ÁLMAIM ÉS JELENTÉSÜK

EGÓS ÁLMOK

 

2004. január 23.

Egy Fütterchen nevű 4-5 éves kislánnyal álmodtam. 4-5 éves volt, olyan ártatlannak nézett ki, mint aki háromig sem tud számolni, valójában azonban ravasz volt, és az orromnál fogva vezetett annak ellenére, hogy én egy idősebb tiszteletreméltó férfi voltam.  Ez úgy volt lehetséges, hogy nem láttam át a trükkjeit, és mindig védtem mindenkivel szemben, hogy ő olyasmire képtelen lenne, nem tenne ilyet, meg olyat. Ez azonban nem a valóság volt, hanem az, amit én hittem róla.

Magyarázat: Az egó a sokat tapasztalt szellemet is próbára teszi.

 

 

2004.05.11

Egy érdekes munkahelyem volt, egy bérelt családi házban dolgoztam kettesben egy hölggyel. A hölgy nem volt sem rendkívül szép, sem rendkívül csinos, mégis volt egy nagyon erős nőies kisugárzása, ami erőteljes vonzást ébresztett bennem. Állandóan igyekeztem körülötte sündörögni.

Ha a házban összetalálkoztunk, akkor hozzádörgölőztem, véletlent imitálva hozzáértem, vagy simultam. Egy alkalommal már odáig merészkedtem, hogy a derekam hátulról a derekához érintettem, és elkezdtem a nyakát csókolgatni és azt suttogtam, Ildi, Ildi. Eközben eszembe jutott, hogy nem ez a neve, ő vissza is nézett rám, nem az volt a neve, de nem haragudott.

Egy idő után majd megevett a vágy, hogy egyesüljek vele, de nem találtam a házban. Nem volt kilincs az ajtókon, hogy bejussak a házba, kívülről zajok hallatszottak, fények villogtak, pedig nagyon szerettem volna már egyesülni vele. Végre bejutottam a házba, és izgatottan láttam, hogy a fürdőszobában ég a villany, és a zajokból hallottam, hogy tusol.

Beszóltam neki, és már fel voltam ajzva, hogy meztelenül láthatom. Legnagyobb örömömre benne volt a "buliban", kinyitotta a fürdőszoba ajtaját, de csak résnyire, ugyanakkor ott állt mögötte anyaszült meztelenségének teljes szépségében és kívánatosságában. A vágytól és izgalomtól majd szétpattantam, de sajnos kívülről valami zaj hallatszott, valaki bejött a házba.

Mérgesen indultam felé, sejtettem, hogy valamelyik szomszéd lehet az. - Jónapot a tulajdonost keresem! mondta nyeglén. Mérges voltam rá, el akartam küldeni a ház területéről, ezért hangsúlyoztam a "jogállásomat": - A képviselője vagyok! válaszoltam. Az illető erre ugyanolyan gúnyosan, és nyeglén rámszólt: Csak a kísérője, nem a képviselője! Ezzel mintegy leminősített.

Magyarázat: A bérelt családi ház a fizikai test, a vonzó hölgy a magasabb Én, a Selbst, mellyel egyesülésre vágyom. A tulajdonos képviselője, az Istent képviselő isteni szikra, a magasabb Én helyett azonban csak a kísérője, az egó minősítését kaptam.

 

 

2004.06.11

Egy buszon utaztam. Körforgalomban közlekedett és én a végállomáson nem akartam szállni, hogy továbbmenjek még egy pár megállót, de a buszsofőr mondta, hogy nem megy tovább a busz, mert balesetet szenvedett, hátulról belekaramboloztak. Leszálltam enyhén bosszúsan, mert a meglévő érvényes buszjegyemmel utazhattam volna tovább, a másik buszon azonban már újra lyukasztani kellett.

Megnéztem a busz hátulját, hét tényleg jól beletrafáltak. A gond az volt, hogy nem volt másik buszjegyem, sem pénzem, így aztán kunyorálni kellett. A buszmegállóban két férfi volt katonai egyenruhában, vagy military öltözetben. Angolul beszéltek, adtak szívesen két jegyet is, még kérdeztem is tőlük, hogy Új Zélandiak, Ausztrálok, vagy Kanadaiak, mert az öltözetük alapján azt gondoltam. Eljutottam úticélomhoz, ahol egy épületen belül egy közös folyosóról két konkurens cég nyílt, és állandóan veszekedtek, pereskedtek, marakodtak. Amikor előjött az egyik tulajdonosnője és elkezdett éppen a másikra szitkozódni, meg fenyegetőzni, azt mondtam nekik, ezzel az energiával, amivel egymást semmisítitek meg, őrlitek föl, létrehozhatnátok mindkettőtök javára valami közöset, mondjuk egy közös könyvtárat. Ekkor csörögni kezdett a telefon, és felébredtem...

Magyarázat: A közös folyosóról nyíló két konkurens a magasabb Én, és az egó.

 

 

2005.02.22

Volt nejemmel utaztunk valami különös járművön, amit ő vezetett. Behajtott pár zsákutcába, meg egyirányú utcába, mire azt mondtam, talán jobb lenne, ha én venném át a vezetést.

Magyarázat: Az egó a szellemi fejlődés során zsákutcákba is bevisz, ezért érdemes átvenni tőle a vezetést

 

 

2005. május 21.

A volt nejemmel álmodtam. Vissza akart hódítani. Abba belementem, hogy próbaként egy fedél alatt lakjunk, de külön szobában. Állandóan azzal próbálkozott, hogy kedvembe járjon , kicsit már terhes is volt. Kellette magát, hozzám simult, kínálkozott, sőt egyszer váratlanul csókolózni próbált velem, de nem nyitottam szét a számat, csak száraz puszit adtam neki, mondtam, hogy sajnálom, de szerelem nélkül én semmit sem tudok, még csókolózni sem.

Magyarázat: A volt nejem az "elhagyott", korábbi egyeduralmát vesztett egó.

 

 

2005. május 23.

Álmomban üldözött egy ellenséges dühödt személy. Amikor már majdnem utolért, elkezdtem csapkodni a szárnyaimmal, hogy felemelkedjek, és ő lent maradjon, így meneküljek. Lassan emelkedtem a földtől, mint egy Boeing 737-es, majdnem elért az üldözőm, ráadásul az sem volt megoldás, hogy repültem, mert én nem bírtam elég magasan repülni, ő meg futás közben nagyokat tudott ugrani, így aztán repülnöm is kellett, a magasság növelésére is kellett ügyelnem, de közben még cikáznom is kellett, mert nagyon féltem, hogy elér és elkap.

Magyarázat: A dühös személy az "elhagyott" egó. 

 

 

2005. május 30.

