ÁLMAIM ÉS JELENTÉSÜK

HALOTTAS-HULLÁS ÁLMOK

 

2004.05.16

Egy hozzátartozóm, egy nagynéném meghalt és valami miatt a szüleim engem kértek meg, hogy intézzem el a koporsó készíttetését. El is mentem megnézni, amikor kész volt, leellenőriztem a négyszögletes formáját, körbe a fonatokat rajta, és a Krisztus fejet, és a névtáblát is, egy kis táblán állt a neve, hogy XXXXX Istvánné élt 74 évet.

Mivel péntek volt, és csak következő csütörtökön volt betervezve a temetés, gondoltam hétfőn majd visszajövök és intézkedem a koporsó elszállíttatásáról Miskolcra. Hétfőn visszamentem, és vagy hússzor körbejártam az asztalosüzemet, de nem találtam a koporsót, csak mindenféle más mintájú, alakú, formájú koporsót találtam.

Bosszankodtam, az járt a fejemben, hogy valaki ellopta, és egy másik halottat temettek el benne, persze a névtáblát egyszerű kicserélni. Nem volt ügyfélfogadó, ügyintéző így egy munkáskülsejű idősebb férfit szólítottam, hogy segítsen. Kelletlenül, alig válaszolva elkezdett kerengeni az asztalosüzemben, de mondtam, hogy már én is végigjártam sokszor.

Ekkor elindult egy lépcsőn lefelé, gondoltam ott van valami raktár. De félúton a lépcsőn egy ajtón lépet keresztül, melynek nem ajtaja volt, hanem ilyen műanyagcsíkok lógtak csak lefelé, azon kellett belépni, és rossz érzésem volt, ahogy azok a gusztustalan műanyagok hozzámértek, mert már sejtettem, milyen helyiségen megyünk keresztül. Ahogy beléptünk egy cipőfertőtlenítőn kellett átmenni, egy vályúba fertőtlenítős víz spriccelt, és abban a cipőnket le kellett fertőtleníteni.

Még gondolkoztam is, hogy logikátlan, hisz itt majd hullák lesznek, és már láttam is valami folyadékban egy lábat úszkálni nadrágostul, cipőstül. Igyekeztem úgy végig menni ezen a részen, hogy ne lássam a gusztustalanságokat, de akárhogy igyekeztem, láttam két férfi emberi törzset megnyúzva és fejjel lefelé felakasztva, agyvelőt folyadékban úszkálni, lábfejet, kezet folyadékban és hasonlók.

Na végre keresztülértünk ezen a termen, és elkezdtük az alagsorban az általam megrendelt koporsót keresni, de csak nem találtuk, pedig minden zugba belenéztünk. Azon gondolkoztam, hogy mi lesz most, hisz nemsokára jön a temetés és nincs koporsó.

Végül - dolgavégezetlenül - ki akartam menni onnan, mert már nem lehetett mit tenni, és elkezdtem gondolkozni, hogy tudnék úgy menni visszafelé, hogy a hullás részt elkerüljem. Rájöttem, hogy van egy másik lépcső is, aki vezetett, talán szándékosan vitt be a rondaságok közé.

Magyarázat: A temetetlen tetemmaradványok, az azokkal való találkozás a halott, de (be/el)temetetlen párkapcsolattal való foglalkozást jelzik.

 

 

2005. november 22

Egy temetési menet közelébe keveredtem Indiában. Nem volt félelmetes, inkább felemelő és magasztos volt, ahogy vitték az elhunytakat. Gondolatban még oda is szóltam hozzájuk, pontosabban korábbi gazdáikhoz, hogy Ti már odaát vagytok. Szegények lehettek, mert nem volt még kordéjuk sem, asztalokon vitték a vászonnal letakart tetemeket. Ketten vitték, egy fogta az asztalt elől, egy hátul, de volt asszony, aki egyedül küszködött, így beálltam segíteni. Egy ismerősöm, egy kisgyerek tetemét kapta fel az asztalról, egyszerűen karba vette, még beszélt is hozzá közben és simogatta.

 Magyarázat:  Aki, ami meghalt, legyen az kapcsolat, bármi, el kell temetni.

 

 

2008. április 26

Egy nagy lakásban voltam egy csomó idősebb személy társaságában, akik folyamatosan meghaltak egymás után. Az életben maradottak közül valaki azzal foglalatoskodott, hogy úgy állítsa be őket, mintha élnének. vagy fotelbe ültette őket, vagy ha álltak kitámasztotta őket, ruhájukat cérnával kifeszítette a látvány végett.  Elegem volt már a halottakkal való együttlétből, hívtam a temetkezési vállalkozót, hogy vigye már el őket.

