ÁLMAIM ÉS JELENTÉSÜK

2024

 

2024. január 13

Álmomban nagyobbik fiammal  (kamaszkorú volt) és a kislányommal voltam nagy vásári, vagy városi forgatagban valahol Nyugat Európában, Bécsben, vagy egy német városban és hazautazni készülődtem. Megismerkedtünk egy francia-kanadai házaspárral, akik korszerű elektronikai eszközöket ajándékoztak nekünk, és a 3 év körüli kisfiuk jól eljátszott a gyerekeimmel. A házaspár ránk bízta a gyerekét, hogy, majd valamikor érte jönnek Magyarországra. Gondolkoztam is, hogy papírok nélkül problémás lesz átvinni a, határon a gyereket. Egyszerre csak odajött egy titkosrendőr, vagy vámnyomozó és szertartásos, udvariassággal, de titokzatos mosollyal közölte, hogy át fog vizsgálni engem, mert az a gyanújuk, hogy valami törvénytelen, vagy tiltott dolog van nálam. Látszott rajta, hogy nagyon erőlködik, mindenképp el akar kapni valamivel, talán sikerélményre vágyik a főnökei előtt. Ennek ellenére mély nyugalomban voltam, udvariasan mosolyogva engedtem, hogy megmotozzon,  kutasson, nyomozzon, hisz az a, dolga, tudtam, hogy nálam semmi terhelőt nem fog találni...

Magyarázat: A nyugodt lelkiismeret nagy kincs Szellemi hazámba készülök.

 

2024. január 15

Álmomban egy hatalmas, nagy forgalmú raktáráruházban dolgoztam eladóként Az eladókból páran, remélve, hogy nem jön rá senki, saját zsebre dolgoztak. Úgy okoskodtak, hogy ha az áruház rentábilis, nyereségesen üzemel, nem fog senki vizsgálódni. Az eladott árúk eladási ára  és beszerzési ára közötti különbség az árréstömeg, amennyivel ez meghaladja a működés költségeit, az a nyereség és ha elég a nyereség, miért is vizsgálódnak bárki. Hogy kisebb legyen a lebukásveszély, nem nagymennyiségű olcsó cikket tulajdonítottak el, hanem kevés tételt, de nagy értékűt, gondolván a hatalmas forgalomban ez csak egy csepp a tengerben. Számításukba azonban hiba csúszott, az áruház tulajdonosa rovancsot, leltárt rendelt el. Engem is felrendeltek a könyvelésre, hogy vegyek részt az ellenőrzésben. Pillanatok alatt rájöttem, hogy a mai számítógépes világban hamar kiderülnek a dolgok, hiszen ha cikkszám alapján vannak nyilvántartva az árúk, akkor az eladott mennyiség, minusz beérkezett darabszám különbözetének kell meglennie a leltárnál. Mivel nagy értékű cikkekről van szó, könnyű lesz visszakövetni, hogy kikhez kacsolódik a leltárhiány. A könyvelésen várakozással teli hangulat volt, csak kevesen sejtették, hogy itt még fejek fognak hullani.

Magyarázat: A világ elszámoltatása megkezdődött.

 

2024. január 23

Álmomban katona voltam és nem értettem, hogy lehet, hogy annyi benyújtott leszerelési kérelem ellenére 70 évesen még mindig szolgálatban vagyok. Az is felmerült bennem, hogy betartottam a szolgálati utat, a laktanyában, közvetlen elöljáróimnál nyújtottam be a leszerelési kérelmet,  s ott helyben vagy elszabotálták, vagy hanyagságból nem továbbították és a kérelmeim valahol egy fiók mélyén lapulnak. Elhatároztam, hogy magasabb parancsnokságokhoz, vagy a Honvédelmi Minisztériumhoz fordulok ügyemben.

Magyarázat: Belefáradtam a szolgálatba.

