BEKÜLDÖTT ÁLMOK

 

2006. március 15

Tisztelt Cím!


Általában elboldogulok az álmaimmal, de most segítséget szeretnék kérni.

A következőkre emlékszem :

Egy mesterséges szigeten voltam ( anyukámmal, a férjével és még sok-sok emberrel), amit egy folyó ölelt körül. A folyó hemzsegett a  krokodiloktól. Nagyon féltünk tőlük.

A következő epizódban már a nagymamám házában voltam ugyanezekkel az emberekkel, de a krokodilok oda is be tudtak jönni. Óriásiak voltak és eszeveszett sikongatás jelezte ha megjelent egy. Több embert el is vittek. Az egyiknek láttam a nyitott száját, azért nem evett meg, mert egy zongora mögött voltam. Aztán kitaláltam, hogy bebújok  egy szekrénybe, amit kulcsra lehet zárni. Biztonságosnak tűnt. Anyával akartam ott lebújni, de anya teljes nyugalommal sétált a  lakásban, mint aki nem is fél. Ez nagyon idegesített. Kipakoltam a szekrényből és bemásztam. A baj csak az volt, hogy a szekrényt csak kívülről lehetett bezárni kulccsal. Ez akkora feszültséget okozott nekem, hogy felébredtem.:)

Mit jelent ez??

Magyarázat:  Az életedet egy mesterséges "szigeten" éled, ami egyfajta emberi közösség, nézetazonosság, lehet gyülekezet, vagy családi közösség, tehát nem olvadsz bele az élet természetes áramlásába, forgatagába. A mesterséges szigeten, ahol a konfliktusoktól, veszélyektől megkímélve érzed magad, "jó" az élet, csak épp mesterséges, ahogy az álmodban is megálmodtad, és bizony körbe-körbe ott nyüzsögnek a csúnya krokodilok, a veszélyek, a kihívások, melyek az élet elkerülhetetlen részei, melyekkel meg kell (!!!) küzdenünk, mert ezáltal nyerjük el magasabb fokozatunkat, érettségünket, ezek adják a beavatásunkat.
Ideig-óráig megoldás lehet valami mögé bújni, ez is átvitt értelmű szó, például az élet veszedelmei elől elbújhatok kolostorba, beszerezhetek egy betegséget magamnak, újabb gyermeket szülhetek, hogy ne kelljen dolgoznom, és az otthon védett melegében legyek, stb. Az embert a másság nagyon zavarja, aki fél, nem érti, hogy képes a másik nem félni. Az emberben van titkos vágy, hogy bezárja magát egy szekrénybe a világ elől, de a dolgok természete olyan (csak kívülről van zár) hogy ez nem lehetséges. Minél inkább el akarunk valamit kerülni, az annál inkább tapad ránk, és minél inkább el akarunk valamit érni, az annál inkább elsiklik előlünk.
 

 

2006. április 10

Álmomban az egész cégünk külföldre utazott, mind a 380 ember ott volt. Egyik este jött értem az igazgató Úr a  szobámba, mosolyogva kísért egy füves dombos térre, szembe jöttek velünk a munkatársaim, ők is nagyon szívből mosolyogtak. Ahogy a térre értünk, a főnököm belökött a tér közepére, felgyulladtak a villanyok, mint egy színpadon lettem volna. Nevetve és örvendezve megdobáltak trágyával. Elestem, menekültem, de még mindig dobáltak vele. Fehér hálóingbe voltam, ami tiszta "olyan" lett, és hajam is ragadt tőle. Nem tudom hogy el sikerült-e menekülnöm, mert akkorát estem, hogy arra ébredtem fel.
 

