ÁLMAIM ÉS JELENTÉSÜK

BÖRTÖNÖS ÁLMOK

2005. november 14.

Börtönben voltam. nem volt kellemes.

Magyarázat:  A test börtön.

 

 

2008. május  19

Álmomban börtönbe vonultam, de nem voltam rosszkedvű, sem stresszes, mert nem kényszer hatására, hanem önszántamból mentem. Volt kedves rokonom is bent, nagymamám, akin segíteni akartam, de másoknak is sokat jelentettem. Tudtak belőlem meríteni, mert nagy volt a lelkierőm, derűs voltam, átláttam a börtönélet törvényeit, buktatóit, és végig azzal a tudattal voltam bent, hogy ez csak átmeneti, és innen egyszer kiszabadulok. 

Magyarázat: A földi élet börtön.

 

 

2009. szeptember  10.

Álmomban egy régi hölgyismerősöm jött el hozzám, hogy a legjobb barátnőjét börtönbe zárták és segítsek kiszabadítani.

Magyarázat: A börtön a test, az anyag, az anyagias gondolkodás börtöne.

 

 

2013. február  20.

Álmomban egy börtönben, vagy valamilyen intézetben tartottak fogva és két társammal szökést terveztünk (Este a Remény rabjait néztem) Éjjel felkeltünk, míg a felügyelők aludtak, és elkezdtünk készülődni. Egyikünk elkezdett egy fúróval egy fatáblába egy térképet belevésni az országhatárral és a környező országokkal,  de iszonyúan csikorgott akemény fán a fúró, féltem, hogy felébrednek a felügyelők, és lebukunk, ezért rászóltam, hagyja az egészet, menjünk már, de ő befejezte.

Elindultunk hárman, de egy 5-6 éves forma fiú is hozzánk csatlakozott. Egy felügyelő felébredt, de nem akadékoskodott. Párszáz méterre jutottunk az utcán, amikor utolért valaki, aki nem szökött velünk, és a gyereket visszavitte, mert ő még kicsi volt a szökéssel járó izgalmakhoz, megpróbáltatáshoz. Én is belegondoltam, hogy pizsamában az éj közepén nekiállok szökni, disszidálni, és külföldön először lágerbe raknak, beteg is vagyok, milyen lesz az egész disszidálás, kicsit elbizonytalanodtam, de azért folytattam a szökést.

Magyarázat: A megszokottat, még ha börtön is, nehéz elhagyni.

 

 

2014. február  10.

Álmomban a börtönbe indultam, mert tudtam, hogy egy kisebb súlyú cselekményem miatt egy-két hónapra börtönbe kell vonulnom. Tudtam, hogy rossz lesz, volt egy kis félsz bennem, de tudtam, hogy ki fogom bírni, és magam indultam a börtön felé, el akartam kerülni, hogy a rendőrség jöjjön értem, méltóságon alulinak tartottam, hogy erőszakkal vezessenek elő a börtönhöz.

Elutaztam Budapestre, de nem találtam a börtönt, és gondoltam felhívom a rendőrséget, vagy a börtönt, hogy odataláljak, de nem volt telefonom, ezért vettem egyet. Nézegettem, hogy nem a legújabb modell, hanem egy modellel régibb, mutattam Adinak is. Utána még nézegettem a telefont és közben elejtettem, és egy férfi felvette és elszaladt vele (ellopta) Futottam utána, de nem tudtam elkapni, ezért úgy döntöttem, hogy bár sokba kerül, de szükséges, ezért veszek még egyet. Nagy nehezen sikerült vennem, beüzemeltem, és végül kikötöttem a börtönben. Ott kerestem, hol lehet jelentkezni, és egy teremben néhány felhúzott kapucnis férfit láttam magába mélyedve. Az egyik azt mondta suttogva, csak meg ne szólalj... Én pedig kerestem a börtönparancsnokságot, hogy megkezdhessem a büntetést és mihamarabb túllehessek rajta.

Magyarázat: Tetteimért vállalom a következményeket, hogy hamarabb túl legyek rajta.

 

 

2014. augusztus 30.

Álmomban egy koncentrációs táborban voltam. Ebéd után kimenő volt, kimentem a táborból, megszökhettem volna, de a kíváncsiság és a megtapasztalás vágya visszavitt. Az SS tisztek egy filmet néztek az ebédlőben, lábujjhegyen lopakodtam a nézőtérre, nehogy magamra haragítsam valamelyiket, de aztán amikor már ott voltam, erősebb volt bennem a távozási vágy, mint a kíváncsiság a további programokra, ezért felkeltem a székről és elhagytam a mozitermet és a tábort.

Magyarázat: Az élet nem habos torta.

 

 

 

2014. szeptember 21.

Egy menekülttábor főépületében voltam, de az nem volt egyértelmű, hogy menekült vagyok, vagy őr. A hangszóróban bemondták, hogy mindenki jelentse, aki szökésben lévő menekültet lát. Tudtam, hogy nagyon jól szervezett a rendszer és majdnem lehetetlen kijátszani, de megérlelődött bennem, hogy mégis megpróbálom. Ügyesen, okosan, jól előkészítve, hidegvérrel sikerülhet, mert nagyon elszánt vagyok. 

Magyarázat: Anyagba zárva rab mindenki, akár őr, akár őrzött.  A menekülés útja nem az anyagvilág elhagyása, hanem a megvilágosodás.

 

 2016. április5

Álmomban kislányommal, Zinával börtönről börtönre jártunk, ő énekelt én prédikáltam a raboknak.

Magyarázat:  Közös a küldetésünk.

 

 

 

 

 

 

Ha tanácstalan vagy álmod jelentésében, írj!


 

VISSZA

TOVÁBB