ÁLMAIM ÉS JELENTÉSÜK

AUTÓS ÁLMOK

 

2005.02.22

Több autóm volt, személykocsi, kisbusz, kisteherautó, sportkocsi, de csak az egyiket használtam, és amikor kerestem a többit, nem voltak meg.

Magyarázat: A közlekedési eszközök az (szellemi) előrehaladást segítik elő, gyorsítják, teszik kényelmesebbé, ezek közül amelyiket nem használjuk, az felesleges, és eltűnik, a szellemi képességek, technikák közül a szükségtelenek elfelejtődnek.

 

 

2005.04.18

Álmomban szerettem volna egy kis robogót. Kicsi, kompakt, és jól lehet vele haladni. Kinéztem egyet, amelyiket egy idő múlva a gazdája eladni tervezett, de lemaradtam róla, mire odamentem a szokott helyre, eltűnt. Ajánlották, hogy van a Várban kínai Suzuki, azaz valami koppintás, de az nem érdekelt, mert bár új volt és olcsó, csak utánzat, és a dizájn sem olyan igazi. Gondoltam elmegyek a Várba a használt moped piacra, de egy szűk lőrésszerűségen kellett volna átpréselődnöm. Ráadásul a túloldalon tűz volt, az emberek kiabáltak, futkostak, és még a tűzoltók sem érkeztek meg, polgárőrök oltották a tüzet, még robbanástól is lehetett tartani, de a célom vonzott, átpréseltem magam a szűk falrésen, elkerültem a tüzet és haladtam tovább.

Magyarázat: A robogó a gyors (szellemi) előrehaladás egyszerű eszköze, de egy jó robogóért meg kell szenvedni, lásd szűk résen való átpréselődés, és a tűzveszély.

 

 

2005. szeptember 11.

A Zaporozsec márkájú (elég ócska) szovjet gyártmányú autót, úgy csúfolták, Sztálin bosszuja. Azt is mondták rá, hogy a tajga réme. Na álmomban egy ilyen kocsit akartam nagyon megvenni, bár az egyik kereke téglákkal volt alápolcozva, az egyik fényszórója karambol miatt hiányzott, és még csak ki volt kalapálva, de nem volt helyrehozva, mégis meg akartam venni, mert azt mondtam, öreg autó, de a motorja jó, és "balhés" a kinézete, egyedi, voltak rajta átalakítások, tehát nem kommersz, hétköznapi, és bajai ellenére gyorsan meg akartam venni. Közben egy fiatal lány állt ott rakott szoknyában, elég rövid volt, mert előrehajolt, és akkor kivillant a popója, én meg odahajoltam, és elkezdtem puszilgatni a feszes popóját.

Magyarázat:  A Zaporozsec én vagyok, elfogadom magam ilyennek, amilyen vagyok, az életem során elmaradt és be nem pótolt szexualitás még vonzerő számomra.

 

 

2005. december 9

A budai végállomáson beültem egy üresen álló 7-es busz vezetőfülkéjébe, hogy levezessek egy menetet. Jól is ment minden egész Astoriáig, ahol eszembe jutott, hogy bármennyire is jól vezetek, lebukhatok, hogy se jogosítványom, sem nem vagyok a BKV alkalmazottja. Sokszor vezettem már buszt, meg nagy járműveket jogosítvány nélkül, jól is vezetek, de ettől még a legkisebb zűr kapcsán is lebukhatok.   Tudtam, ha most izgulni kezdek, csak még hamarabb lebukom, ezért szépen leügyeskedtem az utasok javát, új felszállót nem engedtem a buszra, és a Blaha Lujza térnél befordultam a Rökk Szilárd utcába, majd a Gutenberg téren keresztül a Bródy Sándor utcába. A Szentkirályi utca környékén hagytam az autóbuszt, még a kormányt meg a sebességváltót is letöröltem, hogy ne maradjon ujjlenyomatom, és gondoltam, majd hívnak egy BKV-s buszvezetőt, aki elviszi. hazamentem a Szentkirályi utcába, ott a kisebbik fiam várt, és mondta, hogy wc-re kell neki menni. Felkaptam, kerestem neki egy wc-t és megpisiltettem. Hazafelé menet láttam, hogy a buszt már elvitették.

Magyarázat:  A közlekedési eszköz előrehaladásunkat (szellemi fejlődésünket) szolgálja, ilyen eszközt vezetni, másokat vinni felelősség. Lelki dolgokat pszichiáter, vallási ügyekben pap az illetékes, így még ha szeretem is, abbahagyom ezirányú tevékenységem.  Kisebbik fiamnak azonban segítek mérgeitől, salakjaitól megszabadulni.

