ÁLMAIM ÉS JELENTÉSÜK

EVÉS - FŐZÉS ÁLMOK

 

 

2005.04.02

Álmomban Franciaországban voltam gasztronómiai ínyenctúrán, nagyon finom édességeket (konyakba áztatott aszalt szilva bundában kisütve, csokoládétörmelékes porcukorban megforgatva) és fagylaltokat ettünk.

Magyarázat: Különleges szellemi táplálékot vettem magamhoz.

 

 

2005. augusztus 18.

Kimentem a piacra, egy keleti pecsenyésnél rendeltem valami ételkülönlegességet, aztán eszembe jutott, hogy otthon is főztem egy nagy adaggal, ha a piacon beeszek, otthon már alig bírom megenni a saját főztömet.

Magyarázat:  Ha mástól kapott szellemi táplálékkal telitömöm magam, nem marad hely a saját felfedezéseknek, megértéseknek, megérzéseknek.

 

 

2005. szeptember 13.

Kínában éltem, és olyan különleges kínai ételeket ettem, melyről még csak nem is hallottunk, és el sem tudjuk képzelni, különleges állatok, fák, gyökerek, növények, gumók, magvak, termések, stb. voltak benne.

Magyarázat: Különleges szellemi táplálékot vettem magamhoz.

 

 

2006. március 8

Egy szállodában voltam, kiköltözni készülődtem, amikor megjelentek kollegáim, meg a szállodások, és hegyekben hoztak tortákat.

Magyarázat:  Bár az átmeneti szállás a földi test elhagyására készülök, nem kell azt elkapkodni, még vár rám egy csomó öröm (édesség).

 

 

2005. október 3.

Annyit főztem álmomban, hogy száz élet alatt sem lehet annyit. Rengeteg íz volt a számban, de amikor felébredtem, úgy éreztem, hoppá, hát üres a hasam, csak álom volt.

Magyarázat:  Termékeny vagyok. Ételt főzni = (szellemi) táplálékot készíteni.

 

 

2008. május  3

Álmomban egy hatalmas kondér finom levest főztem. Szerveztem egy csomó embert, hogy jobb lehetőség híján egy-egy bögrében vigyék le apránként a rengeteg levest a lentebbi szintekre. Ugyanis egy ház legfelső szintjén voltam. Sokan azonban ott álldogáltak a kondér mellett és rögtön kiitták, amit töltöttem nekik, ahelyett, hogy másoknak vitték volna.

Magyarázat: A leves a szellemi táplálékot jelképezi, ami nem jut el oda, ahová szeretném.

 

 

2008.július.23

Ma főztem álmomban, szakács voltam, tehát másoknak főztem, de egészen pontosan általam korábban megsütött csirkét melegítettem. Mentem a sütőhöz, hogy betegyem, láttam, hogy teli van egy idősebb szakács főztjével, sült pulyka, sültkrumpli, rizs, kérdeztem, betehetem-e , és vehetek-e a köretből, mert olyan sok van, felesleges nekiállnom köretet főzni, ha az is ott van, és ráadásul rengeteg.

Magyarázat: A szellemi táplálékot, amit másoknak adok, már korábban, korábbi életekben elkészítettem, most csak az újramelegítés történik, és sajátom mellett másé is, hiszen nincs új a Nap alatt.

 

 

2008. szeptember 9.

Álmomban egy nagy zsák rizst vettem. Nagy kiadás volt, de a mennyiségéhez képest olcsó. Otthon aztán kibontottam a zsákot, és a rizs mellett pluszban értékes használati tárgyakat találtam benne, gyékényszőnyeg, napernyő, stb. melyek egyedi értéke is magasabb, mint amennyit a zsák rizsért fizettem.

Magyarázat: A szellemi táplálék megszerzésére érdemes áldozni, mert gyakorlati haszna is van.

 

 

2009. március  12.

Ma álmomban vasúti étkezőkocsi főszakácsa voltam. Egy szakács mellé tettek, aki már sok éve ott volt szakács, de mégis engem tettek meg főnökének. Elsőre szokatlan volt 100 adagos nagyságrendben gondolkozni, de belejöttem, és élveztem a munkát.

Magyarázat: A vasút pályához kötött, több ember utazására alkalmas eszköz, ami megfelel egy vallásnak, irányzatnak. Ételt főzni annyi mint szellemi táplálékot nyújtani.

 

 

 

2009. május 24.

Álmomban egy magas beosztású kollegámmal voltunk a cég vezérigazgatójánál, aki különleges és nagyon finom ételekkel, italokkal kínált minket. Utána még nagymamámmal is találkoztam, akivel nagyon szerettük egymást.

Magyarázat: 1Kor.2.6. Szem nem látta, fül nem hallotta, szív nem érezte azt, amit isten készít azoknak, akik szeretik Őt.

 

 

2009. december  28.

Huh de fárasztó álmom volt, alig bírtam kikelni az ágyból... Budán voltam a Várban valahol, jó drága környék, csupa turista, de beültem egy étterembe ahol megfizethetőnek tűnt az étel. Egy levest ettem csak és a nagy tömeg elsodort. Szűk utcákon, folyosókon haladtunk a nagy tömegben, amikor eszembe jutott, hohó én nem fizettem ki a levest, nekem vissza kell mennem, rendezni kell a számlát. Csak már az éttermet is megtalálni nehéz volt, a tömeg szembe jött sokszor, nagyon szűk helyeken préseltem át magam, észrevettem, hogy nem jó irányba megyek, végül már az étterem közelében voltam azzal a biztos tudattal, hogy rendezni tudom a számlát, mert tudtam, nincs mese, azt rendezni kell. Belső szükséglet volt, de azt is tudtam, hogy elkerülhetetlen, nem lehet még kis összeggel sem fizetés nélkül távozni.

Magyarázat: Aki időben rendezi a számláit, azt nem éri kellemetlen meglepetés.

 

 

2010. április  9.

