Olvasói vélemények

  

Szia avi

 

 

Elolvastam az első kötetet és nekem csalódást okozott. Mert persze mindenki a megoldást várja. Én is. És az nem jött el. Nem sikerült meggyógyítani a bokádat. Se a vesebeteg kislányodat. Viszont legalább jó nagy konfliktusod keletkezett a feleségeddel. Ajjjaj

Nem gondolod, hogy több empátiát kellett volna tanúsítanod a feleséged iránt ? 

A tartalomról:

Nagyon hirtelen csap át a könyv abba az állandóan csak az imádságnak és a "szeretet" szó ismétlésének élő szemléletbe. Ez a gondolatmenet nagyon ismerős nekem. Méghozzá a jehovistáktól. Nem akarok most túl hosszú lenni, ezért ennek kritikáját mellőzném.

De.

Te végigjártál egy hosszú utat amikor kipróbáltál mindenféle alternatív, ezoterikus stb. módszereket. Csak az elmélyülés és a kitartás hiányzott belőled (szerintem). A jógik majd egész életükben gyakorolnak, hogy eljussanak valahová. Te például a jógát nem említed. Pedig szerintem egy nagyon fontos lehetőség lehetett volna. Véleményed ?

 Üdv, mnc.

 

 

Kedves Avi

 

Letöltöttem a Hitbenhatot, el is kezdtem olvasni, de sajnos néha annyira jó, hogy túl sok időmet veszi el a munkától. Mert én Istennel ellentétben sajnos vasárnap is dolgozom, illetve dolgoznék, ha Te nem írnál könyvet. 

Simon

 

 

Kedves Viktor!

 

Sok közös vonás van bennünk, pontosabban volt, mert attól a szellemi tisztaságtól, amit sikerült elérned, én fényévekre vagyok. 15 éves koromban lázadtam fel a bigott katolikus nevelés ellen - most 37 vagyok, tehát nem tegnap történt az eset. Kitartottam a választásom mellett annak ellenére is, hogy szegény édesanyám ezután legalább egy hónapig nem állt szóba velem. Persze egy felsőbb rendező elv létezését mindig is szükségszerűnek éreztem, amit nevezhetünk Istennek is. Érdeklődésem a nyugati mágia és okkultizmus, később a keleti tanítások - elsősorban a buddhizmus felé fordult. Hosszú évekig csak az érdekelt, hogy hogyan tudnék természetfeletti hatásokat elérni, a mélyebb tanításokat meg sem hallgattam. A Te könyved most olyasmi hatással volt rám (egyébként kb. 6 óra alatt olvastam el), mint amikor néhány év érlelődés után másodszor is a kezembe vettem a "Dhammó" című könyvet, amely a buddhista tanítás alapjait magyarázza. Ekkor éreztem azt, hogy bizony hiába nem tetszik nekem, sajnos el kell fogadjam, hogy a világ szükségképpen úgy működik, ahogy ott le van írva.

A Te könyved a bizonyosságot azért nem hozta meg, de az első alkalom volt, hogy komolyan elgondolkoztam azon, hogy a keresztényi tanítások is elvezethetnek a megvilágosodáshoz. Nem az fogott meg, amit és ahogyan megírtad, hanem az, hogy egy, az enyémhez kísértetiesen hasonlító "kezdőkészlettel" induló valaki folyamatos fejlődéssel eljutott a keresztényi eszmékig.

A könyv egyébként tényleg jó. Nagyon kevés ember van, aki ösztönösen ennyire jól bánik a szavakkal, és emellett ilyen intelligencia áll mögötte. Neked bűn lenne nem írnod.

 

Konkrét kérdésem / kérésem az lenne, hogy tartasz-e még személyesen tanítást, és ha igen, hogyan lehetne ilyenen részt venni. Azt hiszem, Tőled szívesen tanulnék.

Üdvözlettel

M.

 

Amit AranyViktortól olvastam, az számomra az önsorsrontás létgyávaságának az iskolapéldája. Mindent elveszíteni bizonytalan eszmékért.

Cs. Péter

 

 

"Aranyviktor" kicsoda?Mer itt úgy el kell tőle ájulni, de úgy..!!! Netán ő aGOLDBOOK-nál megjelent primitív transzcendencia-igényt(sem) kielégítő könyv(-sajnos-ek)"írója".NAHISZEN HAZAI SPIRITUALITÁS...!!!!!!!! Akkor márinkább László András+Tradíció, + KAL.Ne hagyjátok magatokat elragadtatni,külölnben 1enirányított barbik lesztek!CSAK TISZTA FORRÁSBÓL!Forduljatok a valóban komoly művekhez: Bhagavad Gítá,Müller P.stb Nem a megjelent könyv a lényeg- HANEM ANNAK TARTALMA!

Ajón

 

Kedves AVI,


Jobb ötletem nincs, mint hogy írok és megkérdezem (bár ez így elég udvariatlannak tűnik, de egyáltalán nem ez a szándékom): létezik az a számlaszám, ami Hitbenhat 8. kötetének 44. oldalán szerepel? Mert lábjegyzetben meg azt írod, hogy csak a fantáziád terméke... meg amúgy sem 2007-es az a kötet... Szóval most mi a helyzet???
Ugyanis az történt, hogy egy egészen különleges nyaralásnak köszönhetően sikerült nyáron szinte semmit nem költeni, így viszont keletkezett némi felesleg, aminek nagy Hitbenhat-rajongóként jobb helyet nem tudok, mint az a bizonyos bankszámla, vagy annak a létező testvére :-) Számtalan olvasó leírta már, hogy mit adott neki a Hitbenhat, ezzel együtt hadd csatlakozzam én is: faltam mind a 11 kötetet, hol zokogtam rajta, hol fetrengtem tőle a nevetéstől, vagy éppen elcsöndesedtem az ámulattól. Segített megváltozni, erőt, kitartást és jókedvet adott.
Tehát örülnék, ha jelképesen ugyan, de megköszönhetném mindezt...
Üdvözlettel G. Sz.
 

