Wellness avokádó

 

 

Nem sportszerű más tollával ékeskedni, nem vagyon én Nigella Lawson magyar epigonja ezért előre bejelentem, hogy az ötlet nem a sajátom, egy olasz főzős blogon láttam, talán a töltelék, vagy a fűszerezés, amiben a magam feje után mentem. Lidlék akcióztak izraeli avokádóval, egyszer élünk jeligével vettem roppanós baconszalonnát 10 dkg 460 Ft, volt mellette 20 dkg is ugyanennyiért, de ezt akartam, ezt kívántam! Meg ha beteglátogatóba megy az ember, és a nagyobbik fiamat mentem balesete után pátyolgatni, akkor amit visz az ember, az a  legjobb legyen. Így lett az étel neve wellness avokádó.

 

 

Hozzávalók:  2 db avokádó, 10 dkg szeletelt bacon, 5 dkg reszelt sajt, 2 gerezd fokhagyma, 1 bögre rizs, garam masala fűszerkeverék, tarkabors. .

 

Félbevágjuk a mag körül az avokádókat, kést döfünk a magba, és kivesszük.

 

 

Bevágjuk a héj mentén, kanállal kiemeljük a húsát a héjból, mindkét felét megtöltjük reszelt sajttal,

 

 

az egyikbe egy gerezd fokhagymát is teszünk, és a tetejét megszórjuk borssal. 

 

 

Összefordítjuk a feleket, betekerjük a baconszeletekbe, fogvájóval megtűzdeljük, és megborsozzuk

 

 

Odatesszük a bögre rizst két bögre vízzel, pici sóval é a garam masalával, míg az avokádó a sütőben sül.

 

 

Valaki kérdezte, hogy nem változik-e meg az avokádó íze a sütéstől. Mondtam igen, finomabb lesz!

 

 

Kis salátát is ettünk hozzá

 

 

A nyáreleji melegben életmentő egy pohár barna sör

 

 

Anitával is elkészítettük

 

Filmen

 

Érdemes kipróbálni, jó étvágyat!!

VISSZA TOVÁBB