ÁLMAIM ÉS JELENTÉSÜK

ÁLMOK A KESKENY ÚTTAL

 

2015. október 27.

Álmomban egy nagy vásárcsarnokban voltam, egy ismerősöm, vagy barátom talán, aki mellé szegődtem, érdekes munkát végzett. Mivel nem volt ott a tulajdonos a vásárcsarnokban, ő járta a kereskedőket, pultokat és egy műszerrel ellenőrizte, hogy ott csalnak-e. Egy vékony drótot a pulthoz érintett és a műszer rögtön kijelezte, hogy ott csalnak.  Aztán elindultam hazafelé, még eszemben járt, hogy ha beállok tankolni a benzinkúthoz, ott is meg lehetne mérni, hogy csalnak-e, de amikor beálltam, elkezdett havazni és tudtam, innen már csak gyalog tudok továbbjutni. Egyre magasabb lett a hó és keskenyebb az út, csak úgy tudtam haladni, hogy egy hólapáttal keskeny utat vágtam magamnak az egyre magasabb hóban.

Magyarázat:  A mai fagyos világban csak a keskeny úton lehet szellemileg előrehaladni.

 

 

2016. január 6.

Álmomban Kelet Magyarországon voltam motoros kiránduláson és elindultam hazafelé. Többször kértem a helyiek útbaigazítását, mert nem találtam a Budapestre vezető utat. Végül egy keskeny útra kerültem, ahol kockázatos folytatás állt előttem. Egy borotvaéles, meredeken lejtő kacskaringós hegygerincen kellett áthaladnom. Biztos, hogy át lehet haladni rajta, szögeztem le, mert látszott a keréknyomokból, csak akik átmentek, biztos nagyon jó motorosok voltak. Két alternatíva állt előttem, az első, hogy teljes gázzal, egy nagy lendülettel próbálok áthaladni, mintegy átrepülve a kacskaringókból adódó terek felett, vagy pedig behúzott kézifékkel, lassan, óvatosan egyensúlyozva learaszolok a lejtőn. Az utóbbit ítéltem biztonságosabbnak és egyensúlyérzékemben bízva készültem, hogy a forgalomirányító lámpa zöldet mutasson. 

Magyarázat: Nehéz életszakasz előtt állok.

 

 

2016. június 9

Álmomban az olimpiai létesítmények koncepcióját magyarázta és terveit mutatta meg valaki. A lényeg, amit hangsúlyozott, hogy az igazán nagy edzőtermek, és szállodák nem a létesítményekhez, stadionokhoz vezető úton vannak, oda csak egy kicsit tesznek és más, kevésbé feltűnő és kevésbé frekventált helyekre kerülnek a nagy edzőtermek és szállodák.

Magyarázat: Széles az út, amin sokan bemennek...

 

 

2017. július 21

Álmomban egy városi bicikliversenyen vettem részt. Szűk utcákon, kacskaringós útvonalon kellett nagy sebességgel kerékpározni. Az egyik utcában a szervezők ott felejtettek egy fából készült kaput, ami lezárta az utcát. A terep adottságai miatt csak az utolsó másodpercben vettem észre, de sikerült még időben kifarolnom és megállnom a biciklivel, így elkerültem egy balesetet.

Magyarázat: Megúsztam egy veszélyes helyzetet.

 

 

2018. szeptember  17

Álmomban egy hídon keltem át, amit úgy hívtak maraszt híd. Marasztaló volt, mert nagyon szűk volt, szoros és nagyon nehezen lehetett rajta átkelni.

Magyarázat: Nehéz időszakon megyek át.

 

 

2022. május 27

Álmomban egy nagyon szűk ajtón igyekeztem keresztüljutni. Volt egy másik is, kerülőúttal, de ezen akartam átmenni. Nagy erőfeszítésembe került, oldalra kellett fordulnom, hogy élével keresztülpréseljem magam.

Magyarázat: Mt.7.14. Mert szoros az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik azt megtalálják.

 

 

Ha tanácstalan vagy álmod jelentésében, írj!


 

VISSZA

TOVÁBB