 

Kedves Viktor!

 

Köszönöm. Köszönöm, hogy megírtad ezt a könyvet. Olyan dolog történt velem, ami már nagyon régen: egy gyorsvonat sebességével, 48 óra alatt kiolvastam. Szinte nem tudtam letenni.

Most is azon gondolkodom: mi volt ez a szélvihar, ez a forgószél, ami ennyire felkavart? Mi ez a könyv? Egy kulcs? Egy indítómotor? Egy útjelző tábla? A hiányzó láncszem? Talán mindegyik. Sok szereplője, mondanivalója ismerősként köszönt vissza. Hiszen magam is Örök Kereső vagyok.

Egy rég nem látott ismerősöm mail-jével kezdődött néhány napja, aki boldogan újságolta, hogy rátalált a Mennyei prófécia c. könyvre. Újra elővettem és beleolvastam. A véletlenekről volt szó, amelyek bevonzzák egymást az életünkbe. A héten újra elkezdtem napjában kétszer gyakorolni a TM-et (Transzcendentális Meditáció). Újabb ismerősök bukkantak fel emilben.

Csütörtökön benéztem kedvenc kis ezoterikus könyvesboltomba, hogy az Elixír Magazin által ajánlott könyvújdonságok iránt érdeklődjek. Még nem érkeztek meg. Aztán megláttam egy kék könyvet a pulton. Ez állt rajta: HITBENHAT. Ismerős valahonnan. A szerző: Arany Viktor. Ezt a nevet is hallottam már valahol a Neten. Belelapoztam: Agykontroll, asztrológia, Dethlefsen... Csupa ismerős dolgok. Ezt nekem el kell olvasnom!

Már a buszon elkezdtem olvasni. Aztán este, majd péntek délután és szombaton egész délutánig. Kérdezed talán: miért, olyan nagy szám ez? Tudnod kell, hogy hónapok óta nem vettem a kezembe könyvet, nem is vásároltam, jó darabig a könyvesbolt környékén sem jártam. Már jó ideje napról napra éltem, "csak ezt a napot bírjam ki valahogy" jeligére. Valamikor december elején volt a mélypont. Nem kerestem én már semmit és senkit. Aztán ahogy fent írtam, nemrég beindultak a "véletlenek", benne a könyveddel való találkozás.

Talán egy mentőöv ez, egy utolsó szalmaszál a fuldoklónak. Általa jobban összeáll a kép.

Barátsággal üdvözöl:

D. L.

 

 

Kedves Viktor!

 

Könyvedre úgy bukkantam rá, hogy egyik nap úgy éreztem, be kell mennem a könyvesboltba. Mivel egy ideje már úgy élek, hogy mindig hallgatok a megérzéseimre, besétáltam, és körülnéztem, és mihelyt megláttam a könyvedet, azonnal azt éreztem, hogy meg kell vennem. Majdnem 'egyszuszra' olvastam el.

 

Mihelyt elkezdtem olvasni, olyan érzés volt, mintha a saját útkeresésem buktatóit írtad volna meg. Én is végigjártam azt a rengeteg természetgyógyászt és egyéb szakembert, és nagyon sokára találtam meg azokat az embereket, akik igazán segíteni tudtak. Kb. 6 évi küzdelem, rengeteg pszichoszomatikus betegség és átbőgött éjszakák után (számos ezoterikus, reiki, kineziológia stb. tanfolyammal a hátam mögött) én is lassan hívő lettem, és azóta egyre csak javul az életem. Tudom, hogy még sokat kell fejlődnöm, de már most is teljesen másként létezem, mint évekkel ezelőtt. Néha olyan derűt, lelki békét érzek, hogy már ezért megérte.   Már nem ijedek meg attól sem, amikor az őrangyalom látható jelét adja, hogy velem van és segít.

Nagyon hálás vagyok, hogy megírtad ezt a könyvet, mert biztos vagyok benne, hogy rengeteg hozzám hasonló útkeresőnek hihetetlenül sokat jelentett. Nagy érdeklődéssel várom a következő kötetet.

 

Munkádhoz további erőt, kitartást és derűt kívánok.

 

szeretettel,

 

P.M.

 

 

 

Arany Viktor Hitbenhat ll. című könyve egyszerűen felháboritó.

S.B.

 

 

Szia Viktor

 

 

Kivégeztem a 2. könyvet is.

Örülök hogy a feleségeddel kapcsolatban végre léptél. Gyanús volt már az elején az a boka-baj, hogy ettől lehet, persze az utat végig kell járni.

Ebben a könyvben számomra túl sok volt az "ömlengés" Istenről, és kevesebb a gyakorlati történés. Bár tisztában vagyok vele, hogy nekem pedig pont ezt a részt kellene erősíteni magamban, ezért zavar. Sokszor elkövettem azt a hibát hogy a szirupos részeket átlapoztam...:( A könyvben említette valakirólad hogy elszálltál és nekem is pont ez jutott az eszembe. A véleményem az, hogy csak annyit érnek a tanítások amit megvalósítunk belőle... (ezzel NEM azt akarom mondani hogy nem éled amiről írsz!!), Lehet hogy néha kevesebb beszédnek, több foganatja lenne...

