ÁLMAIM ÉS JELENTÉSÜK

VIZSGA, TANULÁS ÁLMOK

 

2005. szeptember 22.

Álmomban vége volt a tanításnak, bizonyítványosztás előtt voltunk, és én bementem az iskolába. Csak az oktatási megbízott (iskolatitkár) volt benn, és én. Kértem tőle az osztályunk dokumentumait, de azt mondta, ő ügyvéd, neki szabályosan kell eljárnia, de megmutatja a rejtekhelyet, ahová teszi és utána onnan én kivehetem. Így is lett, begyűjtöttem a bizonyítványokat (tantárgyanként volt, fontosabb tantárgyaknak nagyobb keményfedeles, kevésbé fontos tantárgyaknak kisebb keményfedeles bizonyítványok), és az osztályra vonatkozó valamilyen fontos titkos dokumentumot. Beültem az osztályba az első padba, de nem néztem meg semmit, mert a titkos dokumentum nem érdekelt, a többiek jegyei sem, úgy gondoltam, azok rájuk tartoznak, majd megmutatják, ha akarják, a sajátomat meg azért nem néztem meg, mert tudtam, hogy jó jegyeim vannak, jól tanultam. Így aztán ott ültem a padban, és vártam a többieket.

Magyarázat:  Bizonyítványosztás, értékelés ideje a földi élet végeztével van.

 

 

2005. október 4.

Vizsga volt álmomban, nem volt túl kellemes az álom, mert nagyon nehezek voltak a vizsgakérdések, és úgy éreztem, semmit sem tudtam megoldani belőlük, azaz sikertelen a vizsgám. Beszedték a dolgozatokat, utána pedig a tanárral beszélgettünk, aki elmondta, hogy miattunk, értünk, a mi érdekünkben volt olyan szigorú és népszerűtlen.

Magyarázat:  Hányan kérdezik, hogy engedhetett meg ilyet Isten, pedig minden a mi érdekünkben történik a Földön. 

 

 

2005. november 22

Álmomban egy mester, vagy tanító tanított, de én mindig közbekotyogtam, előre meg akartam mondani, vagy próbáltam mondani, hogy mi következik, de persze véletlenül sem az következett. Szerencsére őt nem idegesítette a magatartásom, csak mondta szép nyugiban, ami következett.

Magyarázat:  Próbálom előrelátni, meghatározni a jövőt, de úgyis az lesz, amit Isten akar.

 

 

2005. november 27

Álmomban vizsgaidőszak volt. Nem féltem a vizsgáktól, a többiek csodálkozására egy nap akartam letenni az összes vizsgát, hogy hamar túl legyek rajta. Benyitottam a vizsgáztató helyiségbe, ahol a tanár megkérdezte, hogy melyik tárgyból szeretnék vizsgázni. Mondtam, hogy történelemből, mire felmutatott egy dossziét, amiben az állt, hogy megajánlott jegyet kaptam, ötöst, az évközi munkám alapján, így történelemből nem is kell vizsgáznom. Szaladtam vissza a többiekhez az engedélyezett könyvsegédletekért a matematika vizsgához. Mindez vidám hangulatban, a sikeres vizsga biztos tudatával történt.

Magyarázat:  Úgy érzem sikeresen állom az élet vizsgáját.

 

 

2008. augusztus 1.

Álmomban tanítottam, tanár voltam, búcsúztam a barátaimtól, ismerőseimtől, mert hazautazáshoz készülődtem.

Magyarázat: Egyszer a földi élet is véget ér.

 

 

2008. július 24.

Álmomban repülni szerettem volna, tudtam már repülni, de szerettem volna még gyakorolni, hogy repülős vizsgát tehessek és utána bármikor repülhessek. Egy ismerősöm, barátom, akinek volt jogsija, felvitt volna, vele gyakorolhattam volna, nagyon vágytam már a repülésre. Meg is ígérte, boldog voltam, de mindig közbejött valami. A végén már esteledett, sötétedett, kint voltunk a reptéren, azt mondtam, nem baj, akkor éjszakai repülés, csak repülhessek, de akkor sem jött össze, és felébredtem.

Magyarázat: A vágyott felemelkedésem nem következik be életem alkonyán sem.

 

 

2009. április 11.

Tanító voltam. Nem gyerekeket, hanem felnőtteket tanítottam, de már eléggé untam. Fogtam a rollatorom, benne a könyvekkel, aztán elindultam egy utolsó menetre még nem sok kedvvel.

Magyarázat: Motiváció hiányában bizony nem megy jól a munka.

 

 

2009. augusztus 30.

Valami vizsgán, vagy próbán voltam, egy hosszú feladatsort kellett végigcsinálnom, már az utolsónál jártam, a többi mind jól megvolt, az utolsónak is már a felét elvégeztem.

Magyarázat: A vizsga, a feladatsor lehet egy életen belüli, de életek hosszú sora, sorozata is.