 

 

2006. február 2

A belvárosban dolgoztam, végetért a munkaidő, bezártam a boltot, vagy üzlethelyiséget, indultam az autómhoz, hogy hazamenjek. Amikor kinyitottam az autót, észrevettem, hogy egy apró, de lényeges alkatrész hiányzik, illetve letörött. Így nem lehet közlekedni, ezért elindultam egy közeli autósboltba gyalog, hogy megvegyem az alkatrészt, és hazamehessek.

Magyarázat:  A (Földről) hazatérést gyorsító, elősegítő eszköz nem tökéletes, még nem használható, tökéletesíteni kell rajta.

 

 

2008. május  3

A másik álmomban egy öreg ütött-kopott Zuk dobozos kisteherautóm volt. A kormánya törött csonk volt, rozsdás, szakadozott, karcos volt belülről is, nem mertem vezetni, mert balesetveszélyes, és ha a rendőr meglátja megbüntet, ezért félrehúzódtam és megálltam. Hirtelen gyönyörű szép, új lett, a kormány feltűnő narancssárga, a műszerfalon gyönyörű bőr és ébenfaborítás.

Magyarázat: Amiben utazom, a fizikai test, másrészről a (szellemi) előrehaladásomat elősegítő eszköz, hitvilágom, ideológiám, személyiségem lehet .

 

 

2008. május  14

Egy személyautót vezettem, jó gyorsan haladtunk, a gond az volt, hogy egy utasnak már nem jutott hely, így potyautasként az ölembe ült. Egy darabig igyekeztem elviselni, és mögüle vezetni, de a feje hol jobbra, hol balra bicsaklott, a felső teste ide-oda imbolygott, mert aludt és emiatt hosszú pillanatokig nem láttam az utat, ami gyors haladásnál veszélyes volt, időnként le is sodródtam az útról, és csak heves kormánymozdulatokkal tudtam az autót visszahozni az útra, végül amikor le is tértünk az útról egy mellékútra, akkor lefékeztem, és  azt mondtam, kifelé, így nem megyünk tovább.

Magyarázat: A szellemi úton vihetünk ölben, kényeztethetünk egy személyt, vagy lehetünk irányítók, vezetők. A kettő egyszerre nem megy.

 

 

2008. szeptember 14.

Álmomban egy hatalmas utasszállító repülő vezetését gyakoroltam.  Nagy volt bennem a drukk, mert több száz emberrel magam mögött éjszakai felszállást kellett végrehajtanom.  Óvatosan döcögtem a kifutópálya felé, féltem, hogy a szárnyak valaminek nekiütköznek. Nem vettem elég bátor lendületet, ezért alig vettem észre, hogy felszálltam és rövidesen egy szántóföldön landoltam lágyan. Nagyobb baj nem történt, az oktatóm visszavezette a gépet a felszállópályára és megmutatta a határozott lendületes felszállást.

Magyarázat: Az utasszállító több ember (szellemi) felemelkedését elősegítő eszköz, működtetése nem könnyű, főleg (szellemi) sötétségben.

 

 

2009. február 25.

Ma kamiont vezettem álmomban, hárman konvojban szállítottunk árukat, de nagyon élethű volt, a hatalmas kamion lassan indult be, és nehéz volt megfékezni is a tömeget. De ment minden rendben. Jó kis álom volt....

Magyarázat: Nagy tehernek nagy a tehetetlensége, nem lehet vele ugrabugrálni .

 

 

2009. augusztus 19.

Ma álmomban egy gyors  keskeny, de széles kerekű rücskös mintázatú, jól tapadó kis mokány versenyautóval mentem terepen. Ügyesen haladtam előre, jól vettem a változatos akadályokat, más versenyző nem is volt. Csak egy kis zűr akadt, egy kanyarban leesett a pótkerekem, de azt is ügyesen észrevettem és megálltam. És mivel nem mentem túl gyorsan nem gurult le a szakadékba, ez is jó momentum volt az álomban.

Magyarázat: Haladok a szellemi úton, veszem a szellemi terepakadályokat.

 

 

2009. augusztus 20.

3 álmom volt, de csak kettőre emlékszem. Az elsőben volt egy nagyon pici üvegtetejű kisautóm, Messerschmidt kabin roller, de mire körülnéztem és be akartam szállni, eltűnt, talán ellopták

Magyarázat: A felfelé és körkörösen jó kilátást adó, kicsi, kompakt, de gyors szellemi előrejutást biztosító egy-kétszemélyes eszközömet nem találom.

 

 

2010. július 31.