Nyomasztó álmom volt. A volt feleségemmel egy házban éltünk, de nem volt köztünk vagyonmegosztás közöttünk. Lett egy élettársa, (volt kollegám, egy ideig főnököm) S. Jenő, aki mindig ügyeskedő, jól helyezkedő, érvényesülő ember volt. Most is ravaszkodott, lecserélte fokozatosan a lakás berendezését, az új dolgok már az ő tulajdonát képezték, és így akart engem fokozatosan ellehetetleníteni. Amikor erre rájöttem, nagyon dühös lettem, és elhatároztam, hogy felelősségre vonom, persze ő úgy tett, mintha mindig nagyon el lenne foglalva.

Magyarázat:  Az egó és a magasabb én egy fedél alatt él az emberben, és egyesülésükig ez konfliktushelyzetet teremt.

 

 

2005. május 30.

Megint S. Jenővel álmodtam, most magasabb beosztású  kollegám volt. Együtt voltunk kiküldetésben a Balatonon valahol vonattal. Amikor visszaérkeztünk én siettem volna be a munkahelyre, de ő megkért hogy tartsak vele a vasúti restibe. Nem értettem, miért, de a restiben rájöttem, hogy ő minden nap később megy be, lecsíp egy kis időt valami privát ügyre, lebonyolít egy kalandot gyorsan, és ha most hamarabb beérkezne a menetrendhez képest, az feltűnő lenne a beosztottainak. A restiben ittunk valamit, meg rágógumit vetünk. Én azon csodálkoztam, milyen drága a rágógumi a nyersanyaghoz képest, Jenő pedig sokatmondó mosollyal célozgatott rá, hogy ő azt szexuális játékokhoz használja.

Magyarázat:  Az egó lazít.

 

 

2005. június 3.

A volt nejem legyeskedett megint körülöttem. Egy étterembe mentem ebédelni, elég lepattant önkiszolgáló étterem volt, valami csirke volt hallal, meg zöldségek,  a volt nejem ott helyezkedett, én meg ügyeltem, hogy még véletlenül se kerüljek vele egy asztalhoz, de még közeli asztalhoz sem.

Magyarázat: A volt nejem az "elhagyott", korában kizárólagosságot élvező egó. 

 

 

2005. június 10.

Álmomban párkapcsolatban, vagy házasságban éltem, de újból és újból a látókörömbe került egy - a feleségemnél idősebb - hölgy, aki nagyon okos volt, nagyon tapasztalt volt, tudtam, hogy minden területen nagyon színvonalas, intelligens, ágyban, társaságban mindenütt tökéletes, vagyona is van, nem is volt rámenős, nem hajtott rám, csak a látókörömben volt, hogy észrevehessem, mégis sokat vívódtam, hogy váltsak-e. Erős volt a megszokás bennem, és az újtól való félelem.

Magyarázat: Az álom az egóról a magasabb énre való váltást szimbolizálja.

 

 

2005. június 13.

Álmomban aludtam, és arra ébredeztem, hogy valaki, egy meztelen női test rám feküdt. Normál esetben egy ilyen szituáció rendkívül izgató és erős erotikus töltettel bír, de álmomban inkább taszított a kínálkozás, nem kellesz te már nekem, gondoltam, és ezért úgy tetettem magam, mintha aludnék, még horkolni is kezdtem.

Magyarázat: Az elhagyott egó igyekszik visszahódítani.

 

 

2005. június 25.

A volt nejemmel álmodtam, hajszolt, üldözött, perelt, bosszút állt, amiért nem vele élek.

Magyarázat: Az egóm nem nyugszik bele, hogy elhagytam.

 

 

2005. július 3.

A volt nejemmel álmodtam. Parancsolgatott, utasítgatott, mindent jobban tudott, és meg volt sértődve, hogy nem mindent az ő utasításai alapján csináltam, ezért kiszúrt velem, és veszekedtünk.

Magyarázat: Az egó haragszik.

 

 

2005. július 6.

Csak a végére emlékszem, egy  hang mondta és ki is volt írva: AZ ISTENI ÉN SZEREPE AZ IRÁNYÍTÁS, VEZETÉS.

Magyarázat:   Ezért lázadozik az egó.

 

 

2005. július 12.

A volt nejemmel álmodtam, véletlenül összefutottunk egy Plázában egy pultnál. Gúnyosan rám nézett, én meg azt gondoltam magamban, milyen csúnya és ellenszenves ez a nő, hogy voltam képes szeretni? Aztán odébb mentem egy antikváriumhoz, ahol régi poros könyveket gyűjtöttem, melyek az ősi tudás kivonatát tartalmazzák, és amelyeket másoknak szándékoztam továbbajándékozni.

Magyarázat:  Az egó duzzog és haragos. 

 

 

2005. július 20.

Álmomban egy kis trafikba jártam időnként. Dohány édesség, műanyag csatok, apró játékok ajándékok, szűk választék pici helyen. Egyszer megyek és látom, hogy a bolt ajtaja ki van szedve, belül teljesen üres, és valaki mondja, hogy megszűnt a bolt. Ahogy visszakérdeztem, ott termett a bolt eladónője, és gúnyosan, haragosan azt mondta, a tulajdonos maga működteti, nem tart alkalmazottat. Bementem a kis üzlethelységbe és észrevettem egy kevésbé feltűnő bejáratot, azt épp kinyitott a tulajdonosnő, és kedvesen közölte, hogy a boltot ő üzemelteti. Hátul egy sokkal nagyobb, tágasabb üzlethelység volt, meleg színekkel, kellemes otthonos berendezéssel, virágokkal etc.ahol sokkal jobban éreztem ott magam.

Magyarázat:  A "trafikot" a tulajdonos, az isteni Én működteti, a régi eladó, az egó duzzog.  

 

 

2005. augusztus 14.

Rettenetes rémálmom volt, a nagymamámat feltrancsíroztam. Akit annyira szerettem. Arra már nem emlékszem, hogy én is öltem meg előtte, de a trancsírozás szörnyű álom volt.

Magyarázat:  Ez is az egó halála, de megálmodni nagyon kemény dolog volt.

 

 

2005. augusztus 25.

A volt feleségemmel álmodtam. Nagy irodája volt sok szobával, több mosdóval, alkalmazottakkal, sok berendezéssel, nagy gazdagsággal. Hűvös volt, és éreztette velem, hogy nélkülem jobb sora van, gőgösen mutatta a sok szobát, berendezést, alkalmazottat. Valaki szólt, hogy intézkedjek, mert betelefonáltak a munkahelyemre a személyzetisnek, hogy rám már nem lehet számítani, mert disszidáltam, politikai menedékjogot kértem külföldön. Elindultam gyorsan a munkahelyem felé, hogy intézkedjek, hogy a rosszindulatú hazugságot megcáfoljam, de elakadtam a forgalomban, a zsebemben nem találtam a saját elegáns lapos kis Nokia telefonom, helyette a volt feleségem irodájából véletlenül felkapott két régimódi mobil volt csak, azok meg nem működtek, így aztán nem tudtam kapcsolatot teremteni.

