ÁLMAIM ÉS JELENTÉSÜK

SZEMÉLYES TANULSÁG ÁLMOK

 

2003. október 24.

Valamilyen teljesen lehetetlen, értelmetlen tippet tettem meg, csak úgy megérzésre, és nyertem. Még az Orbán Viktor is kérte álmomban hadd nézze meg. Én meg nevettem magamon, fuldokoltam a nevetéstől, hogy a Milyen pénznemben fizették ki az Angliában játszott Anglia-Venezuela focimeccs jutalmát? kérdésre azt a választ tippeltem, hogy német márka, és én lettem a nyertes!

Magyarázat: Még ha értelmetlennek, logikátlannak tűnik is, érdemes a megérzésekre hallgatnunk.

 

 

2003. november 2.

A bal tenyeremben kis szőrszálak nőttek, olyan sörteszerűek. Nem álltak ki nagyon a tenyeremből, de vastagok voltak. Nekiálltam kitépkedni őket, és tépkedés közben derült ki, hogy egyrészt jó mélyre nőttek, hosszúak, és sokkal több van belőlük, mint ahány kilógott, és a végén iszonyúan fájt a tenyerem, és szinte rojtosra sebeztem a sok tépkedéssel, és teljesen használhatatlan lett.

Magyarázat: Álmomban esztétikai szempontból akartam a szőröket eltávolítani, hogy azok nem odavalók, azok ott nem jól veszik ki magukat. Bal kéz, tehát érzelmi oldal, megragadás, megközelítés, mert kéz. A szőrszálak általam nemkívánatosnak tartott érzelmi megközelítéseket szimbolizálnak. Ezeket, ha kigyomlálom, csak magamnak okozok fájdalmat. És mélyre nyúló gyökerei voltak a szőröknek, ebből jöttem rá, hogy egyrészt a család, társkapcsolat utáni vággyal kapcsolatos, azt nekem nem lehet kigyomlálni magamból, még ha szenvedtet is, meg kell hagynom, mert csak fájdalmasabb lesz, ha ki akarom húzni. 

 

 

2004. február 23.

Valami nagy felvonulás volt álmomban. Volt egy nagy tömeg, ott mindenki vitte a maga zászlóját, én pedig a tömegtől elkülönülve vittem az én zászlómat, de érződött, hogy a zászlómmal valahogy kilógok a sorból, idejétmúlt és nevetséges vagyok. Körülbelül ilyesmi volt az érzetem. Felnéztem, és a többiek színes zászlóival szemben nekem fehér zászlóm volt, és az volt ráírva, hogy: HŰSÉG

Magyarázat: Ma nem divat a hűség.

 

 

2004.08.17

Budapestről utaztam Balatonra, Aliga volt az uticélom. Útközben elromlott valami a vonaton. Én buzgón nekiálltam segédkezni, két vagon között leereszkedtem a tengelyre, és ott lógva megszereltem a vonatot, de annyira belefeledkeztem, hogy mire kész lettem vele, túlhaladtunk a célállomásomon, ráadásul a kabinomból a cuccaimat is ellopták. Végülis Nagykanizsáról indultak vissza vonatok, amelyek megállnak Aligán, tehát a célbaérkezésem, ha kerülővel is, de biztosítva volt.

Magyarázat: Aki túlbuzgón segédkezik, túlhaladhat a célján, vesztesget is szenvedhet, de végül, ha kerülővel is, de célbaér. 

 

 

2004.12.03

Álmomban egy lift ajtaja előtt álltam, de a lift hallhatóan fel, le ment, de annál az ajtónál, ahol álltam nem akart megállni. Egyébként is nem túl barátságos liftajtó volt, feketére volt festve, és amikor már sokat nyomogattam a gombot egy kis lapka pirosat mutatott. Erre én nagy lazán csak annyit mondtam, hol van a másik lift, mert tudtam, hogy van másik lift is, és az ráadásul barátságosabb, lakályosabb, elől van a hallban, nem hátul, mint ez a másik.

Magyarázat: A lift az az eszköz, ami emelkedésünket szolgálja, jelen esetben szellemi emelkedésről fejlődésről van szó, de több ilyen eszköz is van, és válogathatunk ezek között.

 

 

2004.12.04

Azt álmodtam ma reggel, hogy egy játékautomatánál voltam. Elhagyatott hely volt, nem volt ott rajtam kívül senki a helyiségben. Pénzt kellett bedobni és tárgynyereményt adott ki, ha nyert az ember. Bedobtam 2 Ft-ot, pörgött, morgott, már örültem, mert úgy látszott, hogy egy műbőr női retikült ad ki, amit odaadhatok a páromnak, de helyette egy kb. 18-20cm átmérőjű bőrlabdát kaptam, amelyik vagy kis foci, vagy kézilabda. Ezután bedobtam még 2 Ft-ot és most meg egy nagy, kézzel varrott, mustársárga valódi bőr focilabdát nyertem, éreztem, hogy ez értékes darab és mellém állt a szerencse. A szerencse érzésétől egy kicsit megrészegültem, és tovább akartam az eufórikus hangulatban játszani, mert találtam más által otthagyott, ottfelejtett 2 Ft-osokat is. Azokkal azonban nem nyertem, és végül fel is ébredtem.

Magyarázat: Ráfordítással és kockáztatással eredményhez lehet jutni, nem ez a helyzet azonban, ha mások elhagyott, ottfelejtett javait akarjuk felhasználni.

 

 

2004. december 9.

Érdekes álmom volt most reggel. Az úton mentem, és egyszerre egy hölgy termett mellettem. Azt mondta ő egy tündér, egy jó tündér, és mond nekem valamit. Azt mondta, hogy én egy angyal vagyok, és vigyázzak magamra itt a Földön. Én meg azt mondtam, köszönöm a tanácsot jó tündér, és erre ő elrepült.

Magyarázat: Úgy látszik vannak jó tündérek.

 

 

2005.01.09 

Érdekes álmom volt. Egy körforgásban voltam, mindig körbe-körbe haladtunk. Meguntam a kissé lestrapált előnytelen külsőm, és megfürödtem, kicsinosítottam magam. A csapzott, zsíros fejemhez tapadó hajamat megmostam, megszárítottam, illatosítottam, és gyönyörű szép, dús, hajkoronám lett. Tudtam, hogy a külsőm szempontjából sokkal vonzóbbnak fognak találni azok, akiknek ez a mérvadó. A kádban észrevettem, hogy valaki mögöttem a vízben van a víz alatt. Megijedtem, hogy halott, de amikor kiemeltem a vízből érdekes módon az derült ki, hogy alszik a víz alatt, és nem fullad meg ott. Nem is sikerült felébreszteni, félálomban szuszogott-nyögött valamit, mire azt gondoltam, aki mélyen alszik, azt hagyni kell aludni, és visszaengedtem a vízbe.

Magyarázat: A körforgás az örök körforgás, az ellentétek, pólusok folyamatos váltakozása.  A dús hajkorona az erőt jelenti Sámson példáján. Szellemi ügyekben, aki "alszik", főleg aki mélyen alszik, nem tanácsos ébresztgetni, csak ingerült lesz, hagyni kell aludni, majd ha már csak felszínesen álszik, és eljön az ideje,  akkor lehet őt is ébreszteni.

 

 

2005.03.13

Egy barátommal álmodtam, aki vagy 20 éve a kollegám volt és barátsággá fejlődött a kapcsolatunk. Egy nagy hajón utaztunk együtt, és megmutatta, hogy van neki egy félte őrzött kincse egy egészes hatású primőr, vagy gyógynövény, nagyon szép zöld levelei voltak, kis üvegben lehetett nevelni, és ebből a féltett kincséből a barátságunkra való tekintettel adott nekem.  Nagyon megörültem neki, hogy jó lesz nekem, meg én is adhatok belőle másoknak.

Magyarázat: A gyógynövény, gyógytáplálék, gyógyító hatású szellemi táplálék.

 

 

2005.03.22

Érdekes álmom volt. egy lakótelepen jött egy srác egy kordéval és lopott halat árult olcsón. Már készítettem a pénzt is, hogy megvegyem, egyszer csak ott termett a rendőr, amikor épp a hal farkát fogtam meg, hogy hazacipeljem. A rendőr rögtön rámutatott, hogy törvénytelenség és letartóztatott, de az őrsön csak horkolt, és már terveztem, hogy szépen megszököm tőle. Egyszercsak, mintha álmában beszélgetne, elkezdte mondani, hogy megéri-e neki itt dekkolni velem, és megbüntetni 1000 dollárra, nem jobban megérné-e neki, ha kapna zsebbe 20 dollárt, ami jól jönne neki húsvétkor. A halüzletem már egyre veszteségesebb lett, de még mindig jobban megérte 20 dollárrral lefizetni a rendőrt, mint hivatalosan 1000 dollár büntetést fizetni. belementem hát az üzletbe, de időközben előkerült egy csomó másik rendőr, ők meg valamit maszekoltak, bútorokat és autókat szállítottak másodállásban, és előttük nem lehetett odaadni a pénzt a rendőrnek, így lassan elindult együtt, hogy ő hazakísér, s majd lesz mód átadni a pénzt.

Útközben találkoztam egy ismerőssel, ő éppen szólt, hogy lopott olasz ruhák vannak nála, épp egy rendőr segít neki pakolászni, aki benne van az üzletben, majd ha lerendeztem a dolgomat, akkor menjek divatos cuccot venni. Hazamentem, a gyermekkori lakásunk volt, és amikor átmentünk a fürdőszobán, édesapám lebukott a víz alá, melynek tetején hab volt, mert neki is volt valami vaj a fülén, s amikor a rendőr elment jót nevettem, hogy tiszta szappanhab volt a kopasz feje, ahogy előjött a hab alól. Nevettünk, hogy mindenki "benne van".....

Magyarázat:  Mindenki "benne van"....

 

 

2005.03.24

Azt álmodtam, hogy a hajam erősebb és sűrűbb növésű lett.

Magyarázat:  Sámson példáján ez az erőm visszatértét jelentheti.

 

 

2005.03.27

Különös álmom volt. Gyalogosan igyekeztem egy Balaton-parti üdülőbe, de egy kicsit eltévedtem, egy másik üdülőben landoltam. Volt ott vetett ágy, miegyéb, de tartottam tőle, hogy ha lefekszem, esetleg az éjszaka közepén ebrudalnak ki, mert megjött a hely gazdája, meg egyébként is az ember aludjon a saját, szokott helyén. Elindultam jobbkéz felé, hogy keressem a szokott üdülőmet, s közben egy indulóban lévő vasúi kocsira is felkeveredtem, de kiderült, pechemre csak még távolabb kerültem az üdülőtől. Egy hölgy felajánlotta, hogy az autójával elvisz, de akkor már csak magamban bíztam, láttam, merre kell menni, toronyiránt egy nagy magaslat tetejére kellett eljutnom az üdülőmhöz. Bírtam, tapostam a nehéz kaptatót, emelkedőt, és már  a csúcsnál, a fennsíkon voltam, nem messze volt az üdülő, látótávolságban voltam tőle, amikor "elcsábultam", bementem egy üzletbe, ahol nagyon jó kidolgozású, szuper minőségű, drága bőrnadrágokat árultak, (bajor rövidnadrág) és a behízelgő eladó azzal kecsegtetett, hogy egy vaddisznósaslikot is kapok hozzá ajándékba.

Nem volt túl nagy kedvem nadrágot venni, nem is tudtam, hogy van-e elég pénzem, de a hiúságomnak jót tett a behízelgő modor, bár éreztem, hogy nem őszinte. Ritka, igényes kidolgozású natúr termék, ez nekem való, sőt ingyen kapok gasztronómiai ritkaságot is mellé...Míg az eladó kereste a nadrágot, leültem egy asztal mellé, és a tekintetem a tányérra vetődött, hopp, ez a sasliknyárs kéne nekem, a kis hegyes vasdarabkát tudnám használni, még egy kicsi hús van rajta, azt le kéne rágnom. Neki is láttam lerágni, de közben eszembe jutott, hogy ez nem az enyém, az enyémet még ki sem hozták, ez valaki más meghagyott, félig lerágott, nyálas ennivalója, és hirtelen erős undorom, hányingerem lett, nem győztem kiköpni, ami a számba keveredett.

Magyarázat: Az üdülő olyan hely, ahol a hosszú munka után megpihenhetünk, nem véletlenül van domb tetején az álomban. Eltévesztettem az utat az én pihenőhelyemhez, de amikor segítséget, könnyítést  (vonat) vettem igénybe, csak még messzebb keveredtem a célomtól, így a következő segítséget (Ladás hölgy) már nem fogadtam el, hanem magam másztam meg a hegyet. A cél előtt elcsábultam a rendkívüliség "köntösétől", és saját szellemi táplálékom (saslikom) helyett más maradékát vettem magamhoz (szellemi) éhségemben. Még időben felfedeztem a galibát.

 

 

2005.04.01

Mr.Spock fórumtársunkkal álmodtam. Szolíd, de nagyon kellemes, menő élelmiszerüzlete volt, belül a berendezés csupa nemes faanyagból, és kövekből. Végigmutatta a választékot, nem olcsó dolgok voltak, tengeri halak, rákok, hús és egy néhány más apróság. Csupa értékes, finom élelmiszer, és a minőségükhöz, ritkaságukhoz képest olcsón. Például a bélszínre külön felhívta a figyelmem, hogy most csak 1.200 Ft, és gyönyörű, álomszép hatalmas, sovány bélszín volt. Mondott is egy ötletet, hogy két vékony szeletet le kell vágni, jól kiklopfolni, és a két szelet közé hal és rákdarabokat tenni, a két hússzeletet összetűzni, fűszeres vízben megfőzni, majd vajon megpárolni, kisütni. Nagyon finom lehet, álmomban már éreztem az ízét a számban. A rákok, herkentyűk 2.700 tól mentek fölfelé, a homár volt 5.780 Ft ami homárért nem is sok, tekintve hogy gyönyörű hatalmas homárok voltak, és élők, szép medencében tartva.  Kedves volt, barátságos, és az volt az érzésem, hogy baráti áron vásárolhatok nála jó minőséget.

Magyarázat: Az említett személy feltűnés és cikornyák nélküli, mégis  "finom" ember, gentle man, lelke-szelleme értékes.

 

 

2005. május 9.

Érdekes álmom volt, még a régi lakásban voltam, de  nyakig benne a költözködésben. Már össze volt csomagolva mindenem, és a teherautón volt, amikor körbejártam még egyszer a régi lakást. Találtam benne egy egész szekrényt régi emléktárgyakkal, de úgy döntöttem, ezeket nem viszem magammal, nem illenének az új lakásba és nem akarok oda felesleges ballasztot cipelni.

Magyarázat: A ház, a lakás, a személyiség, az elköltözés a személyiség gyökeres átalakulását, megváltozását jelenti, amit alátámaszt az is, hogy a régi emléktárgyakat nem akarom magammal vinni.

 

 

2005. május 9.

Álmomban volt egy elegáns, nemes kutyám, egy agár. Egy dúsgazdag embertől kaptam 2 millió ft-ot, egy hatalmas gyémántot és egy nagyon drága, nagyon profi fényképezőgépet, és az volt a kérése, hogy fényképezgessem vele a világot a magam látásmódja szerint.

 

Magyarázat: Ez lehet akár életfeladat, küldetés is.

 

 

2005. május 9.

Azt álmodtam, hogy egy cigányasszonyt megkérdeztek, adna-e pénz nekem kölcsön, célozván az egészségi állapotomra. Ő azt mondta, látja iszonyú szívós vagyok, mert minden nap felkelek, és vonszolgatom magam, de szerinte iszonyú beteg vagyok, és bármikor meghalhatok.

Magyarázat: Ilyennek látszom, ilyennek lát ma a külvilág.

 

 

2005. május 10.

Nagyon messze keveredtem az otthonomtól. Az otthonom Pesten volt, én meg Budán lézengtem. Buszra akartam szállni, de mind használt jegyek voltak a zsebemben, és nem volt pénzem sem, egy fillérem sem, elveszett, vagy ellopták, de megvolt a lakáskulcsom, ez az egyetlen volt a zsebemben a használhatatlan buszjegyeken kívül. Nincs más hátra elindultam gyalog, de aztán egy nem menetrendszerű busz jószívű vezetője megsajnált és felvett a buszára. A buszunkat egy katonai jármű leszorította és beelőzött elénk az alagútba. Közben ahogy furakodott az alagút oldala letörte a bal hátsó kerekét és megsérült a busz. Mikor kértünk az alagútból, megállítottak a katonák, és azt mondták, mi tettük tönkre a járművüket, szándékosan. Én mondtam, hogy tanúskodni fogok a sofőrünk mellett, mert elől ültem mellette és láttam az egészet. Erre azt mondták a katonák, hogy majd beinjekcióznak, aztán meglátják, hogy akkor is azt fogom-e tanúskodni. Közben eszembe jutott, hogy nem is emlékszem pontosan, hogy hol van az otthonom. Elkezdtem gondolkozni, és akkor lassan derengeni kezdett, hogy a Keleti pályaudvar után van jobboldalt valahol azon a környéken.

Magyarázat: A Földön távol vagyunk (valódi) otthonunktól. A busz, amelyik hazavisz olyan eszköz (pl. vallás, eszme, vagy ezoterikus technika) amelyik a hazajutást elősegíti, ha ennek vezetőjét támadják, kiállunk érte.

 

 

2005. május 16.

Kint voltam álmomban Németországban, a volt NDK területén. Kint élő magyarok bújtattak ideológai együttérzésből, mert valakik üldöztek, el akartak fogni. Ahogy nézegettem a házakat, mondtam a bújtatómnak, hogy szép itt Németországban, szép lakások vannak, itt ellaknék szívesen, de egyszerre láttam, hogy a szomszédban épp robbantanak egy épületet, még láttam is a dölő épületen a neonokat, hogy ::::: Leipzig, aztán majdnem arra a házra dőlt, amiben voltam. Szóltam is a házigazdáéknak, hogy jobb lenne elmenekülni, nehogy ránk essenek téglák, vagy ez-az. Kimentünk az épületből, és akkor láttuk, hogy a mi háztömbünket is kezdik dózerolni. Leültünk a járdára, és egy részeg (volt) NDK-s elkezdett kiabálni, szitkozódni az egyik bújtatómmal.

 

 

2005. május 27.

Útban Franciaország felé Svájc vadregényes tájain vezet a vasútvonal. Hol egy mély szakadékot ível át egy híd, hol egy magas hegyet szel át egy alagút. Bár mindenki tudja, hogy az ezeken történő áthaladásért fizetni kell, elterjedt, hogy a vonatvezetők egyszerűen áthaladnak rajtuk, meg sem állnak, nem is lassítanak, sőt inkább gyorsítanak, és azt hiszik, hogy a szorgalmas svájciak majd nem veszik észre őket. Velem, mint törvénytisztelő emberrel jó volt a svájciak kapcsolata, igazságosnak tartottam, hogy fizetni kell, ahol az embernek különben nagyon nagy fáradsággal kéne másznia, vagy leereszkednie, a hidak, alagutak építése sok energiába került, eleinte még sikerült őket megbékítenem, de a vonatvezetőket hiába figyelmeztettem, azok nem hallgattak rám, csak száguldoztak, és ennek az lett a vége, hogy a határon nem engedték át őket, és sokkal többet kellett várniuk, mint amennyit megspóroltak, és a végén még fizetni is kellett sőt még büntetést is.

Magyarázat: Mindennek meg kell fizetni az árát, aki ezt el akarja kerülni, a kerülés árát is meg kell fizesse.

 

 

2005. május 29.

Nyomasztó, rossz álmom volt, épp egy bírósági tárgyalás, vagy rendőrségi kihallgatás előtt voltam, és rám került  a sor.  Belekeveredtem egy bűncselekménybe, egy banda rablást hajtott végre, melynek során emberölés is történt. Egy film szolgált a rablás mintájául, és a beszervezésem idején azzal nyugtattam magam, hogy ezek a srácok úgy sem ölnének embert. Én az egész rablás idején passzív voltam, nem csináltam semmit, ugyanúgy, mint a beszervezésemkor, mert sem pénzre, sem izgalomra nem vágytam, egyszerűen lusta voltam nekik nemet mondani, vagy talán tetszett, hogy meg akartak nyerni maguknak. Lehet, hogy nem is lesz most bizonyíték ellenem, lehet, hogy nem is vall rám senki, mégis tudtam, hogy nem szépíthetem az igazságot, és vállalnom kell a tettem következményeit, ha annak idején nem volt erőm nemet mondani, akkor most társtettesként le kell ülnöm az életfogytiglanit.

