ÁLMAIM ÉS JELENTÉSÜK

SZÁLLODAI ÁLMOK

2005.04.15

Sok részletre már nem emlékszem, de múltkor szállodában voltam. Nem tudtam, hogy beköltözzek-e, mert valutában jó árat alkudtam ki, ellenben nem volt nálam valuta, azért vissza kellett volna mennem. Visszamenni nem volt túl sok kedvem, de ahhoz meg még kevésbé, hogy a szállodában aludjak, és másnap reggel menjek vissza a valutáért, inkább akkor már túl akartam lenni rajta.

Magyarázat:  A földi élet csak átmeneti szállás, nem a  végleges otthon. Ha (leszületéskor) nem hozunk magunkkal olyan eszközöket, melyekkel földi életünket megkönnyíthetjük, nehézségekkel kerülünk szembe.

 

 

2006. március 8

Egy szállodában voltam, kiköltözni készülődtem, amikor megjelentek kollegáim, meg a szállodások, és hegyekben hoztak tortákat.

Magyarázat:  Bár az átmeneti szállás a földi test elhagyására készülök, nem kell azt elkapkodni, még vár rám egy csomó öröm (édesség).

 

 

2008. május  10

Volt egy hatalmas gyönyörű, csillogó, villogó szálloda, ami a nagyapánké volt. Nagypapának nagyon sok unokája volt, és meghívott minket, unokáit a szállodájába. Minden üveg, márvány, gránit, krómozott acél, és bársony. Az volt a program, hogy meg vagyunk hívva, de összekötve a kellemest a hasznossal ki is takarítjuk nagypapa szállodáját. Hatalmas szálloda volt, de rengeteg unoka, így egész nap dolgoztunk és kész lett. Nagypapa mindig megmutatta, mit kell, hogyan kell csinálni, utána elment, és mi folytattuk. Másnap reggel, amikor felébredtem, lementem a többiekhez, páran bizonytalanul ácsorogtak és nézték a nagypapát, aki egy spaklival kaparászva lyukat mélyített a márványba és finom a port, ami a csiszoláskor keletkezett, a nyelvével nyalta fel. Így mutatta meg az aznapi munkát és elment, hogy mi akkor kezdjünk dolgozni. Nekiálltam én is ímmel-ámmal, de lázongani kezdett a lelkem, mert nem hogy reggelit sem kaptunk, még vizet sem, és étlen szomjan kell sziszifuszi munkával a követ csiszolni, meg a port is felnyalni, hogy még szomjasabbak legyünk, visszásnak tartottam a nagypapa szállodájának glancolását, és éreztem, sejtettem, hogy nagypapa a lenyalt hajával, krémszínű öltönyében már jól bereggelizett, és csak megmutatta nekünk, hogy mit csináljunk, aztán elvonult valahova, de nem dolgozott velünk, csak ki akarja használni a jóhiszeműségünket. Elhatároztam, hogy fellázadok, szóltam a mellettem lévőknek is, és amikor nagypapa nyájas, mézesmázos, kétszínű mosollyal visszajött, hogy ellenőrizze, elkezdtük-e már a munkát, akkor összeszedtem az erőmet, és felkiáltottam. - Nem dolgozunk, nem vagy te a nagypapánk, csak ki akarsz használni minket! Hatásos volt a szónoklatom, az ott lévők mögém álltak, szinte egyfajta Spartacus lettem. Elkezdtünk vonulni, de másik csoportok már nem csatlakoztak hozzánk, igyekeztek elbizonytalanítani minket, ők nem merték felvállalni a nyílt lázadás kockázatát, gondolták, nagypapával nem jó szembeszállni. Esetleg ha győzünk, mint lázadók, akkor hozzánk állnak, de egyelőre maradnak a biztosban, nem szegülnek ellen nagypapának. Nagyon ellenszenves volt ez a viselkedés, haragudtam rájuk.

Nagypapa ravasz volt és gonosz, mosolygott rám a többiek előtt, de meg akart ölni. Egyetlen adu volt a kezemben, egy gipszlenyomat, amin valamilyen írás, vagy kézlenyomat volt, ami valamit bizonyított, amire nagypapának szüksége volt, és azt is vissza akarta szerezni tőlem, ezért üldözött, én meg menekültem előle. Beléptem a liftbe, és épp azon gondolkodtam, hogy felfelé meneküljek, vagy az alagsorba, amikor felébredtem...

Magyarázat: A szálloda átmeneti szállás, számunkra a testünk, a Föld, az anyagi világ, melyet az anyagias szellemiség, a Mammon igazgat és birtokol. A felébredt ember felfedi a Mammon titkait, nem szolgálja tovább, de ezáltal ellenségévé válik, és a Mammon üldözi.

 

 

2017. szeptember 20

Nyomasztó álmom volt. Álmomban állástalan ügyvezető voltam. Bementem egy elegáns budapesti szállodába, ahol többször tárgyaltam, ebédeltem, de most nem volt munkám, csak a megszokott kényelmet, jó érzést akartam élvezni nap közben. Kipakoltam a cuccaim a hallban, a kabátom, az aktatáskám tartalmát és otthonosan, talán túl otthonosan is viselkedtem. Elkezdtem fejhangon énekelni, mire rám szóltak, hogy ezzel a viselkedéssel zavarom a többi szállóvendéget, mert annak hittek.  Behúztam fülem, farkam, de mire visszamentem a hallba, eltűntek a cuccaim és rájöttem, hogy a szobafőnök utánanézett, hogy nem is vagyok fizető vendég, rakoncátlankodom a hallban, használom a mosdót, meg akar leckéztetni a kollegájával, talán ellenszenves vagyok nekik és eldugták a holmimat. Mentem a szállodában fel és alá egész a lenti szintig, majdnem ki is mentem  szállodából, kerestem a recepciót, kerestem a szobafőnököt, már attól tartottam, hogy haza is ment és akkor végleg ,megoldhatatlan a helyzetem,  de elszántam kerestem a szobafőnököt azzal, hogy elmondom, nem akarok potyázni, akár egy teljes éjszakai szállás árát kifizetem, 25.000 Ft-ot, odaadom az összes pénzem, vagy egy korrekt összeget a napközbeni használatért, mondjuk 6000 Ft-ot, hiszen szobában nem voltam, ágyat nem használtam, csak szabaduljak ki innen. Megbántam már, hogy bejöttem ebbe a puccos szállodába.  Hirtelen hátulról vágyakozón átölelt két női kar, egyből tudtam, hogy egy olvasóm, aki a szállodában dolgozik és azt súgta a fülembe, na, elmondhatom, hogy az Avival randevúztam és a kislányát, Zinát is ismerem? Gyorsan elmondtam neki, hogy állástalan cégvezető vagyok és kértem segítsen gyorsan megtalálni a szobafőnököt, amire vállalkozott is, így együtt folytattuk a keresést.

Magyarázat: Életemet szellemi szempontból haszontalan, improduktív életnek tartom, ki akarom fizetni a potyázás árát és mihamarabb szabadulnék az anyagvilágból.

 

Ha tanácstalan vagy álmod jelentésében, írj!


 

VISSZA

TOVÁBB