99

 

 

Onnan kapta mai vacsorám a nevét, hogy az Auchanben megpillantottam egy Marináda fedőnevű kis zacskót, benne élénkszínű folyadékkal, és a reklám ár 99 Ft volt. Egyből kíváncsi lettem, szeretem elkapni az akciókat, németül Schnäppchenjägernek becézik, aki már már szenvedélyesen vadászik a potyára. Alig mentünk tovább, Anita kacsa szárnytő csomagot fedezett fel 399 Ft/kg áron, ami nagyon kedvezőnek tűnt. Ott helyben összeházasítottam őket, mármint a 99-es marinádát, és a 399-es szárnytőt és már csak idő kérdése volt, hogy ebből egy finom vacsorám legyen. 

 

A konyhai mosogató alatt van egy doboz egyszer használatos gumikesztyűm, elővigyázatosságból abban kevertem össze a pácot, régies nevén marinádot, és a husit. Péntektől vasárnapig állt a hús a pácban, délután nekiálltam salátát készíteni, a húst betettem a sütőbe és kisvártatva nyálelválasztást okozó csodás illatok töltötték be az egész lakást.

 

Hozzávalók:  1,5 kg kacsaszárnytő, 1 db Marináda Pfefferico, 1 db kígyóuborka, 1 db saláta cukkini, 1 db sárgarépa, 1 db lila hagyma, 15-20 szem olajbogyó, 10 szem datolya, 1 mokkáskanál wasabi por, 1 kiskanál bazsalikom, 1 kiskanál iráni tárkony, 1 kiskanál francia tárkony, 1 nagy üveg natúr joghurt, mustármagolaj, só. 

 

Egyszerű és nagyszerű étel a saláta, jó, ha sokízű, és a fő alapízek meg vannak benne, így a sós, a sóval, a savanyú a joghurttal és a mustármagolajjal, a csípős a szárított japán vizitormával a wasabival, az édes a datolyával, és az enyhén kesernyés az iráni tárkonnyal, vagy ha úgy tartja kedvünk a kakukkfűvel, vagy épp kurkumával.

 

Felaprítottam a hozzávalókat, rászórtam a fűszereket és a sót, párat spriccentettem a mustármagolajból,  még nem sokat használtam eddig, ki kellett próbálni, és ráöntöttem a joghurtot és összekevertem, ugyanis a salátának jót tesz egy kis állás, hogy szépen összeérjenek benne az ízek.

A kacsa szárnytővekről a hájdarabokat levágtam, és jénaiban kis vízzel tettem a sütőbe, a húsos csontokat pedig tepsiben ezüstpapírral letakarva. A hájból lett zsír és töpörtyű lett kész először, második menetben a húsos csontok, maguk a szárnytövek, és kenyér nélkül csodás vacsorám volt, mivel egy gramm kenyerem sincs épp itthon. És ez a párosítás nem is olyan hizlaló, a fehérje és a szénhidrát együtt halmozottan hat, míg külön külön nem épít be belőlük a szervezet, ezért fogyókúrázók külön egyék, hízókúrázók pedig együtt.

A csodás Marináda, talán a testvéri szlovák nemzet gyártmánya, vagy cseh, esetleg horvát?

 

 

Mint egy vérfürdő, gothosok, és horrorkedvelők előnyben.

 

 

 

Az álom sali!

 

 

 

A töpörtyűs formula

 

 

 

És a 99 a maga tökéletességében! A szomszédok ma lemaradtak,

senki nem nyitott ajtót, nem vették fel a  telefont, biztos sétálni mentek.

 

 

 

VISSZA TOVÁBB