Magyarázat:  Az egó dacos, eszközeit már nem tudom használni.

 

 

2005. október 11.

Egy család lakásán laktam, de roppant kellemetlen volt, hogy magyarázkodnom kellett, ha hazajöttek a háziak. Pl. hazajött a férj távoli utazásáról, udvariasan bemutatkoztam, hogy kedves X.Y. úr a kedves felesége meghívására tartózkodom itt, látszatra elhitte, de bizalmatlan volt és féltékeny. Persze ezt leplezte és igyekezett más módon belém kötni, pl. közellépett hozzám, és azt mondta, hű, de büdös van itt.

Magyarázat:  Az egó bizalmatlan és féltékeny.

 

 

2006. február 22

Nagyon kellemes álmom volt. A vonaton utazás közben elaludtam, és egyszer csak két ajkat éreztem az ajkaimon, elkezdtünk csókolózni, majd ölelkezni, és közben végig bizonytalanságban voltam, hogy ez álom (az álomban) vagy valóság. A végén kinyitottam a szemem, tehát felébredtem (az álomban) és a volt nejem láttam magam előtt, jobban szeretett, mint valaha, és egy nagy comeback-ben újra összejöttünk. Csodálkozva kérdeztem tőle, hogy talált rám, és azt mondta, a vonaton a mellettem levő kabinban utazott. Kislányunk is ott volt, és nagyon örült.  Közben  már a siófoki nyaralóban voltunk, de az én, addig egyszemélyes hálószobám már kétszemélyesre volt átalakítva, a volt nejem is beköltözködött, és újra együtt voltunk.

Magyarázat:  Buddha a középső út tanításában leírja, hogy a megvilágosodás észrevétlenül jön el, és a lényege, hogy rájövünk, a világi vágyak, ami ellen oly sokat harcoltunk (korábbi álmaimban a volt nejem) nem más, mint maga a megvilágosodás.

 

 

2006. május 1

Álmomban egy régi nagy házat, a saját házamat tataroztam. Sajnos nagyon rossz állapotban volt, már szinte porlottak a falak, nem lehetet semmit semmihez rögzíteni, anyagok is csak csedett-vedettek voltak, ócska lécek, benne csomó elgörbült kiálló szöggel, törött ajtók, csapóajtódarabok. Sokan dolgoztunk, de nem volt látszata, és nem is nézett  ki úgy, hogy sikerülni fog.

Magyarázat:  A ház, amiben lakunk, a személyiség, tágabb értelemben a fizikai test. Ha a személyiségünk, egónk elvész és az Egységtudat kezd élni bennünk, akkor nagy lépést tettünk Isten felé.

 

 

2006. június 3

Álmomban volt párom egy bioboltban volt rikító almazöld kombinében, épp összepakolta az árukészletet, mert bezárás előtt állt a bolt. Amikor meglátott, szájon csókolt, de valahogy túl leveses, és nem túl kellemes ízű volt a csókja. Ezután deréktájamhoz nyúlt és vágytól sóváran megkérdezte, befér ez a csalán a levél házába?

Magyarázat:  Az egó utolsó próbálkozása.

 

 

2006. június 7

Elterveztem, hogy Bécsben a német barátommal együtt elmegyek az Operaházba ls megnézünk egy szép darabot. Kiutaztam, beköltöztem egy elegáns szállodába, kimentem  a folyosóra a fürdőszobába, vagy valamit intézni, s mire visszamentem, a volt nejem már pakolta is ki a cuccait, és kiabált velem, hogy bezzeg őt sosem vittem ilyen előkelő helyre,  és most ő itt fog aludni velem, és lám kinyomozta hol vagyok, és vigyem el az Operába stb. Amikor kiment ő a szobából valamit intézni, megfogtam a kofferemet és őrült tempóban menekülni kezdtem, mert egy porcikám sem kívánt vele még egy éjszakát egy ágyban tölteni, meg Operába menni. Futottam a bécsi utcákon, mellékutcákon, de a volt nejem ott is utolért, míg végül egy átjáróházon keresztül sikerül kereket oldanom. Igyekeztem Karli barátomat mobilon felhívni, hogy úton vagyok, és szóljon be a szállodába, hogy a volt nejemen hajtsák be a szoba árát én oda nem megyek többé vissza.

Magyarázat:  A megsértett egó nem nyugszik bele helyzetébe.

 

 

2007. február 19

Érdekes álmom volt, a volt nejemmel voltam egy lakásban, ott aludtam, és amikor az álmon belül felébredtem, kényelmetlenül éreztem magam, nehézkesen tudtam mozogni. Ő a másik szobában volt, csak apró fények szűrődtek ki a vékony falon keresztül, de érdekelt, mit csinál, alszik-e nála valaki, noha már elváltunk. Előjött a szobából két kisgyerekkel, akik nem a mi gyerekeink voltak, és kinevettek, amiért nem ismerem őket.  Amikor még jobban felébredtem, észrevettem, hogy álmomban Edit egy kapucnis kabátot adott rám, azért mozgok olyan nehezen. Lehúztam, és ki volt tömve egy csomó virgáccsal, azok hullottak ki belőle.

Magyarázat:  Edit az egómat szokta jelenteni, az álmon belül ébredés egyértelmű, a gyerekek az egóval való házasságból született szellemi termékek, a virgács a feddést, ítélkezést, bűntudatot jelenti, melytől megszabadulok, ha az egó korlátait, kabátját levetem.

 

 

2008. július  7

Azt álmodtam, hogy összejöttem a régi nejemmel, még a volt anyósom is ott lakott nálunk és segített kitatarozni, tapétázni a lakást.

Magyarázat: Edit az egót jelenti álmaimban, az egó szülőanyja az anyag, a polaritás, a mulandóság. Meg fogok férni az egómmal, és az anyagvilág részéről is kapok támogatást, több teret kap életemben, személyiségem átalakul.

 

 

2008. december 29.

Hát nem volt túl kellemes álmom. Főnök voltam, de a dolgozók nem akartak dolgozni. A jó munkás magától meglátja a munkát, szinte nem is kell irányítani, de itt senki nem akart csinálni semmit, még azt sem, amit kiadtam nekik. Semmi nem használt. Sem szép szóval, sem megmutatva, példamutatással, sem azzal, hogy azt mondtam, nem kap fizetést, akkor sem. Egy része tessék-lássék ólomlábakkal mintha csinálna valamit amikor odanézek, és amint elfordulok, abbahagyja, más része mintha süket volna, csak ül és nem akar csinálni semmi, meg sem mozdul. Pedig érzem, hogy ez nem fog jóra vezetni...