Magyarázat: Vétkesek közt cinkos, aki néma, valami miatt bűntudatom lehet.

 

 

2005. június 3.

Álmomban volt egy társam, barátom akivel együtt  egy domb tetejéről haladtunk lefelé egy kanyargós, veszélyes úton. Korcsolya, vagy görkorcsolya volt a lábunkon, és egy hatalmas farostlemezt fogtunk, az volt a vitorla, ami  a gravitáció mellé még besegített, így iszonyúan felgyorsultunk, majdnem elütöttünk pár gyalogost az úttesten, de szerencsére megúsztuk  néhány zökkenővel.

 

 

2005. július 1.

Tudomásomra jutott, hogy a körülöttem lévő láthatatlan szellemeken tudok segíteni, de kételkedtem a hírben, ezért gondolatátvitellel azt mondtam nekik, itt van  pár hurkapálcika, ha képletesen mankót tudtam nyújtani nekik, akkor ezekből vigyenek magukkal. Álmomban vittek belőle, és ezen nagyon meghatódtam.

 

 

2005. július 5.

Álmomban egy ismerősöm hívott telefonon és nyavalygott, hogy miért nem foglalkozom vele, miért nem megyek hozzá, miért nem hívom fel. Erre azt mondtam neki, figyelj, alig birok járni, de most is épp a postára megyek feladni a csekkjeimet, mert nekem első a kötelesség, érted? Nekem első a kötelesség!

Magyarázat:  Nekem első a kötelesség!

 

 

2005. július 13.

Nem tudom biztosan, hogy két külön álom volt, vagy egy álom két helyszínnel. Az egyik arról szólt, hogy a régi, gyermekkori lakóhelyemen voltam, és a folyosón, két lakással odébb lakott a pápa, és amikor arra rollereztem, kedvesen odaköszöntem neki. A folyosó többi részén is papok voltak reverendában, vagy civilben, és mindnek barátságosan köszöntem, és ők is vissza köszöntek. Amikor a szüleim lakásához értem, egy pillanatra egy szép névtáblát láttam az öreg, kopott falon, az én nevem volt kiírva, de  amikor odaértem, már nem volt ott.

Magyarázat:  Kamasz koromban papnak készültem, szimpátiám megmaradt a papság iránt.

 

 

2005. július 14.

Álmomban a pokolban voltam. Szörnyű volt. Csak égtünk, égtünk, mindenki üvöltött, jajgatott....

Magyarázat:  A földi élet,  betegségem, nem habostorta. 

 

 

2005. július 17.

Álmomban állandóan azt ismételgették KILLING THE HEART ( a szív  megölése). Van egy tibeti cd-m, annak a címe HEALING THE HEART ( a szív gyógyítása), kiejtve még nagyobb a hasonlóság killing, hiling.

 

 

2005. szeptember 16.

Több álmom is volt, de csak egy maradt meg bennem. Apró szövetdarabokból készült a nagy vég szövet, egy gép összevarrta az apró kis puzzle szerű szövetdarabokat, egy másik gép lepréselte, és a túloldalán jött ki a vég szövet.

Magyarázat:  Az élet nem csak nagy volumenű tettekből áll, hanem sok apró mozzanat áll össze végül az élet(mű) szövetévé. 

 

 

2005. szeptember 18.

Magyarországra érkezett Aretha Franklin világhírű amerikai bluesénekesnő. Az egész országból sokan jöttek a koncertjére, én egy Szfvárról induló rajongói csoporttal együtt utaztam fel a koncertre. A koncert után a rajongók sorfala között rendőrkordonon belül sétált Aretha Franklin, integetett az embereknek, és persze mindenki cédulát nyújtogatott felé, hogy autogramot kér. Ő osztogatta is az autogramot, és eközben arra haladt, ahol én álltam a tömegben. Én nem kértem tőle autogramot, hanem két mondatban összefoglaltam neki az élete és a küldetése lényegét. Ez lekötötte a figyelmét, elkezdett velem beszélgetni, kérdezgetni, a rendőrök kivettek a tömegből, és mi kettesben elsétáltunk, egy darabig beszélgettünk, aztán kedélyesen elbúcsúztunk egymástól.

Amikor visszaértem a buszhoz, ellenséges hangulat fogadott. Az egyik buszsofőr tanúja volt az Aretha Franklinnel való beszélgetésemnek, és hiányos angol tudásával félreértette, de inkább félremagyarázta azt, amit az Aretha Franklinnel való beszélgetésemből hallott, úgy magyarázta, hogy én lenézem a honfitársaimat, vagy a vidékieket, vagy valami hasonló sült ki belőle,  s ennek eredményeként az egész autóbuszt ellenem hangolta, és végül teljesen ellenséges hangulat volt a buszon velem szemben, én azonban nyugodt voltam, mert tudtam, hogy az egésznek az a motivációja, hogy irigyeltek, mert a szemükben "kiváltságos" helyzetben voltam, bosszantotta őket, hogy velem külön szóba állt az énekesnő, az még külön olaj volt a tűzre, hogy én nem nyújtózkodtam autogramért, hanem egyenrangú félként szóltam hozzá, majd kiemeltek a tömegből és elbeszélgettem vele. Megértettem a velem kapcsolatos ellenszenv motivációját, és így sokkal nyugodtabban fogadtam azt.

Magyarázat:  Könnyebben fogad az ember mindent, ha a mögöttes motivációval tisztában van.

 

 

2005. szeptember 25.

Egy templom hátsó padsorában ültem, amikor valaki hátulról befogta a szemem. Egyből tudtam, hogy Prochnow tisztelendő úr a volt lelkiatyám, aki nagyon szeretett. Nem szólt semmit, csak hátulról átölelt, az arcát az arcomhoz szorította és szótlanul ringatott, nem szólt semmit, csak gondolatátvitelellel, én pedig éreztem, hogy nagyon, nagyon szeret.

Magyarázat:  Valós élmény.

 

 

2005. október 7.

Annyira vágytam vissza az álomba, hogy sikerült ugyanoda visszaaludnom, visszaálmodnom magam egy időre, de olyan félálomfélében voltam, mert bár álmodtam, közben hallottam a saját horkolásom, és felébredtem tőle.

 

 

2005. október 14.

Elhunyt kislányommal álmodtam, bepótoltuk az elmaradt puszikat, szinte végig csak puszilkoztunk, jól néz ki, jól van, nekem pedig elmúlt a puszihiányból adódó korábbi hiányérzetem.

 

 

2005. október 16.

Egy volt kollegámmal álmodtam. A hátán feküdt és a felsőtestén jó száraz fadarabok, gallyak voltak. Ezeket a mellkasa közepén (szívcsakra)  egy máglyába összeraktam, és meggyújtottam.

Magyarázat:  A szívcsakrában tüzet gyújtani, a szívcsakra energiaáramlását beindítani.

 

 

2005. november 9.

Álmomban egy parkban voltam, ahol sok minden történt velem. Amikor már kifelé igyekeztem a parkból, és a kerítésnél jártam, láttam, hogy kilőttek egy kis repülőt, ami különös elliptikus röppályán repült, nem egyenesen, és egy idő múlva kanyarodott és egyenesen felém, a fejem irányába tartott. Az utolsó másodpercben félrekaptam a fejem, így nem talált telibe, csak súrolta a halántékom, és a fülem. Felkaptam a lehullott repülőt, kemény kartonból készült katonai repülőmakett volt, és elindultam ki a parkból, azt gondoltam, otthon a felső szomszédom is ért ezekhez, vagy ilyenekkel foglalkozik, majd odaadom neki, de két titkos ügynök mellém szegődött és még nekem kellett magyarázkodnom, hogy miért nem adtam le a parkban a repülőt.

Magyarázat:  Valamit megúsztam.

 

 

2005. november 22

Álmomban egy mester, vagy tanító tanított, de én mindig közbekotyogtam, előre meg akartam mondani, vagy próbáltam mondani, hogy mi következik, de persze véletlenül sem az következett. Szerencsére őt nem idegesítette a magatartásom, csak mondta szép nyugiban, ami következett.

Magyarázat:  Próbálom előrelátni, meghatározni a jövőt, de úgyis az lesz, amit Isten akar.

 

 

2006. március 19

Ma érdekes álmom volt, egy vadkacsa a lábánál fogva  mennyezetre volt kötözve, megsajnáltam, hogy mennyire fájhat neki, nekiláttam óvatosan kioldozni, tátva volt a szám a nagy igyekezettől, és közben belefosott a számba... Nem volt kellemes álom, amikor felébredtem, még éreztem az ízét a számban.

Magyarázat:  A másoknak való segítségnyújtás közben kellemetlen meglepetések is érhetnek bennünket, érdemes közben magunkra is odafigyelni. Segítünk máson, s a másik "tojik" ránk. Ne várj hálát, s nem fogsz csalódni, Jézus 9 leprást gyógyított meg, s csak egy ment vissza megköszönni.

 

 

2006. június 5

Álmomban egy elefánt korcsolyázott.

Magyarázat:  Bölcs erő, mely könnyedséggel, és ügyességgel párosul.

 

 

2006. június 6

Álmomban tájékozódási futó, vagy hegymászó voltam. Rugalmas, könnyű rücskös edzőcipő volt  a lábamon, dinamikusan mentem hegnek fölfelé, könnyedén, lábaim kapkodva mentem lefelé. A szakadékokat átugrottam, és sokszor le sem mentem teljesen a hegyről, hanem az alja felé már átugrottam a következőre. Rengeteg energia, és könnyedség, rugalmasság volt bennem.

Magyarázat:  A hegyek az életfeladatokat, leküzdendő problémákat, kihívásokat jelentik, a szakadékok pedig a lehetséges veszélyeket.

 

 

2006. június 15

Tegnap Feri barátom volt nálam látogatóban, jó sokat beszélgettünk, és a következőt álmodtam:

Egy sötét szobában aludtunk mindketten, két egymástól távol lévő ágyon.  Én felébredtem, és halkan, kissé fojtott hangon, hogy ne legyen se túl erős, se túl halk, elkezdtem szólongatni: Ferikééééééém! Ferikééééééém! Mivel nem jött tőle semmi válasz, tovább ébresztgettem: Ferikééééééém! Ferikééééééém! csak közben ő nagy sumák módon már felébredt, csak nem válaszolt, hanem nagy csendben lemászott az ágyról az én ágyam végéhez kúszott, megcsiklandozta a talpaimat, és amikor magam alá húztam, akkor törvénytelen nagy kacagással állt fel, és persze én is röhögtem nagyon.

Magyarázat: a kulcsszó felébredni, Buddha nevének jelentése a Felébredett, a Megvilágosodott volt, tehát itt a felébredés szellemi jelentésű.

 

 

2006. június 24

Álmomban egy vetélkedőn vettem részt, ahol nagyon ügyesen vettem az akadályokat és minden tárgynyereményből többet is kaptam, így ezekből szét tudtam osztani másoknak is.

Magyarázat: Szellemi fejlődésem eredményeit meg tudom osztani másokkal is.

 

 

2006. május 26

Álmomban egy házban voltam, vártam türelmesen a soromat egy szoba előtt. Amikor rámjött a sor, bementem, felálltam egy székre, és megkerestem a fejemmel a mennyezetbe rejtett csapóajtót, és kinyomtam felfelé, majd felnyúltam, felhúztam, és nagy erőlködéssel kinyomtam, felnyomtam magam a felső szintre, ugyanis a nyílás a szoba közepén volt, a lábammal nem volt mire támaszkodnom, csak kapálóztam vele a semmiben, miközben nyomtam fel magam.

Magyarázat:  A szellemi fejlődésben elkerülhetetlen a türelem gyakorlása. A felsőbb szintre emelkedés nem könnyű, nehézségekkel tarkított, olykor támasz nélkül önerőből  kell végrehajtani a szintre jutást.

 

 

2008. május  12

Egy csomó emberrel együtt megérkeztem egy hegytetőre, éhesen, szomjasan, kitikkadva, hosszú vándorlás után. Ott volt egy nagy halom tölcséres jégkrém becsületkasszával. Össze voltak ragadva a jégkrémek, nehéz volt kiszedni egyet-egyet. Vettem a feleségemnek, volt egy helyes szerény kislány, gondoltam veszek neki is. Jöttek a többiek is a fagylaltra, segítettem nekik is kibányászni, de fizetni egy sem akart, ők azt úgy értelmezték, hogy én ki is akartam helyettük fizetni, és meg akartam őket hívni. Én csak a kislányt akartam, a feleségemmel egy kasszában vagyunk, a többieket nem terveztem vendégül látni, de végül legyintettem, azt mondtam, van rá pénzem, hát nyalják a fagyit!

Magyarázat: A segítőkész kedvesség visszaélésre csábít.

 

 

2008. május  31

Álmomban volt 2 pár felesleges szuperbakancsom. Pihekönnyűek voltak, mégis erősek, kényelmesek, és rugalmasak, vastag rücskös talpuk volt, de az is pont jó hajlékony, mégis volt tartásuk is. Beadtam őket egy boltba, vagy elosztóhelyre, ahol mások hozzájuthattak.

Magyarázat: Életutam járásához, szellemi fejlődésemhez a szükségesnél több segédeszközzel is rendelkezem.

 

 

2008. június  6

Álmomban egy nagy sziklából egy rózsát faragtam ki, elég babrás munka volt a szirmokat kialakítani. Valaki elismerően azt mondta, "Még a kő is kivirágzik a keze alatt"...

Magyarázat: a közömbösség, merevség és átváltoztatható érzelmekké, és élettelivé tehető nagy türelemmel és hozzáértéssel.

 

 

2008. július 27.

Álmomban borotválkoztam , és amikor a tükörbe pillantottam,  észrevettem, hogy sebek, hegek, gennyes tályogok vannak az arcomon. Meghúztam a vállam és folytattam tovább a borotválkozást.

Magyarázat: A külvilág szemében ellenszenvesnek látszhatunk, a lényeg, hogy mi békében legyünk önmagunkkal.

 

 

2008. augusztus 03.

Ma azt álmodtam, hogy a tetteim előzményei és következményei teljes összhangban voltak egymással, az előzményekre adekvát módon reagáltam, a következményeket pedig viseltem, és így az életem teljes egész. Mély nyugalmat adó álom volt. Minden rendben. Kb. ez volt a summázata.

 

 

2008. augusztus 14.

Jópofa kis álmom volt. Béka voltam, és egy hosszú árokfélében tartózkodtam. Egyszer csak megéreztem a víz csodálatos illatát és láttam, hogy lassan elkezd csordogálni az árokban felém, aminek nagyon megörültem.

Magyarázat: elemembe kerülök

 

 

2008. december 19.

Van egy gyenge, arctalan énekesnő, aki azzal vált hírhedtté, hogy Jézus édesanyjának nevét vette fel, és ezzel és más blaszfémikus megnyilvánulásokkal botránkoztatta meg a keresztényeket. Így akart énekhang, és tehetség híján valamivel feltűnni. Álmomban oldalról láttam meztelenül, a fellépő ruha nélkül még csúnyább volt, pipaszár lábai, aszott bőre, kis pókhasa látszott, előtte állt egy ferences szerzetes csuhában, kezében szenteltvíztartóval, és meghintette szenteltvízzel.

Magyarázat: Reméljük lesz hatása.

 

 

2008. december 27.

Álmomban egy hullámvasútszerű járművön utaztam. Elég félelmetesen begyorsult a lejtőn, aztán felfelé is, aki mögöttem ült nagyon félt, bemerevített, de én tudtam, hogy lazán kell venni, úgy sokkal jobb, és abban a tudatban voltam, hogy nekem nem fog bajom esni.

Magyarázat: A sors mindenképp megutaztatja az embert, de rajtunk múlik, hogyan éljük meg az utazást.

 

 

2008. december 28.

Álmomban valamilyen nagy épületben voltam, egyetem, vagy múzeum, és egy hatalmas csoport látogató közeledett a folyosón. Észrevettem, hogy az előttem lévő ajtó nyitva van, pedig annak csukva kéne lenni, és egy kicsivel korábban lévő ajtón kellett volna nekik balra elfordulni. Odamentem tehát, hogy becsukjam az ajtót, de a tömeg csak közeledett, akkor udvariasan azt mondtam elől lévőknek, elnézését, volnának kedvesek a másik ajtóhoz fáradni, nekem ezt most ne kell csuknom, de úgy csináltak, mintha meg sem hallották volna, félresodortak és a tömeg közepéből egy hangadó előrekiáltotta nekem hogy: - Ne hülyéskedj! A tömeg kinevetett, és ment tovább, amerre nem kellett, nem szabadott volna.

Magyarázat: Pusztába kiáltott szó, de azért szólni kell.

 

 

2009. március  28.

Álmomban elaludtam, és álmomban (az álmon belüli álomban) levágták a nyakamról a bőrt. Szakszerűen, körkörösen egyenesen indítva. Én megszereztem az eldobott bőrt azzal, hogy keresek orvost, aki visszavarrja. Jártam kórházról kórházra,  osztályról osztályra, hogy engem soron kívül vegyenek műtétre, mert a  levágott nyaki bőr féltem, hogy megromlik. Mikor már majdnem  elkeseredtem, sokat sokat vándoroltam,  egy orvosnő megígérte a  műtétet, vele jól beszélgettem, és közben kiderült, hogy én felébredtem, és nekem nem is vágta le a bőrt senki, én azt csak  álmodtam, de amikor felébredtem, annyira benne voltam az eseményekben, hogy észre sem vettem, hogy már nem álmodom.

Magyarázat: A levágott nyakbőr az önkifejezés energiacentruma, a torok csakra védtelensége. Ezt éltem meg, noha ez csak káprázat volt.

 

 

2009. április 9.

Azt álmodtam, hogy külföldön voltam, és aki abból az országból elutazott, semmilyen tárgyat, vagy állatot nem vihetett magával. Volt aki próbálkozott, mert megszeretett valamit, de a vámosok profik voltak, és mindent elvettek.

Magyarázat: Mt.6.19. Nem érdemes az anyagvilágban anyagi kincseket gyűjteni, senki sem viheti magával.

 

 

2009. május 5.

Másik lakásba költöztem, tágasabb volt, élveztem a berendezést, az újdonságot. Elmentem egy helyre, ahol egy boltom volt, amit nem használtam, és felháborodottan láttam, hogy valaki odapakolt, legalábbis a külső részre, a belső lezárt bolt, az maradt úgy, ahogy hagytam, és vissza akartam foglalni, mert az az enyém, és valamit árusítani akartam rajta.

Magyarázat: Élvezem a személyiségem tágulásával, megváltozásával létrejött új kereteket, de korábban megszerzett pozícióimat sem adom fel.

 

 

2009. augusztus 3.

Egy nagyváros utcáján voltam, ahol át akartam menni a túloldalra, de valaki átszervezte a közlekedést, és nagyon sok villamos ment egymás mögött a síneken, ráadásul neonzöld és neonrózsaszín műszövettel vontak bevonva azok lengedeztek rajtuk, és feltételezhető volt, a vezető ki sem lát, és biztos elüt, így az úton sem lehetett átkelni.

Magyarázat: Veszélyekkel jár a mai szellemi irányzatok útját keresztezni, mert vezetőik nem látják az utat.

 

 

2009. augusztus 8.

Németül álmodtam, egy hang szólt hozzám: - Sage mal, was du so sehr brauchst! (Mondd csak, mire van olyan nagyon szükséged!)

Magyarázat: A felszínen karcolgatnak apró vágyak bennem, de igazából mindenem megvan úgy anyagi, mint szellemi értelemben. Nem tudnék olyat mondani, ami olyan nagyon szükséges lenne számomra.

 

 

2009. augusztus 11.