Álmomban egy egyszerű rollerrel közlekedtem, ami nagyon begyorsult, és veszélyes volt, ezért nagyon óvatos voltam, főleg a kanyaroknál, hogy ki ne sodródjak, vagy a túl nagy sebesség miatt fel ne bukjak. Ugyanis menet közben láttam másokat felbukni ugyanilyen rollerrel. Hála Istennek, én balesetmentesen közlekedtem.

Magyarázat: Szellemi előrehaladásomhoz egyszerű, könnyű, gyors, de veszélyes eszközt kaptam

 

 

2010. augusztus 16.

Egy nagy Mercedes volt a szolgálati autóm. Néhányan irigykedtek rám miatta, ezért amikor szervizbe adtam, jelentkeztem az igazgatónál, hogy talán túl tekintélyes a nagy Mercedes hozzám, ha gondolja, eljárok és egy Volgával is, az kevesebbet is fogyaszt és a célnak megfelel, de azt mondta, járjak csak nyugodtan a Mercivel.

Magyarázat: Lehetőségeimet túl soknak tartom, kevesebbel is beérném.

 

 

2010. szeptember 30.

Hagyományos, hatalmas nagy Kraz betonkeverő mixerautó vezetője voltam, és fáradhatatlanul róttam a kilométereket, kerültem, fordultam, még most is fülemben a motor kerregése…

Magyarázat: Szellemi építőanyagot szállítok

 

 

2013. február  19.

Álmomban egy nagy kamion vezetőfülkéjében voltam a párommal. Mivel tudok kamiont vezetni annak ellenére, hogy jogosítványom nincs, próbálgatni kezdtem a sebváltót, elképzeltem, hogy vezetek. Megkerestem a kormányt és a pedálokat is, de ez speciális, barkácsolt kamion volt terjedelmes vezetőfülkével, elől volt a kormány, de elég vacak, afféle botkormány, nem lehetett vele finoman kormányozni, volt alatta két pedál, de ezek csak afféle vakpedálok voltak nem működtettek semmit, és jóval hátrébb volt a sebességváltó és a pedálok, így a kamiont csak két ember tudta vezetni. A párom hátrébb sétálgatott a vezetőfülkében, így kilátástalannak tűnt a kamion beindítása, amikor valami hátulról megtolta a kamiont és az csikorogva elkezdett menni. Igyekeztem irányítani, de enyhén szólva döcögős volt a menet. Felértünk egy hídra, tudtam, hogy jól vezetek, sokat vezettem már kamiont, buszt, teherautót, de a döcögős haladás miatt feltűnő lehet a kamion, és megállíthatnak a rendőrök, és bajba kerülhetek emiatt. Ráadásul a híd közepén épp autóvezetői vizsga volt, a párom javasolta, hogy vizsgázzak le, és lesz jogosítványom, de más jól vezetni tudni, és más vizsgakövetelményeknek megfelelni, így aztán leszálltam a kamionról és gyalog folytattam az utat.

Magyarázat: Nagy ívű terveinket egyelőre nem tudjuk megvalósítani.

 

 

2013. november 5.

Csodálatos új autót kaptam, élvezettel vittem el valakit kipróbálni, mutattam az elegáns belső berendezését, a sebességváltó úgy működött, mint a vaj, erős és csendes volt a motorja, kívül penge formája volt, igazi áramvonalas, és lelkendeztem, hogy nem is tudtam, hogy az Opelek ilyen jó kocsik (azt hiszem Insignia lehetett, nagyobb kocsi volt) Egy apró gubanc volt csak, amikor egyesből kettesbe kapcsoltam, véletlenül hátramenet lett, de hamar korrigáltam, és kiismertem a váltót. Szűk, meredek utcácskákon kanyarogtam sebesen felfelé.

Magyarázat: Szellemi előrehaladásomhoz új eszközt kaptam.

 

 

2013. december 16.

Álmomban kaptam egy szuperautót/szupermotort. Akkora volt mint a hüvelykujjam, egy autó munkáját el tudta végezni és csak fél dl üzemanyagot fogyasztott száz km-en. Kis gondom volt a beüzemeléssel, volt hozzá egy zsákszövet kémény, vagy kipufogó, az elszakadt és nehézségeim voltak a megvarrással. Pár ismerősöm mondott további beszerzési lehetőséget ilyen szuperkészülékre.

Magyarázat: Szellemi előrehaladásomhoz új szupereszközt kaptam, melynek használatával még nehézségeim vannak.

 

 

2014. január  12.