Magyarázat:  Az ember élete során számtalan szerepet játszik, alszemélyiségeket alakít ki. Gyermek, iskolás, barát, udvarló, rokon, beosztott, főnök, közszereplő, szülő, stb. Ahogy az ember a szellemi fejlődés során mindinkább megtalálja valódi énjét, a szerepeket megtestesítő alszemélyiségek "meghalnak", az ember nem szerepeket játszik, hanem önmagát adja minden helyzetben. Kívülről nézve még élhet a látszat, néhány szerep ideig-óráig életben maradhat, de hosszú távon halálra vannak ítélve, mert minden újjászületés ára egy azt megelőző megszűnés, halál.

 

 

2009. július 14.

Tanulságos álmom volt. Egy nagy konzervgyárban voltam, ahol emberek hulláinak darabjait rakták konzervdobozokba, én pedig tiltakoztam, hogy hagyják abba, nem szabad.

Magyarázat: Nem szabad az ember szellemi halott tudatállapotát konzerválni.

 

 

2010. május  23.

Álmomban a bonctanon dolgoztam.

Magyarázat: Szellemi halál okait keresem.

 

 

2010. augusztus 30.

Egy nagy kórház pincéjében/alagsorában  voltam a patológiai osztályon. Tudtam, hogy nekem most itt a helyem, ide jöttem dolgozni, de nem fogadott senki, látszólag nem igen törődtek velem. Hatalmas nagy sürgés-forgás volt, figyeltem, hogy mit dolgoznak, igyekeztem ellesni, és beszállni a munkába. Voltak tekintélyes orvosok, idősebb boncmesterek, fiatal boncsegédek, műtősfiúk, idősebb és fiatal ápolónők, és sok fiatal, vidám, szeleburdi orvostanhallgató.

Láttam, hogy például egy soron ki voltak készítve a hullák, és szőrtelenítő tapasszal távolították el az arcukról a borostát. Figyeltem, hogy csinálják, aztán legyőztem a viszolygásomat, hogy egy hullához érjek, s én is nekiálltam dolgozni.

Jó sokat dolgoztam már mindenféle munkát, amikor eszembe jutott, hogy itt a pincében azt sem lehet tudni, mikor van reggel és este, munkaidő vége, úgy éreztem elszállt már az idő, sok új arc is volt, ezért elkezdtem kérdezgetni, hogy gyerekek, hogy van itt a műszakbeosztás, mikor lehet hazamenni, de nem  válaszoltak, csak dolgoztak tovább. Két boncsegéd srác nagy energiával a boncterem takarításával foglalkozott, a felhalmozódott vastag réteg szennyet távolították el, beszálltam én is a nagy munkába, toltuk, lapátoltuk, söpörtük, vízzel csapattuk, hogy szép tiszta legyen a kövezet.

Utána összejöttem egy ott dolgozó ápolónővel, románc szövődött közöttünk.

Magyarázat: A  szellemi halottakkal való foglalkozáshoz le kell küzdeni a viszolygást. Míg munka van, dolgozni kell. Párt is találhat az ember hasonszőrűt.

 

 

2014. augusztus 15.

Álmomban emberhúst ettem. Kaptam egy hullát, hogy egyem meg. aminek nem örültem, mert volt elég táplálékom, és csak gond lesz az ehetetlen csontok eltüntetésével, így aztán kényszeredetten kezdtem apró darabokat levagdicsálni belőle…

Magyarázat: Nincs kedvem szellemi halált képviselő emberi behatásokat, élményeket magamba fogadni.

 

 

2014. december 19.

Álmomban bementünk egy kórházba a feleségemmel és a kislányommal. A feleségem sem a régi, sem a jelenlegi volt, hanem valahogy a kettőből összegyúrva, vagy legalábbis nem egyértelmű, hogy melyik.   A kislány sem az első házasságomból született, sem a most született, hanem a kettőből összegyúrva, vagy legalábbis nem egyértelmű, hogy melyik …

A feleségem a kórházban volt valami kezelésen én meg a kórház udvarában a kislányomat tanítottam járni, fogtam a kezét és egyszerre lépkedtünk, amikor egy meztelen lábat fedeztem fel a földön. Először csodálkoztam, hogy a kislányom mezítláb van, és ilyen nagy a lába, de kissé távolabb lépve felfedeztem, hogy egy hulla van a földön a sitt között. Szaladtam a portához, hogy kérjem, hívják fel az igazgatót, mert nem a portásnak akartam jelenteni az esetet a dolgok jelentőségére való tekintettel, hanem az igazgatónak közvetlenül. A bejáratnál nem volt porta, így aztán bementem a kórház épületébe az igazgatót keresni.