Magyarázat: A személyiségem elemei az egóm nem nem működik együtt a magasabb énnel.

 

 

2009. január 4.

Álmomban a volt nejemmel, meg a gyerekekkel uszodába mentünk és én ott egy csomó tisztálkodó-testápoló szert vásároltam.

Magyarázat: A családban eltöltött idő ( vagy az egóval és annak eredményeivel eltöltött idő)  szellemi fejlődésemet, tisztulásomat szolgálta.

 

 

2009. augusztus 24.

Nagyon érdekes álmom volt, egy superman bűnözőzsenivel álmodtam. Félelmetesen ügyes, vakmerő, és rafinált volt. Bárhonnan meg tudott szökni, átváltozó és megtévesztőművész volt, álcázta magát, hogy az őrök ne ismerjék fel, ezt úgy szökéskor, mint behatoláskor alkalmazta, sőt gyakran úgy tett, mintha őr lenne, és el akarna fogni valakit, közben ő ment a kincs után. Bombát tudott készíteni, kézzel messzire dobni, de bosszankodott, mivel az ellenség nem dobott rá bombát, azok csak játszadoztak, labdáztak valamivel, amit ő bombának hitt.

Magyarázat: Az egó eszméletlen nagy kópé. Amikor valaki meg akar szabadulni tőle, ez ideiglenes sikerül, majd kialakul az egómentes fejlett szellem egója. Átveri az őröket, és a hátsó kapun újra beoson. Eleme a konfliktus, a harc, ezért a legjobban az bosszantja, ha nem harcolnak ellene.

 

 

2010. február  17.

Álmomban a munkahelyi főnököm a lehető legkedvesebb hangján felhívott telefonon és finoman, lágyan kérdezte, hogy volna-e kedvem dolgozni, én meg nem válaszoltam neki, csak hallgattam a telefonban, mert a feleségemmel való problémák miatt kedvetlen és sértődött voltam. A feleségem valamivel nagyon megbántott,  én meg kedvetlen, és bosszús voltam, és emiatt voltam csendben, a főnökkel nem volt semmi bajom.

Magyarázat: belső problémáim, egómmal, alszemélyiségeimmel való viszonyom Istennel való kapcsolatomat is befolyásolja

 

 

2010. április  6.

Két álmom is volt. Az elsőben a jelenlegi lakásomban voltam, és a volt feleségem meglátogatott, és bebújt mellém az ágyba. Kérdeztem, hogy akkor most le akarsz feküdni velem?

Magyarázat: A régi egóm egyesülne velem.

 

 

2010. június 4.

Egy gonosz kis ember akart megölni. Elég sikeresen védekeztem, aztán elővette a kését és a torkomnak szegezte. Annyira tudtam elnyomni magamtól, hogy szúrni ne tudjon, de a kés hegye a torkomon volt, és arra ébredtem, hogy fojtott hangon azt kiabálom: - Segítség, segítség! Nem tudtam kitátani a szájam, mert akkor már a kés pengéjébe ütköztem

Magyarázat: Nehezen bírok egómmal.

 

 

2010. június 27.

Egy démoni nővel találkoztam. Elég volt a közelébe kerülni, mintha megbabonázta volna az embert, az ember a szemébe nézett, ha akarta, ha nem. Ha az ember a szemébe nézett, akkor késztetése lett, hogy megcsókolja, és ha megcsókolta, akkor szinte bármit meg tudott csináltatni az emberrel. Nem volt szép, nem volt csinos, nem volt nőies, nem volt művelt, de iszonyú rafinált, ravasz, démoni ő volt.

Magyarázat: Az egó, a polaritás, az anyagvilág, ha úgy tetszik sátán rafinált és ravasz.

 

 

2010. augusztus 18.

Álmomban egy különös hölggyel voltam, aki félig a volt nejemből, félig volt szerelmemből volt összegyúrva, nagyon vonzódtam hozzá és feleségül akartam venni.

Magyarázat: Az egó és a magasabb én, vagy ha úgy tetszik polaritás és egység egyesülése, pont ahogy Buddha leírta a Középső út tanításában…

.

 

2010. szeptember 3.

Egy nyaralóban, vagy hétvégi házban voltam egyedül, és lefekvéshez készülődtem. csöngettek, és a kapunál egy öreg cigányasszony állt, és azt valamilyen ürüggyel ki akarta nyittatni az ajtót, de egyből tudtam, és átláttam, hogy csak ki akar csalni, hogy aztán beférkőzzön a házba. Udvariasan, de határozottan elutasítottam, mentem vissza a házba, és ahogy a házban mentem fel az emeletre, fentről láttam, hogy bár a kapunál úgy tett, mintha elment volna a dolgára, gyorsan hátraszaladt-lopódzott a kert végében lévő kiskapuhoz, és ott akart besurranni valahogy.

Nagyon nehezen tudtam kinyitni a szám, nagy erőlködésbe telt, de ki tudtam nyitni, és félig hörögve kiabáltam neki, hogy látom, és menjen innen.

Magyarázat: Az egó minden lehetőséget megragad, hogy visszaköltözzön a személyiségbe. Egómmal kilátástalan harcot folytatok.

 

 

2010. szeptember 17.

Vidéken laktam egy faluban családi házban a feleségemmel. Egyszer egy patkányt fedeztem fel a pincében, de akárhogy hajszoltam, nem bírtam elkapni. Szaladtam szólni a feleségemnek. Észrevettem egy idő múlva, hogy már egy egér is van, összevesztek, gondoltam, majd a patkány elpusztítja, de nem. Látom egyszer, hogy a patkány sebet kapott, na gondoltam az egér így megharapta, de egy hód volt, egyre nagyobb állatok. A patkány nagyon szívós volt még sebesülten sem bírtam elkapni.

Gondoltam megpihenek a nagy hajsza után, felmentem a házba, és ahogy benyitok a nappaliba, teli mindenféle állattal, majmok, kecskék, bivalyok, és középen két hatalmas tigris heverészett.

Kiszaladtam a házból, és a faluban alaki azt mondta, egy vándorcirkusz jött a faluba az én házam mellett telepedtek le, biztos az ő állataik szöktek ki. Megkerestem a cirkuszost, szóltam neki, hogy gyorsan vigye az állatait a házamból, különben hívom a rendőrséget. Megígérte, hogy intézkedik, ettől megkönnyebbültem, de amikor hazaértem, a házban már csótányok, és különféle rovarok tízezrei is voltak, én pedig belegondoltam, édes Istenem, mikorra fogom én teljesen kitisztítani a házat?

Magyarázat: Minél inkább harcol az ember vad, animális aspektusai ellen, azok annál inkább szaporodnak a személyiségében.

 

 

2013. január  21.