 

 

2009. szeptember  18.

Egy vizsgán vettünk részt sokan. Élelmiszer alapanyagokat kellett felismerni, sokan a fejüket vakarták, amikor egy-egy húsdarabot eléjük raktak, én meg csak nevettem, ez karaj, ez tarja, ez szegy, ez nyak, ez comb, ez lábszár,  ez szűzérme, mindent könnyedén felismertem, minden élelmiszert, mert nap mint nap használom őket.

Magyarázat: Az élelmiszer alapanyag a szellemi táplálék alapjainak az ősprincípiumoknak az analógiája, melyeknek ismerete a szellemi úton elengedhetetlen, ezért a vizsga. Régi bölcsesség, hogy gyakorlat teszi a mestert.

 

 

2010. április  2.

Álmomban nehéz, nagy koncentrációt igénylő vizsgán vettem részt. A világtérképet kellett egy perc alatt egy nagy hártyapapírra lerajzolni és ollóval kivágni. A vizsgáztató objektív volt, de éreztem, hogy drukkol nekem, és a vizsgám sikerült.

Magyarázat: Szellemi világomat, világképemet újrarajzoltam.

 

 

2010. április  3.

Több álmom is volt, mindegyikben vizsgáztam, különféle vizsgákon vettem részt és mindegyik sikerült.

Magyarázat: Eljött az érettség ideje.

 

 

2010. április  7.

Álmomban főiskolás voltam a Külkereskedelmi Főiskolára jártam. 3 évet nagy hajtásban szorgalmasan végigtanultam, de belefásultam, elfáradtam, és elkezdtem kerülni az iskolát. A városban kóvályogva összebarátkoztam egy sráccal, akiről kiderült ugyanebben a helyzetben van. Ahogy beszélgettünk elkezdett nyomasztani a mulasztás, rádöbbentem, hogy idén be sem iratkoztam az évfolyamra, ezért megbeszéltük, hogy most este még bemegyünk a Főiskola éttermébe, mint hallgatóknak ehhez jogunk van, és másnap együtt bemegyünk a tanulmányi osztályra beiratkozni, és szépen mindketten elvégezzük rendesen a főiskolát.

Magyarázat: A külkereskedelem a szellemvilággal való információcsere analógiája. Ebben van még tanulnivalóm.

 

 

2010. június 4.

A második álmomban egy bölcs tanító ült előttem fehér ruhában, és előadást tartott nekem A valóság öntörvényei címmel.

Magyarázat: Alapokat tanulok.

 

 

2010. augusztus 23.

Álmomban Orbán Viktor elsőszülött, legnagyobb fia, olyan nagykamasz korú lehetett, egy napra be volt osztva hozzám, hogy tanítsam az élet dolgaira. Gondoltam olyasmire tanítom, amit mástól nem tud megtanulni, és megtanítottam repülni. Kimentünk a Duna egy holtágához, ahol csak 50-80 m széles volt, és azt átrepültük. Aztán még repkedtem vele egy darabig, de jött az est véget ért a nap, láttam, hogy már boldogul a repüléssel, ezért búcsút vettem tőle, és mentem haza.

Magyarázat: Lelkem szárnyal és ezt a tudást másnak is át tudom adni.

 

 

2010. augusztus 25.

Egy főiskola épületében voltam, és nyári szünet, vagy valami miatt kihasználatlanok voltak a vécék, fürdők, és láttam, hogy paradox módon attól megy szép lassan minden tönkre, hogy nem használják. Érdekes a házak is jobban leromlanak lakatlanul… Azon gondolkodtam, mit kéne tenni, kitakarítani mindenütt és bezárni, vagy pedig gondoskodni a használatról…

Magyarázat: Aki a kapott talentumokkal nem jól sáfárkodik, az jobb, ha nem foglalkozik pénzügyekkel.

 

 

2010. szeptember 22.

Álmomban egy óvónővel jártunk óvodába, de nem csak gyerekekkel, hanem a többi nevelővel, óvónővel, óvóbácsikkal is foglalkoztunk, magatartási és nevelési hiányosságaikat korrigáltuk, javítottuk. Az óvónő kocsijával mentünk, mondtam is, hogy még nem láttam ilyen svungos vezetőt, gyorsan haladt az úton, aztán csikorogva fékezett és csikorogva bevette a kanyart az óvoda elé.

Magyarázat: A fejlődőben lévő lelkeknek óvásra, tanításra van szüksége, és nem mindegy, hogy ez hogyan történik, ezért az oktatással foglalkozóknak van szüksége módszertani oktatásra.

 

 

2010. október 03.

Mahjongot játszottam, egy nagy asztalra rengeteg tányér étel volt kirakva, és a tányér ételekkel mahjongoztam. (a játék lényege két azonos feliratú bábú, kocka felfedezése)

Magyarázat: Keresem az azonosságokat, párhuzamokat a szellemi tanításokban.