Álmombam, egy családnál voltam vendégségben, és rengeteg kenyeret, kenyérlepényt sütöttem. A házban nagyon kedvesek voltak, szép, ápolt, tiszta ház volt, de alig volt hely, sok bútor és kacat között kellett ügyesen manőverezni. Például befőttesüvegek elmosott kupakjai voltak a konyhában és az előszobában szépen a oadlóra rakva. Volt a családnak egy tekintélyes szép Mercedese, amit az asszony vezetett. Én a hátsó ülésen ültem, és a kéziféket kiakasztottam, mert behúzott kézifékkel indult el, és az problémás.

Magyarázat: A kenyér az alapvető táplálék, "mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma" az álomban alapvető szellemi táplálékra vonatkozik. A ház a személyiség, az ő családjuk csoportlelke, mely szép és rendezett, de kevés a mozgástér benne, mert egy kicsit túlzsúfolt, vannak benne felesleges dolgok is. Az autó a közös gyors előrehaladás eszköze, jelen esetben a szellemi előrehaladást jelenti, az anya vezet, tehát ő a vezéregyéniség a családban, és a kézifékkel indulás a belső gátakat, belső fékeket jelenti, ezek oldódnak a közös szellemi előrehaladásukban.

 

 

2010. április  10.

Több álmom is volt éjszaka, de mindegyikben megállás nélkül főztem különböző ételeket

Magyarázat: A főzés szellemi táplálék készítése, szellemi alkotómunka.

 

 

2010. május  15.

Ma álmomban útközben betértem egy helyre, láttam, hogy nagyon szép lángosuk van, friss a tészta, ettem két lángost, és ittam hozzá csapolt sört, nem volt nálam pénz, kimentem az autómhoz, hogy hozzak be pénzt és fizessek. Közben összetalálkoztam a hely tulajdonosával, akinek szimpatikus voltam, ő egy középkorú tiszteletreméltó férfi volt. Levitt a pinceborozó részbe, mint mondta, az a főprofiljuk, és ott elképzelhetetlen mennyiségű és választékú bor volt, amit megmutatott nekem, és a pincér már hozta is a kóstolót.

Magyarázat: Egyre tartalmasabb szellemi táplálékot veszek magamhoz, megízeltem a lélek italát.

 

 

2010. június 26.

Angliában voltam az anyavállalatunk magas rangú vezetőivel találkoztam egy presszóban. A legmagasabb rangú megkínált egy hatalmas krémessel, volt vagy 20 cm átmérőjű, én meg azon gondolkoztam, hogyan fogok ennyi édességet megenni…

Magyarázat: Komoly szellemi örömök várnak.

 

 

2010. szeptember 12.

Álmomban kaviáros pezsgőt ittam. Először csak pezsgőnk hittem, alig volt észrevehető a pezsgővel azonos színű sok kaviár, aztán felkavartam, és úgy ittam meg.

Magyarázat: A szellemi pezsgés termékeny, ha felkavar.

 

 

2010. szeptember 29.

Álmomban készítettem egy szép cserépfazekat, még szolid mintát is festettem rá, majd húslevest főztem benne sok hússal.

Magyarázat: Erőt adó szellemi táplálékot készítek.

 

 

2010. október 01.

Álmomban egy hatalmas serpenyőben rántottát sütöttem, egy nagy tálca (min.25-30) tojásból

Magyarázat: Új élet csíráját hordozó szellemi táplálék..

 

 

2010. október 25.

Chile legdélibb részén a Tűzföldön voltam, Patagóniában egy fogadóban. A kedves fiatal fogadós tudott magyarul, és egy különleges tálat tett elém, amin halak, rákok, kagylók, és fóka steak volt, majd leültette az asztalhoz velem szemben a háznál tartott fókát, aki szintén tudott magyarul.

Magyarázat: Különös szellemi élmények várnak rám.

 

 

2010. december 12.

Álmomban Dávid királynál voltam vacsoravendég. Méltóságteljes, tekintélyt sugárzó, ugyanakkor kedves és közvetlen volt. Jól éreztem magam a fennkölt, de ugyanakkor kellemes hangulatú vacsorán.

Magyarázat: Az Evangéliumokban Jézust Dávid király fiaként említik, tőle származtatják. Magas szintű szellemi táplálékot vettem magamhoz.

 

 

2013. január  25.

Álmomban egy nagy piacon voltam. Nyüzsögtem a pultok között, beszélgettem az emberekkel. Dél felé egy ötletem támadt, hogy kéne főzni egy nagy-nagy ebédet, a kofák beleadnák, amijük van, vagy amit szánnak, én is vennék hozzávalót, és főznék egy nagy finom ebédet, amit megennénk, és még másokat is megvendégelhetnénk belőle. Ötletem pozitív visszhangra talált, egy egyik idős kofanéni odalökött egy zsák hagymát és egy zsák fügét desszertnek, egy másik kofanéni gyalut tököt adott, valaki vállalkozott a tejföl megvételére, amit eredetileg én akartam, és már csak a kolbász és a zsír hiányzott a lakomához, amikor felébredtem.

Magyarázat: Szeretem a közös dolgokat, eseményeket a közösséget.

 

 

2013. október 7.

Álmomban kétszer is főztem, mindkét alkalommal elsőre nem látható helyről vettem elő halat, és dobtam a lábosba, egyszer szardíniát, konzervhalat a fiókból, egyszer élő fickándozó halakat egy másik lábosból és jókedvűen hozzá tettem, a hal mindig jó az ételbe.

Magyarázat: Szellemi termékeimben és táplálékomban úgy az élő, mint a más forrásból merített alázat, szolgálat, Halak princípium is szerepet kap.

 

 

2014. február  20.