Álmomban kaptam egy szuperkönnyű helikoptert. Kipróbáltam, repkedtem vele, de nem ismerkedtem meg a szerkezetével alaposan, féloldalasan ültem rajta, kicsit kényelmetlen volt, és féltem, hogy kifogy az üzemanyag belőle és menetközben lezuhanok, ezért inkább nem szálltam fel vele. Beszéltem valakivel, aki szintén kapott ilyen helikoptert, ő megmutatta, hogy kell elhelyezkedni kényelmesen az ülésen, megmutatta a tartozékokat, amelyek közül néhányat feleslegesnek ítéltem és leszereltem, hogy nagyobb üzemanyagtartályt tehessek rá, amivel nagyobb távokra is biztonságosan repülhetek.

Magyarázat: A szárnyaláshoz, szellemi emelkedéshez kapott eszköz használatával még nem vagyok tisztában.

 

 

2014. május  7.

Álmomban egy kereskedelmi cégnél dolgoztam. Hármunkat behívattak, hogy jutalomként új autót kapunk. Állt a teremben egy óarany metálbarna VW Golf, gondoltam ez egy utazóé, területi képviselőé lesz, és volt még két kocsi, az egyik egy sötétkék metál Skoda Superb egyedi hűtőráccsal, azt hittem, azt kapom, de végül a még elegánsabb gyöngyfekete metál csilivili krómozott hatalmas Volvó lett az enyém, még külön memóriakártya is volt hozzá, hitech kocsi

Magyarázat: Munkámat egyedi elismeréssel jutalmazz a szellemvilág, gyors, kényelmes szellemi előrejutást segítő eszközt kaptam.

 

 

2014. július 5.

Egy régies, 1910-1920 körüli dobozformájú, aranyozott vagy arany kocsi előtt álltam krémszínű öltönyben, vajszínű cilinderben kamáslival, fehér glasszé kesztyűvel, elefántcsont sétapálcával.

Magyarázat: Klasszikus eszközökkel haladok szellemi fejlődésemben, az ólomból arannyá válásban.

 

 

2014. szeptember 27.

Álmomban egy hatalmas, tűzpiros Ferrarim volt többszáz lóerővel, 60 cm széles kerekekkel, csodálatos tapadással a fékezéshez és a gyorsuláshoz. A bivalyerős motor halkan dohogott, de érezhető volt, hogy elég egy apró érintés a gázpedálon és a monstrum száguldani kezd.

Magyarázat: Megvan a lehetőségem a gyors szellemi fejlődésre, előrejutásra.

 

 

2014. október 20.

Álmomban amatőr buszvezető voltam. „Elkötöttem” egy buszt és beálltam vele egy buszmegállóba, na gyertek emberek! El is vittem az utasokat, minden rendben volt, de legközelebb egy másik buszra szálltam be vezetni, és nem tudtam elindítani. Az utasok kíváncsian vártak, és azt mondtam, nem tudom elindítani. Erre az utasok közül egy hivatásos buszvezető kétkedve megkérdezte, hát nem ismeri az Iveco buszt? Ennek itt és itt van az indító gombja. Megmutatta, így elindítottam, az automata váltó is élvezetes volt, de a busz méretéhez képest icipici volt a kormánya ezért a kanyarokban nagyon izgultam, míg végül ezzel is sikerrel vettem az utat. 

Magyarázat: Amatőr szellemi vezetőként ténykedem több-kevesebb sikerrel.

 

 

2015. január 12.

Álmomban megtudtam, hogy új céges autót kapok. Egy alig használt Mercedes SL sport coupé volt, amit a szervizben fémig lekapartak, hogy újrafesthessék. A szerelő ajánlására kiválasztottam a formához illő színt, metál türkizzöldet gyöngyházfénnyel. A szerelő intézkedett a festék beszerzéséről, de szólt, hogy másnap szabadságon lesz, majd a kollegáival intézzem a festést. Amikor másnap bementem a szervizbe, a szerelők udvariasan, tisztelettudóan „pattantak” de közölték, nem festhetnek, mert az autó kormányművéhez egy alkatrész nem érkezett meg..

Magyarázat: Karmikus követelésem nem tudom érvényesíteni. 

 

 

2015. október 7.

Álmomban a szervizbe mentem a céges VW Passatomért. Beültem, mentem vele pár métert és feltűnt valami. Kiszálltam és akkor vettem észre, hogy elől egy 60 évvel ezelőtti Borgward hűtőrácsa van, az autó ezüstmetál helyett fehér és világoskék, régimódi fecskefarkú, és az indexbúrák helyén sebtapasszal rögzített színes celofán van. Felháborodottan mentem vissza a szervizbe, hogy ellopták az autóm karosszériáját.

