Argenyusz

 

 

 Na, kíváncsi lennék, ki találta ki ebből a mozaikszóból, hogy mire megy ki a játék. Volt egy szomszéd házaspár, akikkel együtt jártunk nyaralni egy időben, a férj szólította nyusz-nak a feleségét. Mindig összerezzentem ilyenkor, még kettesben megértem, de hogy társaságban is így hívta, az nekem kicsit szokatlan volt. Persze gondolhatom azt is, hogy felengedett a társaságunkban, és akkor már nem is olyan különös a nyusz, nyuszkó, nyuszmusz, nyuszika és hasonló becézgetés. Az én mai argenyuszomat nem tudom becézgették-e Argentinában, mert onnan való.

 

A Lidl igyekszik a pénzesebb, igényesebb vevőket is becsalogatni, szabadul a raktáráruház imidzstől, és ennek keretében néha jó drága dolgokat is behoz, ilyen volt a pácolt, fűszerezett, konyhakész argentin nyúlcomb is, amit többször szemügyre vettem, de úgy ítéltem, kedves Lidl-ék, adjátok ezt ti még alább is. Ugyanis miután az előkelő publikum megvett pár dobozzal, úgy megállt az eladás, mint nagymama a növésben, és én már előre dörzsöltem a kezeimet, hogy leárazáskor veszek. 2490-ről le is vitték 1.990-re, de azt mondtam, gyerekek, kevesek vagytok, mint mackósajtban a brummogás, nekem több kell! Give me more, give me more, ahogy az angol slágerben dúdolták.

Eljött a nagy nap, csütörtöki akció, a boltvezető lelkét megszállta az ihlet és levitte szépen 1.290-re mire azt mondtam, ütött az óra, ma nyúllal a hasamba térek nyugovóra.

Praktikus aluminium tepsiben alufóliával lezárva volt egy dobozban, többször is felhívták a figyelmet, hogy jól át kell sütni, valószínűleg voltak ebből problémák a szakavatatlan konyhákban.

 

Hozzávalók: 1 doboz argentin nyúlcomb, 0,5 kg újburgonya, petrezselyem, vaj, paradicsom, kígyóuborka, lila hagyma, olívaolaj, citrom, oregánó bazsalikom, só.

 

Az össz munkám annyi volt, hogy begyújtottam a sütőt, beállítottam 240 fokra, és amikor bemelegedett, betettem a tepsicskét és türelemmel vártam. Megírtam az előző három kaja történetét, egy kicsit netezgettem, és máris éreztem a fenséges illatokat. Alig tíz perc volt már csak a híradóig, eltelt a sütés két órája, gyorsan összedobtam a petrezselymes krumplit, meg a salátát, és edényfogó kesztyűben nagy óvatossággal kinyitottam a fóliát, ugyanis az ilyenkor felcsapó gőz maradandó élménnyé tudja tenni a sütés főzést, ezért amikor kivesszük a sütőből, hagyjuk egy darabig lezárva hülni, és kesztyűben óvatosan nyissuk fel, hogy szükség esetén el tudjuk kapni a kezecskénket.

Ahogy egy ingatlanügynök írja a honlapján, a képek beszélnek, nem én! (De azért halkan mondom, nem lehet kihagyni!)

 

Argenyusz

 

 

 

 

 

 

És az argesal.

 

 

 

 

 

 

 

Ezúttal a 80 dekányi két nyúlcomb volt 1890 Ft helyett 995 Ft a Lidlben, le is csaptam rá.

 

 

 

 

 

Alulra paradicsomágyat készítettem neki, majd kapott füstölt baconszalonnát, őrölt rozmaringot, fehérborsot, zsályát és köményt, a tetejére paradicsomból egy takaró és a dunyha alá kapott egy pár fokhagymagerezdet, hogy jól aludjon.

 

 

 

 

Kerek 3 óra kell neki, nem lehet lacafacázni, de akkor aztán olyan, mint a vaj!

 

 

 

 

Paradicsomsaláta újhagyma zöldjével.

 

 

 

VISSZA TOVÁBB