Álmomban felmentem egy toronyház legfelső szintjén lévő elegáns panorámás étterembe. Számos különlegesség volt a svédasztalon, húsok, zöldségek, halak, még homár és más rákok is, de még különlegesebbet egy banánlevélbe tekert, főtt krokodilfejet választottam. Ahogy a számhoz emeltem, belegondoltam, hogy évmilliók óta élő, kicsiszolódott technikájú ragadozó állkapcsa, amelyik sok más állat vesztét okozta. Ahogy beleharaptam, puha, omlós volt a húsa és a legnagyobb meglepetésemre finom sárgadinnyeízű. Sétáltam az étteremben, jóízűen törtem, szakítottam magamnak a húsból és másoknak is kínálgattam belőle.

Magyarázat: Nem riadok vissza a magas szintű, szokatlan szellemi tápláléktól és ezt másoknak is ajánlom.

 

 

2014. május  3.

Álmomban oroszlánhúst ettem. Egy tekintélyes férfi birtokos utasította egy vadászát, hogy ejtsen el egy oroszlánt. A húsát megfőzte, egy részt a combjára helyezett, és onnan kellett levágnom kóstolót a húsból a kardommal úgy, hogy bele ne vágjak a combjába.

Magyarázat: Úgy kell befogadnom és megélnem az Oroszlán princípiumot, hogy eközben másoknak ne okozzak sérülést.

 

 

2014. augusztus 15.

Álmomban emberhúst ettem. Kaptam egy hullát, hogy egyem meg. aminek nem örültem, mert volt elég táplálékom, és csak gond lesz az ehetetlen csontok eltüntetésével, így aztán kényszeredetten kezdtem apró darabokat levagdicsálni belőle…

Magyarázat: Nincs kedvem szellemi halált képviselő emberi behatásokat, élményeket magamba fogadni.

 

 

2014. augusztus 23.

Álmomban egy CBA-szerű önkiszolgáló élelmiszerboltban voltam és egy idős paraszt bácsika házi hizlalt kacsát kínált eladásra. Gondosan be volt bugyolálva több kendőbe, ezért kibontogattam a bolt közepén, bár kicsit kellemetlen volt, hiszen nemigen veszik jónéven a boltok, ha valaki az üzletüket rontja, hiszen a bolt hűtőpultjában is volt sápadt fagyasztott kacsa. A bácsi kacsájának le volt vágva a nyaka, a lábai, csak a legtáplálóbb részek voltak benne az árban, ami kissé magasabb volt, mint a bolti kacsáé, de a minőség miatt szívesen megfizettem érte. Visszabugyoláltam a kendőkbe a kacsát, miközben megérkezett a fiatal boltvezető, aki felelősségre vonta volna a bácsit, de elintéztem a boltvezetővel, hogy hagyja nyugton, én pedig fogok még épp eleget vásárolni nála, illetve vásároltam is már jó sokat, ne izguljon a profitjáért. 

Magyarázat: A világ féltékeny a belső én bölcsességére, de le lehet csillapítani.

 

 

2014. október 5.

Álmomban sötét este bementem egy vásárcsarnokba, ahol már csak egyetlen árusnál égett a fény. A pultján egy nagy színes halom volt látható, angliai ikrás borhab zselé volt, különösen világított a fényben, zöldessárga borszíne volt, és dekorációként szőlőszemek voltak benne. Nagyon sokba került, de a különlegessége miatt sem vette senki, az árus azonban nagyon megörült nekem, mert engem meg mindig vonzottak a különlegességek és szerettem minden ismeretlen ennivalót kipróbálni. Bíztatott, hogy nyugodtan törjek jó nagy darabokat kóstolónak és lakmározzak be belőle. Átadtam magam az evés örömének és azt gondoltam, ritka kincsre találtam.   

Magyarázat: Különleges szellemi élményben lesz részem.

 

 

2014. október 6.

Álmomban egy nagy halom finom vargányagombát rántottam ki és jó étvággyal ízletesen elkészítve megettem.

Magyarázat: Különleges, ízletes, de nehezen emészthető szellemi élményben lesz részem.

 

 

2014. október 19.

Álmomban vendégségben voltam egy baráti társaságnál. Az asztalra ki voltak készítve az ennivalók, többek között egy nagy darab nyers hús, amiből később sült készül. Fogtam és a szájamba vettem a nagy darab húst és órákig ott tartogattam, hogy nyálammal pácolódjon.

Magyarázat: Az erőt adó szellemi táplálékot a saját szám íze szerint előkészítve "előemésztve" adom tovább.

 

 

2014. november 15.

Álmomban azon kaptam magam, hogy egy vakondot eszem. Előtte vagy elbambultam, vagy tán aludtam, de amikor észrevettem, hogy vakondot eszem, már a felét megettem, a teste még meleg volt a bal kezemben, és émelygés vett erőt rajtam, rossz volt az íze. Ledobtam a maradékot a földön futkározó többi vakond közé, hogy majd megeszik, de ügyet sem vetettek rá.

Magyarázat: A legmélyebb anyagba zártság szellemi táplálékát vettem magamhoz, de émelygek tőle.

 

 

2015. március 11.

Álmomban hatalmas tűzhelyeken hatalmas másfél méterszer másfél méteres tepsikben pecsenyéket sütöttem, járkáltam ide oda a pecsenyés tepsik között és a lefolyó zsírral locsoltam a sülteket.

Magyarázat:  Tartalmas szellemi táplálékot készítek.

 

 

2015. október 6.

Álmomban betértem egy étterembe, ahol a konyhában a szakács elvitelre ajánlott egy különleges halfajtából készült ételt. Megrendeltem második feleségemnek. Utána azt mondta a szakács, hogy van ebből a különleges halból mélyhűtött nyers is, azt is vihetek, hogy magamnak elkészítsem. Kérdeztem mennyi. 25 dkg 25.000 Ft mondta, de magamra nem akartam ennyit költeni, ezért ezt lemondtam.

Magyarázat:  A különleges szellemi táplálékért nagy árat kell fizetni.

 

 

2015. október 6.

Álmomban valaki  megajándékozott egy különleges étellel, ami egy hatalmas, nápolyiból, vagy marcipánból készült pillangó volt, persze a mérete volt hatalmas, de a tömege nem. Rózsaszín potrohát cipzáras rózsaszín ruha borította és egy villamoson lehetett elfogyasztani, ahol külön kísérő volt, hogy elmagyarázza a fogyasztás etikettjét. Nem voltam elragadtatva.

