Pappardelle Vittorio D'oro

 

 

Pappardelle Arany Viktor módra. Hát bizony sokáig méltatlanul mellőztem életem során a  tésztákat, és most, mikor már megettem a kenyerem javát, nem akarom úgy itt hagyni a földi világot, hogy sértődés, elégedetlenség maradjon utánam a tészták nagyszerű világában. Ezért egyre többet vásárolok tésztát, és persze ínyencként nem akármilyet, a tehetem, jó kis olaszkát, ilyet, olyat, hogy változatosan tudjak enni. Nem csak maccheroniból, spaghettiből, meg penne rigatéből áll a világ!

A pappardelle afféle tészta, mint emilyenből napközis koromban a mákos tésztát készítették, csak picit vastagabb és dupla olyan széles. A Lidl élelmiszeráruház jótékony üzletpolitikájának köszönhetően az olasz hét alkalmával jutottam hozzá, és elárulom nektek, időnként még trükközök is. Vannak tészták, amitől megijed az átlag közönség, fura formájuk, méretük, színük miatt, és a Lidl az akciók maradványait egy külön kis helyen szépen leárazva kiteszi, na akkor szoktam én tarolni, mert Isten látja bűnös lelkemet, szeretek olcsón vásárolni.

 

Hozzávalók: fél zacskó, 25 dkg pappardelle tészta, 2 dl főzőtejszín, 3 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, 25 dkg márványsajt, só, fehérbors, zsálya.

 

Pillanatok alatt kész ez az étel, és valami eszméletlenül finom.  Egy negyed vajon két gerezd felaprított fokhagymát kicsit megkapatunk, miközben odatettük a főzővizet sóval melegedni. a fokhagymára rátördeljük, vagy aprítjuk a márványsajtot, jelen esetben a Tesco hegység déli lankáin legelésző tehénkékből származó Danich blue sajtot, és felöntjük finom krémes főzőtejszínnek, de nehogy light-ot tegyetek rá, istenkisértés! A sajt boldog szerelemben elkezd olvadozni a főzőtejszín lágy ölelésében, és apró csókokat lehel a fokhagymadarabkákra. Közben már meg is főtt a tészta, leöntjük, leszűrjük, de előtte még a fehérborsot, és a szent zsályát rászórjuk a sajtocskák tetejére, aztán ha nagyobb serpenyőben van a szósz, odaöntjük a tésztát és átkeverjük, ha nem, akkor a szószt öntjük egy tálban a tésztára, és máris nekiláthatunk sietősen a finom olasz ebédünknek, vagy vacsoránknak. Ugyanis a tésztaételek hamar kihűlnek nem lehet sokáig kotlani fölöttük.

Bon appetito amici! Jó étvágyat barátaim!

 

 

 

 

 

 


 

 

VISSZA TOVÁBB