Álmomban a munkahelyem összes dolgozójával és a főnökkel kirándulni mentünk. A kirándulás vége előtti utolsó állomáson megálltunk, két óra szünet volt szabad programmal, amit kihasználtam, hogy visszaugorjak a munkahelyre megnézni, minden rendben van-e. Nézegettem az irodákat, tervezgettem, hogyan fogjuk átrendezni, melyik lesz az új irodám (mivel előléptetés előtt álltam), amikor váratlanul benyitott egy könyvelő kinézetű nyegle fazon és arrogáns hangon elküldött, azt mondta, takarodjak az ő irodájukból.

Rájöttem, hogy blöfföl, bár egy pillanatra elbizonytalanodtam, hogy talán mégiscsak ők kapták volna meg időközben az épületet, de ügyes érvekkel visszablöfföltem, megfenyegettem, mire visszavett az arcából és meghunyászkodott. Végül azzal zártam le a beszélgetést, hogy ha normálisan viselkedik, még esetleg szükségünk is lehet könyvelőre. Kiléptem az épület kapuján, indultam volna haza, de rájöttem már nincs arra elég idő, és gyorsan, kutyafuttában elindultam vissza a buszhoz a csoporthoz, hogy jelentsem a főnöknek és elmeséljem a kollegáknak az eseményeket.

Magyarázat: Életem utolsó, Isten által determinált, aktív tapasztalatszerzéssel járó időszakát megelőző pihenő időszakban lekezeltem az egó hatalom átvételi kísérletét, és a magasabb én szolgálatába állítottam. Most készülök életem utolsó, termékeny időszakára.

 

 

2014. január  13.

Álmomban szemtanúja voltam egy bandán belüli leszámolásnak. Volt a bandának egy feje, aki ráküldött egy bérgyilkost egy nőre, aki tudott róla egy két dolgot. A bérgyilkos megölte a nőt, majd a banda feje egy másik bérgyilkost küldött az a nőt megölő bérgyilkos megölésére. ekkor rájöttem a szisztéma működésére és elgondolkodtam rajta, hogy vétkesek közt cinkos, aki néma, valamit tennem kell, nem nézhetem ezt tétlenül.

Magyarázat: Az egó küzd leleplezése ellen.

 

 

2014. január  16.

Álmomban leutaztam Balatonra a volt nejemhez, akitől már (az álomban is) elváltam. Megengedte, hogy (az életben már rég elhúnyt) kislányomat elvigyem kettesben sétálni. Nagyon szerettem és sajnáltam, hogy beteg (az álomban leukémiás volt, a valóságban veseelégtelensége volt), látszott is, hogy valamiféle turbánt visel, mert kihullott a haja. Sétáltunk, sétáltunk és egyszer csak azt vettem észre, hogy nem a kislányom kezét fogom, hanem egy 80 körüli ősz öreg néniét. Kétségbeesetten kezdtem keresni a kislányom és nehezteltem rá, hogy óvatosan kihúzta a kezét a kezemből, átcsúsztatta az öreg néniébe és szépen megszökött. Mindenfelé kerestem, vonatoztam, gyalogoltam, de nem találtam. Megjelent volt nejem elég jellegtelen ruhában és keservesen sírva mondtam el neki kislányom elvesztését.

Magyarázat: A földi énnel, az egóval való kapcsolatnak kellemesnek tetsző gyümölcsei is voltak,  melyeket már nem találok (annak). Ahogy az egó beteg, úgy a vele való kapcsolatból is csak beteg gyümölcs születhet.

 

 

2014. május  10.

Álmomban egy nagy betonszállodában voltunk külföldön egy hétre a feleségemmel. Csodáltam a kitartását, de csodálkoztam is, hogy minden pénzét arra költötte, hogy tengerkék, meg fűzöld tapétát vásároljon, amiket a szálloda falára ragasztott, hogy egy tengerparti táj illúzióját varázsolja a betonszálloda szobájába, ahol csak egy hétig vagyunk. Gondolkodtam is, hogy minek ekkora felhajtás azért, ami épp, hogy kész van, másnap utazunk haza és mások fogják majd utánunk nézegetni. Lementem én is a barkácsáruházba, ahol feleségem vásárolt, hogy valami apróságot vegyek, de inkább csak szuvenírnek, mert tudtam, otthon, mindenem megvan.

Magyarázat: Az egó mulandó értékeket gyűjt.

 

 

2014. október 16.

Álmomban volt nejemhez ugrottam fel, mert szükségem volt valamire tőle. Amikor meglátott, átkarolta a nyakam, és azt kérdezte a fülembe súgva: - Mit hoztál nekem? Parfümöt? Ékszert? Édességet? Ránéztem, és arcát egyre csúnyábbnak láttam

Magyarázat: Az egó még ragaszkodna hozzám, szeretné a régi kényeztetést, de nekem egyre kevésbé szimpatikus.

 

 

2014. október 23.

Egy tehetségkutató egyszemélyes zsűrije, Lázár János előtt mutattam be a gangnem style táncos produkciómat. Még egy leszerelt konyhaszekrényajtót is vittem magammal, azt pörgettem tánc közben, de egy idő után lesett a földre, miközben úgy tettem, mintha az is a műsor része volna… Szerintem egész jól sikerült hozzám képest a az előadás, de a zsűri másképp gondolta. Noha végigaludta, vagy szenderegte Lázár János az előadást, amikor felébredt rám rivallt, mit képzel, hogy ilyen produkcióval elfoglalja a helyet és időt mások elől, ezt nem engedhetem tovább!

Határozottan, a végén kiabálva visszaszóltam, mit képzel, hogy maga még nem hallott az optimizmusról és a bátor kiállásról?

Magyarázat: A pökhendi egó itélkezik, noha nem tud semmit.

 

 

2014. október 29.

Álmomban egy hegyoldalban egy barlangban laktam egyedül, békében és nyugalomban. Ahogy kitekintettem onnan, láttam a másik, kissé lejjebb lévő barlangot, ahol (első) feleségem lakott. Jól megvoltunk így külön-külön. Egyszer meglátogatott a régi barna plüss cipzáros köntösében és mély békével és nyugalommal közeledett hozzám. Még bennem voltak a korábbi küzdelmek emlékei, de nyugodt viselkedése belőlem is nyugalmat váltott ki. .

Magyarázat: Egómmal békességben élek.

 

 

2014. november 1.