A második álmomban járogattam egy nagy és gazdag családhoz, eleinte vendégségbe. Elég rátarti voltam, gondoltam, majd osztom az észt nekik, vagy elkápráztatom őket a gyógyítási képességemmel, aztán erre nem került sor, és egy idő múlva láttam, hogy az udvarban munkások dolgoznak egészen egyszerű fizikai munkát, csöveket fektettek, és beszálltam én is a  legegyszerűbb munkába, valahogy úgy éreztem, jó ahhoz a családhoz tartozni, és amiatt jól esett még a különben nem kellemes fizikai munka is, és már nem is bántam, hogy nem került sor észosztásra, meg gyógyításokra, meg egyéb "menő" mutatványokra

Magyarázat: A szellemileg fejlettek nagy és gazdag családjában nem a kellemességek habzsolása,  magamutogatás, és kérkedés a gazdagság jele. Szerencsére én is megértettem.

 

 

2009. augusztus 20.

A másik álmomban külföldön, Oroszországban élő Tibeti voltam. Azt mondtam, tudom, hogy jók az orosz hegymászók, de a tibetinek hegymászásban nincsen párja.

Magyarázat: A hegymászás a szellemi fejlődés, szellemi magaslatokra törés analógiája. (Aki magaslatokra tör, hatalmas energiákat mozgósít fejlődése, emelkedése érdekében, aztán a csúcsra érve megpillantja a táblát: Menj vissza a többiekért! )

 

 

2009. szeptember  8.

Egy nagy tömött vonaton utaztam, de aludtam, és a vonaton ébredtem fel. Nagyon jó volt felébredni, rögtön fel is álltam és elkezdtem sétálni a vonaton, de olyan tömött volt, hogy amikor vissza akartam menni a csomagjaimért, irataimért, már nem tudtam visszaverekedni magam a nagy tömegben, és nem is emlékeztem pontosan, hogy hol, melyik vagonban ébredtem fel. De nem izgatott a dolog, leszálltam a vonatról a következő állomáson, és visszaindultam a kiindulási állomás, a főváros felé. Felébredés, aztán az iratok elvesztése önazonosság, egó elvesztése, csomagok, a terhek, cipelnivalók elvesztése, visszaindulás a fővárosba, az eredethez való visszatérés megkezdése.

Magyarázat: A felébredés szellemi ébredést, megvilágosodást jelent. A személyes iratok elvesztése önazonosság, egó elvesztése, csomagok, a terhek, cipelnivalók elvesztése a lelki terhektől való szabadulás, visszaindulás a fővárosba, az eredethez, Egységhez, Istenhez való visszatérés megkezdése.

 

 

2009. szeptember  17.

Álmomban sokkal több rokonom volt, mint az életben.

Magyarázat: A szellemi rokonság sokkal tágabb kör, mint a fizikai, anyagi "vérrokonság".

 

 

2009. szeptember  21.

Az első álmomban egy vonat lépcsőjén utaztam. Veszélyes volt, de izgalmas is, imponáltam a vonat utasainak, akik a vonatról néztek rám. Ha jobban kihajoltam, gyorsabban ment a vonat, a baj csak az volt, hogy már alig bírtam magam tartani, vártam, hogy megérkezzünk a célállomáshoz.

Magyarázat: Aki kilóg a sorból gyorsabban halad, de veszélyeknek van kitéve. A célállomáshoz mindenki megérkezik egyszer, minek sietni? Türelem rózsát terem.

 

 

2009. december  11.

Álmomban egy hang többször  azt kiabálta harsányan PRINT RESTART, PRINT RESTART, PRINT RESTART, ami azt jelenti nyomtatás újraindítás.

Magyarázat: 2003-ben jelent meg a Hitbenhat első két kötete. Nem kavart nagy vihart, egy év alatt fogyott el a kinyomtatott 3000 példány fele, nemrég a vatera aukciós oldalán 400 Ft-ért árulták darabját, állítólag abc-ben is volt 399 Ft-ért. Én benne vagyok az újranyomtatásban, de hogy ki fogja ezt finanszírozni, azt nem tudom.

 

 

2010. február  26.

Érdekes álmom volt. Nem is álom volt, hanem egy álomsorozat. Mindegyikben gyerekekkel foglalkoztam, mindegyikben másikkal, és mind azt mondta apa, apa. Volt, hogy a sötétben mentem, és hallottam a hangot, hogy kiabál, apa, apa... Volt amelyikben karomon vittem, volt amelyikben játszottunk egy kicsit, aztán a nyakamban vittem a gyereket.

Magyarázat: A felnőtt szellemileg érett, a gyermek szellemileg éretlen. "Őrzője vagyok mindenkinek, aki nálam gyengébb, ahogy engem köteles mindenki őrizni, aki nálam erősebb." Hamvas Béla Karnevál

 

 

2010. március  11.

Ma kissé félelmetes álmom volt, először csak véres volt a vizeletem, majd sűrű vér bugyogott csak belőlem. Nem volt rossz kedvem, tudtam, hogy ez azt jelenti, nemsokára meghalok.

Magyarázat: Bár nagyon plasztikus és reális volt az álom, felébredve úgy éreztem, ez nem fizikai, hanem szellemi halálra, a régi halálára és az új születésére, újjászületésre vonatkozik.

 

 

2010. március  13.

Ma álmomban különböző szimbólumok jelentéséről tartottam előadást, az aum jelről, a Dávid csillagról és a keresztről, a Dávid csillagról még vázlatot is készítettem, melyik részének mi a jelentése.

Magyarázat: a szimbolikák ismerete, az analógiás gondolkodás képessége sok problémára megoldást adhat.

 

 

2010. március  18.

Álmomban egy elefánt hasában két hatalmas tojás volt, amit megettem.

Magyarázat: Az elefánt a nyugodt bölcs erő jelképe, a két tojás a dualitásból, polaritásból új születése, az új csírája.

 

 

2010. március  24.

Egy kisebb társasággal autóztunk hazafelé. Akinek az autójában ültem utasként, nagyon sietett haza, nagyon nyomta a gázt, és egy gödrös terepen felborultunk. Nekem nem esett semmi bajom, mert jól ismertem a terepet, tudtam, hogy ilyen sebességnél csak borulás lehet, kiugrottam az autóból még a gödörbe csapódás előtt, és a falevelekből halmazából álló puha ágyon hemperegtem végig. Aztán tudtuk folytatni utunkat, és egy benzinkúthoz értünk, ahol jól feltankoltunk, hogy elég legyen hazáig. Valaki a társaságból eltűnt a benzinkútnál, az ő kocsijába is töltöttem annyit, hogy hazaérjen vele, de mivel nem került elő, nem vártunk rá, hanem haladtunk tovább hazafelé

Magyarázat: Lassan járj, tovább érsz! Hosszú úton időnként meg  kell állni feltöltődni.

 

 

2010. április  6.

A másodikban olyanféle helyen voltam, mint egy siófoki nyaralókomplexum. Gombára horgásztam, majd utána amikor mentem vissza olyan érzésem volt, hogy valaki figyel, és suttyomban a bokorban elrejtettem a pecabotot. Hátranéztem, de láttam, hogy messze van tőlem, így újra kézbe vettem a pecabotot és mentem tovább.

Magyarázat: A gomba az élősködés analógiája, ezt pécézem (pecázom) ki, de nem nyíltan.

 

 

2010. május  8.

Álmomban egy nagy mozikomplexum előtt álltam, ahol három nagy teremben folyt az előadás. Mivel éppen kezdődött az egyikben a film, megkerestem a pénztárost és a legdrágább, de legjobb filmre vettem jegyet. Unott idős férfi volt, még borravalót is elvárt a kiszolgálásért, így az összes maradék aprómat nekiadtam.   Elindultam a mozitermetkeresni, de tévedésből másik előadásra csöppentem be, amit észrevettem, és kijöttem onnan, hogy nekem nem arra a filmre van jegyem. Kerestem a másik mozicsarnokot, igyekeztem, mert attól tartottam, hogy közben már megy a film, és lemaradok az elejéről. Végül egy dombos hegyes területre keveredtem, ahol meredek szakadék volt, onnanvissza fordultam egy kicsit és lejjebb próbálkoztam, ott meg vad kutyák acsarogtak, ugattak.   Végül beértem egy nagy épületbe, kerestem, hol lehet a moziterem, amikor egy nagyon szimpatikus, kedves, idős tekintélyes férfivel találkoztam. Mielőtt megszólaltam, mondta, hogy halkan beszéljek itt a folyosón, mert bent értekezlet van. Valószínűleg egy oktatási intézmény volt, aminek ő az igazgatója. Elmondtam, hogy a mozit keresem, felmutattam, hogy érvényes mozijegyet vettem a drága, jó, izgalmas filmre, és eltévedtem, nem találom az előadást.   Erre roppant kedvesen és bölcsen azt mondta, nem arról van szó, hogy eltévedtem, hanem arról, hogy én egy kereső vagyok. Erre azt válaszoltam, mert közben beugrott, hogy a egész életem végülis a keresés analógiája. Megmutatta a mozihoz vezető utat, és megkönnyebbültem, megnyugodva mentem tovább, már nem izgatott, hogy lemaradok-e a film elejéről, vagy akár az egész filmről

Magyarázat:Egész életem keresés.

 

 

2010. május  17.

Ma azt álmodtam, hogy ballagás volt. Egyes sorban ballagtunk, mint a vonatozós játéknál. Egy osztálytársnőm állt a sor elején, én voltam mögötte. Mindkét kezét kissé hátratette, én mindkét kezem előre, összekulcsoltuk a kezeinket, ez volt akkor a szokás és így ballagtunk. Közben azért olykor viszketett neki itt-ott a teste, hol a hóna alatt, hol  derekánál, és hogy ne engedjük el egymás kezét az én kezemmel együtt, vagy szinte az én kezemmel vakarózott. Én szívesen benne voltam ebben az élményben, mert a hóna alá kicsit előrébb és lejjebb csúszott, egy bizonyos kellemes puhább területre, és a dereka is inkább popótáji lett.

Magyarázat: Egymás segítése örömteli is lehet.

 

 

2010. május  22.

Álmomban egy nagyon magas hegyre mentem, másztam fel egy keskeny, meredek úton. Volt lépcső, de nagyon meredek, de nem volt korlát, nem volt kapaszkodó, csak a lépcsőfokok. Fent a csúcs közelében, a mászás vége felé már nagyon elfáradtam, ráadásul nem volt lépcső sem, és a sziklafal a sok mászástól kikopott, nem élek voltak, hanem lekerekített, gömbölyded formációk. Félelmetesnek tűnt, fáradt is voltam, izomlázam is volt, de összeszedtem minden erőmet és felkapaszkodtam, túljutottam ezen a nehéz szakaszon, ahol néha a lábam csak a levegőben kalimpált.

Egyet szusszantam a tetőn, láttam, hogy közben beesteledett, és le kéne indulni a hegyről, hogy aludni, pihenni tudjak. Elindultam visszafelé, de tudtam, lefelé még nehezebb, most képtelen lennék rá, inkább keresek egy szelídebb, lankásabb lejáratot a hegyről, és ha leértem, majd lefekszem aludni és kipihenem magam.

A második álmomban (feltehetően) ugyanennek a hegynek a gyomrában voltam egy társammal, mint ügyeletes karbantartó munkás, és a társam épp megkérdezte, hogy akarok-e egy jó frissítő kávét inni.

Magyarázat: Aki szellemi csúcsra ér, annak sajátosságából adódóan érzi, hogy vissza kell mennie a többieknek segíteni. Előtte pihennie, majd frissülnie kell.

 

 

2010. június 4.

A második álmomban egy bölcs tanító ült előttem fehér ruhában, és előadást tartott nekem A valóság öntörvényei címmel.

Magyarázat: Alapokat tanulok.

 

 

2010. június 9.

Egy hölgyismerősömmel álmodtam. Rengeteg húst adtam neki, féldisznókat, marhahúst, hatalmas darabokat. Látom, hogy a ház előtt a férje pakolgatja őket a kocsim csomagtartójába, kérdem, miért? Azt mondja a Sári köszöni a húst, de tároljam én, majd ő apránként, amikor szüksége lesz rá, akkor elvisz egy-egy darabot belőle, kint a hidegben az autóm csomagtartójában hűtve marad. Én meg mondtam, nem úgy van az, ha odaadtam, akkor az övé, vigye el, s tárolja, ne kényelmeskedjen, hogy az övé, de én tárolom.

Magyarázat: Az ajándékot vagy elfogadjuk, vagy ha nem kell, visszautasítjuk.

 

 

2010. június 28.

Álmomban az elkerülő úton keltem át, kívülről jöttem a város felé. Kijelölt gyalogátkelőhelyen, zebrán, lámpás átkelőnél jöttem á az úton. Ahogy elindultam, balra tekintettem megszokásból és láttam, hogy mintha egy ködfal lenne, a zebrán világos, napos idő, jó láthatóság, de akik az úton jönnek, azok sűrű tejszínű ködben vannak.

Belegondoltam, hogy akik nem jól látnak, azok akár el is üthetnek engem. Aztán amikor már majdnem az út felénél voltam, egy hang azt mondta, a lámpák nem világítanak. Így még világosabb lett, hogy semmi sem figyelmezteti az autósokat, és fennáll a veszély, hogy nem látnak és elütnek. De szépen eljutottam az út közepéig, ahol járdasziget van, és ép azon gondolkodtam, hogy itt megállok, hogy továbbmenjek-e vagy nem, és előtte mindenképp jobbra nézek, hogy jobboldalt mi a helyzet, látnak-e, vagy nem és csak akkor folytatom a átkelést, ha tisztázódnak a viszonyok. Ekkor felébredtem.

Magyarázat: Sajnos még a szellemi szabályok betartása mellett is érheti az embert baleset, ha olyanokkal találkozik akiknek szellemi látása hiányzik.  Mt.10.16. Legyetek tehát okosak, mint a kígyók, és szelídek, mint a galambok.

 

 

2010. július 26.

Egy hatalmas raktáráruházban bolyongtam, melynek föld feletti és föld alatti részei is voltak, jól ismertem az áruház minden zugát, és magabiztosan közlekedtem a magasabb és mélyebb szintek között.

Magyarázat: Aki önmagát ismeri a világot ismeri.

 

 

2010. augusztus 25.

Egy főiskola épületében voltam, és nyári szünet, vagy valami miatt kihasználatlanok voltak a vécék, fürdők, és láttam, hogy paradox módon attól megy szép lassan minden tönkre, hogy nem használják. Érdekes a házak is jobban leromlanak lakatlanul… Azon gondolkodtam, mit kéne tenni, kitakarítani mindenütt és bezárni, vagy pedig gondoskodni a használatról…

Magyarázat: Aki a kapott talentumokkal nem jól sáfárkodik, az jobb, ha nem foglalkozik pénzügyekkel.

 

 

2010. augusztus 26.

Egy harminc centis favonalzóval a kezemben álltam a bikával szemben az arénában. Nyugodt voltam, és vártam a fejleményeket.

Magyarázat: A Bika princípium a bizalmatlanság, a lassúság, az élvhajhászás, és a bosszú, ezeket fegyelmezem magamban.

 

 

2010. szeptember 7.

Haza felé igyekeztem, lementem a metróba, jött egy szerelvény, gyorsan felszálltam rá, de nem néztem mg, hogy melyik irányba megy, így aztán kivitt a külszini végállomásra. Érdekes hely volt, hipermodern, csupa üveg, króm és csiszolt  kő, mégis el lehetett tévedni benne. megéheztem, jól beettem egy keleti étteremben, és elkezdtem keresni, hol indulnak a kocsik.  Még egy csábító kínai étterem mellett haladtam el, rákok, polipok, egzotikus ételek, de nem álltam meg, mert az volt a fejemben, hogy megyek, igyekszem hazafelé. Nagy nehezen eltaláltam egy helyre, ahol mások is várták a metrót, egy darabig vártunk, de észrevettem, hogy ott nincsenek is sinek, csak hasonlóan néz ki, mint egy metrófelszállóhely. Szóltam az ott lévőknek, hogy ott hiába várnak, keresgéltem, kérdezősködtem, végül sikerült a vágányhoz jutnom, de itt is először a kocsiszín felé vezető oldalra, aztán mindenféle aluljárón és felüljárón keresztül végre oda, ahol a város belseje felé mentek a kocsik. Végre beállt egy metrószerelvény, hipermodern volt, és vadonatúj, még az illata is friss volt, erre felszálltam, és néztem a táblát, hogy hány megálló még a Kálvin tér, mert az a legközelebbi megálló Szentkirályi utcai otthonomhoz. Erősen figyeltem, nehogy megint túlmenjek a célállomáson.

Magyarázat: Aki túl nagy igyekezettel, körültekintés nélkül halad célja felé, könnyen túl is mehet rajta és felesleges kerülőt iktathat be magának.

 

 

2010. szeptember 8.

Álmomban volt  galako vagy gakalo nevű indiai gyökerem, ha bármi bajom volt, azt rágcsáltam, és elmúlt a betegség.

Magyarázat: Korábbi Indiában töltött életeim mai problémáim megoldásában is segítenek.

 

 

2010. szeptember 9.

Lent voltam a folyónál, több edénybe vizet merítettem, és útban hazafelé adtam a szomjas embereknek. Megállított egy ápolatlan cigány ürge is, de kedves és tisztelettudó volt, hogy ő is kér inni. Ráadásul külföldinek nézett és tört angolsággal szólított meg. Meghagytam a hitében, angolul válaszoltam, ás odaadtam a teáskannámat, mert már csak abban volt víz. Nagyon szomjas volt jóízűen ivott, bekapta és összenyálazta a teáskanna csövét, de gondoltam, majd otthon jól elmosogatom. Hazaértem, a Széchenyi utcában laktunk (ahol a  feleségemmel kezdtük a közös életet) , beállított anyám, egy kistányérban valami fekete falatkákat hozott, nem volt gusztusom enni belőle, és a beszélgetés elég kényszeredett volt. Azt mondtam, nem haragszom rájuk, csak kérem, hogy hagyjanak békén. Aztán lejött volt anyósom (már elhunyt, nagyon rossz viszonyban voltunk), felettünk lakott, szép ősz hajjal, mosolyogva, rózsaszín, enyhén lilás, koronacsakra színű pulóverben, mosolyogva, sugárzón, és gondolatátvitellel azt mondta, hogy bánja a dolgokat és béküljünk ki. Szeretettel átöleltük egymást és kibékültünk. Aztán a volt nejem is előkeveredett, olyan volt, mint amikor pár éves házasok voltunk, kézzel kötött egyszerű pulóver volt rajta, kedvesen közeledett hozzám, épp megöleltük volna egymást, amikor felébredtem.

Magyarázat: Élete(i)m folyamán begyűjtött tudást szívesen megosztom másokkal. Tudok békülni, még egómmal is megbékélek.

 

 

2010. szeptember 15.

Rengeteg linóleum metszetet készítettem, és elajándékozgattam, szétosztogattam őket

Magyarázat: nyomokat hagyok magam mögött a világban.

 

 

2010. szeptember 25.

Valamiféle házibuliban, vagy szórakozóhelyen voltam. Nagy rendetlenség volt, rossz volt a zene, recsegett és halk volt, az emberek egy része veszekedett, verekedett, más része álmosan táncolt, egymásba kapaszkodva kóvályogtak. Békítettem a verekedőket, veszekedőket, rendet csináltam, helyére tettem a dolgokat, kerestem a rádión egy jobb adót, megütögettem a rádiót, egyből hangosabban szólt, és a jó zene kiszűrődött az utcára is, várható, hogy többen is be fognak majd jönni, mert jobb a hangulat.

Magyarázat:Igyekszem hangulatot teremteni a környeztemben, és aktivitásom fokozódik.

  

 

2010. szeptember 28.

Riasztó módon kezdődött az álom, vagy legalábbis innentől emlékszem rá, a levágott herezacskóm volt a kezemben. Nézegettem, megtapogattam benne a heréimet, és azt mondtam, na vége mindennek, ez a férfiasság legalapvetőbb hordozója, herék nélkül mi lesz velem. Aztán lenyúltam a lábam közé, megtapogattam, és azt tapasztaltam, hogy ott is van két here, többször odanyúltam, hogy megbizonyosodjak felőle, és azt mondtam, gyerekek, nekem négy herém volt!. Meg is nyugodtam, és elmúlt a kellemetlen érzés, amit a levágott herék látványa okozott.