Magyarázat:  A külsőséges szellemi  táplálékból nem kérek.

 

 

2015. november  7.

Álmomban kenyérsütést (kelesztés, dagasztás, sütés) tanítottam egy csoportnak.

Magyarázat:  Szellemi alaptáplálék készítését tanítom

 

 

2015. december 6.

Álmomban egy patkányokkal, egerekkel, csótányokkal teli konyhában kényszerültem étkezni.

Magyarázat:  Szellemi táplálékom kedvezőtlen szellemi környezetben veszem magamhoz

 

 

2016. március 20.

Álmomban hulladékokból, krumplihéjból és halbőrből sütöttem  ebédet magamnak.

Magyarázat: Szellemi táplálékom még csak a külső héja, burka az igazságnak.

 

 

2016. március 23.

Álmomban könnyű, finom, laktató ételt készítettem, rakott cukkinit. A kivajazott tepsibe leraktam egy réteg laskára vágott hagymát és cukkinit, megsóztam, megborsoztam, rákentem egy réteg ricotta sajtot, rá megint cukkini és hagyma,  só és bors és a tetejére sűrű főzőtejszín, majd bele a sütőbe. 

Magyarázat: Szellemi táplálékom kellemes, könnyen emészthető.

 

 

2016. március 29

Álmomban egy sűrű erdőben haladtam, amikor felértem egy domb tetejére, ahol ritkásabbak és csenevészek voltak a fák. Megfogódzkodtam egy fában, hogy a meredeken le ne csússzak és nekiálltam fél kézzel teljes kiőrlésű lisztből kenyeret dagasztani.

Magyarázat: Nehézségeim egy időre csökkennek, folytathatom a szellemi táplálék készítését.

 

 

2016. március 30

Álmomban egy osztályra kerültem elhelyezésre, de nem mint az osztályhoz tartozó beosztott, hanem mint főmunkatárs, aki az igazgatóhoz tartozik, csak helyileg van az osztályon. Odakerült egy másik főmunkatárs is, kedvesen fogadtam és tanácsokkal láttam el, de féltékeny és ellenséges lett velem egy idő után. Kitartottam a barátságos viselkedés mellett és egy idő múlva ő is barátságos lett velem. Kérdeztem az osztályvezető titkárnőjét, hogy mik a szokások náluk, hogy tudjak alkalmazkodni. Elővettem elemózsiás zacskómat, de amikor egy citromot a kezembe vettem, elkezdett mozogni és két kis patkány ugrott ki belőle. A titkárnő, meg a másik főmunkatárs megijedtek, vagy megdöbbentek, de azt mondtam, nyissák ki az ajtót, majd elszaladnak, nem lesz velük gond.

Magyarázat: Nem ijedek meg a kártevő szellemi tápláléktól.

 

 

2016. április 18

Álmomban egy vasútállomáson beszélgettem egy ismerőssel, vagy baráttal a peronon, hogy milyen jó falatok vannak a vasúti étkezőkocsiban. Olyan jól beszélgettünk, hogy a vonat közben elindult. Észrevettem és futni akartam utána, de leintett a barátom, hogy jön a következő.

Magyarázat: Lemaradtam az intézményes vallás keretein belül való szellemi táplálék befogadásáról, de nyílik még lehetőségem erre.

 

 

2016. április 21

Álmomban vendégségben voltam egy termetes falusi asszonynál. Mivel már voltam többször itt vendégségben és szerették a süteményemet, nekiálltam egyszerű alapanyagokból egyszerű, finom süteményt készíteni. A tészta dagasztásáig jutottam el, amikor bejött a gazdasszony és azt mondta, nézd, van már egy csomó süteményünk így is, mutatta a tepsiket, némelyikből alig hiányzott, némelyiket már majdnem mind megették, ne gyúrj süteményt, egyébként is inkább valami sósra vágynánk.

Magyarázat: Úgy érzem nincs szükség az általam készített szellemi táplálékra.

 

 

2016. június 3

Álmomban új munkahelyre kerültem. Két barátságos kollegám megajándékozott egy reggeli és egy ebédjeggyel. 

Magyarázat: Ajándékként szellemi táplálékhoz jutok.

 

 

2016. június 7

Álmomban két német szót láttam magam előtt: Weißbrot, Luzern (azaz fehér kenyér, lucerna).

Magyarázat: Javasolt táplálékaim.

 

 

2016. augusztus 9

Álmomban egy helységben voltam, amelyik tele volt finom piskótákkal és pudingokkal megtöltött tepsikkel. A rengeteg finomsággal azt csináltam, amit akartam.

Magyarázat: Nagy lehetőségeim vannak.

 

 

2016. augusztus 12

Álmomban hatalmas cubákos húsokat ettem, pulyka, vagy báránycombokat.

Magyarázat: Szellemi táplálékom "nagy falatokból" áll.

 

 

2016. augusztus 14

Álmomban egy ismerősöm egy tányér sajtos makarónival kínált. Ahogy nézegettem a sajtdarabokat, láttam, hogy mozognak és  hogy az étel tele van kukacokkal, légypondrókkal. Elnézést kértem és visszaadtam az ételt, mire ő kifejtette, van ismerőse, aki rendszeresen legyet eszik és azzal tartja karban az immunrendszerét, de inkább erőltetett magyarázkodásnak tűnt ez az állítás.

Magyarázat: Elutasítom a romlott szellemi táplálékot.

 

 

2016. szeptember 29

Álmomban összebarmolták a hűtőszekrényemet, amíg távol voltam otthonról. Hoztak a szállítók ajándékba különleges élelmiszereket, de amit a mélyhűtőbe kellett volna tenni, a felső hűtőrészbe került, és kifolyt, amit meg betettek a mélyhűtőbe, az hozzáfagyott az ajtóhoz és amikor ki akartam venni, letépődött a hűtő ajtajának festése. Bosszankodtam.