 

 

2013. január  29.

Álmomban vizsgáztattam valakit (volt kolleganőm utolsó munkahelyemről) főiskolán vagy egyetemen, de egyben én is vizsgáztam egy magasabb grémium előtt vizsgáztatásból. Előtte komolyan készültem, átolvastam a tananyagot és drukkoltam a vizsgázónak, mert nem volt könnyű feladata, egy olasz szöveg ihletésére szétmorzsolt rizsgombóckákat raktam egymás mellé a tányérra  és abból kellett olasz nyelvű jelentést kisillabizálnia.

Magyarázat: Mindenkinek van vizsgáztatója is.

 

 

2013. február  11.

Álmomban a nagyobbik fiammal együtt utaztunk a villamoson. Egy csomó magunk által sütött cipót vittünk élelmiszerboltokba, hogy ott eladják. Útközben támadt egy gondolatom, úgyis tudok villamost vezetni, megkérem a villamosvezető kollegát, hogy adja át a vezetőfülkét és megtanítom a fiam villamost vezetni. Ő meglepően jól reagált és konstruktívan állt a dolgokhoz, rögtön eltervezte a terítőjárat menetrendjét és elkezdte a villamosvezetés gyakorlását.

Magyarázat: A tudást tovább kell adni.

 

 

2013. február  19.

Álmomban egy nagy kamion vezetőfülkéjében voltam a párommal. Mivel tudok kamiont vezetni annak ellenére, hogy jogosítványom nincs, próbálgatni kezdtem a sebváltót, elképzeltem, hogy vezetek. Megkerestem a kormányt és a pedálokat is, de ez speciális, barkácsolt kamion volt terjedelmes vezetőfülkével, elől volt a kormány, de elég vacak, afféle botkormány, nem lehetett vele finoman kormányozni, volt alatta két pedál, de ezek csak afféle vakpedálok voltak nem működtettek semmit, és jóval hátrébb volt a sebességváltó és a pedálok, így a kamiont csak két ember tudta vezetni. A párom hátrébb sétálgatott a vezetőfülkében, így kilátástalannak tűnt a kamion beindítása, amikor valami hátulról megtolta a kamiont és az csikorogva elkezdett menni. Igyekeztem irányítani, de enyhén szólva döcögős volt a menet. Felértünk egy hídra, tudtam, hogy jól vezetek, sokat vezettem már kamiont, buszt, teherautót, de a döcögős haladás miatt feltűnő lehet a kamion, és megállíthatnak a rendőrök, és bajba kerülhetek emiatt. Ráadásul a híd közepén épp autóvezetői vizsga volt, a párom javasolta, hogy vizsgázzak le, és lesz jogosítványom, de más jól vezetni tudni, és más vizsgakövetelményeknek megfelelni, így aztán leszálltam a kamionról és gyalog folytattam az utat.

Magyarázat: Nagy ívű terveinket egyelőre nem tudjuk megvalósítani.

 

 

2013. december 17.

Álmomban metróvezetőnek tanultam be Adival. A vezetőkabin világítása fel volt kapcsolva, amikor megmutatták az egyes gombokat, kallantyúkat. Mellettem ült a betanító, a gyakorlott vezető, és velem jött Adi is. Elindult a szerelvény, de a vezetőfülkében lekapcsolták a villanyt, hogy a sötét alagútban jobban lássunk. Adi a sötétben rátenyerelt a vészfékre, amin bosszankodtam, hogy most az egész szerelvénynek meg kell állni, de nyugtattam magam, hogy különböző forgalmi okokból is meg szokott állni a szerelvény az alagútban, nem olyan nagy a gond. Már amikor lassulni kezdett, meg akartam nyomni a gyorsító gombot a leállás elkerülésére, de kiderült, a vészfék megnyomása esetén teljesen le kell állni a szerelvénynek csak azután lehet újra indulni. Aztán megérkeztünk a végállomáshoz, ott meg, bár lassan ment a szerelvény és fel volt kapcsolva a vezetőkabin világítása, alig találtam meg zavaromban a normál fék gombját, de a betanító vezető elvégezte helyettem ezt a műveletet.  A metróállomásról az aluljáróba, majd a felszínre kerültem, ahol Adi apukájával és apukájának főnökével, az idős, tekintélyes cégtulajdonossal találkoztam, akinél abban reménykedtem, hogy egy kisebb állásra felvesz. Még egy kisebb állásnak is örültem volna, de olyan jól sikerült a bemutatkozásom, hogy valamilyen igazgatónak tett meg, látta, hogy otthon vagyok üzleti dolgokban, nemzetközi kereskedelemben, jól beszélek németül, stb. Közben megérkeztünk egy épülethez, ami a cég új székháza volt. Nem volt új, nem volt csodás palota, nem volt hatalmas, de azért nyugodt, biztonságot sugárzó épület volt, és láttam rajta, hogy kis tatarozással szép székháza lesz a cégnek és igen örültem a fejleményeknek.