Magyarázat:Hátam görbe, testem merev, járásom bicegő, de férfias vagyok.

 

 

2010. szeptember 12.

A második álmomban tárva nyitott ablaknál aludtam a hálószobában és azt gondoltam, nem baj, ha bejön a hűvös, nekem fontos a friss levegő. érdekes volt, hogy álmomban is aludtam, és mégis láttam a nyitott ablakot, aztán álmomban el is gondolkodtam, ez most hogy lehet, alszom is, meg ébren is vagyok, ha alszom, hogy láthatom a nyitott ablakot?

Magyarázat: Fontos számomra a nyitottság és a friss szellemiség.

 

 

2010. október 03.

Mahjongot játszottam, egy nagy asztalra rengeteg tányér étel volt kirakva, és a tányér ételekkel mahjongoztam. ( a játék lényege két azonos feliratú bábú, kocka felfedezése)

Magyarázat: Keresem az azonosságokat, párhuzamokat a szellemi tanításokban.

 

 

2010. október 03.

A második álmomban egy tónál, vagy tengernél fogtam egy nagy halat és elindultam hazafelé, hogy megegyem. Elérkeztem egy folyóhoz annak mentén vezetett az út, ott is próbáltam halat fogni, de nem ment, és különben is két nő bajba került, és nekik segítettem, azzal elment az idő. Megtapogattam a halat, hogy nem romlott-e meg a parton, míg a nőknek segítettem, de még merev volt, tudtam, hogy még ehető. Még az is felmerült bennem, hogy tüzet rakok a parton és megsütöm, de áradt, nem lehetett tüzet rakni a két nőnek is az áradás miatt segítettem. Gondoltam finomabb lesz az a hal otthon serpenyőben, olajban kisütve, már éreztem az orromban az illatát.

Magyarázat: A hal a Krisztus szellem analógiája, melynek kellemességeit szellemi hazámba visszatérve fogom magamba fogadni .

 

 

2012. november 5.

Álmomban Észak Koreában jártam egyéni turistaként. Voltak előzetes ismereteim az országról, mégis meglepetésként ért, hogy lecsúszott, lumpen elemek kötözködtek velem, mert látszott, hogy nem odavalósi, idegen vagyok. Csodálkoztam, mert előzetesen azt hittem, szilárd rend és fegyelem van ebben az országban és ebbe nem illett bele ez a viselkedés, ami nem jelenttett nagy problémát, mert mindegyik kötözködőt elhárítottam. Igyekeztem a belváros felé, ahol egy forgalmas utcában működött egy bizományi-zálogház-óra-ékszer felvásárlóhely. Vittem magammal ezüst evőeszközöket, ezüst cigarettatárcát, és pár apróságot, és a helyiekkel keveredve, akik szintén leadták értékeiket a felvásárlóknak, sorban álltam. Tartottam, hogy miképp fogom áthidalni a nyelvi nehézségeket, de sikerült egy ott élő magyar származású felvásárlót találnom, aki átvette az ezüstjeimet, de elég keveset ajánlott értük, úgy éreztem, többet érnek, mint amennyit ad érte, de azzal vigasztaltam magam, a fűszerek olcsók, és ot meg megtérül az itt elszenvedett veszteség, és viszek majd egy csomó fűszert haza.

Magyarázat: Idegennek érzem magam a Földön, úgy érzem, hogy a szellemvilágból hozott kincseim nem értékelik kellően.

 

 

2013. január  13.

Nem emlékszem részletesen mindenre, de azt álmodtam, hogy perfekt angolsággal tökéletes hanggal énekeltem egy panaszos-gúnyos dalt zimbabwei fehér telepesként, ami arról szólt, hogy valaki idejön Zimbabwebe és kiokosítja, pedig nincs is tisztában az itteni viszonyokkal. És érdekes, álmomban tökéletesen tudtam angolul, Elton John szerű hangon tökéletesen énekeltem, kicsit gunyoros, vitriolos volt a dal hangulata, és csodálkoztam, milyen jól tudok angolul és énekelni...  Csak annyi maradt meg bennem "you came to Zimbabwe,  and..."

Magyarázat: Erre járó szellemvilágbeli látogatómmal nem értek szót.

 

 

2013. február  6.

Álmomban a budapesti belvárosban lófráltam. Új öltönyt akartam venni. Benéztem a Luxus áruházba, kinéztem magamnak egy szép gyapjú öltönyt, de megnéztem a Divatcsarnok választékát is. magammal hívtam egy barátomat, hogy nézze meg, hogy áll rajtam az új ruha, segítsen véleményével. A Divatcsarnokban egy azonos anyagból készült vékonycsíkos átmeneti kabátból, öltönyből álló együttest ajánlottak 72.600 Ft-ért, de sem az anyaga, sem a stílusa nem tetszett, egyénieskedő-ficsúros volt a megjelenése és gyenge minőségű, könnyen koszolódó az anyaga, s bár lett volna rá pénzem, az árát is sokallottam ezért a minőségért, így visszaindultam a Luxus áruházba, mert ott egy szolid, de elegáns tiszta gyapjú öltönyt találtam 37.400 Ft-ért, ami tartós minőségűnek ígérkezett.

Útközben a barátom beugrott a Kígyó utcában egy szervizbe, hogy a tabletjét beállítsák, behangolják. Csodálkoztam, hogy állandó ingyenes szerviz van, és ilyen gyorsan, egy mozdulattal beállítják a készülékét. Tablet szerű készüléke volt, televízió és rádió adást lehetett vele fogni, önmaga szórakoztatására jó volt, de az én hiper-szuperokostelefonommal kétoldalú kommunikáció volt lehetséges, igaz kisebb volt a mérete és a képernyője, de lehetett vele telefonálni, smsezni, filmet felvenni, továbbküldeni, internetezni, rádió is volt rajta, és hatalmas memória.

Magyarázat: Testem megújul, jó kommunikációs lehetőségekkel, képességekkel rendelkezem.

 

 

2013. április  15.

Álmomban egy teremben voltam, ahol különféle automaták voltak, amelyek pénz bedobása fejében valamilyen műveletet elvégeztek, valamit szolgáltattak. Nagyon jól ismertem az automatákat kívülről-belülről, ezért ha valaki bejött és kérdése volt, elmagyaráztam, melyik automatától mit várhat. pl. egy német túrista belépett és pénzt kezdett dobálni egy automatába, mire elmondtam neki, hogy az magyar népdalok kottáit nyomtatja ki, biztos, hogy arra van szüksége?

Magyarázat: Tisztában vagyok a szellemi automatizmusokkal, törvényekkel és ezt mások számára is hasznosítom.

 

 

2013. április  27.

Álmomban egy párt láttam, amelyiknek férfi tagja kárvallottan fogott egy zsinórt a kezében. Egyből tudtam, hogy valami aránytalanul nagy terhet húzott vele és a zsinór elszakadt. Odamentem az ajtóhoz és láttam, hogy egy nagy ládát húzott, ami megakadt a küszöbben. Két próbálkozás után harmadukra át tudtam emelni a küszöbön, majd egy erősebb kötéllel elkezdtem húzni a ládát. Hatalmas láda volt, vagy másfél méter széles és 4-5 méter hosszú, lehetett vagy 500 kg a súlya, emberfeletti erővel kellett húznom, szinte vízszintesen előredőltem, fújtattam, ziháltam, köpködtem, végül áthúztam a küszöbön és még vagy jó 15-20 métert. Végül megálltam és a munka végeztével köptem még egyet. Aki velem volt, nem hogy nem adott elismerést, hogy ilyen nagy terhet elhúztam, ami nem is az enyém, hanem bírált, hogy köpködni illetlenség. Akinek a terhét húztam meg sem köszönte, sőt a páros női tagja megvetően mért végig, valószínűleg ő is azért mert köpködtem.

Magyarázat: Nem mindig szerencsés segíteni.

 

 

2013. április  15.

Álmomban egy teremben voltam, ahol különféle automaták voltak, amelyek pénz bedobása fejében valamilyen műveletet elvégeztek, valamit szolgáltattak. Nagyon jól ismertem az automatákat kívülről-belülről, ezért ha valaki bejött és kérdése volt, elmagyaráztam, melyik automatától mit várhat. pl. egy német túrista belépett és pénzt kezdett dobálni egy automatába, mire elmondtam neki, hogy az magyar népdalok kottáit nyomtatja ki, biztos, hogy arra van szüksége?

Magyarázat: Tisztában vagyok a szellemi automatizmusokkal, törvényekkel és ezt mások számára is hasznosítom.

 

 

2013. április  27.

Álmomban egy párt láttam, amelyiknek férfi tagja kárvallottan fogott egy zsinórt a kezében. Egyből tudtam, hogy valami aránytalanul nagy terhet húzott vele és a zsinór elszakadt. Odamentem az ajtóhoz és láttam, hogy egy nagy ládát húzott, ami megakadt a küszöbben. Két próbálkozás után harmadukra át tudtam emelni a küszöbön, majd egy erősebb kötéllel elkezdtem húzni a ládát. Hatalmas láda volt, vagy másfél méter széles és 4-5 méter hosszú, lehetett vagy 500 kg a súlya, emberfeletti erővel kellett húznom, szinte vízszintesen előredőltem, fújtattam, ziháltam, köpködtem, végül áthúztam a küszöbön és még vagy jó 15-20 métert. Végül megálltam és a munka végeztével köptem még egyet. Aki velem volt, nem hogy nem adott elismerést, hogy ilyen nagy terhet elhúztam, ami nem is az enyém, hanem bírált, hogy köpködni illetlenség. Akinek a terhét húztam meg sem köszönte, sőt a páros női tagja megvetően mért végig, valószínűleg ő is azért mert köpködtem.

Magyarázat: Nem mindig szerencsés segíteni.

 

 

2013. szeptember 10.

Álmomban egy hatalmas színházban voltam. Nem volt szokásos, nem volt elegáns, inkább szedett-vedett úgy a közönség, mint az ülőhelyek vonatkozásában. Ferdén emelkedő széksorok voltak, az előadás kezdetén felkutyagoltam a kakasülőre, azaz a legmagasabb és a színpadtól legtávolibb sorra. Végignéztem az előadást, bár nem sok maradt meg belőle, majd a végén, amikor felkapcsolták a villanyt, páran szidalmazni, bírálni kezdtek, akiknek nem voltam szimpatikus. Nem izgattam fel magam túlzottan, de egyszersmind alkalmat teremtett rá, hogy lefelé kászálódjak a kakasülőről, és elinduljak lefelé a lépcső és széksorokon, illetve kifelé a színházból. Közben időnként lekapcsolták a villanyt és a sötétben kitapogatva felfedeztem, hogy vannak a földön (padlón) otthagyott kincsek, például főtt gesztenye. Gondoltam gyűjteni kellene, vinni magunkkal, szóltam másoknak is, hogy van, de nem figyelt rám senki, bekaptam egyet-kettőt közülük, és mentem tovább lefelé a tömeggel. Kiértünk a színházból, tömött buszok voltak, én pedig egy nagy vonatszerelvényhez mentem. Be akartam szállni, de megláttam, hogy számozott ülések vannak, tehát helyjegyköteles a vonat, ezért elindultam a pénztárhoz, hogy jegyet vásároljak. Közben hallottam, hogy valaki kiabál, már nincs több hely, de tudtam, hogy helyjegy lesz, aki azt kifizeti, annak lesz még hely. Ahogy a pénztárhoz közelebb kerültem, nézegettem, hányan vannak még előttem. Nem volt vészes a sor, én tudok is türelmesen várni, mindössze annyi, hogy előttem egy ürge a szamaras kordéjával állt a sorban és gondoltam, egy ember, de milyen sok helyet foglal el.

Magyarázat: A földi élet ügyes-bajos dolgokkal jár.

 

 

2013. október 17.

Álmomban szüleimmel beültem egy étterembe. Édesapám szinte azonnal felpattant és türelmetlenül a konyha felé sietett nagy hangon reklamálni, hogy hol a személyzet, hol a pincér hogy felvegye a rendelést, én pedig felálltam és azt mondtam, na jó, én megyek..

Magyarázat: Nem vagyok elég türelmes a türelmetlenséggel.

 

 

2013. november 3.

Álmomban nagy vásári forgatagban voltam. Árusok, koldusok, szemfényvesztők, csalók, mutatványosok és persze a tömeg... Egy nagy, tagbaszakadt, magas néger nagyon kedvelt, a barátjának tekintett. Abból élt, hogy pénzért verekedett. A vásáron mellém ült beszélgetni, én pedig megkérdeztem, hogy mi történt vele előző nap. Mondta, hogy minden rendben, előző nap pillanatok alatt "elkelt", hat helyre is hívták bunyózni és megnyugtatott, akkorákat azért nem ütnek, mint amilyennek látszik. Nevetve hozzátettem, hogy én még akkorákat sem szeretnék kapni s közben arra gondoltam, hányan tartanak tőle, míg engem a barátjának tekint és kedvel. Mutattak egy másik négert is, akit úgy vezettek fel, hogy különleges, hosszú orra van. A néger keserves képet vágott, mintha szenvedne, de egy kicsit feltámadt a szél, és az orrára ragasztott műorrba belekapaszkodott, és a műorr kezdett leválni. Látszott, hogy csak egy falevél, amit fekete cipőpasztával bekentek és valami csirizfélével az orrára ragasztottak.

Magyarázat: Megismerem a világban az igaz és a hamis barátokat.

 

 

2013. november 18.

Álmomban Erdő Péter bíborost és két másik papot láttam "bíborba-bársonyba" öltözve színarany miseruhában, háttal álltak felém. Egyszer csak megjelent egy drágakövekkel és gyémántokkal díszített színarany borítású helikopter, mire Erdő Péter azt mondta, ez a liturgikus helikopterünk... Az álomban egyfajta egyházi krónikás voltam és azon gondolkodtam, hogy öntsem szavakba, hogy ez már túlzás, hogy erre felháborodás lesz a reakció, hogy ilyesmikre nincs szükség.....

Magyarázat: A katolikus egyház működését szerényebb keretek között képzelem el .

 

 

2013. november 19.

Álmomban egy hang folytonosan azt ismételte ShanTshun pocket (Szan Csun Poket) mintha egy himalájai ember teherhordónak ajánlkozott volna, és azt mondaná tört angolsággal, Szan Csun viszi a csomagját. (előző este az Annapurna havas csúcsait mutatták egy filmben).

Magyarázat: A szellemvilág folyamatosan segítséget ajánl terheim könnyítésére. 

 

 

2014. január  20.

Álmomban egy élelmiszerbolt előtt voltam, szállítás volt és egy dolgozó megkért, hogy segítsek, vigyázzak egy fél sertésre... A sertés nem hosszában felvágott félsertés volt, hanem keresztben kettétépett, vagy szakadt és még élt, az elülső két lában imbolygott... Megdöbbentett ez a mérhetetlen szenvedés, főleg, amikor a szemébe néztem. Később átmentem egy másik bolthoz, ott is hasonló, még élő, iszonyúan szenvedő sertést láttam nyitott gerinccel... Megdöbbentő volt látni az iszonyatos szenvedéseket, még mindig a hatása alatt vagyok...

Magyarázat: Az Egységből, Isten Országából kiszakadtság, a polaritás, a kettészakadtság, az ellentétek világa mérhetetlen szenvedést okoz.

 

 

2014. május  19.

Álmomban a kutyánk nagyon beindult egy lejtőn, szaladt egy másik ismerős kisebb kutya felé, de összeütköztek és/vagy kiharapott egy darabot a kisebbik kutyából, ezért azt mondtam, valamit kéne vele kezdeni, mert ez így nincs rendjén.

Magyarázat: Egyik alszemélyiségem harapós lett, kezelnem kell.

 

 

2014. június  11.

Álmomban a hosszas tevékenység magyarázataként megjelent egy tábla a német nyelvű UMBAU (átépítés) felirattal.

Magyarázat: Szellemem átalakul .

 

 

2014. június  25.

Fociztunk. Sok zavar, szabálytalanság, zűr és hiányosság volt. A végén egy nagy tábla volt látható az üzenettel: FŐ HOGY FOCIZTUNK!

Magyarázat: Zűrösnek tűnik az élet, de a lényeg, hogy megéljük.

 

 

2014. július  2.

Álmomban elővettem a gyógyszeres üvegcsémet (elég erős ízű, csípős gyógyszer volt benne) hogy bevegyek egyet és elég elcsodálkoztam, hogy már alig volt az alján egy vagy két szem, nemrég még majd tele volt, elég hamar elfogyott.

Magyarázat: Nincs sok hátra a gyógyító szenvedés keserű labdacsából.

 

 

2014. július 5.

Álmomban Indiában jártam. Egy gyógytermékes boltban egy 55-60 eves jólszituált hölgy szolgált ki és ajánlatot állított össze a termékeikből. Beszéd közben kiderült, hogy a hölgy osztrák, Graz-i így jól elbeszélgettünk. Ezután a fia hozott egy pohár áttetsző pezsgő folyadékot, amit átadott nekem, beleittam, bár hangyákat es apró kavicsokat láttam benne. Gondoltam, biztos ilyennek kell lenni, es ha gyógyital, hát megiszom. Biztonság kedvéért megkérdeztem a hölgyet, aki elnézést kért, ejnye fiam, mondta a fiának, és elvette a poharamat, hogy másikra cserélje.

Magyarázat: Nem feltétlen szükséges a szenvedés a gyógyulásomhoz.

 

 

2014. július 9.

Álmomban volt vagy 20 egészben sült kacsám, és 20-30 bőr diplomatatáskám, amiket kölcsönkértek egy forgatáshoz. Egy idő múlva nem adták vissza, és láttam, hogy az elit éttermükben az én kacsámmal fényezték magukat, hogy különleges luxus-kacsasült, nagy pénzekért árulták, a boltjukban pedig a bőr diplomatatáskáimat árulták és sehol senki nem akart elszámolni vele. Egy hasonló cipőben járó srácnak mondtam, hogy vagy tették volna közzé, hogy az én ajándékom, vagy fizetnék ki az értékét, de ez így nem korrekt, és azt mondtam az étterem vezetőjének, hogy majd én ezt megírom a Magyar Rádió és Televízió vezérigazgatójának el fogom mondani.

Magyarázat: Nehezen viselem szellemi értékeim jogtalannak érzett eltulajdonítását.

 

 

2014. július 20.

Valaki mellett voltam, láttam, hogy felháborodik embereken hogy lopnak, tolvajt kiált két emberre, akik füstölt oldalast és csülköt loptak, de az ő tarisznyájában is volt egy nagy füstölt oldalas és füstölt csülök. Nem értettem, hogy kiabálhat tolvajt, ha maga is az...

Magyarázat: Nem értem a kettős mércét.

 

 

2014. augusztus 3.

Álmomban a Balatonon fürödtem, úszkáltam. Volt egy kb. gyúródeszka méretű tutajszerűségem, amit gondolatátvitellel tudtam hajtani, és azzal közlekedtem nagyobb távokon. Bejutottam a Balaton közepére, egy olyan helyre, ahol senki sem jár, vagy nagyon kevesen és csodálatos látványban volt részem. Egy jól körülhatárolható hatalmas helyen egy hófehéren világító párafelhőben fehér delfinek táncoltak. Kiemelkedtek a vízből, csak a farkuk vége volt vízben és kecses, gyönyörű táncot lejtettek. Megdöbbentem a rendkívüli látványtól, élveztem egy darabig, aztán igyekeztem ki a partra, hogy a többieknek elmeséljem, miben volt részem, mi van a tó közepén.

Magyarázat: Az Egységet jelképező Balaton közepén nyert szellemi tapasztalatot átadom másoknak.

 

 

2014. november 21.

Álmomban egy nagyjából velem egykorú kisportolt, fürdőnadrágos férfivel beszélgettem. Használati tárgyaiból és megnyilvánulásaiból levezettem neki, hogy annyira rugalmas, hogy a merevségnek az árnyéka sem lelhető fel benne.