Magyarázat:  A trágya, a salakanyag, amit haszontalannak, gusztustalannak, rossznak ítélünk, noha nélkülözhetetlen a földi életben, a föld abból meríti erejét, annak köszönhetően fejlődik ki az új élet, a mag, a csíra, a növény, majd a termés.
Az álom szellemi eseményről szól (külföld). Isten napja lesüt jóra - rosszra egyaránt, esőjével enyhet igaznak és hamisnak, ez a SZERETET, az isteni tökéletesség, melynek megvalósítására Jézus hívott minket.   Mt.5.43  Mi ellenben ítélkezünk, különbséget teszünk jó és rossz között, azt hisszük a tökéletesség a fehér (szellemi-lelki) ruhánk, melyben igyekszünk mindent távol tartani magunktól, ami a rossz, a szenny, a tisztátalan, a trágya körébe sorolható.  Pedig a napi élet is megmutatja, hogy sokkal kevésbé életképesek és ellenállóak a túlzott tisztaságban, csíramentes környezetben nevekedett gyermekek, az egészséges paraszti ész is tudja, kell egy is piszok is, föld is, nem lesz baja attól az embernek, épp ellenkezőleg.
Ezt a tényt adta tudtodra az álom, hisz a mosolyból, örömből látszik, hogy nem büntetésről, megbélyegzésről van szó, hanem arról, hogy felhívják figyelmed, túlzott "tisztaságban" féloldalasan, "tökéletlenül" élsz.
Légy te is boldog, fogadj el másban és magadban is mindent, ne ítélkezz, légy olyan, mint Isten napja, mely lesüt jóra-rosszra egyaránt!

 

2009. szeptember 13

Előző éjjel érdekeset álmodtam: Kergetett a kecske!:)...de ez a kecske nem kecskének nézett ki, hanem valami ördög típusnak. Erősen őszes hosszú szakálla volt, a haja feltúrva két oldalra választva mint a bikának a szarva, Olyan hordós forma alakja volt zöld ruhában... Menekültem előle, és mikor látta, hogy nem tud utolérni utánam kiabált, hogy úgyis mindegy mert már terhes vagyok. 

Magyarázat:  A kecske összetett analógia, kapcsolatba hozzák a szexualitással, hümhüm mint egy bakkecske, valójában Szaturnusz princípium. A Szaturnusz a merevség, ridegség szimbóluma, a Neptunusz Egységével szemben az elhatárolódásé, szenvedést okoz, megterhel, ezért hozzák a sátánnal is kapcsolatba. A sátánt ördögöt jelentő polaritás, ketté osztottság, jóra-rosszra osztottság, ítélkezés analógiája a kettős szarv miatt is.

Az álmod jelentése, hogy menekülsz a Szaturnusz princípium elől, a nehézségek, a Sors merevsége, ridegsége elől,  a szenvedtető polaritás elől, de hiába, mert úgyis utólér. Aki terhes, az már megtermékenyült a polaritás magjával, de pont az új születése hozza majd a szabadulást.  Amikor az Ószövetségben Jób a Szaturnusz princípiummal töményen találkozott, úgy írták le, hogy az Isten megengedte a sátánnak, hogy megkísértse, megpróbálja Jóbot.

 

 

2009. szeptember 22

Volt egy érdekes álmom megint. :)
Azt álmodtam, hogy Klárival beültünk Sanyi autójába, és hagytam, hogy Klári vezesse a forgalmas utakon. Rettenetesen aggódtam miatta, mert nem is tudott annyira vezetni, de egész ügyesen kezelte a kormányt, féket, gázpedált stb.. Arra már nem emlékszem biztosan, de úgy rémlik egyre jobban tudta vezetni. Az aggodalom viszont végig bennem volt, és amikor megálltunk, még ki sem szálltunk a kocsiból, amikor két rendőr odaállt a kocsi ablakához. Na, gondoltam most megkapjuk a büntetést amiért hagytam, hogy kiskorú autót vezessen, ráadásul egyikünknek sincs jogosítványa. Aztán legnagyobb megdöbbenésemre, egy rossz szót sem szóltak, hanem mosolyogva egy ajándékcsomagot adtak át, amiben mindenféle hasznos,  autóhoz való tárgyak voltak benne. Amire emlékszem, hogy volt benne egy tartalék visszapillantó tükör, és egy táska, ami nem tudom milyen célt szolgált, de nekem az tetszett a legjobban. xD :D

 