 

2024. február 17

Álmomban egy úton mentem és szembe jött velem egy ló. Vékony, sovány, lestrapált ló volt, a szőre foltokban hiányzott, másutt kifakult, siralmas látvány volt első látásra, de amint megpillantott, megláttam csillogó szemét és az örömöt, amivel elkezdett ügetni hozzám. Még csücsörítette is a száját puszira készülődve. Örömteli találkozás lett belőle egy hatalmas összeölelkezéssel.

Magyarázat: A ló a szabadság és a lélek szimbóluma

 

2024. március 15

Álmomban Ausztriai utazásra vittem a feleségem, ahová a szülei is eljöttek. Nem jutottunk messzire, csak a határszélen kóboroltunk ahová a magyarok a rendszerváltás előtt vásárolni jártak. Mivel nem szolgálati úton voltam, nem volt napidíjam, csak 400 schilling volt nálam, ezért az egyik határmenti település kis bisztrója felé vettem az irányt, ahol viszonylag olcsón jól lehetett étkezni. Feleségem inkább nagy áruházakra vágyott, arra húzott volna, de nem volt annyi pénzem. Végül nem találtam meg a kedélyes kis fogadót, és egy lepattant környékre kerültünk, ahol vándorcigányszerű körülmények között éltek menekültek.

Magyarázat: A ló a szabadság és a lélek szimbóluma

 

 

2024. március 17

Álmomban egy idős, ősz hajú zsidó férfivel beszélgettem. Mivel tájékozott vagyok a zsidó szokásokban és mentalitásban, azt hitte én is zsidó vagyok, ezért kedélyesen átölelte a vállam és azt mondta: - Mi Isten népe vagyunk! Igent mondtam, mert bár keresztény vagyok, éltem korábbi inkarnációmban zsidóként, így zsidó is vagyok.

Magyarázat: A ló a szabadság és a lélek szimbóluma

 

2024. ápilis 13

két álmom is volt éjszaka. Az elsőben valami démonféle volt velem szemben és valami iszonyú erős gyűlölet sugárzott belőle felém. Szerencsére felébredtem és a nyomasztó élmény ellenére tudtam örülni annak, hogy nem a barátja voltam. Gondolkodtam is, hogy miért gyűlölt ennyire és bóknak vettem, hogy eszerint a keskeny úton járok.

Magyarázat: Minden rosstózban van valami jó

 

2024. ápilis 13

A másik is érdekes volt, abban egyedül ültem egy viszonylag lassan haladó egyszemélyes autóban. Egy úton haladtam egy állomás, vagy vámház vagy határátkelő felé. Afféle csúcsos fabódék, fakabátok között kellett áthaladni. Már 8-10 méterre voltam, láttam egy csomó ott ácsorgó hatósági személyt, amikor észrevettem, hogy nincs kormány az autón. Aggódtam, mert ráadásul az utolsó útszakasz teli volt árkokkal, göröngyökkel, szikladarabokkal, féltem, hogy eltérítik az autó kerekét és, elütök valakit a, hatósági emberek közül, vagy megbüntetnek a hiányzó kormány miatt, de mintha, távirányítású lett volna, szépen áthaladtam közöttük, az egyik mosolygott és biccentett, hogy minden rendben van. Mindkettőt lehet pozitivan értékelni. 

Magyarázat: Az állomáson áthaladás  lehet halál, vagy egy fejlődési szint átlépése. 

 

2024. ápilis 14

Ma is volt több álmom, az egyikben egy edényben vagy kis medencében egy csomó apró hal úszkált, 

Magyarázat: A Halak mint őselv a kereszténységhez kapcsolódik, sok élő hal, sok élő hitet szimbolizálhat.

 

2024. ápilis 14

A második álomban Zelenszkij ukrán elnök és civil ruhás középkorű kisérői voltak egy parkban, ahol beszélgettem velük. Összeszedtem orosz nyelvtudásom, udvariasan társalogtam velük nem túl érdekes témákról. Később egy kivételével elmentek az asztaltól, mindketten felálltunk,, közelebb lépett hozzám, azt hittem búcsúzni akar, de valami vékony, hegyes dolgot a mellkasomba döfött érzéketlen, jéghideg tekintettel, mint egy profi bérgyilkos, én meg csak csodálkoztam, hogy miért?