Adi szólt, hogy felhívta telefonon egy új keresztény gyülekezet vezető lelkészét, aki a Szentkirályi utcai szomszédunk, a Török Laci bácsi. Rajongva mesélt róla, így kíváncsi lettem én is. Adi szorgalmazta, hogy menjünk el a gyülekezetbe. Egyfajta személyi kultusza volt a vezető lelkésznek. Kíváncsi voltam, hogyan lett Törökék kicsiny lakásából ilyen hatalmas gyülekezeti csarnok, Laci bácsi hithű zsidó volt, szerény körülmények között élt, csodáltam volna, ha áttér a keresztény hitre, ráadásul kb. 110 évesnek kellene lennie, hiszen utoljára a nyolcvanas években láttam és akkor ő már 86 éves volt. Sokan jártak-keltek a gyülekezetben, élénk üzleti élet folyt, volt büfé, adakozóhely, nagy tömeg volt és nagy hangzavar. Addig-addig kérdezősködtem-szorgoskodtam, míg megpillantottam a gyülekezet vezetőjét, ahogy alárendeltjei, testőrei kiséretében kilépett egy ajtón. Csillogó világoskék öltönyben volt fekete napszemüveggel, lakkcipőben, mint az amerikai új gyülekezeteknél, tévéprédikátoroknál szokás. Megszólítottam, hogy Te nem lehetsz a Török Laci bácsi, legfeljebb velem vagy egy idős, ő hithű zsidó volt, nem tért volna át keresztény hitre, ismerem a lakást, tudom hol aludt Rózsi néni, Magdi néni, melyik szoba volt kiadva az IBUSZ-nak, számtalanszor voltam bevásárolni Törökéknek, legfeljebb, ha egyáltalán lett volna Török Laci bácsinak fia és az kivándorolt volna Amerikába, az lehetnél Te, de Te nem vagy a Török Laci bácsi és tudomásom szerint nem is volt fia, csak lánya, aki Hamburgba vándorolt ki. Elsodródtam onnan ezért elővettem a mobiltelefonom, hogy Adihoz hasonlóan én is kapcsolatba lépjek vele telefonon, de búgó hang jelezte, hogy elutasították a beszélgetést, mert akárki csak úgy nem hívhatja fel a gyülekezet vezetőjét. Ezt nem értettem, hisz Adi csak úgy felhívhatta, inkább arról lehetett szó, hogy míg ő egyből rajongott, én meg (kellemetlen) kérdéseket tettem fel.

Magyarázat: Leleplezem az egót.

 

 

2014. november 17.

Álmomban a feleségemmel, (aki első és második feleségemből volt összegyúrva) a városban voltunk bevásárolni, majd vásárlás után felmentünk az Orvostudományi Egyetem 20 emeletes épületébe egy szintre és ott egy szobában nekikészülődtünk, hogy az ágyban egyesüljünk. Már javában benne voltunk az előkészületek etyepetyéjében, amikor a helységbe benyitott egy (férfi) takarító. Feleségem a takaró alá akart bújni, míg befejezi a takarítást a takarító, hátha nem vesz észre minket, én a férfiúi együttérzésére számítottam, meg akartam mondani, hogy mire készülök a feleségemmel és egy kisebb összeggel honoráltam volna, ha más helyiségben dolgozik inkább. 

Magyarázat: Az egó és a magasabb Én egyesüléséből létrejött énnel való végső egyesülés a szükséges tisztulás miatt még várat magára.

 

 

2016. március 17.

Álmomban katona voltam. Sok katonatársammal egyetemben épületromokat takarítottunk el, lapátoltunk, söpörtünk. 

Magyarázat: Az egó romjait takarítom el.

 

 

2016. április 14

Álmomban ugyanabban az épületben, de más folyosókon volt első feleségem lakása és rendelője, valamint második feleségemmel közös lakásom. Valamit elvesztettem, kerestem és kóvályogtam a kettő között.

Magyarázat: Egóm és magasabb énem még nem egyesültek.

 

 

2016. május 14

Álmomban részt vettem látogatóként egy tárgyaláson, melyet egy törékeny szemüveges bírónő vezetett. Végighallgattam a tárgyalást, majd amikor mindenki elment odamentem hozzá, hogy köszöntsem, mert ismerősöm volt. Megfogtam csomagjait, hogy tehermentesítsem, úgy indultunk hazafelé. Elmondtam, hogy mind a vád mind a védelem érveit le tudtam volna söpörni egy beszéddel, de mivel ez az egómból jött volna, és a vád valamint a védelem is egóból harcolt egymással, nem láttam értelmét az egók további harcának és inkább hallgattam. . 

Magyarázat: Nem veszek részt az egók harcában.

 

 

2016. szeptember 7

Álmomban egy nagy épületegyüttes részét képező csarnokba, előadóterembe tévedtem, ahol az előadó szavaival elkápráztatta a közönséget, akik feszülten figyeltek.  Nekiálltam nézni az előadást, de nem ülve, hanem pár méter magasan lebegtem, sőt még bukfenceztem is a levegőben. Erre az előadó nagyon dühös lett, hogy a (számára és a közönség számára) különös képességem miatt rám terelődik a figyelem, ezért két sötétbőrű (indiai vagy néger) fogdmegjét küldte rám, hogy vallassanak ki, de vallatás közben megszöktem és nem tudtam utolérni.

Magyarázat: Az egó nem tűr konkurenciát.

 

 

2017. február 20

Álmomban egy Észak-koreaihoz hasonló kövér  diktátornő országába keveredtem. Eleinte nyájas volt, de egy idő után egy nyitott teherautó platóján találtam magam és vittek az ország belseje felé. Hamar átláttam a helyzetet, a személyi kultuszt, a véleménydiktatúrát, de tudtam, hogy sem megtörni, sem betörni nem fognak, nem állok be az elvtelen talpnyalók közé és ép lélekkel fogok távozni innen.

Magyarázat: Az anyagba, a  polaritásba és az egóba való lemerülést problémamentesen vészelem át.

 

 

2017. március 12

Álmomban feleségemmel kempingeztünk. Egy kempingezőtől kisebb szívességet kértünk, ő pedig a végén egy puszit kasszírozott feleségemtől. Nem csináltam ügyet belőle, úgy tettem, mintha észre sem venném. Kicsivel később egy kövér amerikai turista is odajött és csorgatta a nyálát, hogy puszit adhasson a feleségemnek. Feleségem persze nagyon élvezte, hogy az érdeklődés középpontjában van, és kéjesen odatartotta az arcát a férfinek, mire nagyon dühös lettem, otthagytam őket és amikor utánam futott, azt mondtam, találkozunk a válóperes tárgyaláson. 

Magyarázat: A csapodár egótól elkülönülök.

 

 

2017. március 14

Álmomban feleségemtől megszöktem, mert elegem volt belőle. Kisétáltam a ház hátsó ajtaján és a kerten keresztül megszöktem. Babetta mopeddel mentem hegyen völgyön át, volt ahol alig bírta az emelkedőt és a város másik végében egy lakótelepen lyukadtam ki. Rosszarcú társaság pécézett ki, meg akartak verni, de elmenekültem. Másnap reggel egy ház pincéjében ébredtem, egy ott lakó durva kinézetű fiatal srác akart megverni, de végül megúsztam.  