Magyarázat: Kellemes szellemi fejlemények előtt állok.

 

 

2014. augusztus 8.

Álmomban Adival és Andrissal voltunk Balatonon egy apartmanban. Kényelmes szép apartman volt, de voltak zavaró körülmények. Amikor tusolni akartam, csak használt törülközőt találtam, amikor ki akartam dobni a szemetet, a szemetes nagy kiterjedésű, sok helyet foglaló műanyag csomagolással volt tele.  Elindultunk Adival és Andrissal programokra. Először a légpuskámmal tanítottam Andrist célba lőni, de kevés volt a lőszer. Utána fürödni mentünk a Balatonra, de észrevettem, hogy sok krokodil van a vízben és az emberek felelőtlenül a krokodilok közelében fürödtek, amelyek bármikor elkaphatták volna őket. Adit és Andrist figyelmeztettem a veszélyre, majd megmutattam nekik, hogy lehet észrevenni a vízben, a fenékhez lapuló, környezethez erősen hasonlító krokodilokat.

Magyarázat: Vigyázom szeretteimet.

 

 

2014. november 9.

Álmomban a főiskola tanulmányi osztályára mentem be érdeklődni az osztályvezetőnőhöz. Tudtam, hogy egy ideje nem látogatom az előadásokat és le vagyok maradva. Két 50 oldalas beadandó aktuális a héten, mondta, mire azt válaszoltam, kisbabánk született, azon kívül is sokat kell segíteni a feleségemnek, kizárt, hogy a beadandót el tudom készíteni, lehet, hogy a főiskolát is félbekell hagynom így.

Magyarázat: A napi élet  feladatai mellett kevesebbet tudok foglalkozni a spiritualitással.

 

 

2016. január 09.

Álmomban a Főiskola könyvesboltjában akartam megvenni a Katolikus Egyház története c. könyvet. Az eladó figyelmeztetett, hogy főiskolai diákoknak jóval olcsóbb a könyv. Elbizonytalanodtam, mert már egy ideje nem jártam előadásokra, és a kért diákigazolványt sem tudtam felmutatni, de az eladó egy kézírásos nyilatkozat fejében odaadta olcsóbban a könyvet.

Magyarázat: Nem veszek részt intézményes képzésben, de nem részesülök hátrányban.

 

 

2016. január 19.

Álmomban egy barátommal igyekeztem hazafelé az Egressy út közelében. Lementünk az aluljáróba, ahol egy elhanyagolt külsejű nő vetődött elé és hirtelen azt mondta, adjon 3.000 Ft-ot. Kicsit sok ez alamizsnának, gondoltam, de a barátom könnyedén leszerelte az illetőt és arról beszélt, hogyan kell kezelni az efféle eseteket. Közben elhaladtunk a Külkereskedelmi Főiskola épülete előtt és lelkiismeret furdalásom támadt, hogy közeledik a záróvizsgák ideje és én még nem kértem vizsgaidőpontokat, sőt még tanulnom sem ártana. Elhatároztam, hogy rövid időn belől bejelentkezem vizsgákra és a tananyagot is átnézem.  

Magyarázat: Életem vizsgájára készülök.

 

 

2015. november  7.

Álmomban kenyérsütést (kelesztés, dagasztás, sütés) tanítottam egy csoportnak.

Magyarázat:  Szellemi alaptáplálék készítését tanítom.

 

 

2015. november 12.

Álmomban főiskolára jártam, harmadikos voltam, de elhanyagoltam a tanulást, nem volt hozzá energiám. Be-be járogattam még, a tornatanár is megjegyezte, hogy az ő órájára is többet járhatnék, de az járt a fejemben, vagy jövőre összeszedem magam és többet tanulok és elvégzem a sulit, vagy ha a tananyag egymásra épül és jövőre nem bírom a tempót, akkor kimaradok. Kissé nyomasztó, bűntudatos álom volt....

Magyarázat:  Testem és a testmozgást elhanyagolom.

 

 

2015. november 26.

Álmomban egy nagy építkezés ért véget, én voltam a beruházó, az építésvezetővel tárgyaltam, hogyan rendezzük az ilyenkor szokásos ünneplést, átadást, felavatást. Az építésvezető szerintem túlzó igényeket támasztott. Míg én úgy gondoltam, hogy a vezetőket kellene meghívni korlátozott számban egy szerény kisétterembe egy finom, de mértéktartó ebédre, ő azt szorgalmazta, hogy minden dolgozót hívjunk meg családostul egész napos wellnesre szállodai ottalvással, korlátlan fogyasztással.

Magyarázat:  Egy szellemi  fejlődési szakasz véget ért, vagy végéhez közeledik életemben.

 

 

2015. december  31.

