Alföldi kacsasült jószomszéd módra

 

 

Amióta az eszemet tudom, mindig jó viszonyban voltam a szomszédaimmal, főztjeimből, sültjeimből mindig vittem kóstolót. A főiskolán tanultuk is az elosztás formáit, mint a csere, a reciprocitás, és a redisztribúció. A csere az ősi bózótüzlet, amikor mindkét fél kínál valamit és megegyeznek. A redisztribúció, amikor az állam fosztogat, és abból osztogat, a reciprocitás, a kölcsönösség pedig, amikor egyik nap én viszek át a gesztenyés kalácsból, másik alkalommal pedig a szomszéd hoz birkapörköltet, vagy kacsasültet, mint azt jelen esetben már sejteni lehet. 

Hozzávalók: 1 db jószomszédi viszony (nem iszony, viszony!), 1/2 kígyóuborka, 1 kisebb fej hagyma, só, kapor, római kömény, joghurt. 

 

Ez a vacsora készült a lehető legegyszerűbben, csak ajtót kellett nyitnom, amikor Anikó élettársa, Zoli kopogott az ajtón, és egy mosolygós kacsacombot, egy kacsamellet, és két gombóc burgonyapürét hozott át egy lapostányéron. Vékonyra szeleteltem egy fél kígyóubit, és egy kis hagymát, megszórtam sóval  római köménnyel, borssal és kaporral, ráöntöttem a joghurtot, összekevertem, és a finom kacsasülttel jó étvággyal bepapiztam! Kívánok nektek is sok ilyen főzést, keveset kell dolgozni vele, hamar kész van, és nagyon finom! Jóétvágyat!

 

 

 

 

 

 

 

 

VISSZA TOVÁBB