Nem akarom

 

 

Nem akarom unalomig ismételgetni magam, de ezt a kaját meg kell örökíteni az utókornak, mert annyira jól sikerült. Ez is Közel keleti, Libanoni ihletésű, de csak megbocsátjátok nekem, hogy kicsit részrehajló vagyok. A Lidlben nevetséges 349 Ft/kg áron mosolygott rám az édesköménygumó, amit egy nappal később az Auchanben 249 Ft-ért láttam, igaz ott darabja került annyiba, és örültem, hogy a Lidlben lecsaptam az alkalmi vásárra. Sőt, még frissebb is volt, mint Auchanéknál. Az Auchanben ellenben nagyon kiváló dagadót lehetett kapni 899 Ft-ért, ezért azt meg ott vettem meg.

 

Ma takarítottam, mostam, ágyneműt cseréltem, szorgoskodtam, nem volt energiám komolyabb főzésbe belevágni, ezért röpke fél óra alatt összeütöttem egy kiváló Nem akarom-ot. Nem bántam meg utólag, hogy belevágtam, és azt sem, hogy leírtam, mert nagyon fincsi lett, és aki nem ismeri, ezután több bizalommal tekinthet a boltban az édesköménygumóra.

 

Hozzávalók:  25 dkg dagadó, 1 db édeköménygumó, 2 db zöldpaprika, 1 fej fehérhagyma, 1 db bogyiszlói csípős paprika, őrölt szerecsendió, őrölt római kömény, levendula, őrölt szegfűbors, őrölt tarkabors, kakukkfű, őrölt zsálya, vegeta, olívaolaj, 2 pohár rizs, 1/4 citrom, kígyóuborka, póréhagymacsíra. 

 

A dagadót apró darabokra vágtam, és odatettem olívaolajon a fűszerekkel párolódni. A két vizespohár rizst, négy vizespohár vízzel odatettem főni, és nekiláttam az édesköménygumó, zöldpaprika, bogyiszlói, és a hagyma felaprításának. Az édesköménygumó rokona a hagymának, édeskés az íze, párolás közben veszít az ízéből, és kinézetre is hasonló, ezért csak a végén költöztettem be őket a hús mellé. Mondjuk 20 percig párolódott a dagadó, nem ok nélkül vágtam apróra, hogy ne kelljen sokáig párolni, kész akartam lenni a híradóra, és 18 órakor kezdtem a főzést. 20 perc után mellétettem a zöldségeket, 5 percet hagytam tovább párolódni, majd lekapcsoltam a gázt és a megfőtt, majd gőzében megpárolódott rizzsel szépen összeforgattam, és egy negyed citrommal, póréhagymacsírával és kígyóuborkával dekoráltam.

Fél óra és íme!

 

 

 

A sokat emlegetett édesköménygumó így néz ki!

 

 

 

A póréhagymacsíra 349 Ft az Auchanben.

 

 

 

Váljék egészségetekre!

 

 

VISSZA TOVÁBB