Magyarázat:  A kulcs itt is az, hogy a közlekedés, az utazás, a haladás szellemi értelemben értendő. Sanyi autója, az ő személyére szabott szellemi fejlődést elősegítő eszköz. Ebbe ültetek Klárival, tehát bizonyos értelemben Sanyi nyomdokain jártok, Sanyi útját járjátok, és ebben Klári vezet Téged, hiába ő gyereked most ebben az életben, attól még az ő szelleme járhat előtted. A kapcsolatotok biztos karmikus, ezt nem is kell ragozni. Van benned egy tudat alatti félelem, hogy a saját gyermeked irányít, de a rendőrök, azaz a szellemi fejlődés felügyelői, őrangyalok, kísérők ezt nem helytelenítik. A visszapillantó tükör visszapillantásra szolgál, tehát időben is, és fejlettségben is korábbi állapotodra való visszatekintésre. Ha ebből tartalékot adtak, akkor feltételezhető, hogy az autóhoz való az eltört, vagy el törhet, vagy el fog törni.

Időnként jó visszatekinteni, mert az ember látja, hogy milyen sokat haladt. 1995-97 között írt esszéimben lelkesen magyarázom mindenkinek, hogy jót kell tenni, és a rosszat kerülni kell, most meg azt mondom, hogy el kell fogadni jót-rosszat egyaránt, ahogy a Nap is mindenkire egyformán süt.

 

 

2009. október 12

Álmomban - néhányunkat - nőket - fogva tartott néhány férfi, sötét alakok, bűnözők. Az utcán mentünk velük valahova, tömegben, sok ember között, nem is szorosan egymás mellett, mégsem szántam rá magam a szökésre, mert  nem szerettem volna a későbbiekben egyfolytában rettegni a következmények miatt.
Véletlenül összetalálkoztam egy szombathelyi hölgyismerősömmel, és annak  sikerült elsuttognom mi van velem - velünk - és kértem, értesítse a rendőrséget.
Valamilyen nagy, üres hombárokhoz értünk, és csoportosan kértük, hogy pisilhessünk. Vécé nem volt, csak ide-oda leguggoltunk. Én maradtam a legtovább, a többiek már kimentek onnan, és az egyik alak besétált a hombárokba, sétálgatva  keresgélt, hogy esetleg nem-e szöktem meg. Rémisztő, vészjósló volt a nézése, éreztem,  hogy jól tettem, hogy nem szöktem meg, ugyan akkor magabiztos, nyugodt voltam, bízva a rendőrökben.
Ennyire emlékszem.

Magyarázat:  A sötét alakok, bűnözők az alszemélyiségeid, amelyek fogva tartanak, a mérgedet stresszanyagokat, nem vagy nehézkesen tudod kiadni magadból (pislilés) de bölcs vagy lelked mélyén, nem menekülsz a sors keze elől, az isteni irányításban bízol, és tudod, hogy egyszer ez a rabság véget ér, mert az a dolgok rendje (rendőr).

 

 

2009. december 29

Egy álomról is írok, ez nem is az én álmom, hanem a Zsókáé.
 
Zsóka nem sokra tartja az álmokat, mindig tréfálkozik rajtam, ha én meg komolyan veszem őket.
Most indulattal, titokzatosan mondja - képzeljem el, volt egy álma, nem is ma, tegnap, de eddig nem szánta rá magát, hogy elmondja. Képzeljem el, hogy ott állt, egy helyben, és deréktól lefelé végigsimította a ruhát, ami rajta volt. Hosszú, estélyi ruha volt, finom az anyaga, és képzeljem, hogy az ujjaival érezte az anyagát, a finomságát, és csak állt, és csak simogatta...
Ennyi volt az álma, semmi több, és ezt olyan megrendülten, olyan izgalomban mondta, mintha Isten tudja mit álmodott volna.
Én is ismerem az ilyen álmokat - ezek valójában nem is álmok, hanem valós átélések. Az ember visszamegy az időben, és újra éli az akkori eseményeket. Ez történhetett vele is, az a pár pillanat ruhasimogatás ki tudja milyen eseményeket, érzéseket hozott fel benne, amitől tiszta lázba volt még másnap is.
Te mit gondolsz róla? Egy ilyen jelentéktelen álomtól mért jön ennyire lázba az ember, főleg az olyan, aki meg soha nem is ad az álmokra?