Magyarázat: Benső énem rugalmas.

 

 

2014. november 25.

Fogorvos barátomnál voltam előre megbeszélt időpontra jelentkeztem be húzásra. A váróban elaludtam s amikor felébredtem, láttam, hogy egy ismerősöm közben megelőzött és beült a fogorvosi székbe. Sajnáltam szegény barátom, hogy ilyen későn kell velem foglalkoznia, hisz már az asszisztense is hazament és egyedül kell a fogam kihúznia.

Magyarázat: van, akinek sürgősebb bajait kezeltetni

 

 

2015. január 10.

Álmomban a tengeren úsztam, és jött egy hatalmas hullám. Lenyomott a víz alá, mélyre, de azt gondoltam majd elmegy a hullám, addig kibírom levegővel és majd felszínre kerülök, de nem kerültem, hanem megfulladtam.

Magyarázat: Feloldódtam az Egységben.

 

 

2015. február 3.

Álmomban egy húsipari üzemben voltam. Ahogy mentem, láttam a sütésre előkészített malachúst, bizonyos értelemben ínycsiklandozó volt, azonban egy idő után az előkészítő fázishoz értem, ahol egy nagy lábosban főttek a kismalacok. Észrevettem, hogy mozognak, tehát még élnek, és amikor az egyiknek a szemébe néztem, éreztem az ártatlanságát, az értetlenségét, a szenvedését és sírni kezdtem..

Magyarázat: Az anyagba szorított élet törvényszerűen szenvedéssel jár.

 

 

2015. március 14.

Álmomban megszöktem Észak Koreából. Amikor az első sajtónyilatkozatot adtam, úgy fogalmaztam, minden vágyam, hogy hazám felszabaduljon. Ez alatt nem az Észak Koreai társadalmi rendszer ledöntését és a Dél Koreai rendszer bevezetését értettem, hisz a maga módján mindkét rendszer elnyomó, hanem hazám egyesülését, a megosztottság megszüntetését, a dicső múlt visszaállítását. Olyan történelmi személyiségekkel példálóztam, akiket egyik rendszer sem sajátíthatott ki magának.

Magyarázat:  Nem a rossz jóval való helyettesítésére, hanem a polaritás megszüntetésére, az ellentétek kiegyenlítődésére, a paradicsomi boldogság visszaállítására törekszem.

 

 

2015. szeptember 29.

Álmomban a görög szigetvilágban (Kos szigete környékén lehettem) voltam egy kis házban. Kinyitottam az ajtót és láttam a csodálatos türkizkék tengert, még sosem láttam ébren a tengert ilyen szépnek, fújt a szél, tajtékzott a tenger, de gyönyörű kékes-zöldes türkiz színe volt. Ki akartam lépni a házból, de aztán meggondoltam magam, mert úgy gondoltam a helyi konzervatív görögök nem értékelik a meztelenségem.

Magyarázat:  Nem merek a külvilág előtt teljesen feltárulkozni.

 

 

2015. november 7.

Álmomban banki műveletekkel, átcsoportosítással, "portfólió managementtel" növeltem pénzkészletemet.

Magyarázat:  Szellemileg gyarapodom.

 

 

2015. november 12.

Álmomban behívtak egy hatósághoz, ahová valamilyen kérelmet adtam be, talán útlevélkérelmet. Egy rokonomnak hatóságilag kötelező volt egy kitöltött adatlapot mellékelni hozzá, az ügyintéző kérő tekintettel mutatta nekem, hogy a fotó össze van hajtogatva, nyomogatva és az arc nem látszik rajta, ezért behívatta rokonomat a folyosóról. Az ilyesmiért alapesetben büntetés jár, rokonom elkezdte a hivatalt, meg az ügyintézőt szidni, hogy biztos ők rontották el, én pedig igyekeztem az ügyintézőtől elnézést kérni, rokonomat meg csitítani, nehogy nagyobb baja legyen belőle.

Magyarázat:  A szellemi rendet megszegőknek célszerű belátásra térni.

 

 

2015. december 7.

Álmomban egy üveglapra keleti írásjeleket festettem zöld, piros, sárga és szürkésbarna színekkel.

Magyarázat:  Önkifejezésem egyedi, csak a  szellemi rokonok számára érthető.

 

 

2015. december 11.

Álmomban különleges képességem volt, akár behunyt szemmel is tapintásra meg tudtam mondani egy tárgyról vagy fémdarabról, hogy az arany, vagy nem. A Klapka féle Vámház téri arany üzletben emiatt, meg jó kedélyű, vicces természetem miatt szerettek az eladók, gondoltam benézek hozzájuk egy jó beszélgetésre..   

Magyarázat:  Az arany szimbolikus jelentése: üdvösség, boldogság, fény, paradicsomi létállapot. Ennek felismerés szellemi szempontból létkérdés.

 

 

2015. december 12.

Álmomban elhatároztam, hogy az állatkereskedésben lévő 6 szép kutyakölyköt megveszem. Odamentem az autómmal, szeretettel megnéztem a kölyköket, érdeklődtem a kereskedőtől, hogy mivel tápláljam őket és nézelődők körében nekiálltam bepakolni a kölyköket az autómba.

Magyarázat: Új, fejlődésem szolgáló alszemélyiségekre, tulajdonságokra teszek szert.

 

 

2015. december  13.

Álmomban színes nagyméretű oktatótáblát készítettem, hogy a drágaköveket hogyan lehet a színükről felismerni.

Magyarázat:  A valódi értékek felismerése fontos képesség.

 

 

2015. december  17.

Álmomban egy elhagyott üzemanyag kútnál álltam éjszaka. Egy régebbi vihar letéphette a tetőt, így a fém részek rozsdásodni kezdtek, a szél lóbálta a csövön lógó töltőpisztolyokat és minden lóbálásnál kiloccsant az értékes üzemanyag, valószínűleg folyékony hidrogén. Az igaz, hogy kevés autó van az országban, amelyik ilyen üzemanyaggal jár, de mégis elkeserítő, szívfacsaró látvány, hogy se kutas, se autós és szép lassan megy tönkre minden érték.

Magyarázat:  A benzinkútban meg nem valósult lehetőségeimet látom.

 

 

2015. december  21.

Álmomban németül azt mondtam "ich suche nach etwas gefähliches" tehát valami veszélyes után kutakodom, keresgélek.

Magyarázat:  Meglátjuk, mi lesz az (talán a 2013.szeptember 28-i álom valósul meg).

 

 

2015. december  22.

Álmomban egy nagy emberi testet tataroztam, javítgattam úgy, hogy különböző méretű tapaszokat ragasztgattam rá, de jó sokra volt szükség.

Magyarázat:  Javítgatom magam.

 

 

2015. december  31.

Álmomban kaptam egy egyedi kőrisfából faragott furulyát, aminek az volt a különlegessége, hogy nem csak felül,  hanem alul is volt 7 lyuk, és az alsó lyukaknak fémkerete, karimája is volt. Tudtam, hogy értékes komoly hangszer, eleinte csak fals tirádákat tudtam játszani rajta, de figyeltem a komolyabb művészeket, hogy ők, hogy játszanak rajta és lassan eltanultam és egyre jobban játszottam. Volt idő, hogy egy elég bűzös helységben játszottam, de aztán onnan kikerültem egy normál helyiségbe és ott játszottam tovább.

Magyarázat:  A tanulás fő módja az utánzás és a gyakorlás.

 

 

2016. január 14.

Álmomban fehér elefántot láttam.  

Magyarázat: Szellemi erő, bölcsesség.

 

 

2016. január 28.

Álmomban egy közös használatú telken volt a házam, kijöttem a kertbe, ahol volt egy citromfám. Észrevettem, hogy az egyik ágon két hatalmas citrom, kb 1,5-2 kilós termett. Nem voltak szemrevalók, gyűrődött a külsejük, de lédús, finom citromok voltak és hatalmasak. Letörtem az ágat, hogy bevigyem a házamba és barátaimmal megosszam, de egy másik házból kijött egy rámenős, ellenszenves házaspár, akiknek nagyon fájt a foga a citromomra, jöttek utánam a házamba és az egyiket legalább meg akarták szerezni tőlem. .  

Magyarázat: Lelkem gyümölcsei ha nem is tetszetősek, de vágyat keltenek másokban is.

 

 

2016. február 15. 

Álmomban aludtam, de álmon belüli álmomban már tudtam, hogy nemsokára felébredek, egészen közel vagyok hozzá.

Magyarázat: Közeleg szellemi ébredésem.

 

 

2016. március 11.

Álmomban Észak Koreában voltam turistaként egy kísérő tolmáccsal. Bemondta a rádió, hogy a déliek "fennhéjázó, provokatív, ellenséges" építményként 220 emeletes épületet húztak fel. Majd kísérőm közölte, megtekintjük a "nép és Kedves  Vezető, valamint a koreai nép és kommunizmus dicsőségére" épített 200 emeletes épületet.  Az alagsorban érezhető volt a monumentalitás és a puritánság kettőse, hatalmas beton és acélgerendák, a büfében olajban sült és ecetbe áztatott uborkahéj volt kapható, amit kíváncsian meg is kóstoltam.  Italként csapvizet lehetett kapni. A lift felvitt a szédítő magasba, kicsit féltem, hogy tériszonyom lesz, de nem lett. Fent csak a lábunk alatt levő felhők takarója látszott és szemben a déliek "fennhéjázó ellenséges, provokatív" 20 emelettel magasabb tornya... .  

Magyarázat: A Földön elterjedt az irigység, a kivetítés és a kettős mérce.

 

 

2016. március 16.

Álmomban nagy devizafelhasználással külföldi utazáson vettem részt több társammal. A jogszabály úgy szólt, hogy az 1980-ban hivatalban levő ipari, kereskedelmi, külkereskedelmi, külügyi, és pénzügyminiszter jóváhagyását kell kérni az elszámolásunkra. Mivel a beadványunkra nem érkezett válasz, bementem a központba, kikerestem az aktáinkat a nagy aktahegyből és azzal érveltem, már nincsenek is ilyen minisztériumok, az illetők nyugdíjasok, vagy elhunytak, úgy kell beadni az elszámolást, hogy az akkori miniszteri pozícióknak megfelelő státuszú mai személyek írják alá és hagyják jóvá elszámolásunkat. 

Magyarázat: Reformjavaslataim vannak.

 

 

2016. március 17.

Álmomban egy hatalmas raktáráruházban voltam. Megtöltöttem a kis pipámat szárított medvehagymával, hogy rágyújtsak, de hát az áruházban nem szabad dohányozni tűzveszély miatt, így letettem róla. Aztán eszembe jutott, hogy az áruház igazgatója-tulajdonosa elrendelte az áruház kiürítését, megszüntetését így aztán nem számít, rágyújtottam mégis.

Magyarázat: Evilággal való kapcsolatom jelentősen megváltozik.

 

 

2016. március 17.

Álmomban egy kabbalista rabbi beavatott az anyag átszellemesítésének titkába. Boldogan újságoltam el egy közeli barátomnak, hogy olyan beavatást kaptam, amit csak az arra érettek kaphatnak meg és a történelem során még kínzások árán sem tudták kiszedni a kabbalistákból.

Magyarázat: Különleges beavatást kaptam.

 

 

2016. március 24.

Álmomban valaki varrt nekem egy szürke nadrágot. Egy kollegámmal mentem együtt az utcán és mutattam neki, hogy a szára végére piros csíkot varrt, amitől úgy néz ki, mint a rendőregyenruha nadrágja és ez nem tetszik nekem, a szürke még hagyján, de a piros csíkot otthon leszedem róla.  

Magyarázat: Nem akarok rendőr lelkületűnek látszani..

 

 

2016. március 31

Álmomban egy nagy uszodába mentem. A 137 sz. kulcsot kaptam, de az öltözőszekrényembe már bepakolt valaki, ezért kitettem a ruháit, hogy berámolhassak. 

Magyarázat: Megtalálom önmagam.

 

 

2016. április 3

Álmomban koncertre készülődtünk az együttesünkkel. Nevünk SZABADSÁG volt. Volt egy hatalmas fényreklámszerkezet a nevünkkel, amilyenek a házak tetején szoktak lenni, azt emelte egy daru a magasba és ég és föld között lebegve készülődtünk, hogy megkezdjük a koncertet. A közönség már türelmetlenül várta játékunkat, de hirtelen valami felvillant, szikrázott és füstölgött Galla Miklós az együttesünk tagja lábainál, valami elektromos érintkezési hiba lehetett, de ő mit sem zavartatva magát lehajolt  szerkezet alá, megigazított egy drótot és biccentett a fejével, hogy kezdhetünk, s így becsaptunk a húrok közé. 

Magyarázat: A szabadságot hirdetem.

 

 

2016. április 5

Álmomban a nyolcadik kerületben (szűkebb pátriámban) alvilági nehézfiúknak beszéltem az élet értelméről, Isten és ember kapcsolatáról.

Magyarázat: Vonzanak a kihívások.

 

 

2016. május 1

Álmomban kérdezték és egyből tudtam Magyarország összes aranylelőhelyét, térképszerűen jelent meg előttem, elég volt csak rágondolni, láttam bejelölve a lelőhelyeket...

Magyarázat: Ismerem a tiszta szellemi forrásokat.

 

 

2016. május 5

Álmomban valaki azt mondta, hogy a libák szárnyát le lehet törni, meg lehet enni, a törést sárral be kell kenni és újra kinő a liba szárnya. Megpróbálkoztam egy libával, de nem az ízület mentén tört, olyan volt, mintha műhabból, vagy kígyóuborkából lett volna, elroppant valamilyen tetszőleges helyen. Próbáltam korrigálni, de most a teljes szárnya letört. Körülnéztem, hogy hol van sár betapasztani, de nem volt sehol, a liba meg kiugrott a kezemből és elmerült egy közeli kacsaúsztatóban. Nagyon sajnáltam, magamban éreztem a fájdalmát, mert szerettem a libát, és nem tudtam, így életben marad-e, mert lemerült a víz alá.

Magyarázat: Valakinek, akit szerettem, jóvátehetetlen károkat okoztam.

 

 

2016. május 5

Álmomban a nagy piactéren jártam és ahogy kifelé mentem a piactér kapuján, megbotlott a lábam valamiben. Láttam, hogy igazolvány és bankkártya. Igyekeztem a lábammal odébb pöckölni, hogy feltűnés nélkül fel tudjam venni, de észrevettem, hogy egy ember figyel. Továbbmentem és láttam, hogy az ember felvette és megtartotta magának. Az ember elment a zsákmánnyal, én visszamentem és találtam egy papírokból álló csomagot. Átnéztem és láttam, hogy szerelmi levelezés. Egy orosz férfi cirill betűkkel írt levelei egy vonzó külsejű spanyol nőnek, akibe szerelmes volt és a nő válaszai, de ahogy ránéztem a papirosokra, láttam mindkét szereplő külsejét és lelkét is, tudtam, hogy a férfi szerelme igaz, a nő azonban csak játszik vele, arra kell neki, hogy kihasználja, nincsenek valós érzelmei. Így aztán a papírokat mint értéktelent eldobtam.

Magyarázat: Csak az önzetlenségen alapuló kapcsolatnak van értéke.

 

 

2016. május 7

Álmomban a köztes létben voltam és megjelent előttem az ősfény, melyet saját tudatom kivetülésének ismertem fel. 

Magyarázat: Kiismerem magam a köztes létben.

 

 

2016. május 14

Álmomban egy akaratos, de a realitásokkal tisztában nem lévő hölgy azt kérte, hogy süssek 10 bagettet, majd azt, hogy ezeket repülőgép törzseként felhasználva építsek egy repülőgép flottát és szállítsak vele több száz embert. A bagetteket megsütöttem, de megmutattam, hogy ezeknek nincs erős tartásuk, alkalmatlanok, hogy repülőgép törzseként szolgáljanak.

Magyarázat: Ami nem megy, azt ne erőltessük.

 

 

2016. május 22

Álmomban egy gyógyszer automatából két gyógyszert vettem.  Mindkettő mellett az Oroszlán szimbóluma volt. Az egyik neve Qman Tara a másiké Qman Restore.

Magyarázat: Együttérzésem és regenerációm erősödik.

 

 

2016. június 6

Álmomban felismertem egy "rejtőző mestert". Csapzott hajú, szegényes öltözetű 25 év körüli fiatalember volt.  Ahogy elment mellettem éreztem, hogy némán, a mozdulataival tanít és a meghatottságtól még a könnyem is kicsordult. Kértem, hogy jöjjön el a közeli völgybe, ott összegyűlünk és taníthatna minket, de amikor elkezdte mondandóját, rögtön belevágott valaki és azt mondta, félrevezeti az embereket.

Magyarázat: ha a ház urát Belzebubnak csúfolják, mennyivel inkább az ő háza népét is.

 

 

2016. június 8

Álmomban üvegcserepekkel, üvegtörmelékkel teleszórt úton haladtam.

Magyarázat: Per aspera ad astra.

 

 

2016. július 1

Álmomban  visszavásároltam a régi panel lakásomat. Bementem körülnézni, a régi lakók még el sem hagyták, a padló és a tapéták elhanyagoltak voltak, áporodott szag terjengett, és ettem egy tányérról, de kifordult a számból. Alig vártam, hogy az előző tulajék távozzanak és megkezdhessem a karbantartást, felújítást.

Magyarázat: Személyiségem megújul.

 

 

2016. július 6

Álmomban  azzal kísérleteztem, hogyan lehet természetes anyagokat, akár egy almacsutkát is adathordozóként felhasználni.

Magyarázat: Az anyag nem más, mint besűrűsödött gondolat.

 

 

2016. július 6

Álmomban  külföldön voltam és busszal utaztam, de nem volt jegyem. Végig azon izgultam, nehogy lebukjak, mert emlékeztem, hogy volt már ilyen esetem. Akár a buszvezető is kérheti menetközben, vagy civil ruhás ellenőrök is lehetnek, akik a buszvezetővel beszélgetnek. Végül, amikor már nem bírtam a feszültséget és úgy gondoltam, megérkeztünk    úticélomhoz, ami egy spirituális városrész volt, leszálltam. Nagy tömeg volt és egy épület feliratáról láttam, hogy papnevelde, jöttek ki a kispapok, emiatt jó közegben éreztem magam.

Magyarázat: Vágyom a spirituális társaságra.

 

 

2016. augusztus 5

Álmomban többnapos tanfolyamon vettem részt, ahol a legmodernebb telekommunikációs és interaktív prezentációs eszközök használatával ismertettek meg. Az első nap után otthon készültem, mert tudtam, hogy tőlem aktív szereplést várnak. Nekiálltam közben felsúrolni a konyhát és a nappalit egy újfajta takarítóeszközzel, de közben arra gondoltam, jobb lenne a tanfolyamra készülnöm, nehogy másnap felsüljek.

Magyarázat: Fejlődöm.

 

 

2016. augusztus 21

Álmomban egész Európát körbejáró tandemes kerékpárútra készültem. Volt egy hölgytársam a tandem biciklire, de úgy terveztem, mások is csatlakozhatnak a túrához. Nagyon alaposan készültem, jó kerékpárt választottam és elvittem szerelőhöz felkészíteni, lemosni, semmit sem bíztam a véletlenre.

Magyarázat: (Szellemi) útra kelek.

 

 

2016. augusztus 31

Álmomban egy napsütéses délelőtt egy szép kertvárosi utcán sétáltam koraősszel. Az utca néptelen volt. A rádióból érzelmes zene szólt  A Whiter Shade of Pale - Senza Luce és olyan erős spontán boldogsághullám tört rám, hogy felkiáltottam: Jaj a lelkem, jaj!  Attól tartottam, hogy a lelkem el sem bírja a nagy boldogságot és megreped... de szerencsére elbírta

Magyarázat: Szem nem látta, fül nem hallotta, szív nem érezte, amit az Isten azoknak készít, akik szeretik őt.

 

 

2016. szeptember 21

Álmomban már felébredtem álmomból, de még mozdulatlanul feküdtem és nem volt nyitva a szemem. Valaki elkezdte rángatni a karom, hogy felébresszen, mert első látásra úgy tűnt, még alszom, de szóltam neki, hogy már ébren vagyok.

