence szélén működött egy állatorvosi rendelő, a szimpatikus kedves doktornőnek is beszámoltam a találkozásokról.

Magyarázat:  Kellemes élmények várnak

 

2023. december 10

Álmomban a lakásunkban voltunk a feleségemmel. Ahogy alkonyodott, sötétedett, egy csomó szaladgáló egeret fedeztem fel a nappaliban, de amikor felkapcsoltam a villanyt, hirtelen eltűntek.

Magyarázat:  A szeretet világossága elűzi a szellemi kártevőket.

 

2023. december 16

Álmomban egy szimpatikus, jókedélyű, kedves szeretetteli tapasztalt profi kamionos tanított kamiont vezetni. Én ültem a volánnál, ő mellettem, mögöttem ült, hogy baj esetén beavatkozhasson. Jól láttam az utat, óvatosan vezettem, sávot váltottam, indexeltem, ami nem volt könnyű a városi forgalomban. Egyet volt nehéz megszokni, hogy a kamionok nagy kormánya helyett egy pici, talán 10 cm átmérőjű korrmányka állt csak rendelkezésre, de az könnyen forgott, működött, csak szokatlanul kicsi volt. Egy idő múlva észrevettem, hogy segítőm-tanítóm már el is tűnt mellőlem. Behajtottam egy  utcába, ahonnan ki kellett farolnom, ami nem volt könnyű vállalkozás, épp csak belekezdtem, amikor végetért az álom.

Magyarázat:  Nagy terheket, nagy tömegeket tanulok megmozgatni.

 

2023. december 23

Álmomban egy szuper jó kényelmesen sikló, hangszigetelt autóval, Mercedes E osztály, vagy C osztály közlekedtem Budapesten. Túlhaladtam úticélomon, nem vettem észre, hol kell bekanyarodni a tágas, világos főútról. Úgy terveztem, hogy letérek a főútról, hogy egy kis kerülővel visszajöhessek a főútra csak fordított irányban. A megvalósítás azonban sajnos számtalan akadályba ütközött. Valahol a 6-ik, 7-ik kerület szűk kanyargós utcáira keveredtem, ahol átépítések, útfelbontások és türelmetlen autósok nehezítették a közlekedést. Egy zsákutcába is bekeveredtem, nagy nehezen tudtam csak megfordulni, miközben egy autós mérgesen mutogatott, hogy siessek már! Csábított néhányszor könnyebb lehetőség, néptelen helyen záróvonalat átlépni, egyirányú utcába ellentétes irányból behajtani, de szabálykövető magatartást tanúsítottam,  ragaszkodtam a szabályos vezetéshez és szívósan, türelmesen vártam, hogy kijussak ebből a zűrös kalamajkából.

Magyarázat:  Életem nehézségekkel tarkított szakaszán jutok túl.

 

2023. december 26

Álmomban egy hatalmas utasszálító repülőgép farrészében utaztam, amelyik köztudottan a legalacsonyabb presztízsű rész. A repülőn nem a szokásos üléssorok voltak, hanem jobb és baloldalt négyszemélyes ágyas kabinok voltak alsó és felső ággyal. A repülő jól meg volt pakolva az utasokkal és holmijaikkal egyaránt. A far részen volt egy lefelé nyíló ablak, azon időnként lenéztem, és  az egyik alkalommal meglepetten kiáltottam fel, hogy megérkeztünk, már nem mozgott alattunk a föld és egésze közel volt a talaj. Nagy mozgolódás kezdődött , a kiürült kabinokban újra ágyazott a repülő személyzete, én pedig türelmesen vártam, hogy végén lemehessek, mert tudtam, hogy minden a dolgok rendje szerint történik.

Magyarázat:  Korábbi álmaimban csak a repülőtérre jutottam ki, vagy a felszálláshoz készülődtem, most végre sikerült a szellemi fejlődés egy nagy fokozatát megtennem

 

2023. december 28

Álmomban egy termálfürdőben/uszodában voltam, de  wc-re kellett mennem. Sajnos egyetlen használható wc-t sem találtam és a keresés egyre kellemetlenebb volt. Volt büfé is, de sem enni, sem fürdeni nem akartam, mielőtt könnyítettem volna magamon.

Magyarázat:  Szellemi salakanyagaimtól nem tudok szabadulni

 

2023. december 30

Álmomban egy test nélküli macskafejet találtam, amelyik alig mutatott életjeleket, de próbáltam megmenteni. Tettem neki táplálékot a kosarába, és eszembe jutott, hogy inkább vizet kéne adni neki. 

Magyarázat:  A szellemi tápláléknál fontosabb az Élet vize.

 

2023. december 3

Álmomban a túlvilágon találkoztam egy ismerősömmel, akivel kamasz koromban szoros lelki kapcsolatom volt, de később elsodródtunk egymástól. (nagy szerelem volt részemről, de végül máshoz ment férjhez) Valaki kérdezte tőlem, hogy nem sajnálom-e az elszakadást, mire azt válaszoltam, hogy: - az örökkévalósághoz képest egy percnyi földi életben együtt voltunk, vagy nem, az nem számít, csak az örökkévalóság számít.

Magyarázat:  A lényeg az örök.

 

 

Ha tanácstalan vagy álmod jelentésében, írj!


 

VISSZA

TOVÁBB