Magyarázat: Nagy a felfordulás szellemi táplálékaimnál.

 

 

2016. október 6

Álmomban rotyogón forró  főzelékembe finom csípős bogyiszlói paprikát aprítottam. Már készültem megenni a számomra ízletes ebédet, amikor legyek, muslicák, apró rovarok szálltak rá, némelyik bele is esett, így elment a kedvem az evéstől.

Magyarázat: Szellemi táplálékom nem tudom zavartalanul magamhoz venni.

 

 

2016. október 12

Álmomban nagy adag finom töltött káposztát ettem tejföllel.

Magyarázat:Tartalmas szellemi táplálék.

 

 

2017. január 17

Álmomban megkentem finom Nutellával egy kiflit és épp készültem beleharapni.

Magyarázat: Kellemes szellemi táplálék vár rám.

 

 

2017. március 8

Álmomban találtam egy teknősbékát és megettem a húsát. Finom ízletes volt.

Magyarázat: Bölcsesség és kitartás princípiumait szívtam magamba.

 

 

2017. március 22

Álmomban egy étterem konyháján, vagy egy élelmiszeripari üzemben voltam. Amikor egy étel készült, megdöbbenve láttam, hogy a szószt egy férfi hulla torzójáról kaparták, mosták le. Kaptam ajándékba egy üveg kovászos uborkát, amit betettem a hűtőbe, mert nem volt kedvem abban a környezetben elfogyasztani, de észrevettem, hogy a hűtőben emberi testrészek vannak befőttes üvegekben, így aztán teljesen elment az étvágyam.

Magyarázat: Szellemi halott környezetben nem könnyű jó szellemi táplálékot magunkhoz venni.

 

 

2017. április 19

Álmomban egy bögrében magvak, rügyek finom tápláló keverékét találtam,  amit jóízűen elfogyasztottam.

Magyarázat: Magvas szellemi táplálékot vettem magamhoz.

 

 

2017. április 28

Álmomban egy logisztikai cég dolgozója voltam egy nagy láncolat egy tagjaként, amelyik külföldre szállított és terített élelmiszert.

Magyarázat: Szellemi táplálékot továbbítok.

 

 

2017. június 15

Álmomban beültem egy étterembe. Mokány, jópofa kis étterem volt, egy különleges húsételt ettem, ami 6.000 Ft-ba került. Kicsit drágának tartottam, még a különlegessége mellett is, de azt mondtam, időnként megengedhet az ember magának ilyesmit. Egy másik alkalommal szintén beültem egy étterembe, és a tulajdonossal együtt ebédeltem. Itt is volt az a különleges étel az étlapon, itt is azt rendeltem. Az ebéd végén beszélgetés közben elejtettem a tulajdonosnak, hogy finom volt az ebéd, megérte a 6.000 Ft-ot, mire ő mosolyogva közölte, hogy 10.000 Ft, náluk áremelés volt. Na erre már szívtam a fogam magamban, de nem mutattam, azt gondoltam egy úr a pokolban is úr és fizettem, mint egy katonatiszt.

Magyarázat: Különleges szellemi táplálékomért nagy árat fizetek.

 

 

2017. szeptember 6

Álmomban minden pénzem élelmiszer, konyhai nyersanyag vásárlására költöttem. Először sok gombát vettem a zöldségesnél, még nevettünk is, mert véletlenül zöldség úrnak szólítottam zöldséges úr helyett, a maradék pénzemen meg olasz penne tésztát vettem, hogy finom, ízletes ételt készítsek belőle nagy mennyiségben, hogy sokan jóllakjanak vele.

Magyarázat: Finom ételt készítek a nehezen emészthető nyersanyagból.

 

 

2017. szeptember 9

Álmomban a piacon bevásároltam egy csomó zöldséget, salátát, cukkinit, kukoricát és a piac önkiszolgáló aprító és grillezőhelyén elkészítettem ízletesen.

Magyarázat: Finom ételt készítek egészséges nyersanyagból.

 

 

2017. szeptember 11

Álmomban főtt rizsből kézzel rizsgombócokat formáltam és kísérleteztem vele, hogyan lehet rizsgombócot enni. Egy része kipotyogott a számból és a mellettem álló személy össze akarta szedetni velem és meg akarta etetni, de a földön állt a víz, húsmaradványok úszkáltak benne a rizsszemek mellett. Ekkor döbbentem rá, hogy egy vágóhídon vagyok és megtagadtam, hogy a beszennyezett táplálékot megegyem.

Magyarázat: Nem minden szellemi táplálékot veszek magamhoz.

 

 

2017. szeptember 25

Álmomban rengeteg hatalmas kiklopfolt hús volt lefagyasztva a mélyhűtőmben, azokból olvasztottam ki egy csomót, hogy bécsi szeletet süssek.

Magyarázat: Tartalékaimból szellemi táplálékot készítek.

 

 

2017. szeptember 26

Álmomban finom puha szaftos húst és forralt, meleg cseresznyepálinkát kaptam.

Magyarázat: Finom és különleges szellemi táplálékot, erősítőt kaptam.

 

 

2017. október 20

Álmomban ebédet főztem volna, épp nekikezdtem kicsontozni a csirkemellet, amikor egy hölgyismerősöm édesapja váratlanul ott termett és hirtelen vehemens mozdulatokkal elkezdte klopfolni a húst. Az első ütés a bal kézfejemre talált, mondtam neki, hogy még benne van a csont, de ő csak ütötte, ütötte, ezért odébbálltam és otthagytam, nem lehetett mit kezdeni vele. 

Magyarázat: Az anyagvilág atyja, a bukott szellemiség, a mammon, megakadályozza, hogy szellemi táplálékot készítsek.

 

 

2017. október 27

Álmomban ételt készítettem és ennek részeként szőlőt grilleztem. Mindenki azon értetlenkedett, háborgott, megbotránkozott, hogy mit keres a szőlő a grillen, szőlőt nem szoktak grillezni, az nem odavaló, igyekeztek bírálni, lebeszélni, de én rendíthetetlen nyugalommal folytattam, mert ismertem a módját és  tudtam, hogy finom lesz.