Álmomban kaptam egy egyedi kőrisfából faragott furulyát, aminek az volt a különlegessége, hogy nem csak felül,  hanem alul is volt 7 lyuk, és az alsó lyukaknak fémkerete, karimája is volt. Tudtam, hogy értékes komoly hangszer, eleinte csak fals tirádákat tudtam játszani rajta, de figyeltem a komolyabb művészeket, hogy ők, hogy játszanak rajta és lassan eltanultam és egyre jobban játszottam. Volt idő, hogy egy elég bűzös helységben játszottam, de aztán onnan kikerültem egy normál helyiségbe és ott játszottam tovább.

Magyarázat:  A tanulás fő módja az utánzás és a gyakorlás.

 

 

2016. március 7.

Álmomban új munkahelyre kerültem. Első nap ismertették a munkát, ami egyrészt egyszerű fizikai, másrészt szellemi. A fizikai rész az volt, hogy lecsiszolt, több helyen átlyuggatott termésköveket kellett rafiával, vagy kenderkóc madzaggal összefűzni, mintegy a varráshoz hasonlóan, hogy egyben maradjanak. A szellemi munka nagyon nehéz és bonyolult gazdasági elemzés, nyilvántartás volt, amihez kaptam egy kézikönyvet, hogy tanuljam meg másnapra az összes képletet belőle, ugyanis nem számítógéppel, hanem manuálisan kellett végezni mindent. Az első munkanap után háromnapos ünnep következett, egy napot ellógtam, de utána azt gondoltam, bemegyek a munkahelyre, volt kulcsom, és ott nyugalomban áttanulmányozom a kézikönyvet. Nem akartam lebőgni a munkahelyi főnök előtt, mert elég szigorúnak, következetesnek tűnt, nem akartam az állást elveszíteni.   

Magyarázat: Az új szakasz bekövetkezett.

 

 

2016. március 21.

Álmomban felsőoktatási intézménybe jártam és év vége felé hozzám került néhány a következő évfolyam feladatlapjaiból. Jó érzés lett volna  körbemutogatni évfolyamtársaknak, tanároknak, hogy könnyedén megoldottam a feladatokat, de a többi diákban és a tanárban is ellenszenvet szokott kiváltani az ilyesmi, ezért úgy döntöttem, magamban tartom a dolgot.

Magyarázat: Előre tanulok, de eredményeimet inkább magamban tartom.

 

 

2016. április 5

Álmomban részt vettem egy kisrepülővel egy sétarepülésen. Nagyon ügyes fiatal repülővezető volt a pilóta és utasa is. Jól összebarátkoztam velük, megengedték, hogy időnként irányítsam a gépet, így amikor leszálltunk, megkértem, vigyenek be a repülőklubba, mert jelentkezni szeretnék, hogy megtanuljak repülőt vezetni. A főnökhöz irányítottak, aki állapotomat látva kis hezitálás után engedélyezte, hogy tanuljak. Könyveket kaptam és ritka könyveket kellett magamnak beszereznem. Azzal érveltem felvételem mellett, hogy bemutattam, tudok gondolati irányítással repülni, de télen és időjárási viszontagságok esetén kényelmesebb a repülővel történő utazás.

Magyarázat: Szárnyalok.

 

 

2016. április 21

Álmomban főiskolára jártam és államvizsga előtt voltam. Féltem, mert egy ideje nem jártam be az előadásokra, nem vettem részt az oktatásban és a diplomamunkám is csak elgondolás szintjén volt meg. Abban bíztam, hogy majd csak valahogy átcsúszok a vizsgákon, de egy évfolyamtársam rám ijesztett, hogy ha nem tudom alaposan a teljes anyagot, akkor kivágnak az államvizsgáról. Elkeseredtem és azon gondolkodtam, hogy akkor az állásom is elvesztem, mihez fogok kezdeni, mert a rendelkezésre álló rövid idő alatt már nem tudok mindent bepótolni.

Magyarázat: Tartok az élet végén bekövetkező számonkéréstől.

 

 

2016. május 4

Álmomban iskolás voltám, talán középiskolás. Szünetben, vagy tanítás kezdete előtt bementem az üres osztályterembe és bekapcsoltam a rádiót, amiből kellemes zene szólt. Felhangosítottam, hogy az osztályba lépve majd mindenki hallja és rákapcsoltam az iskolai hálózatra is, hogy az egész iskolában szóljon.

Magyarázat: Az élet iskolájában igyekszem a hangulatról gondoskodni. .

 

 

2016. június 3

Álmomban anatómiát tanultam az orvosi egyetemen. Az izmokon és a csontokon túl voltam, most az erekből és a mirigyekből készültem vizsgára. .

Magyarázat: Folyamatosan tanulok.

 

 

2016. június 6

Álmomban felismertem egy "rejtőző mestert". Csapzott hajú, szegényes öltözetű 25 év körüli fiatalember volt.  Ahogy elment mellettem éreztem, hogy némán, a mozdulataival tanít és a meghatottságtól még a könnyem is kicsordult. Kértem, hogy jöjjön el a közeli völgybe, ott összegyűlünk és taníthatna minket, de amikor elkezdte mondandóját, rögtön belevágott valaki és azt mondta, félrevezeti az embereket.