Az hogy valaki az Úr Báránya, az nem azt jelenti, hogy birkának is kell lennie!! Lehet hogy néha kicsit erélyesebben kellene fellépni..:)) SZVSZ a szeretet azt is jelenti, hogy mindenkinek azt adod amire éppen szüksége van, és ebben egy tasli is ugyanúgy benne lehet... "szeress és tégy amit akarsz"

A Pali bácsis szál nagyon érdekes volt. Érdekes hogy megváltoznak a dolgok... Minden csak akkor jó, ha időben is passzol.

Ennyit a kritikáról (amik bajosan objektívek, hiszen mind rólam szólnak :))).

Ezen kívül pedig nagyon tetszett az egész, csak kár hogy egy hét alatt elolvastam... Írhattad volna hosszabbra is.:)))   Várom a harmadikat!!!! 

Üdv A.

 

 

Kedves Viktor!

 

 

Nagyon tetszett a könyved, a hangulata, a mondanivalója, az útmutatója. Mindenkinek szívesen ajánlanám elolvasásra, mert igen sokat lehet belőle tanulni.  Hasonló útkeresést csináltam végig, de így szavakba önteni nem tudnám. A leírtak alapján tudom, hogy több ember is végig megy ezen az úton.

Megkérnélek, ha esetleg tudod, hogy hol lehet megszerezni a SZÓ című könyveket, kérlek írd meg, mert azokat is szívesen elolvasnám. Nagyon várom már a következő kötetet, kérlek értesíts, ha már lehet rendelni.

Válaszodat előre is köszönöm.

Márti

 

 

 

Tisztelt Arany Viktor úr!

 

 

Most olvasom az Ön által írt Hitbenhat c. könyv első kötetét, és kissé ledöbbentett, hogy mennyire hasonlít az útkeresésünk, a sorsunk. Azért ragadtam számítógépet, mert érdekel, hogy meddig jutottak ezen az úton a családjával, mi van Böbével, Gergővel, Viktorral, Edittel és Önnel.

Lehet, hogy ez a második kötetben kiderül, de azt még nem sikerült megszereznem.

Tisztelettel F. M.

 

 

Szia, Viktor!

 

 

Most értünk haza a Velencei-tóról, tök jó volt, majd mesélek.

Csak azért írok, hogy megjöttünk, és mert tök siráj a könyved, már csak 4 fejezet van hátra!!!!!!!! Különben ritka az olyan könyv, ami már az elejénél izgi!!!! Holnap megírok mindent, addig is:

Kukorica-bogyó válaszod,

ami elég érdekes lehet.........

Tita

 

 

Buenos Dias!

 

Most olvasgatom az olvasói véleményeket a honlapodon. Tudod, érdekes, olyan, mintha igazolva érezném azon gondolataimat, amik akkor ébredtek bennem, amikor a könyveidet olvastam, még kinyomtatott A4es formátumban :-) Mindig is azt éreztem, hogy az embereknek el kell olvasniuk, mert utat mutathat, és segítséget nyújthat. Beavatás, kulcs, véleményem szerint pedig egy ajtó, amin azonban nekünk magunknak kell belépnünk. Van aki megteszi, van aki nem. Embere válogatja.

Hmm, kicsit úgy érzem, hogy a Jóisten terve ez a Hitbenhatos láz :-)

Mintha egész életedben erre készültél volna, ilyenkor úgy elcsodálkozom a sors erején...

Gratula a televízióhoz, és igen, ha a média felkap, nincs megállás...talán Pesten kéne többet reklámozni, és akkor biztos a siker!

A keddit meg majd megpróbálom felvenni. Noha záróbuli lesz némi alkohollal, valahogy majd megoldom ;-))

Légy jó :)      Son(y)

 

 

Szevasz Viktorkám!

 

Sietséggel, de érdeklődéssel olvastam végig a könyved első kötetét.  Köszönöm, hogy jó szándékkal igyekeztél „magas” ismeretekben részesíteni, de ne küldjél folytatást, mert engem ezek nem visznek előbbre, mert én ismerem a Sátán hatalmát, Isten mindenek feletti igazságossága mellett, de én a halottakkal való kapcsolatokat a Biblia alapján egyértelműen ördögökkel való cimborálásnak tudom. Így szól a parancs:

„Akár férfi, akár asszony, hogyha ígéző vagy jövendőmondó lesz közöttök, halállal lakoljanak; kővel kövezzétek azokat agyon; vérök rajtok.”  „Ne találtassék te közötted, aki az ő fiát vagy leányát átvigye a tűzön, se jövendőmondó, se igéző, se jegymagyarázó, se varázsló;”  „És ha ezt mondják tinéktek: Tudakozzatok a halottidézőktől és a jövendőmondóktól, akik sipognak és suttognak: hát nem Istenétől tudakozik-é a nép? az élőkért a holtaktól kell-é tudakozni?”

Elég ennyi? Vagy még soroljam? 