Magyarázat: Önbizalmam megalapozott.

 

 

2018. április  1

Álmomban véget ért a megszorítások időszaka és épp egy nagy lakomához készültem, odaültem a szép, hófehér damaszt terítővel díszített, finom, tápláló ételekkel megrakott asztalhoz.

Magyarázat: Bő szellemi táplálékot veszek magamhoz.

 

 

2018. április  11

Álmomban egy üzletben epres piskótát választottam, mire az eladónő azt ,mondta, ez fogyasztó sütemény.

Magyarázat: Ízletes ételekkel, kellemesen fogok fogyni.

 

 

2018. április  16

Álmomban különleges, magam készítette ételt fogyasztottam. Valaki megkérdezte, mit eszem, azt válaszoltam, krumplit, tokát, lekvárt. Krumplipüréhez, tokahúst adtam, baracklekvárt paccsantottam mellé, és jól megszórtam borssal. 

Magyarázat: Ízletes szellemi táplálék.

 

 

2018. november  2

Álmomban egy rangos szakácsversenyen finom fűszeres lencsesalátát készítettem nagy műgonddal. 

Magyarázat: Szellemi táplálékot készítek.

 

 

2018. december 3

Álmomban egy büfében egy pizzaszeletet kértem. Először úgy értettem, hogy 1.125 Ft, szívtam a fogam, de azt mondtam, éhes vagyok, ennyi még belefér kivételesen. Odaadtam 1.500 Ft-ot de azt mondták 20.125 Ft-ot kell fizetnem. Erre azt mondtam, hívom a rendőrséget.

Magyarázat: Megvágni hagyom magam, de azt nem, hogy teljesen bolondnak nézzenek.

 

 

2019. január 18

Álmomban kígyókat kaptam el, egyre nagyobbakat. A végén egy kb. 4 méteres nagy kígyót vettem észre, amelyik megbújt egy sziklahasadékban. Alig látszott ki belőle valami, a színe beleolvadt a környezetbe de észrevettem, kihúztam és levágtam a fejét, majd megnyúztam és feldaraboltam, hogy főzés, vagy sütés után ehető legyen.

Magyarázat: Hatástalanítom a kísértéseket, és szellemi táplálékká alakítom át az Istentől távolító gondolatcsomagokat.

 

 

2019. április 17

Álmomban a Dalai Láma kísérője voltam külföldön.  A hazautazás előtt a vendéglátók valamilyen plusz programot akartak még beiktatni, a Dalai láma hajlott is volna rá, hogy elfogadja, ezért rossz kiejtéssel, ahogy egy nem angol anyanyelvű beszél, azt mondtam neki : - it would be difficult to catch the train (akkor nehéz lenne elérni a vonatot). Ezután vacsoráztunk valamilyen tészta volt, és amikor megettem, észrevettem az üres tányéron, hogy egy csomó cérnavékony, apró kukac volt benne, azok tekeregtek a tányéron. Azok is benne voltak az ételben, csak evés közben nem vettem észre.

Magyarázat: Hazakészülődöm. Nem veszem észre, hogy szellemi táplálékom nem tiszta.

 

 

2019. május 13

Álmomban  egy majális szerű helyen voltam, és láttam, hogy egy férfi egy hatalmas steaket eszik. Megkívántam én is és odamentem a pulthoz, és kértem egy szeletet, de tanácstalan volt a kiszolgáló hölgy. Rájöttem ez nem rendes bolt, csak kóstolót adnak ennek-annak és a hölgy nem tudja mit csináljon, adjon-e, kérjen-e pénzt, ha igen mennyit. Nagyon szép báránycomb volt, mondtam abból kérek egy szép szeletet és szerint 3800 Ft/kg lenne egy szolid, méltányos ár, szívesen kifizetem.

Magyarázat: A jó szellemi tápláléknak szívesen megadom az árát.

 

 

2019. június 30

Álmomban meghívtam egy családot vendégségbe. A családfő, amikor jöttek már távolról dühösen futott felém, felingerelte magét valamilyen megnyilatkozásomon, de mosolyogva néztem rá és az utolsó pillanatban félreugrottam előle, majd a feleségével meg a kislányával beszélgettem, miközben készítettem az ebédjüket. 

Magyarázat: A szellemi táplálék nyújtása kockázatokkal jár.

 

 

2019. november 24

Álmomban beszálltam egy hajóra. Gyakorlott tengerész voltam, sok hajón szolgáltam már. A hajókonyhára osztottak be, figyelmesen hallgattam a hajó parancsnoka és a főszakács megbeszélést a beszerzésekről. Otthonos biztonságérzetem volt, jó volt hajóra szállni.

Magyarázat: Szellemi táplálék készítésével foglalkozom

 

 

2020. március 18

Álmomban meghívtam a feleségem egy étterembe. Régebben jártam már ott, ismertem, tudtam, hogy jó a konyha és a kiszolgálás. Főételnek egybesült halat ettünk, tényleg különleges volt. Épp azon gondolkodtam, hogy desszertet és kávét kéne kérni, amikor megpillantottam a pincér kis számolócéduláját, amin 96.400 Ft állt. Alig tértem magamhoz, csak hüledeztem, hogy ilyen sokat kell fizetni, de ez van, gondoltam, adok 100.000-et, nem lesz tíz százalék a borravaló, és nem lesz desszert, meg kávé, mert bár van ennyi pénzem, ekkora kiadásra nem számítottam, legrosszabb esetben 20-25.000 Ft-ra. Fel is keltünk az asztaltól és beszélgetés közben kisétáltunk az étteremből. Már otthon voltunk, amikor eszembe jutott, hogy hohó, én még nem fizettem. Feleségem felhívta az éttermet és azt mondta a telefonba, hogy kimentünk lekaparni a jeget az autóról. Gyorsan visszaindultam és közel az étteremhez megpillantottam egy ismerős pincért az étteremből. Átfutott a fejemen, hogy odaadom neki a pénzt, hogy intézze el, mert kellemetlen volt az étterembe visszamenni, de elhessegettem a könnyű megoldást, és mentem tovább az étteremhez.

