HANGOK

 

Harangok (Drilbu, Ghanta, Bell): Lazításhoz, a visszaverődő hanghullámok bejuttatása a testbe, a fejtető energiaközpontjának stimulálására. Hangdiagnózishoz, hangvisszaverődéses hangelemzéshez.

 

Tingsha: Két agyféltek összehangolására, belső egyensúly megteremtésére, férfi-női energiák szinkronba állítására használatos. Jin típusú eszköz, mely a befogadást segíti elő, a csatornák megnyitására szolgál.

Gong: A teret harmonizálja, a kezelés kezdetét és a végét jelzi. Visszavezetéshez az elmélyült állapotból, ha az a kezelt személynek nehezen sikerülne.

Zengőtálak: A tálakat két csoportra oszthatjuk. A kisebb átmérőjű tálakkal legfőképp a fejet és a felsőtestet kezeljük. Jin típusuknál fogva az energiaszegény testrészeknél alkalmazzuk. Hasznos nyirokpangás, izületi problémák, porcok-forgók kopása esetén. A nagyobb, Yang típusú tálak erőteljesebben, kissé durvábban hatnak. Ezek görcsoldásra, méregtelenítésre, fájdalomcsillapításra, légzésjavításra szolgálnak. Ők a takarítók. Lerakódásokat, meszesedést, felgyülemlett salakanyagokat oldanak. Ezzel járhat az első kezelés során egy kis kellemetlen érzés, enyhe fájdalom. Rezgésük olyan mélyen hatol be a szervezetbe, hogy minden sejtet fel tud ébreszteni, aktivizálni tudja a sejtmembránon keresztül. A csontvelőben is ki tudja fejteni jótékony hatását. A tálak anyagukat tekintve öt, hét, tizenkét féle fémből állhatnak. Leggyakrabban a hétfémes zengőtálakhoz lehet hozzájutni, melyet többnyire Indiában állítanak elő kézimunkával, de Nepálban, Tibetben is működnek ilyen manufaktúrák. A tálak kovácsolása több évszázados hagyományon alapszik.

 

Hangterápia

 

VISSZA TOVÁBB