Magyarázat: ha a ház urát Belzebubnak csúfolják, mennyivel inkább az ő háza népét is.

 

 

2016. július 6

Álmomban  hatalmas mennyiségű feladatot oldottam meg, ami egy nagy vizsgaanyag részét képezte. A feladatok 3/4-ével voltam kész, amikor a vizsgáltató közölte, központilag beszüntették ezeket a fajta feladatokat és széttépte eddigi munkám.

Magyarázat: Új feladatok előtt állok, a tanulás sosem ér véget.

 

 

2016. november 1

Álmomban tanfolyamon vettem részt, ahol a résztvevők többsége gyógyszergyárban dolgozott.

Magyarázat: Tanulok.

 

 

2016. november 30

Álmomban a postán azon tépelődtem, hogyan adjak fel egy kelőben lévő kenyértésztát csomagként, aminek a mérete, állaga állandóan változik.

Magyarázat: Az általam átadandó tanítás még mozgásban van.

 

 

2016. december 11

Álmomban értékesítő voltam. A főnökeim egy utazás értékesítésével bíztak meg, egy hetes utazás 1,6 millióba került. Azon töprengtem, hogy miként fogok erre vevőt találni, kinek van egy utazásra ennyi pénze?

Magyarázat: Az általam átadandó tanításért nagy árat kell fizetni.

 

 

2017. január 21

Álmomban két fehér madarat láttam násztáncot járni, majd mozdulataikat utánozva én is násztáncot lejtettem.  

Magyarázat: Tanulom az Egység elérését.

 

 

2017. január 22

Álmomban helikoptervezetést tanultam.   A cégtulajdonos főnököm elvitt párszor és utána engedte, hogy én is próbálkozzam egyedül. Elég jól ment, csak féltem az elektromos távvezetékektől, hogy beleakadok, nem tudtam pontosan felmérni azt a magasságot, amikor már jóval a vezetékek felett vagyok, kicsit bizonytalankodtam. Helikoptervezetés közben igyekeztem megjegyezni az egyes műszerek helyét és funkcióját.  Amikor a gyakorlások után leszálltam, anyósom, feleségem és fogadott fiam toporogtak, hogy ők is jöhessenek velem egy repülésre, sőt, fogadott fiam egyből már vezette is volna. Figyelembe kellett vennem a súlyt is, nem lehet mindenki egyszerre felvinni, ráadásul észrevettem, hogy az üzemanyag is fogytán van a minimum szint alatt, sürgősen tankolni kell.

Magyarázat: Próbálkozom szellemi emelkedéssel.

 

 

2017. február 19

Álmomban egy kádban lefürödtem, lemosakodtam.  A fél térdig érő koszhabos vízben álltam és kiszállni készülődtem, amikor odajött egy igen sovány, szőke, fiatal nő és gondolatátvitellel kérte, hogy ő is beállhasson a kádba, majd beszállt és áhítattal rám nézett.

Magyarázat: Mások tisztulásából is tanulhatunk, tisztulhatunk.

 

 

2017. március 26

Álmomban röpdolgozatot írtunk az iskolában. 10 mondatot kellett leírni és minden mondatban egy szót bizonyos logika mentén be kellett karikázni. Nem voltam túlzottan formában, ügyetlenkedtem, nem karikáztam be  szavakat, hanem megvastagítottam, és gondoltam, lesz még időm, majd bekarikázom. Odaálltam a vizsgáztató mellé, amikor javította a röpdolgozatokat, de ő hamar rávágta az egyikre:- Mit akar maga ezzel? áthúzta a dolgozatot, csak úgy sercegett a papír. Mondtam, hogy az nem az enyém, nem az én írásom, végül felfedeztem az alján Berki Krisztián aláírását. Végül megkerült az én röpdolim, de áthúzta, egyes lett.

Magyarázat: Szellemi bakit vétettem.

 

 

2017. március 28

Álmomban váratlanul Kresz vizsgát kellett tennem. 30 éve vizsgáztam, azóta sokat változott a Kresz. ráadásul kifejezetten rafinált, beugrató kérdések voltak. Pl. ki volt téve egy gyerekülés, és az volt a kérdés, megfelel-e az érvényes hatósági előírásoknak. Nem sok kilátással kecsegtetett volna a vizsga, de több felügyelő tanár is odajött hozzám segíteni, láthatóan a szívükön viselték a vizsgám sorsát.

Magyarázat: Ez a szellemi vizsga talán jobban sikerült.

 

 

2017. május 27

Álmomban egy szálloda számítógépes helyfoglalási rendszerét tanulmányoztam.

Magyarázat: A leszületések, testetöltések törvényszerűségeivel ismerkedem.