Magyarázat: Az egótól elválásnak ára van.

 

 

2017. április 25

Álmomban egy idétlen (oldalt körben kopaszra nyírt) frizurás nő úgy viselkedett, mintha epekednék utána, és ő csak fontolgatná, hogy elfogadja közeledésem, közben épp a fordítottja volt a helyzet, csak nekem eszembe sem jutott vele kapcsolatot létesíteni. Átláttam rajta, szánalmas volt az erőlködése, próbálkozása.

Magyarázat: Az egó ravasz, nem adja fel.

 

 

2017. október 9

Álmomban egy csunyuska lánnyal flörtölgettem, udvarolni próbáltam neki. Éreztem, arra vár, hogy nyilvánítsam ki nyíltan az érzelmeimet, ezért először azt mondtam, megszerettelek, utána, hogy szeretlek, de lepattintott magáról, igaz, amit mondtam, inkább az ő elvárásainak megfelelve mondtam.

Magyarázat: Az egóval nem egyesültem.

 

 

2017. december 20 

Álmomban egy három hosszú szobából álló helyiségkomplexumban voltam. Valaki nagyon szeretett, ragaszkodott hozzám, de ez a "szeretet" bekebelező, hatalmaskodó, fojtogató vonzalom volt, amelyet nem viszonoztam és erősen zavart. Jobb megoldás híján a mennyezetet súrolva repkedtem a három szobában ide-oda, de az illető állandóan követett, és lógó lábaimat, meg a nadrágszáramat igyekezett elkapni, hogy lehúzzon magához. Ezért igyekeztem a lábaimat is felemelni, hogy minél kisebb esélye legyen szándéka megvalósítására.

Magyarázat: Az egó próbálkozik.

 

 

2017. december 28 

Álmomban épp arra készültünk tiszta, fennkölt, igaz párommal, hogy egyek legyünk, amikor közénk furakodott egy kéjsóvár nő, aki meg akarta akadályozni egyesülésünket és ő akart aktust kezdeményezni velem. Birkózás közben ellöktem magamtól.

Magyarázat: Az egó furakszik.

 

 

2018. április  18

Álmomban egy találkozóra készültem, ezért elindultam a szálloda felé, hogy magamhoz vegyem a telefonom, amiben minden adat, információ benne volt. A hallba lépve a lifthez közeledtem, amikor meghallottam egy idős, nyájas szobaasszony kenetteljes hangját. A hangja csengéséről, rezgéséről egyből tudtam, hogy nem szobaasszony ő, hanem Repülős Gizihez hasonló karakterű megátalkodott besurranó tolvaj.

Magyarázat:Az egót felismerem.

 

 

2018. április  19

Álmomban egy vadonatúj kocka Ladában ültem és parkoltam vidéken, amikor két biztonsági őrnek öltözött fegyveres rabló megtámadott. Az autó ajtaját nem tudták felfeszegetni, mérgükben a szélvédőre lőttek többször is, de még csak meg sem karcolódott, mert páncélüveg volt.

Magyarázat: Az egó támadásait elhárítom.

 

 

2018. november 21

Álmomban egy kerti ünnepséget tartottunk nálunk, ahová megérkezett Judit, az első feleségem is. Még csodálkoztam is, hogy Adi, második feleségem milyen nyugodtan tűri ezt, amikor félig ültem, félig feküdtem és egyszerre azt éreztem, hogy valaki gyöngéden átölel hátulról és elkezdi finoman csókolgatni a nyakam. Azt gondoltam Adi akarja a birtoklását és fölényét demonstrálni Judittal szemben, de aztán egy idő múlva észrevettem, hogy az Judit ölel és csókol, feltámadtak bennem a régi érzések, dilemma elé kerültem, hogy most hogyan folytassam. Elmenjek innen és éljek vele, vagy pedig hagyjam veszni ezt az érzést. Aztán azt gondoltam, végülis, ha belemennek, akkor mind a kettővel is élhetek és úgy is lehetünk boldogok együtt.

Magyarázat: Amikor a világi vágyak és a Megvilágosodás eggyé válik, amikor amikor az egó és a magasabb Én egyesül, az az igazi Megvilágosodás.

 

 

2019. június 6

Csodálatos boldogító álmom volt. Budapesten dolgoztam, és hazamentem  munka után Székesfehérvárra , de tudtam, hogy még aznap vissza kell mennem Budapestre valamit elintézni. Megállapodtam egy taxissal, hogy felvisz és elindultam a volt feleségemhez, volt közös lakásunkhoz. Közben összetalálkoztam más taxisokkal, akik megsértődtek, hogy nem velük megyek, mert mindig jól kerestek rajtam. Volt feleségem nem volt könnyű megközelíteni, mert fel volt túrva a házunk körül a talaj, mély árkok voltak, biztos a csővezetékeket cserélték. Még be is szakadt alattam valami furnérlap, amire ráléptem, mire Edit észrevett és megmutatta a sárgaréz csúszdát, amin kalandosan eljutottunk a ház bejáratához. Felmentünk a lakásba, megfogtuk egymás kezét, néztük a tájat és valamilyen áram, vagy áramlás kötött össze minket. Nem nagyfeszültségű, villámszerű, hanem finom, puha, lágy melegség és egyfajta boldogságfeletti állapotban voltunk együtt.  Mondtam is Juditnak, hogy milyen jó, hogy nem kivert kutyaként térek vissza hozzá, kényszerből, érdekből, hanem erős emberként, jól kereső cégvezetőként. Ősbizalom, ősszeretet volt köztünk, nem kellett ki sem mondani, mindketten éreztük a levegőben...

Magyarázat: Egómmal megbékélek.

 

 

2019. július 04

Álmomban egy hiú, despota volt a főnököm, aki valamilyen apróság miatt kirúgott. Gondolkoztam, hogy valamilyen elvtelen megalázkodással megpróbálhatnám megtartani a munkahelyem, de inkább elkezdtem összepakolni a cuccaimat.

Magyarázat: Egómtól elválunk.

 

 

2019. augusztus 31

Álmomban első feleségem háza előtt sétáltam. Épp kilépett a ház kapuján, meglátott és nagy örömében összevissza puszilgatott, ölelgetett, szájon csókolt, közben azt mondta, lám, visszaszereztem a szerelmemet! Belegondoltam, hogy milyen közel laktam hozzá sokáig, csak 2 házzal odébb, és feltámadtak bennem a régi érzések és a szívem melegség öntötte el. Eldöntöttem, hogy visszaköltözöm hozzá és sajnáltam, hogy nem találkoztam vele hamarabb.