Magyarázat: A minőségi szellemi tápláléknak meg kell fizetni az árát, nem szabad adósnak maradni.

 

 

2020. március 19

Álmomban befutott szakács voltam és egy magas társadalmi státuszú embernek főztem vörösboros marhapörköltet.

Magyarázat: Szellemi táplálékot készítek.

 

 

2020. március 22

Álmomban  meghívást kaptam egy étterembe. Az étterem bejáratánál Németh Sándor a Hit Gyülekezete és az étterem vezetője fogadott. Felajánlotta, hogy három különterem közül választhatok, hogy melyikben költjük el vendéglátómmal kettesben az ebédet. Egy különterem  volt a felső szinten és két különterem a földszinten. Felmentem a fentibe, ahogy nagyon szépen meg volt terítve, de sajnos ügyetlenül felborítottam egy pálinkás üveget, kifolyt egy kis pálinka a földre, az üvegből egy pici letörött, de sikerült a letört résszel felfelé fektetve az asztalra tennem, hogy mérsékeljem a kárt, amit okoztam. Jobbnak láttam a lenti termek egyikébe lemenni. Elővettem a különleges kazettás magnóm (az életben sokat hallgattam karizmatikus dalokat rajta) hogy az ebédhez legyen jó zenénk is.

Magyarázat: Különös környezetben veszek magamhoz szellemi táplálékot.

 

 

2020. június 26

Álmomban rengeteg kenyeret ettem. Hatalmas szeletek, egészen kevés valamivel megkenve, csak faltam faltam.

Magyarázat: Nagy mennyiségű alapvető szellemi táplálékot veszek magamhoz. (v.ö. Jézus az élet kenyere)

 

 

2020. augusztus 17

Álmomban a Bartók  Béla út felől közelítettem a Gellért szálló felé. A szálló halljában önkiszolgáló étterem működött persze a szállóhoz illően magas színvonalon. Betértem, végignéztem a választékot, magamba szívtam az illatokat, mérlegeltem, melyiket válasszam a sok finomság közül.

Magyarázat: Különös szellemi táplálékot veszek magamhoz.

 

 

2020. október 6

Álmomban Kínában voltam és bárány, vagy birkasültet ettem. Nagyon finom zamatos volt, hentesbárddal apró falatokra volt szabdalva, élmény volt így enni, a csontról leszopogatni a húsdarabokat.

Magyarázat: Jól előkészített, könnyen magunkba fogadható szellemi táplálék.

 

 

2020. október 19

Álmomban egy olyan túlérett banánt tartottam a kezemben, hogy amikor markomban összeszorítottam, kispriccelt a leve. Tudtam, hogy egészséges immunerősítő.

Magyarázat: A kicsordulóan érett szellemi táplálék erősíti a szellemi védekezőképességet.

 

 

2021. január 14

Álmomban egy fagylaltos kocsit láttam.  Új korában szép lehetett, fehér volt eredetileg, de a festék részben lepattogzott, részben felhólyagosodott, az eresztékekből rozsda folyt a fehér felületre, ami mindennek volt mondható, csak vonzónak nem . Körbejártam a fagylaltoskocsit és azt mondtam, milyen marketing ez? Ki vesz ilyen kocsiból fagylaltot? Alapos tatarozás kéne ide.

Magyarázat: Hiába az finom és ízletes szellemi táplálék, a kereszténység fagylaltos kocsija alapos tatarozásra szorul.

 

 

2021. január 26

Álmomban  Afrika legelmaradottabb országában a Közép Afrikai Köztársaságban voltam. Az emberek jókedvűek, bőbeszédűek voltak, nem volt veszélyérzetem. Egy nagy táborban, vagy közösségi helyen találkoztam több emberrel, és a tömegben hirtelen magyar szót hallottam. Volt egy Magyarországon tanult néger srác és volt egy kitelepült magyar is, akinek a bőrszíne nem volt olyan sötét, mint a négereké, de a magyarhoz képest eléggé. Miközben beszélgettem velük, hirtelen két oroszlán rám ugrott. Karomat ösztönösen védekezésre emeltem, de az oroszlánok szeretettel nyalogatták az arcomat, mintha kölyökkoruk óta az idomítójuk lennék, így aztán én is ölelgettem őket. Átmentem egy másik terembe, ahol étel volt kikészítve, nagy, hosszú tálban fűszeres raguféle. Eleinte jóízűen ettem, örültem, hogy milyen nagy cubák húsok  vannak benne, de hamar észrevettem, hogy a nagy fehér húsok használt gyerekpelenkák benne, ezért figyelmeztettem a feleségem is.

Magyarázat: A földi élet elmaradott szellemi hazámhoz képest, noha elvétve találkozom szellemi honfitársaimmal. Az Oroszlán princípiummal tökéletes összhangban vagyok. A szellemi táplálék fogyasztásával  vigyázni kell.

 

 

2021. április  10

Álmomban egy nagy vásárcsarnokban voltam és egy 5-6 kg méretű busát, vagy nyurgapontyot vettem. 

Magyarázat: A Halak princípiumot nagy mennyiségben veszem magamhoz.

 

 

2021. május  7

Álmomban egy emberekkel teli, nagy étteremben egy nem szomszédos, de közeli asztalnál a pincér épp bort szolgált fel. Feltűnt, hogy a bort kihúzott és visszadugott dugóval hozta ki és tette az asztalra, noha a dugót az asztalnál kell eltávoítani és a pincér dolga az ital kitöltése.

Magyarázat: A szellemi táplálékok nagy kínálatában észreveszem a szabálytalanságokat.