Nem válaszoltál az utóbbi két levelemre. Ha azokban foglalt bibliai kijelentések hidegen hagynak, akkor miért hivatkozol könyvedben oly gyakran a Bibliára? Csak azt fogadod el, amivel nézeteidet támaszthatod alá? Sok jó meglátásod mellett – mint az örök kárhozat elutasítása, Isten mindent a javunkra intéz, vagy a szeretet mindenek fölé emelése –miért nem veszed észre, Krisztus és Atya tökéletes azonosságát, kinek nem emberi az alakja, aki a végtelent tölti be?? Erről szóló ígehelyeket megtalálhatod a zsidókról írott könyvemben. Ezen kívül nyilván olvastad hogy Istent, soha, senki nem látta! Nem is láthat engem ember élve – hangzik az íge. Ti meg csakúgy szálldogáltok az Istenhez?? Nem gondoljátok, hogy a sötétség hatalmának magatokhoz édesgetésével kaptok képzeteket, másokba láthattok? Csakráztok? Karmáztok? Auráztok? Dimenzióztok? Jeleket rajzoltok? Képeket, szobrokat tiszteltek? Rózsafűzéreztek és Máriáztok? Találsz-e ezekre bibliai alapot? Jézus azt ígérte, hogy a Szent Lélek mindenre megtanít benneteket. Nem tartjátok elégségesnek az Isten tanításait? Miért viszket a fületek, hogy az igazságtól elfordítsátok és a mesékhez odatartsátok gonosz lelkek tanításaira figyelve? Ne sértődjél meg, de e felemás igában Istentől mindnyájan távol estek, ha látomásokat követtek.

Kedves Viktorkám! Tudom, hogy ezek főlényesen leperegnek Rólad és fiadról. Nekem is szólt már hazug lélek az Úrjézus nevében. Hát sajnálom, hogy a Sátán éket vert közénk, kívánom, hogy életed során Isten szerint világosodjál meg! 

Szeretettel: Karcsi

 

 

Szia Viktor!

 

A könyvedbe beleolvastam, és csak áradozni tudok róla - ez valóban egy páratlan kincs! Nekem a tartalom a legfontosabb, de azon túl is - tetszik a stílusod, a megfogalmazásod, a kifejezésmód - minden (a tartalomjegyzék meg főleg....). Egyszerűen, de nagyszerűen és élvezhetően (nem unalmasan)  fogalmazol, írásod letisztult,  és (sajnos?) hiteles.

A könyved olvasását egyszerűen nem lehet abbahagyni, egyszuszra kell elolvasni... Nekem három lányom van - azt hiszem, majd mindegyik kap tőlem ajándékba a könyvedből.... 

Szia, én,

 

 

Kedves Viktor! 

 

Ne haragudj, hogy így ismeretlenül a tanácsodat kérem, de nagyon szeretném, ha segítenél. Olvastam a Hitbenhat c. könyvedet, el sem hiszed, mekkora hatással volt rám. Ennek a hatására tértem vissza keresztény hitemhez, amit kb. 3 hónapja elhanyagoltam.

Először is szeretném elmondani, ................. Nem tudom, mostani kedvesemet tudnám-e úgy szeretni, ahogy érdemli, ha nem lenne ez a dolog. Rossz, hogy így ragaszkodok egyhez? Vagy az, hogy hűtlen vagyok? A Bibliát tegnap kétszer is kinyitottam 2 különböző passzusnál, amik szerint ha imádkozom, Isten meghallgat. Tudnál tanácsolni valamit, mi ilyenkor a helyes megoldás? Kérlek, ha tudsz, válaszolj mielőbb. Úgy érzem, minden nappal nehezebb az életem. Szívesebben lennék megint beteg (anorexiám is volt), csak ne okozzak szenvedést másnak.

Köszönettel:

Sára

 

 

Kedves Viktor!

  

Elolvastam a Hitbenhat c. naplóregényedet, és a nyíltság és az őszinteség elkápráztat. Azért kérlek, fogadj el egy jóindulatú kritikát, ne vedd mindig készpénznek, amit az emberek mondanak Neked, noha szemlátomást az emberek iránti bizalmad erős, és erre predesztinál. Én már három éve küzdök egy lelki típusú betegséggel, és szinte már úgy érzem, nem is a gyógyulás a fontos, hanem a jókedv, hit és elragadtatottság néha feltörő érzése, amely a betegségem ellenére arra késztet, hogy ne adjam föl. Különben fontos a tudásunk, hitünk átadása más embereknek, de én úgy érzem, hogy mindenkit csakis a saját hite menthet meg, egy ateistának hiába magyarázod Isten születését a lélekben. Katolikus vagyok én is, bár az egyháztól hamar, 13 éves koromban eltávolodtam, amikor megsejtettem a gigantikus szertartási külsőségek mögött rejlő tartalmi ürességet. A természetgyógyászati részt távolságtartással és némi iróniával olvastam a könyvedben, talán erre nem vagyok kellőképpen nyitott.

Amiben hiszek, az a hit ereje, isteni részünkkel való egybehangzó lét, és az, hogy az ember a természetbe való visszatalálással összhangot teremthet saját gyarló énje és az isteni fenség, az isteni misztikus tudás körei között. Írtam egy  regényt, és fontos lenne számomra az ezzel kapcsolatos véleményed.

Őszinte szeretettel: F. N.

 

 

Tisztelt Uram!

 

Valakitol megkaptam honapokkal ezelott a Hitbenhatot. Kerdesemre, hogy kiirta azt a valaszt kaptam, hogy a bokor csoport egyik tagja es a bortonben irodott . Az aki nekem kuldte az sem tudott rola tobbet. Nagyon kivancsi voltam a szerzore.  Ugy tavolbol szerettem volna latni.Ma veletlen akadtam ra a neten.  Ohajom, hogy latni szeretnem a szerzot ,ma sem teljesult, mert az a kep...:-)))

Azert minden jot!

Zsuzsa

 

 

Kedves Viktor!

