Non plus ultra saláta

 

 

Sok salátát ettem már életemben. Maga a műfaj is kedves, és erénye, hogy nagy változatosságot tesz lehetővé. Ma bármiféle előkészület nélkül, spontán, lazán, könnyedén olyan fenséges salátát sikerült alkotnom, hogy amíg élek ezt nem fogom elfelejteni, mint az első csókot szerelmemmel.

 

Na, lépjünk túl a romantikán, nem mintha nem lenne szép, de mindjárt elérzékenyülök tőle, és akkor nem lesz semmi a saláta receptjének megírásából. Anitával nézegettük az Auchanben az eszméletlen salátakínálatot, én egy tölgylevél formájú salátán ámuldoztam, ő meg egy magasabb polcon lévő, számomra nem látható hagymamagcsírát fedezett fel, és rövid vívódás utána  hagymamag és pórémagcsíra közül az utóbbit választottam. Az ára miatt egy pillanatot sem tétováztam, egyszer élünk, mi az nekem 269 Ft 50 gr csíráért, főleg, hogy rá van írva "Az ébredő élet".

 

A Lidl cég nemrégiben akciózott és az aranyárban mért ún. korbácska sajtot féláron adta, szintén 50 g volt ha jól emlékszem 299 ről 149-re leárazva, hát abba is belevágtam, ezek adták az alapihletet a salátához, a húsparadicsom, és a fürtös uborka bent pihent a hűtőben.

Jót sétáltam a simogató napsütésben, süttettem magam a padon, mint a gyíkok, feljöttem, és nekiálltam alkotni.

Hozzávalók: 1 db méretesebb paradicsom, 8-10 sárga koktélparadicsom, 2-3 fürtös uborka, póréhagymacsíra, korbácska sajt (nem vagyok ám szadista!), extra szűz olívaolaj, fél citrom, őrölt tarkabors, őrölt rozmaring, só. 

Az ébredő élet. Sertésinfluenza idején életmentő.

 

 

 

Még nézni is jó a szemnek....

 

 

 

Fürtösék, és a húsparadicsom a kofa nénitől.

 

 

 

A korbácska sajtok, csípős, paprikás, és a füstölt, amelyik pont nem látható, mert a salátához elhasználtam. Szükség esetén sima füstölt Karaván sajt is jó apróra vágva.

 

 

 

Gyerekek, ez az ízek netovábbja, feltétlenül próbáljátok ki, míg vannak hozzávalók!

 

A kovásszal készült török kenyér is jól passzolt hozzá!

 

VISSZA TOVÁBB