 

 

2017. május 29

Álmomban hulladékhasznosítást, talajgazdálkodást, rekultivációt tanultam. Amint leadott egy anyagrészt az oktató, rögtön vizsga következett, majd újabb anyagrész.

Magyarázat: A szellemvilágban semmi sem vész kárba, minden hasznosul.

 

 

2017. június 10

Álmomban német tudós, kutató barátaimmal halat grilleztünk és készültünk Amerikába a pumák életét tanulmányozni.

Magyarázat: Szellemi utazásra készülök.

 

 

2017. június 23

Álmomban főiskolás voltam és egy évfolyamtársammal arról beszélgettünk, melyik tanár hogyan osztályoz, milyen szigorú.

Magyarázat: Szellemi iskolákban sem egyformák a tanítók.

 

 

2017. július 30

Álmomban betértem a főiskolára nosztalgiázni. Jóleső érzéssel néztem a fiatalokat, ahogyan nyüzsögnek, átéreztem vizsgaizgalmukat, a vizsgaidőpont keresésének feszültségét és újra átéltem életem főiskolás időszakát.

Magyarázat: Nosztalgiázom.

 

 

2017. augusztus 22

Álmomban embert próbáló megmérettetésen vettem részt. Jég alól, csontig hatoló hideg vízből kellett puszta kézzel halat fogni. Nem volt sem közönség, sem versenytársak csak a jégtörő hajó vezetője és én. Lebuktam a víz alá, kifogtam a halat, kitettem a jégre, kimásztam és a jégtörő vezetője felajánlott egy száraz meleg törülközőt, aminek nagyon örültem. Szárazra töröltem magam és nekiadtam hálából a halat, nekem elég volt, hogy megálltam a próbát. Volt utána még egy választható pótfeladat egy nagy szövetből kellett egy csomó bogáncsot kiszedni. Először azt gondoltam, nincs se erőm, se időm, se kedvem, végül mégis nekiálltam és dacosan, mérgesen, gyorsan kitépkedtem az összes bogáncsot. Alapos munkát végeztem, mert tudtam, hogy gépi szkennerrel ellenőrzik majd a munkát és a gép a legkisebb hibát is kijelzi.

Magyarázat: Kiálltam a próbát.

 

 

2017. november 4

Álmomban felsőfokú kutyaidomítást tanultam.

Magyarázat: Ismerkedem az alszemélyiségek kezelésével

 

 

2017. november 14 

Álmomban főiskolás voltam és közeledett a záróvizsga. Már csak néhány nap volt hátra, iszonyú mennyiségű anyagot kellett megtanulnom és a könyveim egy részét sem találtam. Megkérdeztem egy évfolyamtársam, aki velem tanult egy teremben, azt mondta, az ő munkahelyén tettük le a könyveket és elvisz, hogy tudjak még tanulni. Keménynek tűntek az előttem álló napok, de bíztam abban, hogy sikerülni fog a vizsgám.

Magyarázat: Tanulok, fejlődöm.

 

 

2017. december 9 

Álmomban iskolapadban ültem, felszólítottak felelésre és jól válaszoltam.

Magyarázat: Előző nap egy provokatív cikk írójának írtam levelet.

 

 

2018. július  15

Álmomban behívtak tartalékos katonának. Leszolgáltam az időmet becsülettel, letettem a szükséges vizsgákat és még katonaruhában, de már obsitosként ballagtam hazafelé. Tudtam, hogy majd otthon kapom meg az értesítést, milyen rendfokozattal szereltek le, nyugodt, békés hangulatban voltam.

Magyarázat: Földi küldetésem végetér.

 

 

2019. július 07

Álmomban kamionsofőr voltam, de nem volt jogosultságom nemzetközi viszonylatra. Vagy megkérek valakit, hogy vigye át a határon a szállítmányomat, vagy leteszem a nemzetközi vizsgát.

Magyarázat: A szellemvilággal való kapcsolattartásom még fejlesztendő.

 

 

2019. augusztus 22

Álmomban főiskolás voltam, pénteki előadásokra készültem, de meg kellett keresnem az órarendem, mert nem tudtam milyen nyelvi óránk lesz, francia, vagy orosz, és úgy általában elégedetlen voltam a felkészültségemmel és a tudásommal.

Magyarázat: Nem vagyok elégedett szellemi fejlődésemmel.

 

 

2020. február 07

Álmomban  kirándulni voltunk a feleségemmel és a kislányunkkal. Útközben eszembe jutott, hogy hanyagolom az autóvezetői tanfolyamra járást és a zsebemben megtaláltam egy értesítőt, miszerint az autóvezetői vizsgám időpontja is lejárt már, újra kell járnom a tanfolyamot és elvégezni a vizsgát. Aztán dimbes dombos, vagy inkább reges rögös területre értünk, ahol nehezen lehetett a földön közlekedni a rögök, lyukak, göröngyök és a sok szemét miatt. A területe tel volt fekete tehenekkel, és amikor úgy döntöttem, hogy inkább lebegve közlekedem, akkor egy fekete tehén elkezdett a szarvával bökdösni, ráadásul nem tudtam olyan magasra emelkedni, lebegni, hogy ne érjen el.