 

Magyarázat:  Zsókát ezért hozta ez az álom lázba, mert a finom szövésű, jó tapintású estélyi a lélekruhájának, szellemi önvalójának analógiája. Feltehetően segít az álom, hogy rádöbbenjen, milyen értékes ember.

 

 

2010. január 28

Érdekes álmom volt az éjjel...az első párommal álmodtam, aki már meghalt.....Sétáltunk valahol, talán valami régi kastélyban?......de ne pontosan emlékszem...és nagyon boldogok voltunk, szeretett engem, hozzám bújt és éreztem, hogy kíván engem.. aztán felkeltem....Arra emlékszem, hogy meglepődtem, mert én nem gondoltam úgy a szexre, min t ő......legalábbis nem éreztem álmomban...

Nem értem, hogy miért vele álmodok ilyet... hiszen már nem is a férjem, és nem is él....


Magyarázat:  A régi párod a régi egód, a régi kastély a régi személyiséged... A régi egóddal jóban voltál, mert akkor még nem léptél az önismeret útjára. Majd eljön az idő, amikor nem fog sem zavarni, sem izgatni az egó.

 

 

2010. január 28

Egy olyan helyiségben voltunk a gyerekekkel aminek két ajtaja volt, az egyik amin mi közlekedtünk és a másikat nem használtuk, nem is tudtam hova vezet. Egy biciklitárolóhoz tudnám hasonlítani ezt a helyet, de nem voltak benne biciklik, csak mi. Váratlanul megjelent azon az ajtón keresztül amit nem használtunk egy hatalmas oroszlán, rettenetesen féltem tőle, és a gyerekeket azonnal kitereltem a másik ajtón. Épp az utolsó pillanatban sikerült becsukni, de nem sikerült bezárnom, és nekifeszültem és húztam ahogy csak bírtam, mert az oroszlán beakasztotta a körmét és feszítette, hogy kinyíljon, már majdnem sikerült is neki, de aztán abbahagyta. Lassan kezdtem megnyugodni, hogy sikerült lerázni az oroszlánt, de Lenke valamit bent felejtett és be akart menni érte. óvatosan kinyitottam az ajtót, láttam már nincs is bent az oroszlán, így megengedtem Lenkének, hogy visszamenjen érte. Amikor újra bent voltunk az oroszlán megint előjött és leült annál az ajtónál amin közlekedett. Lenke odament és megsimogatta, és akkor láttam, hogy ez egy szelíd oroszlán, még Lenke is mondta, hogy "nézd milyen aranyos", Így már én is bátran megsimogattam, és mondtam pont olyan mint Aslan a Narnia krónikáiból. Sőt az is kiderült, hogy tud beszélni. Mondtam is neki, hogy nagyon megijesztett az előbb. Arra sajnos nem emlékszem, hogy az oroszlán miket mondott, de valószínű nincs is jelentősége.
 

Magyarázat:  Ez a helyiség a gyerekek felé mutatott személyiségedet, velük való viszonyodat mutatta. Noha két lábunk van, nem féllábon ugrálunk. Te a gyerekek felé csak egy arcot mutatsz, amiből hiányzik az Oroszlán princípium. Az erő, a Nap, az egó, az uralkodás, persze nem zsarnokság, hanem bölcs uralkodás, a tekintély, a "hatalom" a jó értelmében, és a "királyság". Próbál ez előtörni Belőled, de még félsz tőle, pedig a gyerekek is elfogadnák ezt Benned.

 

2010. szeptember 1

Gyerekkorában álmodta még a férjem, úgy 10-11 év körül, amit most leírok.

