Cimbi-combi

 

Szerintem kevés szó varázslatosabb a férfi fül számára, mint a comb. A csirke, a pipi combját minden férfi szereti rántva, vagy paprikás csirkeként.

A Penny marketben 99 Ft-ért árultak hatalmas, lédús paradicsomokat, és képtelen voltam ellenállni  a kísértésnek, hogy vásároljak belőle egy jó adagot. Eszményi lecsóalapanyag, innen már csak egy lépés volt, hogy a fejemben a lecsós csirkecomb gondolata megszülessen. Annyiféle lecsót ettem már, gondoltam nem árt egyszer-egyszer újítani, kísérletezni, és nem is bántam meg a dolgot. Két személyes adagot írok le, mert lecsót nem lehet laboratóriumi méretekben készíteni.

Hozzávalók:  1 kanál libazsír, 2 alsó-felső comb, 70-80 dkg paradicsom, 20 dkg zöldpaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 fél csésze rizs, pirospaprika, és Vegeta.

 

Odatesszük a felaprított vöröshagymát fedő alatt zsíron dinsztelődni. Vigyázunk, hogy meg  ne égjen, kislángon és fedő alatt nem fenyeget ilyen veszély. Levesszük a lángról, hozzáadjuk a Vegetát,  a pirospaprikát, majd a cikkelyekre vágott paradicsomot, és a felszeletelt zöldpaprikát. (érdekes, hogy a sárga színűt nevezzük zöldnek, vettem a piacon zöld színű zöldpaprikát is, de valahogy nem illett volna a lecsóba).

 

Kislángon hagyjuk a lábost, és párszor megkeverjük, míg kb. egy negyed óra múltán elkezd levet ereszteni.   Ekkor betesszük a két alsó-felső cimbi-combit, rátesszük a fedőt, megnézzük mégegyszer, hogy kislángon van-e, és máris mehetünk a városba sétálni, bevásárolni, lottót feladni, számlát befizetni, vagy ami ügyünk van éppen. Hadd készüljön a kaja a maga csendességében.  

 

Amikor hazaérkeztünk, megkavarjuk a lábos tartalmát, hogy a lecsó elfedje a combokat, és beleszórjuk a rizst ízlés szerinti mennyiségben. Kevesebb idő, mint az esti Hiradó, és kész a fenséges vacsora. Puha kenyérrel feledhetetlen élmény, ajánlom mindenkinek.

 

VISSZA TOVÁBB