Magyarázat: A gyilkos egóm kivégzője is lehet:)))

2024. április 14

A harmadik álomban egy hatalmas tekintélyes 10 méter hosszú fekete limuzint vezettem. Aránylag pici kormánya volt, de szervós és meglepően ügyesen manővereztem vele szűk helyeken is.

Magyarázat: Az autó a (szellemi) előrehaladást segítő eszköz. Helyesen használom.

 

2024.05.06

Álmomban egy Tesco vagy Interspar méretű áruházba mentem Zinával kézenfogva. A bejáratnál előttünk hosszú sor állt az áruházi rész felé, jobboldalt egy élénk színű sportolói drukker mezeket, kellékeket árusitó bolt volt vevők nélkül. Zina oda, akart szaladni, de fogtam a kezét és mondtam, hogy az áruházi részbe megyünk, ahol élelmiszereket és hasznos dolgokat lehet venni.

Magyarázat: Kislányom figyelmét igyekszem az érdeklődését felkeltő kevésbé hasznos dolgok helyett a szellemi táplálékok felé fordítani.

 

2024.06.06

Álmomban  újra elfoglaltam ügyvezetői pozíciómat a Maresi cégnél. Átrendeztem az irodákat az elképzelésem szerint, reggeli eligazítást tartottam, két veszekedő munkatársat keményen rendreutasítottam és kiküldtem az irodából, így az ellustult, elszemtelenedett dolgozók megszeppentek. A titkárnőmet kerestem, hogy kiadjam neki az utasításaimat, de azt mondták, később szokott bejönni és senki nem mer szólni neki, mert akkor felmond. Na mondm, vele is lesz egy alapos beszédem, ha bejön, addig is elviszem a céges autót a szervizbe felülvizsgálatra. Sok munka lesz most hirtelen,de itt rendet kell tenni, hogy menjen a munka.

Magyarázat: Erőimet energiáimat ráncbaszedem.

 

2024.06.15

Álmomban  egy magas épület liftaknájában, vagy lépcsők nélküli lépcsőházában másztam felfelé. Egymástól 30-40 cm-re erős szögek voltak a falba verve, ezek rögzítették a közéjük feszített enyhén belógó láncot. A láncra műanyag cső volt húzva, amitől nem nyomta annyira az ember talpát, ellenben kissé csúszós volt. Voltak szintek, ahol hiányzott egy-egy ilyen kapaszkodó, nagyon nagy erőlködéssel és a leeséstől való félelmet leküzdve tudtam feljutni a 6-ik szintre. Ott benyitottam és egy csomó 70-es 80-as évek skandináv divatja szerint öltözött fiatal nőt láttam tarka bútorok között. Kedvesen üdvözöltük egymást, én pedig megmutattam, hogy ezen a helyen volt a régi munkahelyem a koporsóüzem, ahol részlegvezető vagy műszakvezető voltam, még látszott a padlón az egyes gépek helye, meg tudtam mutatni, hol milyen gép volt. Visszamentem a lépcsőházba, felnéztem a legfelső szintre, amelyik a Maresi cég bécsi irodaházának legfelső szintjére emlékeztetett, ahol az osztrák vezérigazgató szokott délután pihenni és az én kinti irodám is volt. Egyelőre megközelíthetetlennek tűnt, mert nem volt egyáltalán kapaszkodó a két szint között.  Úgy gondoltam, most ennyi is jól kimerített, megpihenek, erőt gyűjtök és majd belevágok a legfelső szintbe is. 

Magyarázat: Még van fejlődési lehetőségem.

