Hirtelen felindulás

 

 

Mintha nem lenne egyenértékű két felünk szív és ész, érzelem és értelem, a jogrendszer az érzelmi alapú tetteket elnézőbben kezeli és a hirtelen felindulás mentő körülmény az előre megfontolt tetthez képest. Lehet ezen egy nagyot filozofálni, aki megfontolja a tettét, az először is mélyebben tudatában van az igazának, vagy helyesbítsünk vélt igazának. Ezen kívül bátrabb is, mert hideg fejjel tudatában van a tett következményeinek is.

 

Lényeg a lényeg készítettem egy salátát almából, káposztából répából, uborkából és lila hagymából és ezt rántott tengeri hallal igyekeztem kiegészíteni. Kiolvasztottam a finom halfiléket, kinyomkodtam belőlük a vizet, elfogadható méretűre szeleteltem és nekikészülődtem a panírozás műveletének.  Felütöttem és felvertem két paraszti tojást, kukoricalisztet öntöttem egy mélytányérba, és ekkor bekattant a fejembe valami, jött egy hirtelen gondolat, és a zsemlemorzsa helyett kókuszreszeléket vettem elő.

 

Hozzávalók:  2-3  tengeri halfilé, 2 tojás, bors, kukoricaliszt, kókuszreszelék, 1 alma, 1/2 kígyóuborka, 1 répa, öklömnyi káposzta, újhagyma,, lila hagyma só, bors, cukor, majoranna, kapor, lestyán, 1 kisebb citrom leve, 1 teáskanál mustár, olívaolaj.

 

Mielőtt a sütésbe kezdenék, Anitával próbáltunk kísérleteztünk nagyon vékony sertéscsíkokkal, kínaias napunk volt, kukoricalisztbe forgattuk, utána felvert tojásfehérjébe és végül őrölt dóba.. pazar, de jó laktató is...  Az akkori tapasztalatokból tanulva papírtörülközőre szedtem ki az olajból a megsült halszeleteket és átszellemülten ettem a kókuszos halat hirtelen felindulásból. Ha ítélkeztek, legyetek elnézőek velem, hisz a jog ezt kívánja

A saláta

 

 

És az egzotikus halszeletek

 

Jó étvágyat!

VISSZA TOVÁBB