Magyarázat: Felébredtem, bár ez kívülről még nem látszik.

 

 

2016. szeptember 25

Álmomban valamilyen versenyen, vagy vetélkedőn vettem részt. Azt vettem észre, hogy ha valaki fél és kimutatja a félelmét, a többiek, a vetélytársai kihasználják, hogy felülkerekedjenek rajta, ezért eldöntöttem, itt nem szabad félni.

Magyarázat: A félelem a szeretet ellentéte, gyengít.

 

 

2016. október 12

Álmomban a Miatyánkot imádkoztam.

Magyarázat: Az ima erősít, véd.

 

 

2016. október 30

Álmomban gyermekeim születésénél voltam jelen.    Az első gyermekem minden probléma nélkül született, a doktornő tiszteletet parancsoló külsővel, de tökéletesen bonyolította le a szülést, a segédszemélyzet is precízen dolgozott. A második gyermekem születése váratlanul indult be, nem volt bent a kórházban az ismerős doktornő, de egy szintén komoly, felelősségteljes doktornő volt éppen ügyeletben. A szülés kezdetekor kihívtak a szülőszobából, hogy segítenem kell valakinek, és elmentem segíteni. Később eszembe jutott segítségnyújtás közben, hogy mi lesz a születendő gyermekemmel, sokkal fontosabb, hogy a születésénél ott legyek, de a szülőszobánál kiderült, hogy intelligens fehérgalléros bűnözők el akarták lopni a gyermekem. Már náluk is volt az újszülött, de ádázan küzdöttem érte és a segítő erők támogatásával végül sikerült megakadályozni a gyerekrablást.

Magyarázat: Újjászületésem nem problémamentes.

 

 

2016. november 1

Álmomban tanfolyamon vettem részt, ahol a résztvevők többsége gyógyszergyárban dolgozott.

Magyarázat: Tanulok.

 

 

2016. november 1

Álmomban a Lánchídon mentem át Pestről Budára. A híd közepe után kihajoltam a korláton és átbuktam rajta. A korlátra egy futószőnyeg szerű hosszú ponyva volt rögzítve, amibe esés közben belekapaszkodtam és a szőnyeget magammal rántottam. Abban bíztam, hátha megtart és csak lengek a víz felett, de nem tartott meg, ellenben lassította az esésemet, így nem tört csontom, amikor a Dunába estem. Kellemetlen volt és akadályozott mozgásomban az átvizesedett szőnyeg.  Igyekeztem kibújni belőle és úszni a túlpart felé

Magyarázat: Az élet hídján átkelésem nem problémamentes.

 

 

2016. november 1

Álmomban egy üres lakásban öt majmot tartottam ketrecekben. Amikor bementem a majmokat ellenőrizni, láttam, hogy két harapós majom kiszabadult a ketrecéből. Bezártam a lakást, nehogy valaki bemenjen és baja essen,  és elmentem szólni a központba, hogy adjanak segítséget.

Magyarázat: Személyiségemben nem engedem érvényesülni az agresszív késztetéseket.

 

 

2016. november 2

Álmomban két, nagy értékű, különleges, "egzotikus" valutára kiállított csekket váltottam be egy bank pénztárában.  Zavaromban nem csak a csekkekre, hanem a színes, bőrszerű tapintású bankjegyekre is elkezdtem aláírásokat tenni, de a bank pénztárosnője előzékenyen kicserélte az összefirkált bankjegyeket. A végén mintegy mellékesen megkérdezte,  elmegyünk-e együtt vacsorázni, de hirtelenjében nem is tudtam mit válaszolni, ezért megkérdeztem valakit, akivel együtt álltam a sorban, hogy mi ilyenkor a szokás itt.

Magyarázat: Eszközeim, lehetőségeim bővülnek.

 

 

2016. november 2

Álmomban egy táblára írt hatalmas emeletes törtből, négyzetgyökből, köbgyökből, hatványokból álló több ismeretlenes egyenlet előtt álltam. .

Magyarázat: Nehéz, bonyolult életfeladat előtt állok.

 

 

2016. november 26

Álmomban különleges, értékes tengeri kincset találtam, elsőre nem volt felismerhető, de előtanulmányaimnak köszönhetően tudtam, hogy mi az.  Egy átlátszó, üvegszerű gyöngyöket, vagy ikrákat fejlesztő kagylóféle volt.

Magyarázat: Szellemi kincset leltem.

 

 

2016. december 12

Álmomban a Corvin áruházban vásároltam egy hifi tornyot cd állvánnyal. Utolsó darab volt, már kissé gyanús, de amikor kihozta az eladó, láttam, hogy a cd tartó fala megázott, hullámos és belülről penészes. Hívtam a vezetőt, elmondtam, hogy kereskedelmi cég ügyvezetője voltam 10 évig, a pénzem minden fillérjéért megdolgoztam, ezt az árut nem viszem el.

Magyarázat: Igényes vagyok, nem hagyom becsapni magam.

 

 

2016. december 12

Álmomban építési területen haladtam keresztül. Olyan szerencsétlenül csúsztam meg, hogy bekerültem egy markoló hatalmas kanala alá. Ha a markoló beindul, a kanala szétlapít, ha ki tudok fickándozni, a mellettem lévő mély gödörbe esek. Kiabálni értelmetlennek tűnt a nagy zaj miatt, kilátástalan helyzet volt.

Magyarázat: Olyan helyzetben vagyok, ahol nem lehet semmit sem tenni.

 

 

2017. január 21

Álmomban két fehér madarat láttam násztáncot járni, majd mozdulataikat utánozva én is násztáncot lejtettem.  

Magyarázat: Tanulom az Egység elérését.

 

 

2017. január 27

Álmomban tudatosult, hogy minél többet, minél türelmesebben visel el az ember, annál forróbb a szeretet benne…

Magyarázat: Türelem = Szeretet

 

 

2017. február 2

Álmomban két férfi beszélgetésének voltam tanúja. Az egyik, aki tapasztalt gazdag vállalkozó volt, szóba hozta, hogy Afrikában van egy kis állam, ahol előnyös vállalkozás benzinkutat nyitni. A másik, aki haszonleső kalandor típus volt,  elkezdte kérdezgetni: - felvesz? - felvesz? A gazdag vállalkozó ismét csak ecsetelte a vállalkozás előnyeit, de nem nyilatkozott arról, hogy felvenné a kalandort. Elmagyaráztam a kérdezgetőnek, hogy elutasítja a költséget és kockázatot és a biztos nyereséget magának akarja. Ő azt szeretné, ha a másik invesztálna, és neki lenne biztos fizetése külföldön, de a vállalkozó épp azért gazdag, mert tapasztalatban gazdag, őt már nem lehet egyoldalú üzletbe belehúzni. Úgy becsültem egy ilyen vállalkozás alsó hangon 300 millió forintot igényel, tehát csak annak érdemes gondolkodni rajta, aki ennyivel rendelkezik.  

Magyarázat: Kockázat nélkül nincs nyereség.

 

 

2017. február 8

Álmomban magas hegy tetején voltam, ügyesen közlekedtem a sziklákon, mint egy tibeti hegyi kecske, a mély szakadékokat könnyedén ugrottam át.

Magyarázat: Nem félek a szélsőségektől.

 

 

2017. március 16

Álmomban buszra szálltam, és a busz hangszórójából azt hallottam: A célállomás közel van!  

Magyarázat: Célomhoz közel járok.

 

 

2017. március 23

Álmomban kiléptem egy ajtón, talán valamilyen tárgyalásról jöttem ki  és egy tükörbe néztem. Magas, jó svádájú, sötétkék öltönyös, fehéringes, nyakkendős, őszülő halántékú, top manager külsejű férfit láttam, amolyan Clint Eastwood, vagy Richard Geer szerű arccal. Akárhogy próbáltam, nem ismertem fel magamat a képben.

Magyarázat: Nem fogadom el azt a képet, ideált, amit a külvilág tükröz felém.

 

 

2017. április 19

Álmomban nagyon jól ismertem a vasúthálózatot a legapróbb részleteivel együtt. Tudtam hol lehet potyautasként felkapaszkodni a vonatra és hol gyorsítanak szándékosan a mozdonyvezetők ennek megakadályozására. egy ismerősömmel bandukoltunk a sötét éjszakában halvány fényeknél a  sínek mellett, neki magyaráztam  a dolgokat. Megpillantottunk egy vasvázat, tudtam, hogy az lesz a jövő mágnesmezős vasútjának egyik kocsija.

Magyarázat: Tisztában vagyok a nagy szellemi utak, vallások részleteivel.

 

 

2017. április 29

Álmomban deltás izomember voltam. Még a szépen kidolgozott izomzathoz képest is nagy súlyzóval edzettem bicepszre, alig tudtam a hatalmas súlyzót felemelni, billegett a kezemben, de erőlködtem és felemeltem.

Magyarázat: Megküzdök életem terheivel.

 

 

2017. május 2

Álmomban körülöttem viharosan zajlottak az események, de belül mély nyugalom, béke és csend honolt bennem.

Magyarázat: Fordítva baj lenne.

 

 

2017. május 10

Álmomban végigröntgeneztem, végigmonitoroztam magam, majd egy telepítő cd-ről új programot installáltam.

Magyarázat: Megújulok.

 

 

2017. május 11

Álmomban Indiában vittem egy nagyobb csoport 10-12 évi körüli gyereket osztálykirándulásra. A kirándulás egy részén kisvasútra ültünk, úgy mentünk egy rendezvény, ünnepség, vagy bál színhelyére. Leghátul volt a mozdony, a gyerekek a kocsikon én pedig a legelső vasúti kocsi elején, kívül az ütközőn kapaszkodtam és kémleltem a vágányt előttünk. Nem haladt túl gyorsan a vonat, talán egy futó ember sebességével csak, de előttünk hirtelen játszó gyerekeket pillantottam meg, akik a síneken feküdtek. Rájuk kiabáltam, menjetek  onnan, de volt, aki leugrott a sínről, volt, aki nem, mintha nem is hallotta volna. Amikor a vonat odaért, már csak annyi időm maradt, hogy előrehajoltam és a lábammal letaszítottam az egyik fiút a sínről, a másikat csak megpróbáltam, de őt már nem sikerült megmentenem. A mozdonyvezető észrevette a balesetet és hátratolatott, bennem pedig a szánalom és a fájdalom keveredett az önváddal, hogy miért nem tudtam megmenteni a kisfiú életét, sőt, akit le tudtam taszítani, annak is azért még valami baja, sérülése lett. Mindenki előreszaladt a vonatról, már egész másfelé mutogattak, mint ahol a baleset történt, korrigálnom kellett, hisz én szemtanú voltam.  A csoport végül elindult gyalog a bálterembe, ahová igyekeztünk én pedig azon gondolkodtam, hogyan lehetne megelőzni az ilyen baleseteket például úgy, hogy legelöl egy vészfékkel meg tudja állítani a vonatot, aki ott van. Mivel a síneken játszó gyerekek is meg voltak hívva a rendezvényre, ezért azt terveztem, megkeresem őket a tömegben, meghallgatom a szempontjukat és  megkérdezem, miért nem hallgattak a szavamra és miért nem szaladtak le a sínekről, mikor a vonat közeledett.

Magyarázat: Kétszeresen fájó, ha nem hallgatnak a figyelmeztetésre és baleset is következik be, ami megelőzhető lett volna.

 

 

2017. május 24

Álmomban a nagy gazdasági világválság idejébe csöppentem vissza. Láttam az emberek lelkét, éreztem az érzéseiket, a kilátástalanságot, szomorúságot, nyomorúságot, de a lélek gyöngyszemeit is, mert sokakban mély együttérzés, segítőkészség, szeretet alakult ki a  válság alatt.

Magyarázat: A nagy bajok kiváltják az együttérzést.

 

 

2017. május 30

Álmomban egy kegyetlen diktátor országában jártam, aki az elképzelhető legkisebb vétségért is halálbüntetést alkalmazott. Egy alkalommal kettesben volt valakivel, aki egy aprót vétett, s már dörzsölte a kezét, hogy újabb kivégzés következik, én is megrettentem, megborzadtam, hogy mi lesz a büntetése, de a diktátor elmulasztotta magával hozni a kivégzőosztagot, az illető pedig a vasalt orrú munkásbakancsával egy nagy rúgással lerúgta  a diktátor fejét, ami elgurult.

Magyarázat: Szellemi halál helyett szabadulás.

 

 

2017. június 10

Álmomban német tudós, kutató barátaimmal halat grilleztünk és készültünk Amerikába a pumák életét tanulmányozni.

Magyarázat: Szellemi utazásra készülök.

 

 

2017. június 21

Ma hajnalban álomban azt mondta egy hang Let's run the paddle oil amit úgy fordítottam szabadon, hogy "Húzz bele" olaj.

Magyarázat: Feltöltöttek valami roboráló energiával, hogy gyorsabban haladjak előre.

 

 

2017. július 6

Álmomban sűrű sötét dzsungelben haladtam előre. Olyan sűrű volt a növényzet, hogy nappal is éjszakai sötétség volt. Csak bozótvágó késsel tudtam sok munkával üggyel-bajjal előrehaladni.

Magyarázat: Nehéz körülmények között zajlik szellemi előrehaladásom.

 

 

2017. július 16

Álmomban ezt a mondatot hallottam:INNER PEACE GIVEN

Magyarázat: Belső békét kaptam

 

 

2017. július 27

Álmomban aludtam és amikor felébredtem, kollégáim, kolleganőim állták körül az ágyam, tapsoltak és egy hatalmas tál baracklekváros fánkkal örültek ébredésemnek.

Magyarázat: Ébredezem szellemi társaim örömére.

 

 

2017. szeptember 23

Álmomban gyönyörű vérvörös rubintkövekkel díszített nyakláncaim voltak, három kövesek, öt kövesek és azon tanakodtam, kinek ajándékozzam el őket.

Magyarázat: Kinek adjam szellemi kincseimet?

 

 

2017. szeptember 24

Elöljáróban annyit, hogy a politikus szó mára sajnos szinonimájává vált a hazugságnak, kétszínűségnek, demagógiának és korruptságnak. Álmomban egy párt középkorú és idősebb politikusainak kisebb nagyobb csoportjait "brancsait"  mutatták, hol temetésen, hol kórházi látogatáson mutatták. Megható volt a kis csoportok összetartása, szeretete.

Magyarázat: A SZERETET még lefokozott állapotban, kis mennyiségben, mértékben is csodálatos.

 

 

2017. szeptember 28

Álmomban szemtanúja voltam, hogy két rosszarcú fiatal megállapodik egy sovány, rossz anyagi helyzetben lévő fiúval, hogy pénz ellenében néhány egyszerű, ártatlan orvosi kísérletet végeznek el rajta. Bevitték egy épületbe, ott gyorsan továbbpasszolták társaiknak és rájöttem, hogy a fiút meg akarják nyomorítani, sőt ha meghal, majd boncolást gyakorolgatnak rajta. Ekkor már tudtam, hogy ezek nem igazi orvostanhallgatók, utánuk eredtem az épületbe és igyekeztem felkutatni a fiatal fiút, hogy megmentsem az életét. Nehéz volt a keresés, mert nagy volt az épület, sokan rejtegették és dörzsöltek voltak, de tudtam, hogy meg fogom találni a fiút, hogy megmentsem.

Magyarázat: Van egy részem, amelyik nehéz, rossz  helyzetben van és mindent megadna azért, hogy megváltozzon ez a helyzet jó irányba, akár el is adná magát. Van egy tudatos részem, amelyik viszont, ha résen vagyok, ill. tudatos vagyok, akkor rálát arra, hogy ez csapda, nem szabad eladnia magát, nem ez a megoldás.

 

 

2017. október 9

Álmomban egy ékszerész felajánlotta, hogy ingyen átalakítást végez az ékszereimen, vagy díszeket tesz rá, vagy belegravíroz valamit. Két nyakláncom volt, egy nagyon szép zöld medálos és egy letisztult formájú, nemesen egyszerű, de mégis tekintélyes, csillogó kereszt. Azt mondtam az ékszerésznek, hogy a zöld medállal azt tesz, amit akar, de a keresztet hagyja változatlanul.

Magyarázat: Hitem rendületlen.

 

 

2017. október 11

Álmomban gyermekkori gyóntatómat, Prochnow tisztelendőt (aki csontsovány ember volt) kigyúrt izomkolosszusnak láttam.

Magyarázat: Hitem megerősödött.

 

 

2017. október 13

Álmomban észleltem, hogy már egy jó ideje van valami a nyelvemen, megízleltem és széntörmelék volt, így gyorsan kiköptem.

Magyarázat: Valamit régóta ki akartam mondani és most sikerült.

 

 

2017. október 16

Álmomban az adórendszer felépítésével, logikájával ismerkedtem. Logikus, egyszerű, átlátható,  egykulcsos, lineáris adórendszer volt, ami különleges volt benne, hogy a külföldön dolgozók is ugyanúgy adóztak, még akkor is, ha külföldön is kellett esetleg adózniuk. Megtanultam a számítási képleteket, az alapoktól a részletekig, mindent.

Magyarázat: A szellemi világ törvényei a Földön élőkre is vonatkoznak.

 

 

2017. március 28

Álmomban Németországban voltam turistaként és egy orosz turistával beszélgettem, aki arról tudósított (oroszul) hogy a Németországban élő Törökországbeliek között belháború van, egy Törökországban és Oroszországban is élő, oroszokhoz közelebb álló, ott szabadabban élő  nemzeti kisebbség és a törökök között van feszültség, mert Törökországban elnyomják őket és ez kihat a Németországi állapotokra is. Csodálkoztam, hogy egy orosz turista milyen tájékozott a német belpolitika kérdéseiben.  

Magyarázat: Vannak átlagon felül tájékozott emberek.

 

 

2017. október 16

Álmomban egy régi földalatti vasúti kocsiban voltam, és a végállomáson kiszálltam. nem is rendes végállomás volt, itt már építési törmelék, föld, roncsok voltak, a sötétben annyit láttam, hogy a szerelvény másik kocsijából páran elindultak a még nagyobb sötétség felé, én meg gyorsan elindultam ellenkező irányba, hogy valahogy kijussak innen. Egy idő múlva egy Dél-Amerikai indián kinézetű főnököt láttam egy pulpituson derengő félhomályban, szigorú, kegyetlen tekintete volt és sok sok indiánt, akik a föld mélyében dolgoztak bányászként. Innen is továbbmentem, majd egy fentebbi szintre érve ékszerboltok és kaszinók világába kerültem. Itt még mesterséges fény volt, de már világosabb. A krupiék tisztelettel néztek rám, mert elegáns sötétkék, tiszta gyapjú kabátom volt, amire itt döbbentem rá, mert a lenti szinteken átjárva ágrólszakadtnak éreztem magam. Átfutott a fejemen, hogy megtehetnék egy-két tétet a ruletten, de nem akartam erre pazarolni az időt, értelmét sem láttam, így indultam tovább a magasabb szintek felé, hogy kijussak a föld alól.

Magyarázat: Szellemi utam.

 

 

2017. október 17

Álmomban a Duna partján álltam fent a rakparton. A Duna áradt és ahogy a szennyes, jeges ár hullámzott, duzzadt, egy 25 év körüli fiatalembert magával ragadott lent a parton. Kétségesnek tűnt, hogy ki tud-e menekülni a hömpölygő folyóból. Az eset tanulságait elmondtam a mellettem álló személynek. 

Magyarázat: Átadom a tanulságokat. 

 

 

2017. október 21

Álmomban unokatestvéremet láttam különös szakállal, a szőrszálak kisujjnyi vastagságúak voltak.

Magyarázat: Nagy szellemi erő.