 

 

2021. május  7

Álmomban egy emberekkel teli, nagy étteremben egy nem szomszédos, de közeli asztalnál a pincér épp bort szolgált fel. Feltűnt, hogy a bort kihúzott és visszadugott dugóval hozta ki és tette az asztalra, noha a dugót az asztalnál kell eltávoítani és a pincér dolga az ital kitöltése.

Magyarázat: A szellemi táplálékok nagy kínálatában észreveszem a szabálytalanságokat.

 

 

2021. május  27

Álmomban  egy nagy darab sült húst úgy vágtam ketté, hogy a benne lévő összenövés közepébe, a két réteg közé helyeztem a kést, kicsit megnyomtam a hús felső részét és mintha magától siklott volna benne, úgy hasította ketté..

Magyarázat: Megtalálom a szellemi táplálék természetes struktúráit, az összetartozó és össze nem tartozó részeket..

 

 

2021. május  31

Álmomban  egy nagyméretű üvegakvárium szerűségben láttam valamilyen gabonát, tán zabpelyhet, de megférgesedett, látszottak a járatok benne, tudtam, hogy az fogyasztásra nem alkalmas.

Magyarázat: Felismerem az alapvető szellemi táplálékban a hibákat.

 

 

2021. június 5

Álmomban  Bécsben egy arab kereskedőtől különleges gesztenyemasszát vásároltam.

Magyarázat: Különleges szellemi táplálékra tettem szert.

 

 

2021. június 9

Álmomban  svéd gombát készítettem.

Magyarázat: Olyan szellemi táplálékot állítok össze, amelyik az összeállításban egészen más hatást vált ki, mint az egyes összetevők külön külön.

 

 

2021. augusztus 30

Álmomban agyat ettem.

Magyarázat:Szellemi kapacitásom növekszik.

 

 

2022. január 16

Álmomban egy magántulajdonban lévő külföldi élelmiszergyártó cég magyarországi forgalmazó cégének ügyvezetője voltam. A külföldi tulajdonos felhívott és megkérdezte, hogy mennyi piskóta van készleten. Nekiálltam a beosztottaimat megkérdezni, de az egyik titkárnó csak unottan kezdett keresgélni.

Magyarázat: Könnyen emészthető, szeretetteli szellemi táplálékot kell nyújtanom, ezt kívánja a bennem élő Isteni szikra.

 

 

2022. március  6

Álmomban egy csomó kollegámmal és (második) feleségemmel  egy munkahelyi ünnepségen voltunk, ahol jól éreztük magunkat. Másnap szintén betértünk az elegáns vendéglátóhelyre, ahol egy tálból főtt zöldségdarabkákat szemezgettem, de észrevettem benne egy döglött legyet, amit gyorsan elpöcköltem. Utána jött egy jólfésült pincér, aki egy tízezer forintos számlát hozott tálcán az előző napi fogyasztásról. Nem emlékeztem, hogy lett volna kiegyenlítetlen számlám, de nem vitatkoztam, fizettem...

Magyarázat: A kisértéseket, rossz szellemi táplálékot észreveszem, a karmikus adósságokat törlesztem...

 

 

2022. március  9

Álmomban kenyeret sütöttem és amikor felszeltem, csodálkoztam, milyen szép belül, milyen hatalmas buborékok vannak benne ..

Magyarázat: A szellemi táplálék, amit fogyasztok, jó minőségű...

 

 

2022. március  13

Álmomban rengeteg kenyérlepényt sütöttem.

Magyarázat: Egyszerű szellemi táplálékot készítek

 

 

2022. március  14

Álmomban többféle tartós élelmiszert vettem. Ahogy megvizsgáltam őket otthon, az egyik lezárt zacskóban gyanús mozgolódást fedeztem fel, így egyből tudtam, hogy abban kártevők vannak. Gondoltam, bedobom a zacskót a mélyhűtőbe, de amit a zacskóhoz értem, rengeteg egér szabadult ki és elkezdték rágni a jobb nagylábujjam körmét. Hevesen rugdalóztam, hogy lerázzam magamról őket.

Magyarázat: A szellemi táplálékkal nagyon óvatosan kell bánni.

 

 

2022. április  24

Álmomban egy szikla felületén erdei gyümölcsökből, kökény, bodza, ribizli, kézzel dörzsölve, gyúrva egyszerű lekvárt készítettem.

Magyarázat: Savanyú, mostoha körülmények között készül szellemi táplálékom 

 

 

2022. július 2

Álmomban beleharaptam egy hatalmas gusztusos körtébe, de a számba belefolyt a savanyú, erjedt leve, belülről romlott volt.

Magyarázat: Nem minden arany, ami fénylik.

 

 

2022. szeptember 26

Álmomban egy társasággal asztal körül ültünk, az asztal közepén egy tál bor volt. Észrevettem, hogy egy darázs száll a tál szélére és belelógatja a potrohát. Rászóltam, darázska, mit képzelsz, hogy a feneked lógatod a borba? El is repült. Aztán egy ronda döglégy kezdett keringeni a boros tál fölött és bele is esett. A merőkanállal kiszedtem éls messzire hajítottam. Láttam egy kis pókot is, őt kimentettem, és szabadon engedtem.

Magyarázat: Vigyázok a szellemi táplálék, Jézus tanítása tisztaságára..

 

 

2023. március 30

Álmomban nagy adag hallevest főztem.

Magyarázat: Alázat, hallgatás, szolgálat, egómentesség szellemi táplálékát készítem.

 

 

2023. május 22

Álmomban egy étteremben emberhúst ettem, illetve csak belekezdtem, de émelygés és undor fogott el.

Magyarázat: Az emberi, anyagias. földies szellemi táplálékot nem szívesen veszem magamhoz.

 

 

2023. július 23

Álmomban a tévés sorozatokhoz hasonló étterem bemutató filmet forgattam egy hatalmas plázaméretű komplexumban amelyben számos étterem volt található.

Magyarázat: Szellemi táplálékot népszerűsitek

 

Ha tanácstalan vagy álmod jelentésében, írj!


 

VISSZA

TOVÁBB