Nagy ,hullámzó tengeren volt egy óriás hajóban teljesen egyedül, amit robotok irányítottak. Álmában is még gyerek volt, ahogy a valóságban is annak idején. Egyszer csak meglátott egy bárkát a hajó mellett, amiben egy csomag volt. Mivel nagyon mélyen volt a bárka a hajóhoz képest, így nem tudta máshogy megszerezni a csomagot, minthogy elkezdte kipecázni a csomagot. Sikerült is és abban egy fiú baba volt. Kibontotta a kisbabát és korona volt a fején,és királyi palást, teljes uralkodói pompában állt előtte a csecsemő. A kisfiú tudott beszélni és mondta neki,hogy te a szolgám vagy és azt teszed, amit mondok neked... mire a Győző tiltakozott ez ellen, mondván,hogy ő egy független ember és neki senki sem parancsol!..Erre a kisfiú király mondta,hogy"csend legyen és azt teszed, amit mondok".A Győző úgy érezte az álmában,hogy valami különös erő elhallgattatta és nem ellenkezett többé. Utaztak a tengeren,majd szárazföldet értek. Ott a kis királyt, aki közben percről-percre öregedett és a partot éréskor már ősz hajú, hosszú szakállú öregember volt az ottani lakosok urukként tisztelték őt. A Győzőt bemutatta a népnek mint a nevelőapját. Aztán a palotában volt egy trónterem és onnan mindenkit kiküldött és mondta,hogy "csak az apám maradhat velem"!...Mikor mindenki kiment a trónteremből visszaváltozott kisbabává s akkor a fülét tekergette a Győzőnek, csipkedte - piszkálta. Csak akkor volt kisbaba mikor kettesben voltak, majd mikor mások előtt jelentek meg, akkor idős, ősz királyként láthatták az emberek.

 

Magyarázat: Kulcsmondat, hogy robotok irányították a hajót, tehát a Mindenség automatizmusainak a struktúrájában, a Törvény, a Karma hatálya alatt  tölti életét. Ez egészen addig tart, míg az ember maga is Törvénnyé nem válik. Minél közelebb kerülsz Istenhez annál inkább egyesülsz vele, és annál kevésbé éled meg külső kényszernek, robotok irányította hajónak, az élet tengerén való hánykolódásodat.

A kisbaba uralkodói pompában a rajta uralkodó egó, az egó mindenkit piszkál, mert fél, mert tudja, hogy mulandó. Az, hogy ő ennyire rá van gyógyulva Gergőre az is az egó munkája, dehát ez minden embernél így van, külön fejlődési lépcső, amikor az ember ezt felismeri, és elkezd elidegenedni az egótól, harcolni ellene, amitől az egó csak erősödik, majd bekövetkezik a végső egyesülés, amikor az egó és a magasabb Én eggyé válik.

A világ, evilág királyként tiszteli az egót, a személységet, pont azt, ami elválaszt, elkülönít, erről szólt az az álmom és filmem, hogy „fénykép nélküli útlevél”… Győző a „nevelőapja” az egónak, hiszen ő fejlesztette ki az élete folyamán. Egyébként iszonyú tanulságos, hogy az ember hánykolódik a tengeren, kipecáz egy csomagot, leszületik csecsemőként, aztán elkezd a világtól elkülönülni, kifejleszti magának az egóját, és az ember által kifejlesztett egó uralkodik az emberen, és mindenki az egót tartja uralkodónak, és azt tiszteli.  Jól meg tudja szenvedtetni az embert, de teher alatt nő a pálma.. Ez is jó, hogy kifelé ősz király a egó, egy „komoly személyiség” valójában egy csintalan gyerek. Nagyon jó és érdekes álom. És teljesen egyértelmű.

Jó lenne, ha lassan-lassan felismerné a Győző, amikor az egó megszólal benne, és irányítja, uralkodik rajta, és rájönne, hogy az nem ő, csak eddig azonosította magát vele. Észrevenné, hogyan próbálja „szívatni” hogyan huncutkodik, mi mindent próbál, mint egy rossz gyerek, hogy felhívja magára a figyelmet. Az egó az elkülönülésből él, abból született, ezért az a lételeme, ezért számára létkérdés a bajkeverés, igazi született rosszcsont..

