Lazacos carbonara

 

 

Annak idején minden szombaton pizzát hozattam, vagy hoztam a kedvelt pizzériánkból. carbonara is volt a kínálatukban, és a kisebbik fiammal gyakran üzleteltünk, ő a fél pizzáját adta az én fél adag carbonaramért cserébe. Elgondolkodtam rajta, hogy az nem csak sonkával készíthető,

a tejszín, a főtt tészta és a fehérbors a lazacnak is jóbarátja, egy tőről fakadnak, ezért az Olasz Gasztronómiai Társaság engedélyével és jóváhagyásával elkészítettem a lazacos carnbonaramat, mivel gyönyörű rózsaszín lazacfilét vettem a múltkor. A carbonara könnyű laktató étel, a tészta és a tejszín a lelke, a sonka vagy a lazac csak ízesítő, jószerivel fűszer.

 

Hozzávalók:  ¼ kg lazacfilé, 2 dl tejszín, egy kanál vaj, olívaolaj, egy pici liszt, parmezánsajt, só és frissen őrölt bors, lestyánlevél, 20 dkg száraztészta.

 

Ezt az ételt olyan egyszerű elkészíteni, hogy szinte pironkodom írás közben. Odatesszük főni a tésztát, én Panzani-t használok, mert finom, és akcióban jól betankoltam belőle. És rám is hat a reklám, ahogy mindenkire.  Bélyegnyi szeletekre vágjuk a kiengedett lazacot, olaj és vaj keverékén pár percig pároljuk a lestyánnal, de nem omlik össze a világ, ha helyette friss kaprot, koriander levelet, friss édesköménylevelet, bazsalikomot, vagy oregánót, esetleg kakukkfüvet használunk. A tejszínt összekeverjük egy pici liszttel és a borssal, hogy ne folyjon le a tésztáról, legyen egy kis tartása, és ráöntjük a lazacos kavalkádra. Nem idegen ettől a kompozíciótól a szerecsendió sem, ne feledjük, 11 kávéskanál felett hallucinogén hatású ezért csak 11-gyel tegyünk, ha használjuk. Megfőtt a tészta, leöntjük róla a vizet a lábosban összekeverjük a lazacos szósszal, és máris tálalhatjuk.

Egy kis paradicsom, meg vörösbor minden olasz ételhez jó

 

 

A parmezán sajt kicsit megpenészedett, de azt mondtam, ez most nemes penész, és jóízűen megettem.

 

Finom volt, és ha holnap meghalok, már nem éltem hiába:)

 

 

 

 

 

 

 

 

Jó étvágyat!

VISSZA TOVÁBB