Pasta d'avi cenzefizese 

azaz avi féle kenceficés olasz kutyulmány

 

A világhíres boulogni leves úgy született, hogy a kolostorba bejelentés nélkül váratlanul látogatott a püspök, és a maradékokból csaptak össze valamit. Gondolkodtam, mit egyek ma, könnyűt akartam, de finomat, számba vettem a lehetséges, illetve a konyhában fellelt nyersanyagokat és nekiálltam főzni. Mit mondjak? Megérte!

 

Hozzávalók: 15 dkg pasta casserole, 1 kis üveg olajbogyóbefőtt, 1 db szardiniakonzerv, 1 kanál ördögfűszer (spaghetti alla diavola), parmezánsajt, só.

 

A tészta ugye adott volt, a Lidl-ben vettem egy olasz héten, hatalmas kagylókból állt és még színesek is voltak, imponált a különleges megjelenése, de bármilyen más olasz tészta is használható. Olajbogyó és szardíniakonzerv volt otthon, parmezán sajt nélkül sem lehet háztartás, az ördögfűszer a Lidl-ből való, de az is helyettesíthető csípős paprika és valamilyen zöldfűszer keverékével. Kifőztem a tésztát, egy jénaiba belepakoltam az olajbogyót a halakkal, rászórtam a fűszerkeveréket, hatásos, tényleg erős, mint a pokol, ráborítottam a főtt tésztát, kicsit beraktam a sütőbe, hogy összemelegedjen az olajbogyóval, meg a halakkal, kivettem, megszórtam parmezzano-val, és bon appetito amici!

 

 

 

VISSZA TOVÁBB