 

Először is elnézés kérek tőled a tegeződésért, de a neten már csak így szokás. Remélem, nem találod sértőnek. Remek dolognak tartom, hogy megadtál egy e-mail címet, amin kapcsolatba lehet kerülni veled.

Lehet hozzád kérdéseket intézni, véleményedet kikérni, olvasás közben támadt gondolataimat, megosztani. Szerintem, ilyen lehetőséget egyetlen író sem biztosított még olvasói számára. Nagyszerű, forradalmian új ötlet akár te, akár a kiadód találta ki.

Egy kedves ismerősöm adta kezembe a Hitbenhat című könyvedet és néhány fejezet elolvasása után úgy döntöttem, hogy megvásárolom. Nagyon tetszett az újdonságnak számító, olvasmányos, fecsegő-csevegő, néha kicsit pletykálkodó stílusban íródott, ugyanakkor mély gondolatokat tartalmazó írásod.

Körülbelül a felénél járhattam a könyvednek, és ez igen rövid idő alatt bekövetkezett-, amikor visszamentem a könyvesboltba és megvettem a második kötetedet is. Örömmel láttam a borítólapon, hogy a történeted nem ért véget a második könyvvel és már előkészületben van a harmadik kötet is.

Várhatóan mikor fog megjelenni? Szeretném azt is megvásárolni, hogy a teljes sorozat a birtokomban legyen.

Most az első könyv vége felé járok. A történeted, útkeresésed, gyógyulásodért vívott harcod példaértékű nemcsak a gyógyulásra vágyó, de minden ember számára. Jól érthetően szövöd mondataidat, gondolataidat, remekül fogalmazol, tehát csak rajtam múlott, hogy a "Látogatók" című fejezetet, és a kísérőkkel foglalkozó, a kísérők bonyolult  hierarchiáját tárgyaló részeket kicsit nehezebben vettem. :-)

Azóta is kicsit furcsán érzem magam, ha eszembe jut, nem vagyok egyedül a lakásban. Próbáltam már én is megkeresni, megérinteni a kísérőmet.

Óvatosan elhúztam a kezemet magam körül, vagy amikor autót vezetek a mellettem lévő ülés fölött, de bármennyire is igyekeztem, koncentráltam, figyeltem nem sikerült megéreznem a melegebb légáramlatot, vagy a sűrűbb levegőt.

Pedig próbáltam! Sokszor!

Nyitott szemmel, becsukott szemmel egyaránt, de semmi! Valószínűleg távolabb állhatott tőlem, és ezért nem értem el. Vagy a kocsi hátsó ülésén foglalt helyet. De az is lehet, hogy én vagyok kevésbé érzékeny ezekre az energiákra. :-)

Nem tudom, ez mennyire fejlődik magától, vagy mennyire fejleszthető, és ha igen, akkor milyen módszerrel. Szeretném ugyanis én is megérezni kísérőimet. Mindenesetre, azóta, ha beülök az autóba, tréfásan odaszólok a mellettem lévő ülés felé: Kapcsold be a biztonsági övet. :-)

Na, de félretéve a viccelődést, szeretném, ha egy kicsit bővebben írnál a kísérőkről. Arról hogyan tudtál megbarátkozni velük, hogyan tudtad elfogadni állandó jelenlétüket, és hogyan tudtad feldolgozni kisfiad hirtelen a semmiből támadt rendkívüli képességeit. Azt gondolom egy szülőnek, bármennyire is nyitott ezek iránt a témák iránt nagy megpróbáltatás, amikor felismeri gyermeke szokatlan, másoktól eltérő tulajdonságait. Félti és aggódik gyermekéért, mi történik vele, ha kitudódik a dolog és csodagyereknek, vagy megszállottnak nézik a fiát. (Már elnézést a szóhasználatért, nem akartalak megbántani, nem azt akartam kifejezni, hogy én tartom annak, de sajnos általában így reagálnak az emberek a számukra érthetetlen dolgok iránt.)

Szerintem sok apa maga vitte volna pszichológushoz a nagy átlagtól eltérő csemetéjét, hogy az, jobb belátásra térítse.

Szerencsére te és a feleséged másképp áltatok ehhez a problémához. :-)

Olvasom, tehát tovább a könyvedet, mert nagyon kíváncsi vagyok sorsod alakulására, és várom a válaszodat. Remélem, soraimmal nem zavartalak és a sok érdeklődő levél között az enyém megválaszolására is marad időd.

Üdvözlettel: Ági

 

 

Szia Wiktor! Üdw Mkinek! :-)

 

Pár napja kezdtem el olwasni a könywed, és mondhatom izgalmas, magáwal ragadó történet.

Furcsa "wéletlen", hogy kb. 2hete fáj a bal térdem... Én is hiszek abban,hogy a legtöbb betegségnek lelki oka(i) wannak,s gondolkodtam is hogy mi állhat a térd fájásom hátterében. Pár dolog eszembejutott, többek közt az is, hogy még nem sikerült rájönnöm az életcélomra, és a jelenlegi munkám nem igazán elégíti ki a "céljaimat". Arra gondolok, hogy szíwesebben foglalkoznék wmi olyasmiwel, amiwel segíthetnék az embereknek.

Agykontroll tanfolyamot kb. 6 éwe wégeztem. Eleinte használtam is, de manapság csak ritkán alkalmazok 1-2technikát.

A Szcientológiáwal 2éwe foglalkozom kisebb-nagyobb kihagyásokkal,olyankor ha feltámad bennem az érdeklődés. Tetszik ez az alkalmazott wallási filozófia, és tényleg hasznos, életjobbító hatásai wannak az egyes tanfolyamoknak.