 

 

2017. október 26

Álmomban egy nagy vitorlással akartam elvinni egy 6-8 fős társaságot a Balatonon vitorlázni. Az öbölben voltam a vitorláson, előkészíteni, de észrevettem, hogy felerősödött a szél és elkezdett sodródni a vitorlás a nyílt víz felé. A hajó nem volt lehorgonyozva, féltem, hogy nekisodródunk a mólónak, ezért megkerestem a hajó fenekén a horgonyt, de a kötele összecsomózódott, a kezem meg megbénult és nem tudtam kidobni. Segítségért fohászkodtam tehetetlenségemben és jött is két vitorlás segíteni. Hazamenet a ház kapujában várt feleségem és barátnője, egy könyv volt náluk, amit el akartak fogadtatni és alá akartak íratni velem, mert a ház többi lakói már aláírták és ez fontos volt nekik. Zavarban voltam előttük ruházatom miatt, amely nem volt makulátlan tiszta, és elindultam gyorsan felfelé a lépcsőn a lakásomhoz, mert mihamarabb túl akart lenni az aláíráson, ugyanis fáradt voltam, pihenni akartam.

Magyarázat: Megmenekültem egy veszélytől.

 

 

2017. november 11

Álmomban rengeteg ajándékom volt, darabra is meg volumenre is, mivel nem tudtam mindent átadni, akiknek akartam, taxit rendeltem, hogy több fordulóban vigye ki az ajándékokat. Míg vártam a taxira, egy ismerősöm anyukája odajött, beszélgetni kezdett velem, és eldicsekedett, hogy van egy hamisító ismerőse, aki mindent tud hamisítani, igazolványt, bizonyítványt, jogosítványt, diplomát. Ajánlotta, hogy ismerőseim körében terjesszem ezt a lehetőséget, de azt gondoltam, ez a hamisító nagyon hamar le fog bukni, mert minél több emberrel áll kapcsolatban, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a hatóságok tudomására jut és a törvény lesújt majd rá. Megkérdeztem, hogy nagyothalló igazolványt is tud-e készíteni, mire azt felelte, azt nem tudja. (ugyanis ilyen igazolvány nem is létezik)

Magyarázat: Segítségre van szükségem, a megtévesztésnek nem sok jövőt jósolok.

 

 

2017. december 5 

Álmomban egy vasútállomáson vártam a vonatra. Befutott egy vonat, de különböző kocsikból állt én pedig csak egy meghatározott kocsira akartam felszállni, amelyik felújított és mindkét fele nemdohányzó. Keresgéltem a kocsimat, de mire rátaláltam volna, a vonat elindult. kicsit bosszankodtam, de befutott egy másik vonat. Ez is elindult, míg keresgéltem, de szerencsére megállt újból, mert csak előbbre húzott a szerelvénnyel a mozdonyvezető, így megtaláltam a kocsimat.

Magyarázat: Ha látszólag le is maradunk egy lehetőségről, jön a következő.

 

 

2017. december 29 

Álmomban mezítláb körbegyalogoltam Budapestet. Élveztem, hogy a lábam közvetlenül érintkezik a talajjal, ahol üvegtörmelék, szilánkok voltak, azt messziről észrevettem, amitől a legtöbb ember fél, semmiféle sérülés nem érte a lábam, és kellemes, jó közérzetem volt a séta után.

Magyarázat: Életutam során közvetlenül érintkezem a sorseseményekkel, a nagyobb veszélyeket elkerülöm.

 

 

2018. január 1

Álmomban egy erőszakos zsarnoki férfi elnyomása alatt éltem (egy rokonom személyesítette meg), akiből elegem lett, közöltem vele, hogy elválnak útjaink. Fenyegetően azt sziszegte, százszor gondold meg, mielőtt elmész. Válaszként a kezemben lévő tányér levest vágtam hozzá, és elmentem.

Magyarázat: Nem kedvelem az erőszakot.

 

 

2018. január 3

Álmomban nem volt erőm boltba menni, ezért egy szerény, láthatatlan segítőm házhoz hozta az élelmiszer és háztartási cikk szükségletemet.

Magyarázat: Segítséget kapok a szellemvilágból.

 

 

2018. január 4

Álmomban filmforgatás szemlélője voltam.

Magyarázat: Életemet kívülről szemlélem.

 

 

2018. január 10

Álmomban egy jó környéken lévő barátságos panelházban laktam. A felettem lévő lakást meg akarta venni valaki, ezért bekopogott hozzám, hogy érdeklődjön a lakás méretei felől, mert fent nem voltak otthon. Behívtam a lakásba, megmutattam a lakás adottságait, sőt, még a környékbeli boltokba is elvittem, így nagyon örült a választásának.

Magyarázat:Hasonló a hasonlót dicséri.

 

 

2018. január 12

Álmomban két résztvevős ügyességi versenyen indultam. Elektromos mopeddel kellett 30 km-t megtenni egy másik községig és közben különböző ügyességi feladatokat megoldani. A verseny előtt egyszer járhattuk be csak az útvonalat. A rajt napján önbizalommal, de egészséges izgalommal indultam a startvonalhoz, közben azon gondolkodtam, hogy a bejárás után nem töltöttem fel a mopedet, vajon lesz-e benne elég szufla a 30 km-hez.

Magyarázat:Szellemi előrehaladásban versengek.

 

 

2018. január 15

Álmomban valamilyen rendezvényen egy rokonom szorosan állt előttem, mondhatni hozzám dörgölőzött.

Magyarázat: Keresi jóindulatomat, szimpátiámat.

 

 

2018. február  1

Álmomban egy hegy gyomrába, kőbe vájt, hatalmas filmszínházat mutattak meg. Lenyűgözött a hatalmas méret, a rengeteg munka, amivel kialakították és az, hogy most még bővítés is volt folyamatban. 

Magyarázat: Az anyagba, a mélybe süllyedve értékes tapasztalatokat szerezhetünk.

 

 

2018. február  12

Álmomban egy hang azt mondta: - De mondhatod azt is, hogy én egy Oroszlán vagyok és nem hagyom magam kinyírni.

Magyarázat: Egy opciót ismertettek velem.

 

 

2018. február  13

Álmomban egy szamarat láttam egy karámban és ismertettem a jellemzőit:       - Ha rácsapnak idétlen bőgést ad ki...

Magyarázat: Én vagyok én, te vagy te, ki a szamár, én vagy te?

 

 

2018. február  22

Álmomban 5000 Ft-ért vettem lottót, bíztam a nyereségben.

Magyarázat: A nyereség esélyéért áldozni is kell.

 

 

2018. február  23

Álmomban egy kovácsműhelyben egy  emberalakot kovácsoltam izzó vasból. 

Magyarázat: Dolgozom magamon.

 

 

2018. február  28

Álmomban egy toronydarut szereltem össze. 

Magyarázat: Nagy munkához nagy eszköz kell.

 

 

2018. március  1

Álmomban ausztriai wellness utazásra készültem, de váratlanul megajándékoztak egy másik, svájci wellness úttal is, ráadásul úgy, hogy egyik este hazajövök Svájcból, másik reggel megint útra kelhetek Ausztriába. 

Magyarázat: Munka mellett jól jön a pihenés.

 

 

2018. március  2

Álmomban egy baráti társasággal Amerikában voltam New Yorkban.  Egy ottani házigazda lakásában buliztunk, aki vett a társaságnak egy szandált, hátha kell valakinek. Egy fél párat felpróbáltam belőle és észrevettem, mennyire kényelmes, jól illik lábamhoz, nem feltűnő, nem divatos, de értékes, jó darab. Megkérdeztem, hol van a bolt, ahol ilyet kapni lehet, otthagytam a bulit és elmentem a boltba. Idős, bölcs, de szerény bácsi fogadott a fiával a boltban. Különleges bolt volt, nem széles választékból állt, hanem inkább kis szériás, vagy maradék termékekből. Láttam 47-es fehér edzőcipőt himbálózni egy fogason, a bácsi keresett szandált az én méretemben, és láttam vagy húsz lila selyeminget. Szép, spirituális szín ez a lila, mondtam, és bár egyszerű varrása volt az ingnek, éreztem, hogy az nekem való, kiválasztottam egyet a szandállal és fizetni indultam. A bácsi azt mondta, hogy odaadja egy szendvicsért mind a kettőt. (Elalvás előtt feleségem meleg szendvicset készített, ínycsiklandozó illat töltötte be a lakást, de erőt vettem magamon és azt mondtam, igazából nem is vagyok éhes, csak élvezkednék vele, és lemondtam a meleg szendvicsről. A szendvics, amit a boltos bácsi említett, pont úgy nézett ki, mint a meleg szendvics, amiről lemondtam.)

Magyarázat: A lemondásnak van értelme.

 

 

2018. március  23

Ma éjjel olaszul álmodtam, azt maradt meg bennem, hogy mattina rosso.

Magyarázat: Az olasz parasztok mondása, hogy ha vörös a reggel, azaz az ég, akkor rossz idő közeledik.

 

 

2018. április  5

Álmomban egy színielőadás szereposztását és költségvetését tanulmányoztam.

Magyarázat: Az élet egy nagy színház.

 

 

2018. május  8

Álmomban mostani családommal elindultunk egy kellemes dunai evezőstúrára. Útközben beültünk egy belvárosi kávéházba pihenni. Az idő hirtelen váltott a nyáriasról és meglepetten láttam, hogy kint szállingózik a hó. Úgy gondoltam, le kéne fújni a kirándulást, mert én magam még eveznék havazásban, de főleg a gyerekeket nem lehet ilyenkor vízre vinni.

Magyarázat: Változó körülmények megváltoztatják terveimet.

 

 

2018. július  21

Álmomban volt egy kedves, végtelenül hűséges és ragaszkodó kutyám, körülöttem ugrált, a farkát csóválta és nyalogatta kezem, arcom.

Magyarázat: Alszemélyiségemmel jól elvagyok.

 

 

2018. július  31

Álmomban eszembe jutott, hogy van több kihasználatlan lakásom. Számba vettem őket, összeírtam adataikat, hogy tudjam  a későbbiekben hasznosítani.

Magyarázat: Tudatosodott bennem, hogy több személyiség lenyomata van bennem, melyeket nem használok ki.

 

 

2018. augusztus  23

Álmomban egy hang így szólt: - Gyanúsítás törölve, az eljárást beszüntették!

Magyarázat: Valami kellemetlent megúsztam, vagy lejárt egy karmikus időszak.

 

 

2018. szeptember  9

Álmomban egy lakossági gyűlésen vettem részt az önkormányzati palotaszerű épület nagytermében. A nagyterem közepére akartak egy dísz szökőkutat létesíteni és ahhoz várták a lakosság hozzájárulását különadó formájában. Kiléptem a tömegből, előre mentem és láttam, hogy a terem egy részében ott ülnek a hivatalnokok és maguknak már rendeltek egy ízléstelen díszszökőkutat, ami rosszul volt megtervezve, a medencéjén túl spriccelt a víz, és eláztatta a finom tölgyparkettát. Felháborodva szóltam hozzájuk, inkább ezt állították volna középre, nem maguknak és remélem a tönkretett parkettáért felelősségrevonás lesz!

Magyarázat: Kiállok a köz érdekeiért.

 

 

2018. szeptember  30

Álmomban egy egy vasúti átjárón mentünk át egy 4-5 fős társasággal. Egy sráccal ketten lemaradtunk és hirtelen észrevettem, hogy száguld felénk a vonat, ezért az ismerősöm egy hirtelen mozdulattal lelöktem a sínekről és megmarkoltam a ruháját, hogy a lökéstől nehogy az előttünk lévő országútra essen. Viccesen mondtam, hogy megnyugtassam, hogy milyen kellemes konyak, vagy rumillat árad belőle. Ő mosolygott, értette a célzást, mert rendszeresen fogyasztott alkoholt.

Magyarázat: Megmentettem ismerősömet.

 

 

2018. október  06

Álmomban örömmel újságoltam minden ismerősömnek, barátomnak, hogy a regényemet megfilmesítették és másnap du fél 2-kor lesz a bemutató.

Magyarázat: Életem filmjében én vagyok a főszereplő.

 

 

2018. október  11

Álmomban a szüleim házában laktam. Mivel másnap a húgommal közös külföldi utazást terveztem, biciklivel elindultam Budapest túlsó felén lévő lakásukhoz, hogy ott aludjak és reggel korán induljunk a nagy útra. Párszáz méter után észrevettem, hogy  a bicikli gumija leeresztett, ezért kerestem egy műhelyt, ahol hajnalig kínlódtam a bicikli szétszerelésével, pumpakereséssel. Mire észrevettem, hogy hajnalodik, már csak azt regisztráltam, hogy ebből már alvás és pihenés nem lesz.

Magyarázat: Pihenés nélkül kezdek életem új szakaszába.

 

 

2018. november 15

Álmomban Feri barátom elhívott egy afféle simlis üzletbe, ahová bejáratos volt.  Kicsit gyanús volt a bolt, az eladó rögtön rám akart sózni egy telefont, mondta, vigyem el nyugodtan, próbáljam ki. Ezzel a régi trükkel gondolta, hogy majd megveszem a készüléket.  El is feledkeztem róla, aztán valahol elővettem, de ormótlan volt, mint a régi maroktelefonok, szinte fél tégla méretű, pici volt a kijelzője, iszonyú régimódi fogaskerekekkel lehetett beállítani a körzetszámot, azt mondtam, ez nem jó semmire, nem kell nekem, és szépen visszavittem a boltba. Kicsit kellemetlen visszavinni és visszaadni, erre alapult az eladási stratégia, de túl voltam rajta és jobban éreztem magam, hogy nem hagytam magam lehúzni.

Magyarázat: Nem hagyom becsapni magam.

 

 

2018. november 19

Álmomban egy bírálómnak azt mondtam mintegy hasonlatként: Sie wollen aus einem anfangenden Priester einen Prophet machen, das dauert eine Weile. Ön egy kezdő papból akar prófétát faragni, ez egy kis időbe telik.

Magyarázat: Megválaszolok bírálóimnak.

 

 

2018. december 5

Álmomban Budapesten külterületre keveredtem. Nem volt más lehetőségem hazajutni, beültem egy furgonba, amiben munkások voltak és a belváros felé ment. A sofőr melletti anyós ülésen foglaltam helyet. A sofőr elég gyorsan vezetett és rövidesen észrevettem, hogy előttünk egy rácsos kapu, a figyelmetlen sofőr olyan gyorsan hajt, hogy már nem tud megállni, ezért kiáltottam: - A rács! Azonnal a fékre lépett, ezért már kissé lelassulva, közepes sebességgel mentünk a rácsnak. A karosszéria benyomódott, és az ülésbe szorultam.

Magyarázat: Szorult helyzetbe kerültem.

 

 

2019. január 13

Álmomban az Izraeli nagykövetségre mentem vízumért, mert Jeruzsálembe készültem utazni. Megfigyeltem a követség különös erődszerű felépítését, tornyait, majd a követségen belül elkezdtem keresni a vízumi osztályt, de először eltévedtem. Végül odataláltam a vízumi osztályhoz, és arra készültem, hogy amikor sorra kerülök a kissé fásult, egykedvű ügyintézőt shalom köszöntéssel fogom felvidítani.

Magyarázat: Uticélom (a mennyei) Jeruzsálem.

 

 

2019. február 24

Érdekes élményem volt ma félálomban ebéd után... Láttam a gyászjelentésem és éreztem, milyen űr maradt utánam...

Magyarázat: Lehetséges jövő. A puding próbája az evés.

 

 

2019. február 27

Álmomban a jövőbeli eseményeimet, jövőmet alakítottam, töltöttem fel napi adagolásban kb. 4 hónapra előre 06.10-ig. Ha túl soknak találtam valamit az adott napra, levettem belőle és egy másik naphoz hozzátettem, volt, hogy két napra teljes sötétség lett a terv, ahogy az a leginkább a javamra vált, aszerint terveztem meg a jövőm.

Magyarázat: Jövőmet magam alakítom.

 

 

2019. március 22

Álmomban az animációs filmkészítés legalapvetőbb alapjaival ismerkedtem. Tanulmányoztam a hatalmas archivumot, megértettem pár összefüggést, de a túl sok kép látványa már fárasztott.

Magyarázat:

 

 

2019. június 2

Álmomban  Székesfehérváron egy parkban ástam a Csapó utca mellett. Észrevettem valami nagyméretűt a földben, azt hittem először, hogy teknősbéka, de ahogy kihúztam, láttam, hogy egy hatalmas bogár. Szines tarka és szőrös volt a háta és láttam, hogy épp egy vakondot készült megenni. Közben kisebb tömeg gyűlt körém a látványosságra, én pedig azon gondolkoztam, hogy meg kéne nézni a neten, hogy micsoda ez, megtartsam, elengedjem, mit tegyek vele. Ott termett a feleségem öccse, megnézte a telefonján, felírta egy kis papírra, amit írtak róla és elment.

Magyarázat: Valami mélyre elásottat felfedezek magamban...

 

 

2019. június 12

Álmomban Székesfehérváron voltam egy a lakásunkhoz közeli parkban. Örömmel konstatáltam, hogy Törőcsik Mari is oda jár pihenni. Megszólítottam és hamar közös rezgésen és kölcsönös tiszteleten alapuló társalgás alakult ki közöttünk. Végül elbúcsúztam tőle, hazaindultam, de félúton eszembe jutott, hogy még valamit el akarok mondani neki, ezért visszamentem hozzá a parkba.

Magyarázat: Még van mondanivalóm a világnak.

 

 

2019. június 12

Álmomban megtapasztaltam a sors működését. Tudtam, hogy a 222-es repülőjárat le fog zuhanni és egy fiatal pár mindkét tagjának rajta kell lenni. A pár férfitagja le akarta mondani az utat, mert összeveszett a barátnőjével, de a sorsesemények gondoskodtak róla, hogy ott legyen a gépen.  Hasonlított az álom mondanivalója a Final station, Végső állomás c. amerikai filmhez.

Magyarázat: A sors elkerülhetetlen.

 

 

2019. június 30

Álmomban  szimbólumok formájában láttam a verseimet. Némelyik tenyérben elférő kő volt, de volt pár, amelyiket 4-5 m magas emberalak szimbolizált.

Magyarázat: Verseim között van pár kimagasló is

 

 

2019. július 05

Álmomban mintha megkötött betonban lett volna bokáig a lábam, teljes erőfeszítéssel próbáltam kihúzni, hogy léphessek, de lehetetlen volt.

Magyarázat: Nehezen megy a továbblépés, a változás.

 

 

2019. július 10

Álmomban örökbe fogadtunk egy néger kisfút. Én találtam rá, elhagyott kis bébi volt, de úgy nézett rám, olyan aranyos volt, hogy nem volt szívem másra, csak örökbe fogadni.

Magyarázat: Az elfogadással jól állunk.

 

 

2019. július 17

Álmomban a koromfekete sötét éjszakában vándoroltam, mögöttem pedig egy fénycsóva pásztázott, bevilágitotta az utat.

Magyarázat: Aki sötétben is tud tájékozódni, annak nem kell fény.

 

 

2019. július 25

Álmomban egy medencében voltam, ahol a fürdőző, felügyelet nélküli gyerekekre vigyáztam. Egy kisfiú elmerült a vízben, kihúztam, nehogy megfulladjon, anyukája hálásan köszönte.

Magyarázat: Igyekszem a kallódókat a szellemi haláltól megmenteni.

 

 

2019. július 26

Álmomban behavazott tájon voltam egy ismerősömmel. Méter magasan állt a hó, kilátástalan volt a helyzet, csak egy vékony fémszalagot találtam vasúti sínek helyett, úgy nézett ki, lehetetlen innen hazajutnunk, mégis megmagyarázhatatlan erős optimizmus volt bennem.

Magyarázat: Bár kilátástalannak tűnik helyzetem, optimista vagyok.

 

 

2019. augusztus 21

Álmomban 4-5 éves gyerekek álltak körülöttem, én pedig mind az öt ujjamat a számba tettem és azt ismételgettem, abrakadabra, abrakadabra... A gyerekek nem értették, és egy idő után egy tükröt hoztak, én pedig nevetve kérdeztem, hát azt hiszitek azzal jobban megértitek?

Magyarázat: Érthetőbben kéne kommunikálnom.

 

 

2019. augusztus 28

Álmomban felébredtem és elkezdtem tevékenykedni.

Magyarázat: A szellemi ébredés szellemi aktivitást von maga után.

 

 

2019. augusztus 30

Álmomban egy nagy autódaruval készültem egy nagy terhet felemelni. Oldalra ki voltak tolva a nagy stabilizáló talpak, be volt akasztva a kampó, már csak emelni kellett.

Magyarázat: Nagy "dobásra" készülök.

