ÁLMAIM ÉS JELENTÉSÜK

ÁLMOK MAMMONNAL

 

2005.01.19

Külföldön voltam, azt hiszem Hollandiában, és egy teremben tartózkodtam. Figyeltem milyen szép, fejlett, modern minden, a berendezések, az emberek ruhái stb. és én is egy nagyon szép, elegáns munkaruhában, kezeslábasban voltam, és múlattam az időt. Jöttek mások is, akik hozzám hasonló helyzetben lehettek, de azok elkezdtek sürögni-forogni, és egy odavalósi főnököt kérdezgetni, hogy mit csináljanak. A főnök kiadott nekik valami munkát, ők törték magukat, és a helyzet egyre inkább azt sugallta, hogy nekem is illene lejelentkezni a főnöknél, és munkát kérni, bár számomra ez nem volt magától értetődő, és nem éreztem belső késztetést. Kicsit bizonytalanul odamentem a főnökhöz, hogy i'am Viktor Arany from Hungary. A főnökön látszott, hogy nagyon mérges mérges rám, úgy veszi, hogy én úrhatnámságból, büszkeségből nem jelentkeztem nála mint a többiek (meghunyászkodva), és most emiatt meg akar leckéztetni, le akarja törni a (képzelt) büszkeségem. Egészen közelhajolt hozzám, és azt sziszegte az arcomba: I'am Mr.Cash!

Magyarázat: Az odavalósi főnök külföldön a föld vezető szellemiségét, hatalmasságát, a mammont  jelképezi. Aki a Földön idegenül érzi magát, hamar eléri azt, hogy le akarják törni a szavát Mr.Cash-ék, azaz Pénz úrék.

 

 

2005. október 21.

Egy nagy tengerjáró hajón voltunk, akkora volt, mint egy úszó város, valami kisfőnökféle voltam. Úgy akarták az embereket a hajón történő végleg letelepedésre bírni, hogy hatalmas pazar lakosztályokat kínáltak kedvező áron, és indításnak pozitív diszkriminációként a liliputiaknak, meg a mozgássérülteknek szinte negyedáron adták a lakásokat, lakosztályokat.

Magyarázat:  A mammon csábítása.

 

 

2008. május  10

Volt egy hatalmas gyönyörű, csillogó, villogó szálloda, ami a nagyapánké volt. Nagypapának nagyon sok unokája volt, és meghívott minket, unokáit a szállodájába. Minden üveg, márvány, gránit, krómozott acél, és bársony. Az volt a program, hogy meg vagyunk hívva, de összekötve a kellemest a hasznossal ki is takarítjuk nagypapa szállodáját. Hatalmas szálloda volt, de rengeteg unoka, így egész nap dolgoztunk és kész lett. Nagypapa mindig megmutatta, mit kell, hogyan kell csinálni, utána elment, és mi folytattuk. Másnap reggel, amikor felébredtem, lementem a többiekhez, páran bizonytalanul ácsorogtak és nézték a nagypapát, aki egy spaklival kaparászva lyukat mélyített a márványba és a finom port, ami a csiszoláskor keletkezett, a nyelvével nyalta fel. Így mutatta meg az aznapi munkát és elment, hogy mi akkor kezdjünk dolgozni.

Nekiálltam én is ímmel-ámmal, de lázongani kezdett a lelkem, mert nem hogy reggelit sem kaptunk, még vizet sem, és étlen szomjan kell sziszifuszi munkával a követ csiszolni, meg a port is felnyalni, hogy még szomjasabbak legyünk, visszásnak tartottam a nagypapa szállodájának glancolását, és éreztem, sejtettem, hogy nagypapa a lenyalt hajával, krémszínű öltönyében már jól bereggelizett, és csak megmutatta nekünk, hogy mit csináljunk, aztán elvonult valahova, de nem dolgozott velünk, csak ki akarja használni a jóhiszeműségünket.

Elhatároztam, hogy fellázadok, szóltam a mellettem lévőknek is, és amikor nagypapa nyájas, mézesmázos, kétszínű mosollyal visszajött, hogy ellenőrizze, elkezdtük-e már a munkát, akkor összeszedtem az erőmet, és felkiáltottam. - Nem dolgozunk, nem vagy te a nagypapánk, csak ki akarsz használni minket!