 

2024.06.25

Álmomban  egy magas épület tetején voltam és ingert éreztem, hogy kiköpjek egy kis nyálat a számból. Óvatosan az épület széléhez másztam, megkapaszkodtam egy kiálló épületrészben, hogy amikor lendületet veszek a köpéshez, nehogy lecsússzak és mivel lent nem láttam senkit, egy egészen aprót kiköptem. Visszamentem az épület tetejének tágas sík részére, de hamarosan észrevettem, hogy valaki az utcáról  felmászott reklamálni, hogy eltaláltam. Kimutattam és kimondtam, hogy nagyon sajnálom és szívből bocsánatát kértem, mire megöleltük egymást és vidám hangulatban búcsúztunk.

Magyarázat: Sikerült a bajt helyrehozni.

 

2024.06.29

Álmomban  az USA egy sivár, puszta részén keltünk át gyalog barátaimmal. Útközben betértünk egy étterembe, ahová elkísértem őket, bár nem szándékoztam fogyasztani, pénzt költeni. Ők is csak a mosdót akarták használni, de végül elvettünk a becsületkasszával kitett ásványvizek közül egyet-egyet. Megtudtuk, hogy a tulaj magyar származású. A tulajdonos feleségével is beszélgettem, aki azt hitte szünidei munkás vagyok és szólt egy alkalmazottjának, hogy fizessen ki engem. (álmomban tökéletesen beszéltem angolul, sokkal jobban, mint életben) Tisztáztuk a félreértést és megkérdeztem, menyi az órabére a szünidei diákoknak. 30 centet mondott, ami elképesztően kevésnek tűnt az ásványvíz 1,10 $ árához képest. Meg is jegyeztem magamban, hogy mi magyarok sokkal magasabb béreket és alacsonyabb árakat várunk, mint itt Amerikában.

Magyarázat: Szellemi utazásom egy állomásán enyhületet nyertem és elgondolkoztam a szellemi törvényszerűségeken. .

 

2024.06.29

Álmomban a munkahelyemen voltam, amikor a munkatársaim szóltak, hogy egy hölgy van itt Svájcból és nagyon szeretne találkozni velem. Arra, emlékszem, hogy nagy sürgés forgásban voltam, nagyon aktívan dolgoztam, vagy cégvezető, vagy nagy cég középvezetője voltam és ismert is lehettem, hogy a svájci hölgy hallott rólam. Mondtam, hogy vezessék be, fogadom. Ami érdekes, hogy a környezetem és én szürkék voltunk, ami az egyhangú feszített munkát szimbolizálta, a hölgyet pedig színesben láttam. Szolid elegancia jellemezte. Kosztümben volt, a legjobb anyagokból, de mértéktartó, inkább klasszikus szabással, magas sarkú (de nem tűsarkú) nőies cipőben, elegáns frizurával, szőke hajjal. Látszott rajta a svájci életstílus, hogy bár jómódúak, szorgos munkának és takarékosságnak köszönhetik ezt, sudár alakja és hosszú végtagjai azt mutatták, hogy nem riad vissza, a fizikai munkától sem, ami imponált benne. Vastag ajkait rúzs fedte, de mély bordó színe érettséget és komolyságot kölcsönzött neki. Arcán és szemében a szerénység és nemes lélek tükröződött. alázat, de öntudatosság is. A rövid megismerkedést hír szakította félbe, mennie kellett. Kicsit talán nem az alkalomhoz illett, de amikor búcsúra nyújtotta kezét közel hajoltam arcához egy pusziért, amit nagyon óvatosan meg is kaptam, majd a kezét felemeltem és kézcsókot adtam rá hódolatom jeléül. Ekkor vettem észre, hogy mögötte áll édesapja, aki a történteket nagy örömmel és tetszéssel nyugtázta. A hölgy 30 lehetett, apukája ötvenes én harmincas tán 35 éves voltam.

Magyarázat: Szellemi találkozás ki tudja milyen folytatással .

 

 

 

Ha tanácstalan vagy álmod jelentésében, írj!


 

VISSZA

TOVÁBB