Magyarázat:  Testi egészségem hiányzik.

 

 

2015. november 8.

Álmomban kaptam ajándékba egy Volga személyautót. Kicsit ormótlan, nem éppen kecses, sokat fogyaszt, de elnyűhetetlen, és jól bírja a rossz terepet is. Elindultam vele, de szokatlan volt az imbolygása, és azt sejtettem, hogy a kerekek is kopottak lehetnek, bizonytalan volt vezetni, le is csúsztam vele az útról. Szerencsére nagy fizikai erőfeszítéssel, lábbal a földet nyomva vissza tudtam farolni az útra. Láttam, hogy rendőrök ellenőriznek, aggódtam is, hogy fennakadok, de megúsztam. Közben észrevettem, hogy a fék is alig működik, ezért eldöntöttem, haladéktalanul szerelőhöz viszem a Volgát, ahhoz, aki a többi autómat is javítani szokta. Eközben jutott eszembe, hogy több autóm is van, jobb, nyugati, márkás kocsik is, de elfeledkeztem róluk, némelyiket azt sem tudom, hol parkoltam le.

Magyarázat:  Szívós szellemi előrehaladást segítő eszközt kaptam.

 

 

2016. február 08.

Álmomban egy csilivili, vadi új szürkésbarna metál színű 480 lóerős 4 kerék meghajtású turbódiesel Peugeot Pickup autóm volt széles felnikkel. Környezetbe beolvadó feltünésmentes szín, csupa erő, dinamika, stabilitás, akadály leküzdő képesség, biztonság, teherbírás, gazdaságosság..   

Magyarázat: Robusztus eszközt kaptam szellemi előrehaladásomhoz

 

 

2016. április 21

Álmomban ajándékba kaptam egy hatalmas luxus személyautót (Peugeot 607). Leparkoltam vele a házunk elé, aztán amikor másnap megnéztem közelebbről, láttam, hogy aszfalttal van leöntve a teteje és a hátsó csomagtartófedél is. Ez kissé kiábrándító volt. Harmadnapra már a doblemezek is kezdtek lemálladozni róla, de alatta lüktető, lélegző élő test volt színaranyból.

Magyarázat: Szellemi fejlődésem eszközei tiszta forrásból vannak.         

 

 

2016. június 2

Álmomban egy elegáns belvárosi szállodában tárgyaltam autóm eladásáról.  Autóm oldtimer kinézetű volt, a múlt század negyvenes évei amerikai autóinak stílusában, de újonnan készült számomra egyedi gyártmányként. Nagy  teljesítményű, 6500 cm3-s motor, bőrülések, prémborítás, teakfa kormány, rózsafa betétek, intarziák, rengeteg műszer és kényelmi berendezés. Lenyitható teteje szintén valódi bőrből volt.  Miközben ecseteltem autóm előnyeit, hozzátettem, hogy kétéltű, tehát vízen motorcsónakként, kisebb yachtként is használható. Újonnan 100 millió feletti értéket képviselt, de az ilyen autóknak nagyon szűk a vevőköre, ezért használt de megkímélt állapotban 44 millióban szabtam meg az eladási árat tárgyalópartneremnek, mert nem kötődtem az egyébként kiváló autóhoz, úgy éreztem, hozzám egy jellegtelen, de megbízható, kisfogyasztású kompakt szedán illik, Toyota Avensis, vagy Corolla. A vevő gondolkodási időt kért és távozott, de hallottam, hogy egy autókereskedő a szomszéd szobában telebeszéli a fejét, hogy már 6 éves az autóm, és ne az enyémet vegye meg.

Magyarázat: Egyszerűségre vágyom.

 

 

2016. október 24

Álmomban új munkahelyre kerültem. Az idős tekintélyes főnöktől egy Rollyce Rollyce-t kaptam céges autónak. A főnök biztatott, hogy próbáljam ki.  Nagyon örültem neki, nem is tudtam mit kezdeni a sok luxusfunkcióval. Többek között egy gombbal még menet közben is lehetett levegőt fújni a gumikba. Nagy teljesítményű motor volt benne, éreztem, és valaki mondta is, hogy az ilyen autót lassabban, méltóságteljesebben vezeti az ember. A fényszórót azonban nem tudtam bekapcsolni, ezért úgy gondoltam, célszerű lenne  átolvasnom a használati kézikönyvet, hogy mindent szakszerűen tudjak kezelni és használni rajta. Megálltam a garázsomnál, ahol még egyszer összefutottam a főnökkel, de ő csak biccentett és jóindulattal, szeretettel rám mosolygott.  Éreztem, hogy tudja hibáimat, gyarlóságaimat, de bízik bennem.