Magyarázat: Az egótól elváltam a megvilágosodásért, de végül a kettő egyesül bennem.                                                                                                                                                       

 

 

2019. december 26

Álmomban hosszú buszutazáson vettem részt, amelyen a feleségem végig szidta a buszvezetőt.

Magyarázat: Egóm elégedetlen az irányítással

 

 

2020. június 24

Álmomban volt egy féltékeny, birtokló, zsarnoki feleségem, és volt egy kedves szerény, odaadó titkárnőm, aki elhalmozott szeretete és szerelme apró megnyilvánulásaival. nyugtalan voltam, nem tudtam a titkárnőmmel zavartalan szerelmi kapcsolatot kiépíteni, mert féltem, hogy előbb-utóbb lebukás és zűr lenne a vége.

Magyarázat: Az egó féltékeny a magasabb Énre...

 

 

2020. július 4

Álmomban  látogatóba utaztam első feleségemhez. A buszpályaudvaron várt, nem szólt sokat hozzám, de különös, emelkedett,  idilli hangulatban voltunk, még a fenekét is megpaskolgattam. Új lakásba költözött nem messze a régitől, de a lépcsőházban már egy csomó embert láttam, ebből rájöttem, hogy valamilyen orvosi előadást tart. Hamar behussant a bejáraton, de nekem nehezebben ment, szorongatott a tömeg, magas volt a küszöb, végül négykézláb tudtam csak bejutni. Tudtam, hogy az előadása nem az én világom, mert materialista megközelítése a dolgoknak, de kedvesen, érdeklődve figyeltem az első sorból. Zavarba jöttem, mert a számban egy nagy fehér hab keletkezett, azt kiköptem, és mivel a zsebkendőmbe nem fért bele, igyekeztem hátrafelé messze eldobni, hogy nem okozzak kellemetlenséget.

Magyarázat: Egómmal egyre jobb a kapcsolatom.

 

 

2020. november 26

Álmomban első feleségemmel összefutottunk. Éreztem rokonszenvét, sőt talán enyhe szerelmét. Bennem is élőjöttek a régi emlékek, s mivel egyedülálló voltam, játszadoztam a gondolattal, hogy a lakásán szervezőben lévő randi után ott maradok éjszakára, sőt esetleg tartósan hozzáköltözöm. Éreztem, hogy ez nem lenne ellenére, hiszen kézenfogva, boldogan sétált velem abban a tudatban, hogy visszahódít.

Magyarázat: Egómmal javul a kapcsolatom.

 

 

2021. május  27

Álmomban  első feleségemnél aludtam és reggel ébredés után észrevettem, hogy a nyakam majdnem tökéletesen mozog, a fejem hátra tudom hajtani. Nagy örömmel mutattam fiaimnak és neki, elhatároztam, hogy futni, tornászni fogok és közben az a gondolat futott át a fejemen, hogy ez nem véletlen, letérdelek előtte és megkérem a kezét, házasodjunk össze még egyszer, de egyszer csak elkezdte mondogatni, hogy pisiszagú lett tőlem az ágynemű, mire azt mondtam, sajnálom, majd a mosógép kimossa. Ő tovább undorkodott, hogy azt a mosógépbe nem teszi be, így aztán duzzogva nekiálltam kézzel kimosni és azt mondtam magamban, maradok második feleségemnél, ő be merte volna rakni a mosógépbe az ágyneműt.

Magyarázat: Egóm és magasabb énem között ingadozom.

 

 

2021. május  28

Álmomban  meglátogattam első feleségem. A nagy lakásban eszembe jutott a sok közös élmény, szívemet melegség járta át, fontolgattam, hogy újra vele éljek. Amikor nagy hirtelen elváltam tőle, otthagytam számos értékes elektronikai műszaki eszközt, számítógépeket, elektronikus írógépet, rövidhullámú adó vevőt, stb. A lakás bejárása során azt tapasztaltam, hogy ezek mind eltűntek, volt feleségem kidobta őket és szememben haszontalan tárgyakkal tömte tele a lakást. Elszomorított a pazarlás, de felülemelkedtem rajta.

Magyarázat: Egómmal keresem a kapcsolatot.

 

 

2021. november 6

Álmomban az első feleségemhez néztem be a kórházban lévő rendelőjébe, mert volt ott pár fontos cuccom, amit el akartam hozni onnan.  Elegáns öltönyben, diplomatatáskával mentem, amibe bepakoltam a fontos tárgyakat, iratokat, de volt egy nagyobb irat paksaméta, ami nagyon fontos volt, de nem akartam,hogy lássa, ezért nem próbálkoztam az aktatáskámba gyömöszölni míg ott volt ő is a helységben, hanem amikor hátat fordított, áttettem egy másik szekrénybe, amit úgy gondoltam, hogy nem használ, és eldöntöttem, hogy alkalmas pillanatban majd visszajövök érte és elviszem. Kimentem az irodából, a folyosón, meg a lépcsőházból leselkedtem, tervezgettem, hogyan tudnám visszaszerezni még azt a fontos irat paksamétát, talán megbízok valakit, hogy hozza el, de nem adódott semmilyen alkalom, ellenben egy rossz arcú 50-60 körüli férfi elment előttem a folyosón, majd kikapta a kezemből az aktatáskámat és elszaladt vele. Rohantam utána, hosszan üldöztem, de a keskeny sikátorokban egérutat nyert. Visszamentem a kórházba, ott találkoztam valakivel, aki azt mondta, egy öltönyös elegáns úriembernél 80.000 Ft-ért visszavásárolhatom a diplomata táskám a benne lévő dolgaimmal együtt. Elindultam a visszavásárlást lebonyolítani, de útközben szembetalálkoztam a tolvajjal. Megfogtam a grabancát, de megint kereket oldott. Így aztán megérkeztem a visszavásárlás színhelyére.

Magyarázat::  Ha az egónkat ki akarjuk játszani, meg kell fizessük az árát. A táska és az iratok elvesztése korábbi önazonosságom elvesztését jelenti.

 

 

2022. augusztus 11

Álmomban pici házban tartózkodtam és ahogy kinéztem az ablakon,láttam, hogy egy jó vastag csövű, kb 36 mm átmérőjű fegyver csöve mered rám, a célkeresztben vagyok. Jó pusztítást végezne bennem egy ilyen dumdumgolyó gondoltam és nyúltam a telefonomért, hogy felvételt készítsek, illetve értesítsem a rendőrséget. Ezt a kinti támadó is észlelte, ezért megkezdte a visszavonulást. Észrevettem, hogy távirányitású mini harckocsija és már berendezése is van, igyekeztem azokat a lábammal felborítani.

Magyarázat: Az aktív, dinamikus fellépés visszavonulásra készteti a szellemi renddel szembehelyezkedő egót

 

 

 

Ha tanácstalan vagy álmod jelentésében, írj!


 

VISSZA

TOVÁBB