Sajnos az a legkellemetlenebb fázis, amikor az ember felismeri, mert akkor erősít be igazán, akkor dobja be a legkörmönfontabb trükkjeit, utólag az ember, amikor visszagondol, hajmeresztő, de végül az ember eljut oda, hogy minden (!!!) egyesül benne egó és magasabb Én, mulandóság, és öröklét, polaritás és Egység, sátán és Isten…az összes ellentét, és akkor már nincs semmi, azaz MINDEN van

 

 

2011. február 25

Minden éjjel anyuval és apuval álmodom, még fiatal az anyukám, aztán meg retkes mocskos lakásban találom magam, porrongyokat lopok, dugiban teszem el, dugdosok mindent, aztán indulnék haza, de sosem végzek a takarítással meg ilyen baromságok, apukámnak meg élő teste és viaszból volt a feje, s úgy ölelgettem és örültem neki álmomban. Ma éjjel meg valami olyan szép lakásban lakott anyu, meg szép színek jöttek elő álmomban, meg olyan szomszéd nénik, akik régen meghaltak, szóval nem igazán értem, mi lehet az üzenete ennek a sok zagyva álomnak

Magyarázat: Az apa Isten, szellem, az anya az a Föld, az anyag, az ember a kettő házasságából született. A Föld, az anyag, fiatal Istenhez képest, ezért fiatal az anyukája. A lakás a személyiség, a mocskos, retkes lakás, amilyennek önmagát, saját személyiségét látja. Dugdos mindent, azaz retkesnek látott személyiségét a külvilág és önmaga elől is titkolja, noha a világ és önmagunk megváltoztatáshoz az elfogadáson keresztül vezet az út! Indulna haza, készül már Istenhez, saját szellemi gyökereihez, vissza Isten országába, de nincs még kész  a szellemi, lelki tisztulással. Apukát ölelgeti, örül neki, mert Istent szívből szereti.
Nagyon klassz álom ez, csak meg kell érteni az üzenetét. jó úton jár, takarítgasson, míg koszt lát, aztán ha már szépnek látja azt a lakást, felfedezi önmagában Istent, és szépen lendületből begördül Isten országába! Félreértés ne essék, ez nem a Föld elhagyását jelenti, Isten országát itt (!!!) kell megtalálni, s sugározni mások felé, az anyagot átszellemesíteni, nem elhagyni kell!

 

 

 

2014. szeptember 3

Azt álmodtam,hogy az öcsémmel-akinek álmomban valami kézilabdás, vagy kosárlabdás barátnője volt, akit nem láttam, de tudtam- és az egyik legjobb barátnőmmel és egy 50-es befolyásos férfivel a barátnőm férjének az éttermébe mentünk vacsorázni. Ott különlegességeket lehetett rendelni. Macskahúst is felszolgáltak, de nekem ehhez nem volt gusztusom. Készítettek egy bőségtálat nekünk, amin egy macskaméretnyi , hússzínű tökéletesen orrszarvú kinézetű húsétel volt, és még valami más állatforma is volt a tálon ..de nekem nem volt szimpatikus a dolog, mert féltem,hogy valami macskát, vagy más számomra idegent húst akarnak feltálalni és előre borzongtam. Tudtam,hogy abból biztosan nem fogok enni.

Magyarázat: A macskahús a „macskás” „cicás” érdekből hízelgő szellemi tartalom, amit nem akarsz magadhoz venni… ÍA kutya-macska barátság, pontosabban ellenségesség abból fakad, hogy a kutya alázatos, alkalmazkodó, hűséges, hálás, a macska önző, öntörvényű, hűtlen és hálátlan… Utóbbi princípiumok Téged borzongással töltenek el… Az orrszarvú az agresszivitás és a vastag bőr (vastag bőr van a képén, mint a rinocérosznak) hazugság, képmutatás hordozója, ezek is idegenek Tőled.
!

 

 

 

 

Ha tanácstalan vagy álmod jelentésében, írj!


 

 

Vissza

TOVÁBB