Magyarázat: Szellemi fejlődésemhez új eszközt kaptam.

 

 

2017. február 27

Álmomban kis Polski Fiat autómmal igyekeztem a kikötőbe, hogy beszálljak a DTET nevű hajóra, ahová beosztottak. Amikor a mólóhoz értem, láttam, hogy a hajó éppen kifutott és tudomásul vettem, hogy lemaradtam róla, de érdeklődtem a környéken és kiderült, hogy csak a kikötőn belüli manőverről van szó, így nem maradtam le. Ekkor azon gondolkodtam, mi lesz a kis Polskival, míg a hajón vagyok, ha a mólónál hagyom, könnyen beemelhetik daruval egy hajóra, valahol másutt kell biztonságba helyeznem.

Magyarázat: Tavasz, nyár, ősz, tél, edd meg, amit főztél.

 

 

2017. szeptember 13

Álmomban a kis autómat, piros Fiat  500-as vittem az autómosóba lemosatni. A mosóban a függönyön keresztül 4 erős kéz ragadott meg, de egy hirtelen mozdulattal kiszabadítottam magam.

Magyarázat: Elhárítottam a támadást.

 

 

2018. február  23

Álmomban egy autószerelő műhelyben voltam. Több autó maradékaiból szereltünk össze egyet. Egyikből a karosszériát, másikból a motort, harmadikból a kerekeket, stb. Voltak régi nagy "csodák" amerikai hathengeres cirkálók, kisautók, pickupok, stb.

Magyarázat: Szellemi előrehaladásomhoz a múltból merítek erőt.

 

 

2018. június  20

Álmomban egyszemélyes köztisztasági vállalkozásom volt. Egy utcaseprő autóval jártam az utcákat és megtisztítottam a szeméttől

Magyarázat: A szellemi utak tisztaságán dolgozom

 

 

2018. október  23

Álmomban lebuktam, mint illegális hobbi-buszvezető. Egy csuklós busszal mentem át egy egyenrangú útkereszteződésen, bizonytalanul vezettem, ez feltűnt az út szélén álló rendőrautónak és a hangszóróba bemondták, hogy a busz álljon félre. Félreálltam, leparkoltam a busszal, ott hagytam, és elindultam a rendőrkapitányságra, hogy ott feladjam magam. Meg is tettem, de még az igazolványaim, pénztárcám és a vadonatúj cipőim is ellopták a ruhatárból. Kerestem egy szimpatikus rendőrnőt és és megkérdeztem, értékeli az őszinteséget? Elmondtam, 12 éve vezetek buszokat jogosítvány nélkül, még Bécsből is vezettem buszt egészen hazáig. 3 napja kezdtem el félni a lebukástól, és lám, le is buktam, és szinte meg is könnyebbültem, mert jobb lebukni, mint félve buszt vezetni.

Magyarázat: Szellemi irányításra nem érzem felhatalmazottnak magam.

 

 

2018. december 11

Álmomban örömmel ujságoltam a feleségemnek, hogy egy hatalmas, tekintélyes, 3-400 cm3-s óarany színű Mercedest vettem használtan. 3 millió volt a listaára, de azt mondtam, csak 2 millióm van, és ennyiért is odaadták.

Magyarázat: Szellemi előrehaladásomhoz új eszközöm lesz.        

 

 

2019. január 24

Álmomban autóval közlekedtem a városban. Láttam rendőrautókat, ezért tudatosodott bennem, hogy általános ellenőrzés van. Bekanyarodtam egy mellékutcába, hogy elkerüljem az ellenőrzést, de pont ott állt egy rendőrautó és minden autót megállított. Tudtam, hogy mindenkinél találnak valami büntetnivalót, ezért megfordultam és kihajtottam az utcából, de csak idő kérdése volt és a fogdán végeztem sokakkal együtt. A fogdán többen ügyvédet hívtak, aki írt egy szabadlábra helyezési kérelmet, elvitte a bíróságra és pár órán belül rácson kívül voltak, de a többségnek nem volt pénze és ők ott maradtak a fogdában. Ezen elkeseredve, elérzékenyülve, könnyes szemmel kérdeztem az egyik ügyvédet, akinek pénze van, kiszabadulhat, hol van a törvény előtti jogegyenlőség? Könnyedén kijuthattam volna a fogdáról, de elhatároztam, maradok a pénztelenekkel és felderítem a dolgok hátterét.