 

 

2019. szeptember 14

Egy ebédlőben, vagy kerthelységben voltam, ahová vendégeket vártam. Megterítettem szépen az asztalt, de amikor a székeket akartam a helyükre tenni, észrevettem, hogy mind eltűnt, valószínűleg egy konkurens társaság dugta el őket.

Magyarázat: Kihúzták alólam a széket.

 

 

2019. november 1

Álmomban megtudtam, hogy Andy Vajna felhagy a filmkészítéssel és eladni készül a cégét. Időpontot kértem a titkárnőjétől és a tervemet készültem előadni, miszerint életfilmet készítenénk róla és rólam, hiszen egy csillagjegyben születtünk és a film nyereségéből fizetném ki a cég árát. Még forgatókönyvem sem volt, csak egy vázlat, de azt is otthon felejtettem, ezért amikor megjött Andy Wajna, pár szóban előadtam a tervem, ő utasította a munkatársait, hogy gondolják át a lehetőségeket, addig kimentem az irodából, és azt gondoltam, amíg a munkatársak a főnökkel tanácskoznak, addig hamar hazarepüök az irásos tervemért. Repültem, repültem, otthon megkerestem a tervet, de (első) feleségem felébredt, kérdezősködött és el akart jönni velem a tárgyalásra. Kértem, hogy repüljön velem, de neki nem sikerült, lepottyant a földre a nekirugaszkodás után, így abban maradtunk, hogy ő a kocsijával jön, én meg repülök. Egy nő mellettem repült és kiabált a többieknek, hogy milyen gyorsan repülök. Útközben leszálltam és egy macska meg akart harapni, vagy tán meg is harapott, ezért megszorítottam a fülét. A macska ettől elájult, és a gazdája nagyon mérges lett rám, le akart lökni a hatodik emeletről. Hiába tudtam repülni, olyan magasról nem mertem elrugaszkodni, lemenekültem a földszintre és onnan folytattam a repülést visszafelé.

Magyarázat: Bátor, nagy terv megvalósítása előtt állok.

 

 

2020. február 14

Álmomban késő este volt, Budapesten voltam, és már nem volt időm hazamenni, ezért azt gondoltam, lepihenek a szüleimnél. Bementem a házba, felkapcsoltam a villanyt a nagyszobában, ragyogó fényesség lett, de láttam, hogy mindketten alszanak, ezért igyekeztem volna lekapcsolni a villanyt, nehogy édesapám szóvá tegye, hogy zavarom alvásukat. Akárhogy próbáltam nem sikerült a villanyt lekapcsolni. édesanyám félálomban odaszólt, hogy mi van velem, de megnyugtattam, hogy nem kell velem törődni, majd lefekszem valahol, aludjon csak tovább.

Magyarázat: Aki álmos és mélyen alszik, azt a fény, a világosság sem ébreszti fel.

 

 

2020. február 20

Álmomban egy ismerősömmel találkoztam egy teremben voltunk. Egy jó csípősnek kinéző, verésre alkalmas bőrszíj volt a kezében. Azt mondta, ki kéne próbálni, hogy tényleg annyira tudom-e állni a verést, és apukáját kérte fel, hogy 20 ütést kapjak meztelen fenekemre. Újra átéltem gyerekkorom verés előtti félelmét, a szíj suhogását.

Magyarázat: A fizikai fájdalomtól való félelemtől teljesen nem lehet megszabadulni.

 

 

2020. február 20

Álmomban  összebarátkoztam egy fiatal sráccal. Felfedeztem, hogy milyen jó hangja van, és hogy a vele lévő kislány is tehetséges, ezért javasoltam, hogy használja ki talentumait és felajánlottam, hogy menedzsere leszek, de nem a szokásos gyakorlat szerint, ahol a menedzserek kvázi kihasználják, kizsigerelik az énekeseket, hanem minimális költséggel, mert maga az énekhang a tehetség fogott meg és belső késztetésem volt, hogy segítsem a tehetség kibontakozását.

Magyarázat: Felajánlom a segítségem.

 

 

2020. február 21

Álmomban különböző színű és textúrájú aranylemezekkel borítva láttam magam. Volt világosabb, sötétebb, óarany, volt sima, recés és bársonyos felületű. Ezek a lemezek pénzben is kifejezhető értéket képviseltek, de több volt rajtam, mint a valódi értékem.

Magyarázat: Nem a ruha teszi az embert.

 

 

2020. március 21

Álmomban  egy nagy emberi testben voltam (talán a sajátomban?) a hasban, a gépházban dolgoztam, ahol a táplálék feldolgozása történt. Kijöttem egy picit a gépházból, váratlan volt a csend a nagy zakatolás után és megpillantottam egy szőrős majomembert. Világosbarna szőrzete volt, azért néztem majomembernek, soványka volt, szemében megtört fény árulkodott szomorúságról. Megsajnáltam szegényt, ezért lassan, tagoltan megkérdeztem tőle: - adjak neked enni? Bólintott, megetettem, de ahogy közelebb kerültem hozzá, láttam a testén néhány helyen lekopott szőrzetből, hogy szokott ruhát is viselni. Miután megetettem, eltűnt és röviddel később megborotválkozva, ápoltan, elegánsan, fehér nadrágban, sötétkék mentében, tiszti egyenruhában, karddal és feleséggel az oldalán hercegként lépett elő.

Magyarázat: A Földön mindenki álruhában van.

 

 

2020. április 8

Álmomban egy macskát láttam, amelyik sokat kölykedzett.

Magyarázat: A macska princípium önzés, öntörvényűség, hűtlenség, hálátlanság.

 

 

2020. április 8

Álmomban egy elegáns, ovális fürdőmedencében voltam intim körülmények között meztelenül egy hölggyel. Amikor majdnem egyesültünk, a hölgy finoman távoltartott és azt mondta, majd két nap múlva.

Magyarázat: Szellemi esemény, ellentétek egyesülése várható a tudatomban.

 

 

2020. április 11

Álmomban ezoterikus tanfolyamot tartottam. A résztvevők egy részének még a vége előtt el kellett menni, és egyébként sem jutott már idő, hogy mindent elmondjak, például a homeopátiát sem tudtam elmagyarázni, amiért sajnálatom fejeztem ki és befejeztem a tanfolyamot.

Magyarázat: Nem jut mindenre idő, befejezem a szellemi ismeretek átadását.

 

 

2020. június 22

Álmomban egy folyó partján mentem, hirtelen homokvihar kerekedett és szembe fújt, mintha milliónyi apró tüske szúrt volna belém

Magyarázat: Az élet olykor kellemetlenebb oldalát mutatja...

 

 

2020. július 2

Álmomban Hegyeshalomban jártam. Kelet és Nyugat határán már magyar részen nagy infrastruktúra épült ki, osztrák boltok, osztrák árúval álltak azok rendelkezésére, akik csak a határig jöttek el, nem utaztak át tovább Nyugatra. Mint régi és gyakorta utazó  környéken jól kiismertem magam, családomat is kalauzoltam ide-oda, de még Palkovics fejlesztési miniszternek és egy másik államtitkárnak is mutattam látnivalókat.

Magyarázat: A szellemvilág és az anyagvilág határán a szellemvilág nagy mennyiségű szellemi táplálékot kínál, melyet igyekszem megmutatni úgy családomnak, mint "világi" embereknek.

 

 

2020. augusztus 4

Álmomban a romos Margit hídon mentem keresztül az erősen alacsony vízállású Duna felett. A Margit szigeten betértem egy kerthelységbe, kértem egy sört, de a sörtől étvágyam támadt, és egy tálban találtam valami fehér húsokat, amiket megettem. Nyersen ettem, így is ehető volt, rákhús, vagy valami nagyobb hal agyveleje lehetett. Amikor már a Pesti oldalon sétáltam, eszembe jutott, hogy nem fizettem, ezért elindultam visszafelé, hogy rendezzem a számlát. Volt a pénztárcámban egy ezres, gondoltam elég lesz a korsó sörre, a hús meg ott volt, talán az csak ingyen kóstoló lehetett? Rájöttem ez kísértés, el kell mondanom, hogy húst is ettem, sőt, lehet hogy az valami drága ínyencség volt, amit rántva készítenek el egyébként, ki tudja milyen sokba kerül, vállalnom kell a fogyasztást, legfeljebb részletfizetést kérek az étterem vezetőjétől.

Magyarázat: A tartozást rendezni kell.

 

 

2020. augusztus 30

Álmomban volt pár törzsrészvényem egy telekommunikációs cégtől. Megtudtam, hogy a koronavírus járvány kapcsán az árfolyama 67.500 Ft-ról100.000 Ft-ra ugrott. Gondolkoztam, nem kéne-e az összes megtakarított pénzemen ilyen részvényt vásárolni.

Magyarázat: A szellemi kommunikációban való részvétel felértékelődik.

 

 

2020. október 4

Álmomban  ismertem egy módszert, amivel kukoricacsuhéból, és kukoricaszemekből forró vízzel aranyat lehetett készíteni és az így készült aranyat elosztogattam másoknak. A módszert még nem tudtam tökéletesen használni, volt, hogy nem a teljes mennyiség változott arannyá, vagy csak ezüstté, illetve titániummá változott.

Magyarázat: Az anyag átszellemesitése.

 

 

2020. november 11

Álmomban egy teljesen plasztikus, sokdimenziós, az életben látottnál sokkal nagyobb élményt nyújtó szülés tanúja voltam. 

Magyarázat: Lelki-szellemi újjászületés.

 

 

2021. január 8

Álmomban a Keleti pályaudvaron kóvályogtam és különböző nehézségekbe keveredtem. Végül elindultam hazafelé, de megállított egy csillogó szemű öreg koldus, akin szegényes, kopott, de tiszta ruha volt és azt kérdezte: - Nem akar a fizetési listámra felkerülni? Úgy gondoltam, ilyen humorosan akar pénzt kérni, hát adtam neki egy ezrest és jó étvágyat kívántam neki.

Magyarázat: Mt.25.40

 

 

2021. január 14

Álmomban egy fagylaltos kocsit láttam.  Új korában szép lehetett, fehér volt eredetileg, de a festék részben lepattogzott, részben felhólyagosodott, az eresztékekből rozsda folyt a fehér felületre, ami mindennek volt mondható, csak vonzónak nem . Körbejártam a fagylaltoskocsit és azt mondtam, milyen marketing ez? Ki vesz ilyen kocsiból fagylaltot? Alapos tatarozás kéne ide.

Magyarázat: Hiába az finom és ízletes szellemi táplálék, a kereszténység fagylaltos kocsija alapos tatarozásra szorul.

 

 

2021. január 15

Álmomban  Vlagyimir Putyinnal találkoztam. Egyszerű szürke nadrágban és fekete pólóban volt, magyarul jól beszélt és kellemesen társalogtunk. Elmondtam, hogy régebben láttam messzebbről, de nagyon örülök, hogy találkoztam vele, szimpatikus a határozottsága, keménysége, nyugalma, ami erőt sugároz. Elkísértem egészen a nagykövetségig, jó barátságában vettünk búcsút egymástól.

Magyarázat: A határozottság, keménység princípiumához jóval közelebb kerültem.

 

 

2021. január 26

Álmomban  találtam egy hatalmas aranytelért egy sziklában, amit csákánnyal, fáradságosan kezdtem kibányászni.

Magyarázat: Nagy munka, de nagy kincs, testhezálló Arany Viktornak.

 

 

2021. február 18

Álmomban  közvetlen a fejem mellett azt hallottam:-  Ez itt egy kutya.

Magyarázat: A kutya a szolgálat analógiája, önzetlen, alkalmazkodó, hűséges, hálás.

 

 

2021. június 3

Álmomban  egy zsinagógában voltam, mert szeretek más vallások istentiszteletein is részt venni. Pár idősebb nénike az istentisztelet kezdete után  hamar elhagyta a zsinagógát, mire egy mögöttem álló férfi felkiáltott, én katolikus vagyok, felháborító, ahogy itt viselkednek! Válaszoltam neki, hogy én is katolikus vagyok, de minden vallásnak meg van a maga sajátossága és minden vallásnak van szépsége, és minden vallás Istenhez vezet.

Magyarázat: Minden vallás Istenhez vezet.

 

 

2021. június 9

Álmomban  egy nagy dumás vállalkozó rám sózott egy nadrág kiegészítőt, azzal hogy elegáns hasznos szuper termék, de alapos vizsgálat után rájöttem, hogy használhatatlan és vissza akartam adni és a pénzem visszakérni.

Magyarázat: Nem dőlök be átveréseknek, de ha igen, akkor sem hagyom magam.

 

 

2021. július 6

Álmomban  két baráttal, ismerőssel óceánátúszásra vállalkoztunk. Kicsit komolytalannak tűntek az előkészületek, egy irodaházban bolyongva találtam  pár nejlonzacskót, amit a kezeimre húztam, de egy folyosóra kiakasztott ollót is elvettem, hogy ha találok egy műanyag lapot, a tenyerem méretére vágva használhassam, hogy ne folyjon át a víz az ujjaim között. Belegondoltam, hogy milyen vakmerő a vállalkozásunk, hogy fogok kb. két hónapig folyamatosan úszni, átfutott a fejemen, hogy rá is mehetek, de bíztam legendás szívósságomban, kitartásomban.

Magyarázat: Nagy teljesítménypróbára készülök.

 

 

2021. augusztus 23

Álmomban kétszer egymásután megnyertem a főnyereményt és boldogan szétosztottam.

Magyarázat: Amit odaadunk, az lesz igazán a miénk.

 

 

2021. szeptember 20

Álmomban egy nagy sziklaszirten voltam Norvégiában, tán prédikálószéknek hívják, egy ismerős házaspárral ültünk hármasban és nagy nyugalomban, harmóniában lógáztuk a lábunkat.

Magyarázat:: Kapcsolatunk színvonalas.

 

 

2021. szeptember 24

Álmomban azt vettem észre, hogy két péniszem van, de mindkettő sérült, pontosabban az egyiket teljesen levágták, a másiknak a fele megmaradt és a többi rész három darabban volt levágva. Valaki állt mellettem és segítőkészen odaadta a levágott péniszt és a a darabokat, amelyeket az alsónadrágomba gyömöszöltem, hogy el ne vesszenek és elindultam orvosi segítséget keresni. A közelben volt az ukrán hadsereg laktanyája, odamentem egy századoshoz és kértem, hogy vigyen a főparancsnokhoz, akit majd megkérek, hogy a laktanyai kórház sebészei műtsék vissza hiányzó testrészeimet. A százados meg sem rezdült, mintha süket lett volna. Kimentem a laktanyából, és láttam, hogy az országúton mintha két katonai mentő közeledett volna a laktanya felé, nagyon gyorsan elkezdtem futni utánuk, de régi, használaton kívüli mentők voltak. Elkeseredtem, mert kilátástalan helyzetben voltam...

Magyarázat: Átlagon felüli férfierőmnek csak romjai maradtak.

 

 

2021. október 28

Álmomban  magyaráztam valakinek, aki tanácsot kért tőlem, hogy a lázcsillapító a szervezet természetes reakcióit fojtja el, a magasabb hőmérséklet elpusztítja a kórokozókat, ezért ha akar, használhat lázcsillapítót, de számoljon vele, hogy ezzel a betegség időtartamát hosszabbítja meg.

Magyarázat::  Ha elfojtjuk szenvedélyeinket, csak később szabadulunk meg tőlük

 

 

2021. október 31

Álmomban  azt mondtam, az én szerelmem nem beszippantó vágy, hanem belőlem kiáradó sugárzás.

Magyarázat::  A szeretetben nincs birtoklásvágy, csak adni akarás.

 

 

2021. november 7

Álmomban egy idős beteg hölgyet delejeztem.

Magyarázat::Később beteljesedett

 

 

2021. november 30

Álmomban egy pár hónapos tigris vagy oroszlánkölyköm volt, ölembe vettem, jó kapcsolatom volt vele. Az emberek tartottak tőle, mert tudták, hogy felnőve iszonyú erővel bír.

Magyarázat::  AZ Oroszlán princípiumot kezdem nagyobb mértékben megélni.

 

 

2021. december 10

Álmomban egy cégtulajdonos ismerősöm  nyereményjátékot írt ki, de engem akart nyertesnek.

Magyarázat::  Nem korrekt dolgokba nem megyek bele

 

 

2021. december 27

Álmomban értesültem róla, hogy az utazási irodák és a repülőtársaságok csődhulláma miatt problémák lehetnek a külföldi utazásokkal, ezért fel akartam hívni a feleségem, hogy mi a helyzet a mi tervezett külföldi utazásunkkal az Azori szigetekre, befizetett-e vagy nem, közvetítőnél, vagy direkt.  Végül nem hívtam fel, azt mondtam magamban, hogy ami megváltoztathatatlan, azon nem érdemes izgulni, majd kiderül.

Magyarázat::  A  szellemvilág felé közvetítők - vallási szervezetek, spirituális mozgalmak -  szellemi tartalékai kimerültek, működésképtelenségük miatt megnehezedett a szellemvilágba lépés.

 

 

2022. március  2

Megdöbbentő álmom volt közvetlen ébredés előtt. Egy fekete medúza haláltusájának voltam szemtanúja, egy hosszú háromágú szigonyt láttam, ami eltalálta, amitől hátborzongató halálsikolyban tört ki és iszonyatosan vonaglott haláltusájában...

Magyarázat: Szemtanúja vagyok a nagy átalakulásnak...

 

 

2022. március  9

Álmomban a lakásomban három újszülött kutyakölyköt találtam. Mivel szétmászkáltak, a lakás különböző részeiből összeszedegettem őket. Puha meleg volt a testük, ahogy magamhoz szorítottam őket, és az egyiknek még a szeme sem nyílt ki.

Magyarázat: Az önzetlen szolgálat, hála, hűség és alkalmazkodás  új távlatai nyíltak meg előttem...

 

 

2022. december 22

Álmomban egy régi nagy szerelmemmel találkoztam, aki anno nem tudta viszonozni az érzelmeimet, de most az ő szíve is felforrósodott.

Magyarázat: Ki nem járja meg a poklot, nem mehet a mennyországba.

 

 

2023. május 4

Álmomban bementem egy gyógyszertárba, ahol felvilágosítottak, hogy afrikai eredetű tafedim teán kívül még széles spektruma kapható a Tafedim termékeknek. Mondtam a gyógyszerésznek, hogy mindegyikből kérek, pakolja nyugodtan össze,  de a végösszeg 197.500 Ft volt, így az egyik gyógyszerésznő gúnyos mosolyától kisérve kénytelen voltam a drágább termékeket levetetni és így csökkenteni a fizetendő összeget, mert nem volt annyi pénzem.

Magyarázat: Ez a gyógynövény megfizethetetlen kincs

 

 

2023. június 6

Álmomban egy hang azt ismételgette, espeniemo, espeniemo....

Magyarázat: A szótár szerint egy spanyol nyelvjárásban azt jelenti példa. Vagy valamilyen példát mutatok, ami lehet rossz példa is, vagy valamilyen példát kéne követnem....

 

 

2023. július 14

Álmomban kilátástalan, reménytelen helyzetben voltam és amikor í legkevésbé számítottam rá, minden jóra fordult.

Magyarázat: Nem szabad érzelmeinkbe belemerevedni, se a túlzott pesszimizmusba, mert lehet váratlan változás, de a túlzott optimizmusba sem, mert abból is lezuhanhatunk váratlanul.

 

 

2023. július 24

Álmomban egy sebesült, vérző, haldokló disznót láttam.

Magyarázat: A disznó, mint a földet túró állat az anyagiasság, anyagvilág, anyag szimbóluma.

 

 

2023. augusztus 6

Álmomban  hatalmas  munkagépek (dömper, teherautó) alatt feküdtem. Félelmetes volt, mert tudtam, hogy a munkagépek vezetői kiszámíthatatlanok, bármikor elindulhatnak és szétlapíithatnak engem, ezért igyekeztem gyorsan kihengeredni alóluk.

Magyarázat: A sors kerekei, őrlőmalmai kiszámíthatatlanok.

 

Ha tanácstalan vagy álmod jelentésében, írj!


 

VISSZA

TOVÁBB