Istenben gyerekkorom óta hiszek, de őszintén szólwa kicsit csalódott woltam, mikor a könywed utsó néhány fejezete Istenben teljesedett ki. Arra gondolok,hogy az a sok ezoterikus tanfolyam, a reiki-zés után furcsa wolt ilyen komoly témáról olwasni.

Persze igazad wan. Isten az, aki mkinek a lelkében ott wan, és Ő az,aki feltétel nélkül szeret és elfogad mindannyiunkat, és hálás is wagyok ezért Neki. :-)

1előre még nem túl nagy az érdeklődésem ebben a témában,bár pár éwe olwastam "A beszélgetések Istennel" c. könyw első két részét, és igazán tetszett.

Talán én is eljutok majd oda, ahowa Te, és sikerül kiteljesednem Istenben/Istennel.

Befejezésül, szeretnék gratulálni az életrajzi ihletésű műwedhez!:-) Örülök, hogy lehetőségem wolt egy ilyen olwasmányos, elgondolkodtató könywet elolwasnom. :-)

Minden jót! N. A.

 

Kedves Viktor!

 

Egy film címe jut eszembe, amit a héten játszottak az egyik kereskedelmi adón: Túl a csúcson. A film címe után szabadon: túl vagyok a HITBENHAT II. kötetén. Ez most úgy hangzott, mint egy megfáradt érettségizőtől a vizsgák után. Miután megvettem a könyvet, eltelt egy pár hónap, mire kezembe vettem. Ezt is viszonylag gyorsan kiolvastam mint az elsőt, de már nem volt számomra olyan átütő erejű. Talán ez is úgy van mint a filmeknél: az első rész bombaként robban, aztán a 2., 3. rész - amit mindenki az elsőhöz viszonyít - már nem képes olyan átütő sikerre.

Így először is arról szeretnék beszámolni, mi minden történt velem, miután elolvastam az első kötetet. Szinte biztos vagyok benne, hogy ez volt az "életem felforgatója", mert ezt követően viharos sebességgel érkeztek az életembe az új ismeretek és ismerősök. Igaz, mostanra (éppen szabadságomat töltöm) csillapodtak egy kissé az események. Ami persze nem azt jelenti hogy ne zajlana az élet. Csak gondolatjelesen sorolok fel néhány élményt:

- március 21: Kovács András előadása a TIT-ben a táltosokról

- találkozás egy auralátó asszonnyal

- auraszóma előadás és konzultáció: ismeretség Békefi Máriával, a Szivárványhíd c. könyv szerzőjével (na és Raffaellel, a gyógyítás arkangyalával, "aki" egy azonos nevű auraszómás palackba "zárva" segíti gyógyulásomat, fejlődésemet) -> az előadáson a Mennyei Próféciában leírt módon csodálatos találkozás 3 új ismerőssel

- radiesztéziás előadás: ismeretség Szabó Géza radiesztétával (Kovács András tanítvány); hozománya: bemérettem a lakásunkat és 37 év után kfeküdtem a vízérből és Hartmann csomóból; azóta jobban alszom és kevesebb az alvásigényem, kipihentebben ébredek

- tűzönjárás -> újabb ismerősök, akik által bekerültem egy reikis társaságba, mint "kültag"

- aurafotózás

- angyaltanfolyam: újabb ismerősök, és életem egyik legszebb élménye: találkozás védőangyalommal, Anaellel; azóta kéthetente összejövünk és az angyalok segítségével segítjük a város tisztulását

- találkozás az Angyalok háborúja c. könyv szerzőjével, James Turnerrel (magát a könyvet is olvastam utóbb; sem a szerző, sem a könyv nem hétköznapi)

- találkozás egy természetgyógyásszal, Keczeli Erzsivel, rajta keresztül:

- életmódtábor Kaszón -> újabb ismerősök

- elkezdtem jógázni egy jógacsoportban -> újabb ismerősök

- találkozás Kertész Tivadar atyával, akiről az angyal tanfolyamon hallottunk először; az atya Dombi Feri bácsi munkáját szeretné folytatni, ha nem is azonos eszközökkel; az általa ajánlott weboldal: www.jezusatyank.hu

- kineziológia, Bach virágterápia

- kirándulások az országban erre-arra

Végül, de nem ebben az idősorrendben (ez még a húsvét utáni héten történt): találkozás Szép Ágotával; auratisztítás, korábbi életbeli, ma már gátló fogadalmak feloldása (pl. szegénységi, stb.); ettől ugyancsak beindultak a dolgok:

- májusban a Trabinknak utódja "született": egy gyönyörű metálzöld Astra kombi

- és a legújabb "gyerek": pár hete vettem egy önálló lakást, azaz hamarosan elköltözöm itthonról.

S mindennek a mozgatórugója úgy érzem a Te könyved volt...

Ami a HITBENHAT első részét illeti, én csak úgy nevezem: az Útkeresők Bibliája; mióta elolvastam, szinte alig látom: mindig kölcsön van adva valakinek.

Hogy, hogy nem Viktor, de becsempészted Jézust az életembe: elolvastam Váradi Tibor evangéliumokkal foglalkozó szellemtudományi könyveinek első két kötetét (Máté és Márk) és persze ezzel párhuzamosan mind a 4 evangéliumot. Soha nem tudtam hogyan foghatnék hozzá a Bibliához. Most már tudom: az örömhíren keresztül, Jézus szavaival kezdve. Nagyon sok erőt merítettem, merítek ebből.