Magyarázat: Mulasztásaim vannak. Nem tudok a nehézségeken felülemelkedni.

 

 

2020. március 20

Álmomban a Külkereskedelmi Főiskolára jártam és évzáró ünnepségre mentem be a Főiskolába. Kicsit hamarabb érkeztem a biztonság kedvért. A környéken őgyelegve összefutottam egy évfolyamtársammal, akivel jóban voltunk. Elkezdtünk beszélgetni és szépen elkeveredtünk a városban. Párszor lebegtem és repültem, és váratlanul megpillantottam egy harminc negyven közötti nőt, aki szintén tudott lebegni.  Nagyon megörültem neki, kérdezgettem tőle a tapasztalatairól, bár egy idő után úgy tűnt, hogy ő akar inkább tanulni tőlem a repülésről. Elkísértem a lakására is, majd elbúcsúztunk, mondván 13.00-kor kezdődik az évzáró, kis késéssel még odaérünk. A barátommal találtunk egy gazdátlan Trabantot, egy darabig azzal furikáztunk, de elaludtunk benne és mire felébredtünk, már üzemképtelen volt. Már du. 14 óra volt, még mindig a városban keveregtünk, amikor újból összefutottunk a repülni tudó hölggyel. beszélgettem vele megint, jó volt az együttrezgés, de a lelkiismeretem nyugtalan volt, hogy már rég az évzárón kéne lennem a főiskolán.

Magyarázat: Kötelességeim elhanyagolom.

 

 

2020. március 31

Álmomban vizsgázni készültem. Bent voltam a vizsgáztató szobában és az asztalt takarítottam le az otthagyott morzsáktól. Belépett az ismerős, ősz hajú professzor, akivel jó viszonyt ápoltunk, kedvesen üdvözöltük egymást és arra számítottam, talán még csak kérdést sem tesz fel, hanem beszélgetünk egy témáról.

Magyarázat: Vizsgázni készülök jó elvárásokkal.

 

 

2020. július 6

Álmomban  üzemorvosi vizsgálatra készültem. A tenyeremben egy csonthéjas gyümölcs volt, széthajtogattam a héját és több magot (mogyorót vagy mandulát) találtam benne. Bekaptam a magokat, és tudtam, hogy bár azok nélkül is, de azok elfogyasztásával biztosan jól fog sikerülni a vizsgálatom.

Magyarázat: Magvas szellemi táplálékkal készülök a megmérettetésre.

 

 

2020. augusztus 5

Álmomban abbahagytam a négyéves Külkereskedelmi Főiskolai tanulmányaimat két év után. Mivel jól ismertem a járást, bejárogattam a Főiskolára, sőt a kollégiumban a régi szobámban le is tusoltam, rendbe tettem magam. Sajnáltam, hogy félbehagytam a Főiskolát, de nem éreztem magamban elég erőt az újrakezdéshez és folytatáshoz.

Magyarázat: A szellemi fejlődést lehet szüneteltetni, de végleg félbehagyni nem.

 

 

2021. április  26

Álmomban életmentő tanfolyamon és vizsgán vettem részt.

Magyarázat: Az Emberfia azért jött, hogy megmentse, ami elveszett. Mt.18.11.

 

 

2021. április  28

Álmomban erőnléti és ügyességi vizsgán vettem részt.

Magyarázat: A tanulási időszakot vizsga zárja.

 

 

2021. április  29

Álmomban erőnléti és ügyességi vizsgán vettem részt.

Magyarázat: A tanulási időszakot vizsga zárja.

 

 

2021. április  30

Álmomban erőnléti és ügyességi vizsgán vettem részt.

Magyarázat: A tanulási időszakot vizsga zárja.

 

 

2021. május  1

Álmomban erőnléti és ügyességi vizsgán vettem részt.

Magyarázat: A tanulási időszakot vizsga zárja.

 

 

2021. május  3

Álmomban erőnléti és ügyességi vizsgán vettem részt.

Magyarázat: A tanulási időszakot vizsga zárja.

 

 

2022. január 15

Álmomban sajnáltam, hogy a főiskolát nem fejeztem be, mert az utolsó évfolyamon kimerültem és feladtam a tanulást. Most egy másik főiskola épületében bolyongtam, hogy beiratkozzak és újra nekivágjak Fontolgattam, hogy esetleg Tibi fiam nevén iratkozzak be, de az csalás lenne, ezért eldöntöttem, lesz ami lesz belevágok ebbe a főiskolába és elölről kezdem megint a tanulást...

Magyarázat: Semmit nem lehet elspórolni

 

Ha tanácstalan vagy álmod jelentésében, írj!


 

VISSZA

TOVÁBB