Hatásos volt a szónoklatom, az ott lévők mögém álltak, szinte egyfajta Spartacus lettem. Elkezdtünk vonulni, de másik csoportok már nem csatlakoztak hozzánk, igyekeztek elbizonytalanítani minket, ők nem merték felvállalni a nyílt lázadás kockázatát, gondolták, nagypapával nem jó szembeszállni. Esetleg ha győzünk, mint lázadók, akkor hozzánk állnak, de egyelőre maradnak a biztosban, nem szegülnek ellen nagypapának. Nagyon ellenszenves volt ez a viselkedés, haragudtam rájuk.

Nagypapa ravasz volt és gonosz, mosolygott rám a többiek előtt, de meg akart ölni. Egyetlen adu volt a kezemben, egy gipszlenyomat, amin valamilyen írás, vagy kézlenyomat volt, ami valamit bizonyított, amire nagypapának szüksége volt, és azt is vissza akarta szerezni tőlem, ezért üldözött, én meg menekültem előle. Beléptem a liftbe, és épp azon gondolkodtam, hogy felfelé meneküljek, vagy az alagsorba, amikor felébredtem...

Magyarázat: A szálloda átmeneti szállás, számunkra a testünk, a Föld, az anyagi világ, melyet az anyagias szellemiség, a Mammon igazgat és birtokol. A felébredt ember felfedi a Mammon titkait, nem szolgálja tovább, de ezáltal ellenségévé válik, és a Mammon üldözi.

 

 

2010. szeptember 23.

Egy különös kirakatsor elé kerültem, kövér, elhízott, ronda, bajszos, szőrös nők, az egyiknek még a melle is szőrös volt, ültek kirakati kabinokban, önkielégítést végeztek, és közben sóhajtozták, nyögték, kiabálták Delhusa Gion nevét. Végig kellett néznem a látványt, de nagyon taszított, és haza akartam menni. Mentem, mentem, egyre fáradtabban, aztán egy hegyhez értem, gondoltam a lábánál szépen elmegyek, de buzgárok, iszapfolyam állták az utamat, míg valaki tudatosította bennem, egy másik ember, hogy fel kell menni a hegyre, csak úgy juthatok el a célomhoz. Feljutottam a hegy tetejére, ott egy üvegtetejű helységbe kerültem, és egy meleg orgánumú, együttérző  éteri hang megkérdezte. Sokat bántanak evilágon? Nem válaszoltam, de elérzékenyültem, és sírni kezdtem, mert költői kérdés volt, a kérdező tudta, hogy egész életemben idegennek éreztem magam itt a Földön.

Kikerültem a teremből, egy kicsit azt sem tudtam, fiú vagyok-e, vagy lány, és kint találkoztam két régi barátommal. Akkor vettem észre, hogy kaptam a teremben egy szép, színes, érdekes mobiltelefont, valahogy a teremben a kezembe került, de már nem emlékeztem, hogyan. Nézegettem, forgattam a telefont, mutattam nekik is, próbáltam felfedezni, de majdnem használhatatlanak hittem, mert sütőpapír, zsírpapírféle fóliával le volt fóliázva. Sikerült a körmömmel egy saroknál megkezdeni a fóliát és szép óvatosan lefejtette, akkor látszott tulajdonképpen, hogy mobiltelefon, pont kézreálló, tenyérbeillő formájú, és igényes kialakítású, és valami egyedi szép festés, színes kialakítás van rajta. Elkezdtem próbálgatni, nyomogatni, mert még nem tudtam, mire fogom használni, és ekkor felébredtem.

Magyarázat: Evilág, a mammon, a nagy parázna (Jelenések Kömyve.17.5.) önmaga élvezetében fetreng, és hamis istenek után kiált. Csak az juthat innen Isten országába, aki előtte megmássza a szellemi magasságokat.

 

 

2014. november 1.

Álmomban feleségemmel (aki első és második feleségemből volt összegyúrva) egy nagy rendezvényen voltunk, ahol észrevettem, hogy Orbán Viktor és pár fullajtárja mellettünk ül. Orbán pálinkát locsolt a tenyerébe, majd bedörzsölte vele az arcát, aztán az én arcomat is, miközben így Viktorkám, úgy Viktorkám… kedveskedett. Elég hadarva és érthetetlenül azt mondta: - Adok neked tízezer és tízszer százezer forintot kölcsön. Aztán elkezdte az orromat nyalogatni, átölelt és a nyakamba borult. Kérdően néztem feleségemre én pedig azon gondolkoztam, mit kezd az ember egy egymilliós kölcsönnel, házat nem vehet belőle, apróságokra meg minek hitel.

