Csülök fészekben

 

 

Úgy hozta a sors, hogy van egy nagyszerű felső szomszédasszonyom, aki tegnap beállított egy csomag megmosott, méret szerint szortírozott, finom zsenge bio-szőlőlevéllel, amit tudtam, hogy gasztronómiai munkásságomba rövidesen be fogok építeni! Anita felhívott, jelezte, hogy ma elvisz az Auchan áruházba, és ha van kedvem főzhetünk utána valamit. Mintha homlokon csókolt volna a múzsa, egyből tudtam, hogy Anitával megismertetem a szőlőlevél rejtelmeit, a hűtőben parkolt még a húgom által küldött zöldfűszerekből, így aztán már tegnap kivettem egy jó adag húst a mélyhűtőből, amiről azt hittem lapocka.

Ma kiderült, hogy csülökért nyúltam, és Anita azt mondta kaja közben, Viki ennek így kellett lenni!  Még Auchan előtt bekészítettem a sütőbe, és mire hazajöttünk már csak a rizst kellett megfőzni hozzá és tálalni.

Hozzávalók:  1 kg kicsontozott csülök, 12 db szőlőlevél, friss zsálya, friss izsóp, friss bazsalikom, friss oregánó, friss kakukkfű, rozmaring, tarkabors, só, 1 nagy doboz tejföl, 2 dl tej, 1 citrom, 1, csésze rizs, 1 erőleveskocka. 

 

Felső szomszédasszony ajándéka

 

 

Kibéleltem a fészket, és a zöldfűszerekkel, borssal, tejföllel elkevert húsdarabokat elkezdtem betölteni.

 

A fészek megtelt

 

 

Felöntöttem tejjel, és megkapta a tetőt.

 

 

Citromkövekkel rögzítettem, nehogy a vihar elfújja.

 

 

Ez a fészek ehető lesz ám!

 

Az olajbogyó sem maradhat el, még jó, hogy észbe kaptam!

 

Két és fél órát bolyogtunk a gondolák és polcok között...

 

A szőlőlevél adja a legfinomabb zamatot neki, azt is meg kell enni!

 

Csúcs kaja, a legújabb olasz slágereket hallgattuk közben

 

Érzed az illatát?

 

Összefut a nyál a szádban?

 

Anita már alig várja, hogy nekikezdjünk!

 

Öreg Johnny türelmesen vár és joviális mosolyt küld a világegyetembe.  

 

 

Bár kint esik, szívünkben derűs, napos az idő.

 

 

VISSZA TOVÁBB