Magyarázat: A karmával, a törvénnyel való találkozást lehetetlen elkerülni. Noha a szeretet, a Neptunusz elv, az együttérzés sír, hogy nem szabadulhat mindenki, a felkészültebb, erősebb szellemek könnyebben megbirkóznak tettük hatásaival, hamarabb felismerik azok működési mechanizmusát így hamarabb szabadulnak azok kellemetlen következményei alól, mert az álomban fogdaként ábrázolt körülmény nem büntetés, hanem szükséges tanulnivaló, amit a felkészültebb, jobb tanulók hamarabb elsajátítanak. Ahogy az Angyal válaszol c. könyv írja: Az erősnek a bűn tanulság, a gyengének kárhozat.

 

 

2019. február 20

Álmomban autót vezettem. Jól ismertem az utat. A mellettem ülőnek megmutattam, hogy mennyi autós vezet a megengedett sebességnél gyorsabban, pedig a közelben egy jól elrejtett traffipax méri az autók sebességét.

Magyarázat: Jól ismerem az életút járása közben leselkedő veszélyeket és mások figyelmét is felhívom erre.

 

 

2019. július 06

Álmomban három fiatal szimpatikus milliárdos megbízott egy utazási iroda alapításával és vezetésével. Gyönyörűszép kávébarna gyöngymetál BMW 720 i-t kaptam céges autónak, a munka a kisujjamban volt, jelentettem a tulajdonosoknak, hogy nekiállok elkészíteni a költségvetést.

Magyarázat: Munkámhoz segítséget kapok.

 

 

2019. július 07

Álmomban kamionsofőr voltam, de nem volt jogosultságom nemzetközi viszonylatra. Vagy megkérek valakit, hogy vigye át a határon a szállítmányomat, vagy leteszem a nemzetközi vizsgát.

Magyarázat: A szellemvilággal való kapcsolattartásom még fejlesztendő.

 

 

2019. október 1

Álmomban egy nagy katonai menetoszlopban hatalmas Kraz teherautókkal vonultunk fel a hegyre, hogy letaszítsuk a hatalmaskodókat.

Magyarázat: Az alázat és a szeretet erői letaszítják a gőg és önzés hatalmasságait.

 

 

2020. január 7

Álmomban egy benzinkútnál álltam és javítottam az autósok autóit, mert a legtöbben eltömődött a cső és nem tudtak tankolni. Közben észrevettem, hogy a shopba egy csomó csibész gyerek rohant be hogy lopjanak, romboljanak, ezért átmentem a shopba és mentettem, ami menthető.

Magyarázat:  Igyekszem elősegíteni mások szellemi előrehaladását

 

 

2021. április  13

Álmomban egy lakótelepre futottam be mokány, négykerék meghajtású kis terepjárómmal. Találtam ott egy csomó autót, gondoltam kipróbálom azokat is, volt köztük Fiat 850-es is, fiatal korom egyik kedvence. Végigpróbáltam őket, de a végén odajöttek a tulajdonosok és nagyon haragudtak rám, én meg azt mondtam, ott az én autóm is, azt is ki lehet próbálni, nem vagyok tolvaj. Gondoltam jobb lesz hazamenni innen, de addigra már drótkeritésből kordont vontak a lakótelep köré és csak egy keskeny kijáraton tudtam távozni, autómat pedig ellopták. Mérlegeltem, tegyek-e feljelentést, mert az azzal járó adminisztrációhoz, tulajdonjogom igazolásához, feljelentés írásához nem volt túl sok kedvem.

Magyarázat: Aki mások szellemi  eszközeit próbálgatja, elveszítheti a sajátját....

 

 

2021. augusztus 8

Álmomban  Amerikában voltam egy családnál, akiktől vettem egy használt, de megkímélt, 6 méter hosszú fehér Cadillac Eldorado autót, ami régi vágyam volt. Ahogy a városban furikáztam, élveztem a hallatlan kényelmet, csendes puha futást, duruzsoló lóerőket, de egy apró sérülést, horzsolást begyűjtöttem vele, mert még nem szoktam meg a méreteit és az abból adódó korlátokat. Otthon, náluk megnéztem az autó elejét, és észrevettem, hogy az elülső lökháritóhoz egy géppisztoly, vagy karabély van ragasztószalaggal rögzítve. Ezen csodálkoztam, mert miért is lenne ilyesmire szükség? Gondoltam, majd leszedem onnan, mert nekem nem kell, és nem is néz ki jól. Elmeséltem az autó kis sérülését, hozzátettem, ez már az én károm, hisz megvettem az autót. Azt mondták, nem baj, összetekerik, vagy hajtogatják az autót a javításig és használhatok egyet a család többi 4-5 kocsija közül. Ahogy beszélgettem velük, elkezdett valami derengeni, egy név, hogy a srác egy híres rap énekes, és hogy e, is tudtam, igazából kikkel keveredtem össze. Elnézést kértem, hogy nem vagyok jártas a mai zenei világban és gratuláltam a karrierjéhez.