Elmentünk a feleségemmel Felcsútra házat venni. Elég nagy házat vettünk, de nem volt túl modern, nem volt túl jó a beosztása, bár két wc is volt benne. Ahogy elkezdtem pisilni előkeveredett a ház régi tulaja, eladója, aki épp akkor ébredt fel és barátságosan köszöntött. Kérdeztem, mit kezdenek azzal a 8 millióval, amiért megvettük a házat? – Pomácsára kell menni Pomácsára! – mondta. Kérdeztem, hol van az a Pomácsa? Hát Székesfehérvárhoz közelebbi falu, válaszolta.

Magyarázat: A mammon élvezkedik és hízeleg, de csak kölcsönt ad, amit vissza is kér.

 

 

2017. január 6

Álmomban Torgyán József üzent, hogy van egy szép eladó lakása számomra. Elküldte Adinak a kulcsot, beetetésnek felajánlotta, hogy lakhatunk benne egy hétig is, hogy kedvet kapjunk hozzá. Budapesten egy lakóparkban volt a lakás, 120-140 m2 lehetett és egyetlen hatalmas szobából és egy picinyke kamrából állt. Gyönyörű parketta volt benne, köröskörül tükör volt a falon, amit még külön nagyobbította a térhatást. Adinak nagyon tetszett még azon sem izgult, hogy Andrisnak Bp-re kell költöznie, anyósom felajánlotta 200.000 Ft megtakarítását, de osztottam szoroztam, ha nem is mondott Torgyán árat, legalább 40-60 millió egy ilyen lakás, a meglévő házunkat nem tudjuk eladni, meglenni megvagyunk abban is, így aztán még ott aludni sem akartam, elvetettem a lehetőséget.

Magyarázat: Nagy árat kell fizetni, hogy a világ szemében nagy legyen az ember. Jézus mondta: Nem veszek dicsőséget emberektől. Jn.5.18.

 

 

2018. február  5

Álmomban egy bolt raktárában voltam. A nyitott raktárajtón keresztül láttam, hogy egy ravasz, sunyi, kéjsóvár férfi bemegy a pult mögé és nekiáll vetkőzni, hogy ismerősömet, aki eladó volt, megerőszakolja.  Próbáltam felugrani, de megbénultam, ráüvöltöttem ijesztésként a támadóra, de csak artikulátlan hangok jöttek elő a torkomból.

Magyarázat: A világ, a mammon magáévá tesz ismerősömet.

 

 

2018. május  28

Álmomban egy rendezvényen voltunk a feleségemmel, ahol egy fiatal arab sejk folyamatosan felénk nézett. Volt egy bizonytalan sejtésem, hogy talán valami hátsó szándéka van, talán homoszexuális, mégis meghívásának eleget téve elkísértük a lakására, rezidenciájára. Rengeteg arany, ébenfa, elefántcsont volt látható, de a belső szobából láttuk komor, gonosz tekintetű apját, aki a mammon ábrázolásokhoz hasonlított. Majdnem mindenki arabul beszélt, egyre kényelmetlenebbül éreztem magam, úgy tűnt, idecsaltak, de innen nem lehet csak úgy elmenni. Végre valakivel tudtunk magyarul beszélni, lassan kisomfordáltam a belső szobából, aztán az előszobában megcsapott a közeli szabadság érzése, és kiléptem, amikor eszembe jutott, hogy a táskám ott maradt, de egy hölgy kedvesen utánam nyújtotta. Aggódtam feleségemért, aki szintén elindult velem kifelé, de csak az előszobáig jutott, az ajtó előtt állva hívogattam, szólítottam, hogy jöjjön ő is ki.

Magyarázat: Szabadulok a mammontól és feleségemet is igyekszem magammal hozni.

 

 

2019. április 29

Álmomban Orbán Viktor meghívott lakására, a kormányfői rezidenciára. Hazakísértem, és míg ő feleségét üdvözölte, leültem egy székbe és az orromat piszkáltam.

Magyarázat: Evilág urai jelenlétében is természetesen viselkedem, nem esem hasra előttük.