Azóta imával kezdem, s fejezem be napjaimat, s az angyaltanfolyam óta gyakran veszek igénybe angyali segítséget mások és magam segítésére. Soha nem voltam vallásos, ma sem érzem magam annak a szó tradicionális értelmében. Azóta sem járok templomba, ennél fontosabbnak érzem hogy helyet kapott a szívemben a Megváltó. Soha nem gondoltam volna, hogy egyszer egy kereszt fog állni a polcomon, rajta a megfeszített Krisztussal; hogy útjaim során szinte vonzzák a tekintetemet az út szélén álló feszületek, Mária szobrok. S mindebben a Te kezed van, Arany Viktor :)

Ami a második kötetet illeti, ha egy mondatot kellene róla írnom, akkor ezt írnám: Aki dudás akar lenni, pokolra kell annak menni.

Talán azért nem fogott meg annyira személyesen mint az első kötet, mert kevesebb azonosságot találtam a saját sorsommal. Azaz ami a könyv végét illeti, mindjárt ellent mondok magamnak: hiszen éppen én is egy új, önálló élet, egy költözés előtt állok... Mintha láthatatlan szálak kötnének össze bennünket. Szerencsére az én életemben nem volt ilyen pokoljárás mint a tiedben, ami a nejedet illeti.

El tudom képzelni mit szenvedtél, hiszen nekem, mint a könyved olvasójának állt fel a szőr a hátamon időnként. Ilyenkor el is ment a kedvem az olvasástól. Mit is mondhatnék: ezek után kíváncsian várom a folytatást. Ami a második kötet erénye, ahogy írod is, hogy megalapítottad a "vallástalan vallást", azaz megmutattad hogy hogyan lehet valaki hívő az ezzel járó külsőségek nélkül is.

Végül olyan dologban kérem a tanácsodat, mely ügyben nagy tapasztalattal rendelkezel: amikor elmentem arra a bizonyos "auratisztításra" (lásd korábban), akkor azt mondták hogy ez egy az újfajta kryoni energiákba való "beavatás" is egyben. Azóta is azon morfondírozok, hogy elmenjek-e egy reiki-tanfolyamra, vajon a reiki-energia nem "régebbi típusú"-e? Már megvan a leendő mesterem is, csak az utolsó lépés hiányzik. Neked mit hozott a reiki az életedbe, ajánlod-e ennek elvégzését? Bosszant egy kicsit, hogy a reikisek között járva "el vagyok tiltva" attól hogy energiát adjak, mert szerintük beavatás nélkül a saját energiámat adom. Néha pedig annyira szeretnék másoknak segíteni. Hogy jó csatorna lennék, ebben biztos vagyok.

Várom válaszodat.

Mi mással is búcsúzhatnék: Viktor, Isten áldjon!

Ui.:

1. Szombaton valószínűleg ellátogatunk a kecskeméti repülőnapokra. Kecskeméten laksz még? Nagyon kíváncsi lennék, mi van Veled most, hol tartasz az életedben? De lehet hogy lelőnéd a 3. kötet poénját, ha elárulnád? Valamit azért lehet tudni? Esetleg van-e mód arra, hogy egyszer valahol személyesen is találkozhassunk (pl. író-olvasó tali)?

2. Ami a horoszkópodat illeti, éppen a Symbolon c. könyvet nyűvöm, amihez egy kártyacsomag is tartozik a horoszkóp kifejtését segítendő. Az látszik, hogy a kapcsolatok alapvető fontosságúak az életedben (Mérleg aszcendens). A születési uralkodód, a Vénusz pedig hol másutt is állhatna, mint a HIT házában, a 9-ben? Méghozzá Rákban, ami megint a család fontosságát mutatja. Az Oroszlán Nap a 11. házban is arra utal, hogy sok emberrel találkozol, szeretsz a középpontban lenni (bár ebből az egónak nem sok nyomát találtam a könyvben, annál több alázatot. Ez a fejlődés jele, gondolom :) És megint a HIT: Jupiter a 9. házban. Ikrekben, mint nálam. Újabb közös vonás: az Ikrek Jupiter örök kereső, örök tanuló és tanár is egyben. Nagyon sok minden érdekli. Az első házunkban is van egy furcsa azonosság: nálad a Szaturnusz áll együtt a Neptunnal (A végzet kártyája társul hozzá), nálam az első házas bezárt Halak jegyben áll a Szaturnusz. Az első házas Neptun (Halak) hoz némi finomérzékelést az ember életébe :)

 

 

 

Tisztelt Arany úr!

 

Elolvastam a könyvét és csak elismerésemről biztosíthatom! Izgalommal figyeltem végig, hogy hogyan terelték erre az útra és ha nehezen is, de megbirkózott a problémákkal! Próbák még biztosan lesznek, de kitartás!

Fiára vigyázzon kérem nagyon, hisz "Aranyat" ér! Én egy 19 éves fiatalember vagyok és már másfél éve ezt az utat járom!

(Természetesen soha nem fogom megbánni, természetesen senki sem ért meg!) Azt hiszik, hogy szektázom, meg, hogy valami fanatikus idióta vagyok! De mind ez nem érdekel, hisz már "Istenben" élek! Kitartást a további próbákhoz! Sok sikert a könyveihez! Remélem, hogy ezek a könyvek hoznak még egy apró fénysugárt ebbe a nagyon sötét korszakba! (Nem sokáig tart már ez se, hamarosan vége lesz)

Tisztelettel:      D. Á.

 

 

 

Kedves Hitbenhat!

 

Vizsgáld meg magad, hogy hitben vagy-e!

A Te igened legyen igen és a nemed nem mondja az ÍRÁS, mert a többi az ördögtől van.

