Borjú tinóru

 

 

Még egy kicsit rímel is. Anitával pénteken az Auchanban bóklásztunk, ő sertéshúst kívánt, én pedig a borjú szekciónál cövekeltem le. gyönyörű friss, aznapi vágás volt, nem olcsó, de azt mondtam, egyszer élünk, és vettem két szelet álomszép borjúcombot jó nyolcszázért. Másnap kitiprattam a szombati nagypiacra, gyönyörű fenyőtinórut vettem 400 pénzért, és már tudtam, hogy felejthetetlen élményben lesz részem.

 

Hozzávalók:  2 szelet borjúcomb, 0,5 kg fenyőtinóru, 1 fej vöröshagyma, 1 kanál vaj, 1 kanál olívaolaj, cajun fűszerkeverék, 2 dl 30 %-os tejszín, farfalle tészta, só, bors, szerecsendió.

 

A borjúcombokat olajban és cajun fűszerkeverékben előpácoltam

 

 

A fenyőtinóru kalapjait meghámoztam, és felaprítottam

 

 

Olaj és vaj keverékén hagymával megdinszteltem, borsot, szerecsendiót tejszínt kapott és egy pici liszttel besűrítettem.

 

 

A húst egy darabig fedő alatt

 

 

majd fedő nélkül sütöttem

 

 

Megfőztem a farfalle-t

 

 

leszűrtem szépen

 

 

Most már csak tálalni kell

 

 

Jöhet a tinóruszósz is.

 

Egy pohár fehérborral

Kényeztesd magad Te is, jobban bírod a strapát utána:)

VISSZA TOVÁBB