 

 

2021. július 25

Álmomban  egy nagyvárosban az út mellett ültem egy padon. Arra jött egy férfi drága, elegáns fekete kabátban, a hosszú, majdnem bokáig érő kabát alól csíkos nadrágszár lógott ki, mintha pizsamanadrág lenne, de összbenyomásként elegáns volt az illető. Megbotlott, az ölembe huppant, és csodálkozva vettem észre, hogy a fekete kabát alatt meztelen, a csikos nadrágszár is csak a kabáthoz volt erősítve, és rendkívül szőrös, dús fekete göndör szőrzete volt, akár egy majomnak. Arra jött egy elegáns fekete autó, kinyílt az ajtaja, gondoltam hozzájuk tartozik, majd elviszik, mert abban is előkelően öltözött középkorú férfiak voltak, közülük egy kínai az első ülés háttámlájának dőlve aludt. Nem volt hely az autóban, becsukódott az ajtaja és az autó elsuhant. Megsajnáltam szegényt, aki az ölemben ült, mert láttam, hogy  kátrány is fröccsent rá, de ahogy körbenéztem, láttam, másokat is, volt akinek a felsőteste volt kátrányos, volt, aki szomorúan, segélykérő tekintettel nézett rám, az egész arca csupa fekete kátrány volt, csak a szemei látszottak.

Magyarázat: Az anyagi gazdagság, világi hatalmasság mögött sokszor van szenvedés és sötétség, különbözőképpen, de minden ember szenved.

 

 

2021. augusztus 21

Álmomban egy cégnél dolgoztunk Barack Obamával és kiküldetésben voltunk egy nagyvárosban. Közösen mentünk több kollegával szórakozni, de Obama felöntött a garatra, ezért felajánlottam, hogy a kocsimmal hazaviszem a szállodájához, mert én józan voltam. Mehetett volna taxival is, de egy kedves gesztust akartam felé tenni. Beültünk fekete Mercedesembe, de mire elindultam volna, valaki hirtelen az ölembe ült és elkezdte örült száguldással, csikorgó kerekekkel vezetni a kocsit. Baleset nélkül megérkeztünk a szállodához, de úgy éreztem, elvették tőlem a kedves gesztus lehetőségét és örömét.

Magyarázat: Evilág hatalmasságai megittasodtak a világ káprázatában, de mind hazatalálnak és ez a lényeg, nem az, hogy ki vezeti őket haza. Minden csalódottság elvárásból fakad.

 

 

2021. augusztus 30

Álmomban egy hang azt mondta Beruzem, beruzem..

Magyarázat:A fordítóprogram szerint beruzem japánul azt jelenti Belzebub. Mt.10.25. Ha a ház urát Belzebubnak nevezték el, mennyivel inkább házanépét?''.

 

 

2022. október 24

Álmomban Gyurcsány Ferenccel találkoztam. El akartam mondani a gondolataimat neki, de útban volt, sietett bejelenteni, hogy elválik Dobrev Klárától.  erre azt mondtam magamban, nem baj, majd a messengeren hangüzenet formájában elküldöm neki, úgyis jó lesz.

Magyarázat: A világ, a mammon  meghasonlott önmagával és ez most kerül nyilvánosságra

 

 

2023. január 17

Álmomban sétáltam az utcán és egy sokgyerekes családhoz csatlakoztam. Egy idősebb hölgy volt sok gyerekkel. Elkezdtem az egyik gyereket kézrátétellel gyógyítani, majd amikor a házukhoz értem bementem velük és folytattam a gyógyítást. Megkérdeztem, kinek fáj valamije, kinek kell rossz gondolatot kihúzni a fejéből és a jelentkezőknek segítettem. Az egyik gyerektől megkérdeztem az idős hölgyre gondolva, ő a nagymamátok? Nem, ő az anyukánk, válaszolta, én pedig elnézést kértem a, hölgytől. Feltűnt, hogy rátettem a kezem valakire, egy darabig bírta, de oda sem figyelt, aztán csak felpattant és elszaladt, nem volt sikerélményem. Gondolkoztam, vagy nem értékelik, vagy nem is hatásos a kezemből sugárzó  erő és magamban hálát adtam a Jóistennek, mert ki tudja, ha nagy sikereim lennének, talán gőgös lennék, a gőg eltávolít Istentől, jobb, hogy így alakult a helyzet.

Magyarázat: A Föld anya gyermekei, evilág fiai nem értékelik a spirituális gyógyítást, de ez nem keserít el engem..

 

 

 

Ha tanácstalan vagy álmod jelentésében, írj!


 

VISSZA

TOVÁBB