Magyarázat: Magasabb énemmel földi testetöltés keretében fejlődünk, ahol a szellemi halál nyomait fedezem fel, miközben az anyag átszellemesítésén munkálkodom. Istennel közvetlen kapcsolatra tartok igényt.

 

 

2016. április 6

Álmomban emberhúst ettem. Egy középkorú jólszituált nő nézett, vagy ellenőrzött közben. Viszolyogtam, mert felismerhetően emberhús volt, egy vászoncipős láb drapp szósszal leöntve, de megettem végül. Utána másokat is láttam emberhúst enni.

Magyarázat: Mindenki fogad be másoktól emberi hatásokat, én kissé viszolygok ezektől.

 

 

2017. március 22

Álmomban egy étterem konyháján, vagy egy élelmiszeripari üzemben voltam. Amikor egy étel készült, megdöbbenve láttam, hogy a szószt egy férfi hulla torzójáról kaparták, mosták le. Kaptam ajándékba egy üveg kovászos uborkát, amit betettem a hűtőbe, mert nem volt kedvem abban a környezetben elfogyasztani, de észrevettem, hogy a hűtőben emberi testrészek vannak befőttes üvegekben, így aztán teljesen elment az étvágyam.

Magyarázat: Szellemi halott környezetben nem könnyű jó szellemi táplálékot magunkhoz venni.

 

 

2018. január 9

Álmomban egy ismerősömnél voltam  és meglepetten tapasztaltam, hogy hatalmas hulla darabokat tárol a lakásában, maga mutatta meg pl. egy nagy dobozban, hogy ott az agyvelő. Azt válaszoltam, hogy ha egy nagy házam lenne nagy kerttel, akkor legfeljebb a kertben el tudnám képzelni, hogy ott egy sír legyen, de egy lakásban semmiképp nem lennék hullával.

Magyarázat:Távol tartom magam a szellemileg halott tartalmaktól.

 

 

2022. augusztus 9

Álmomban egy nagy többszintes épületben voltam ügyeletes. Lehetett szálloda, kollégium, vagy hasonló.  Tudtam, hogy ideiglenesen, dolgozni vagyok ott, bizonyos jogköröm és felelősségem volt. Ezért vettem észre megdöbbenten ellenőrző körutam során, hogy a padlón elég sok, 5-6 hulla fekszik, és ami a legmegdöbbentőbb, emberek melléjük feküdtek és ölelgették, csodálták őket. Eltelt egy-két nap, bejött egy alacsonyabb rangú, de állandóan ott dolgozó, mondtam, hogy jelenteni kéne a halottakat a rendőrségnek, mert ebből baj lehet, felelősséget éreztem, de ügyet sem vetett se rám, sem a hullákra. Nyugtalan voltam, úgy éreztem, tennem kell valamit. 

Magyarázat: Vannak, akik rajonganak a szellemi halottakért, míg bennem felelősséget ébresztenek..

 

 

2022. december 22

Álmomban be tértem egy rideg kőből épült kis fogadóba. Valaki megbökött, hogy a szomszédos helyiségben, amellett amelyikben aludni szoktam, egy hulla fekszik. Láttam, hogy vastag fóliával van letakarva, nem sok látszott a testből, de nem rendített meg, gondoltam, ezt ki lehet bírni. Később egy kórboncnok jött ki méltatlankodva a helyiségből, amin keresztül tudtam csak elhagyni a fogadót. Mezítláb voltam és a padló tele volt bomló szervekkel, bomlási testfolyadékkal, ürülékkel, ezen kellett keresztül mennem. Keresztül mentem, de azt mondtam, ez már tényleg sok, ez embert próbáló.

Magyarázat: Ki nem járja meg a poklot, nem mehet a mennyországba.

 

 

2023. május 22

Álmomban egy étteremben emberhúst ettem, illetve csak belekezdtem, de émelygés és undor fogott el.

Magyarázat: Az emberi, anyagias. földies szellemi táplálékot nem szívesen veszem magamhoz.

 

Ha tanácstalan vagy álmod jelentésében, írj!


 

VISSZA

TOVÁBB