Magyarázat: Új szellemi előrehaladásra szolgáló  eszközre tettem szert.

 

 

2021. december 23

Álmomban elindultam a lakásomhoz közeli autószervízbe/kereskedésbe autót venni. A nagyobb, elegánsabb szervízben nem találtam, de a kisebb, szedett-vedett de otthonosabban igen. Egy hosszú, tekintélyes, de koreai utánzatként készült használt autót vettem meg , azt hiszem az Opel Olympia utánzata volt. Másnap reggel észrevettem, hogy a megvett autónak hiányzik a jobb hátsó ajtaja, ezért visszamentem az autókereskedésbe/szervízbe, hogy megtaláljam az illetékest, akivel a vásárlást intéztem és a hiányzó hátsó ajtót. A papírokat sem kaptam meg, ami a vételt igazolta volna. Találtam több ismerős arcot, de nem jutottam előbbre. Egy fiatal hölgy volt a pénztárosnő, Sandra Bullockra hasonlított, hirtelen rosszul lett és elájult a pénztárban, igyekeztem kézrátétellel gyógyítani. Sok viszontagság után eszembe jutott, hogy az elegánsabb, nagyobb szervízben vagyok, nem ott, ahol az autót tulajdonképpen vettem. Átmentem a kisebb szervízbe, ott tovább keresgéltem, de közben  eszembe jutott, hogy van egy nagy Ford SUV autóm is, amit rég nem használtam, minek keresgélni a hiányzó hátsó ajtót. Kinyitottam a garázsajtót, beledugtam a slusszkulcsot a Fordba, de meg sem nyekkent, berozsdásodott, besült a motor az állásban, vagy az akkumulátor merült le, így a Ford sem oldotta meg a problémám.

Magyarázat::  Keresem a szellemi előrehaladás megfelelő eszközeit, de nem járok igazán eredménnyel.

 

 

2022. március  8

Álmomban volt egy sötétszürke metálszínű Volkswagen Polo autóm, amit elvittem a szervízbe felülvizsgálatra. Nem volt különösebb baj vele csak szerettem volna ha minden rendben van rajta és teljesítménye maximumát adja. Nehéz volt a szervízben illetékest találni, végül hosszas keresés és érdeklődés után egy hölgy megsajnált és egy szerelőhöz irányított. Egy ismerősöm, barátom kíséretében mentem vissza az autóért, kezembe kaptam a slusszkulcsot, beültem az autóba és a szervízen kivül vettem észre, hogy egy kis fehér Fiat Panda autóban ülök, ami nem az enyém. Meséltem az ismerősömnek, hogy jártam valaha VW Passattal, sőt VW Phaeotonnal is, meg kellett szoknom utána a VW Polot, de a kis fehér Fiat már túl szűk volt nekem, így visszaindultunk a szervízbe a saját kocsimért ..

Magyarázat: A szellemi előrehaladásomat biztosító eszközöket megújítani szándékozom, eközben a tévutat felismerve korrigálok...

 

 

2022. október 16

Álmomban egy Trabantom volt, amit egyszerűsége miatt szerettem és bravúrosan vezettem. Bal lábammal nyomtam a gázt meg a féket és jobbal kuplungoltam.

Magyarázat: Egyszerű, könnyen kezelhető eszközt kaptam szellemi előrehaladásomhoz...

 

 

2023. május 8

Álmomban autóval kellett volna utaznom valahova, de a VW Vento a feleségem használatában volt és neki volt szüksége rá. Nem tudtam, mitévő legyek, de hirtelen eszembe jutott, hogy  van nekem egy négyütemű jó állapotú Wartburgom, príma kocsi, csak jó régen beadtam az autószervízbe felújításra. Emlékeztem rá, hogy egy szép összeget is befizettem a szervíz pénztárába a költségekre, így csak el kell mennem az autómért. Korán reggel volt, az irodákban még  sehol senki, csak egy szerelő volt ott olajos ruhában, aki nem tudott semmit az autómról, és csak nagy nehezen volt hajlandó annyit megtenni, hogy egy papírfecnire felírta, hogy kerestem az autóm.

Magyarázat: Korábbi életeimben megalapozottan megszerzett személyes szellemi előrehaladásomat segítő eszközöm nem tudom birtokba és használatba venni.

 

 

 

 

Ha tanácstalan vagy álmod jelentésében, írj!


 

VISSZA

TOVÁBB