Többször kellene "Zöldbabfőzeléket melegítened"

Sz.M.

 

 

Kedves Isten-Szerető!

 

Nagy lelkesedéssel, helyenként bizonytalansággal és sokszor megrendülve olvastam végig Arany Viktor történetet. Most csak annyit tudok mondani: KÖSZÖNÖM.

Őszinteségedet; kiáradt érzelmeidet; folyton újjászülető keresésedet melyek mindannyiunk életét gazdagítják.

T.T.

 

 

Hello Arany Viktor!

 

Január elején olvastam a regényedet, életutadat és nagyon megfogott. Le se tudtam venni a szemem a képernyőről hajnali fél 5-ig, annyira érdekelt, hogy mi történt veled. A legjobban az tetszett, hogy olyan "életszagú", látszik benne az élet (Isten).

A regényekben - amiket olvastam - általában kiszámítható volt, hogy mi fog történni, ebben a műben pedig az történik, ami a mi életünkben is, hogy sohasem tudhatjuk, mit hoz a következő pillanat. Rengeteg élethelyzeted ismerős volt nekem, lehet, hogy csak azért, mert nagyon őszinte voltál.               A lényeg, hogy bíztatlak, írd tovább a könyvedet, mert rengeteg embernek (legalábbis nekem) erőt (energiát/fényt/Istent) adsz ezzel, rámutatsz, hogy: járnak még az úton, fiúk, ébredjetek a káprázatból.

Gondolom mindenkinek mást jelent a műved, így mindenkinek mást nyújt és mindenki megtalálja a kedvére valót, hogy aztán egymást találjuk meg.

 

M.A.

 

 

Kedves Aranyviktor!

 

Örülök, hogy még a gépekből (ld. internet) is sugárzik a fény. Jól csinálod, ne hagyd abba! Legalább valakinek helyén van a szíve itt is.

efté.

 

 

Kedves Viki!

 

Mulaccságos egy figura vagy, az tény.

Kacagni is lehetne állításaid sületlenségén, ha nem tekintenéd magadat istennek, de nevezd magad inkább "hamis prófétának".

Tónibá

 

 

Szia Arany Viki!

 

Az elmúlt két hétben elég sok időt veled töltöttem gondolatban, ez alatt olvastam ki a könyved.

Köszönöm, hogy ilyen őszintén leírtad az életedet, sok építő, buzdító, reményt keltő dolgot meríthettem én is a könyvedből. Nem vagyok egy érzelgős típus, de nem egyszer nekem is könnyeznem kellett a könyved olvasása közben. Neked Arany Viktor, tényleg Aranyból van a szíved, az egyszer biztos.

Szia: Feri

 

Kedves Viktor!

 

Egy olyan embernek, mint én, aki sajnos (még?) nem tud egész lényével hinni semmiben elég nehéz elképzelni, hogy valakinek lehet ilyen erős hite. Azt gondolom, nincs jogom véleményt mondani a könyvedről, (még ha nem is értek veled egyet), mert ez a te életed. És te valóban hiszel abban amit mondasz, és ez is kevesekről mondható el, ezért tisztellek.

Üdvözlettel:

almáspite

 

 

Szia Avi Barátom!

 

Amikor van egy kis időm olvasom a könyvedet a munkahelyemen (is). (Az első kötetnél járok) Egészen a most elolvasott részig vidám iróniával ecsetelted a bokád gyógyításának útját. Azonban az asztrológiai résznél gondolom már elfogyott humor talán azon a részen nem is lehetett humorral átlendülni. Egyelőre képtelen vagyok munkába állni csak ülök a PC előtt és nézek kifelé a fejemből. Azt hiszem a sok málészájnak érdemes lenne elolvasni ott a Fórumon ezt a könyvet. Valószínűleg mindenki másképp állna a vitákhoz (talán).

Légy jó:

Üdv: K.F.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hatban hit

Hitben hit

Hatban hat

Hathat ban

Hithit ben

Hat hitben

Hit hatban

Ben Hithat

Ben Hathit

Banhat Hit

Banhit Hat

Tihben Tah

tah nebtiH

Énrám így hatott (a címe!)

Mert még egy sort sem olvastam el a tartalmából.

Elijesztett fotód ezoterikus ködössége attól, hogy kinyissam. Ez van Viktor. Nagyon fontos minden részlet. 

Hermi

 

Szia Avi!

 

Most voltam a honlapodon, nagyon szépen köszönöm.

Sírnivalóan szép. Szerinted mindenki azt kapja, amit megérdemel?

Nem olvastam az utolsó köteteket, remélem, jól vagy.

 

Reneszansz

 

 

Kedves Viktor,

 

félek, hogy most totálisan megbolondultál. Sajnállak, de segíteni már nem tudok.

Szeretettel Farkas

 

 

 

 

 

Kedves Arany Viktor

 

Csak két mondat. Elkezdtem olvasni a regényt, lassan haladok, az elején tartok, de fontos nekem. Nagyon kíváncsi vagyok merre kanyarog...

Nem könnyen mondok ki ennyi pozitívumot szintén

 

üdv D.J.

 

 

Szia Viktor!

 

Pár perccel ezelőtt fejezetem be a Hitbenhat I. kötetét. NAGYON KLASSZ, NAGYON TETSZETT!!!! KÖSZÖNÖM!!!!!

A könyved nagyon tetszett, mostanában nem olvastam könyvet ilyen figyelemmel. Alig vártam, hogy legyen egy kis időm, hogy olvashassak és megtudjam, hogyan alakul a sorsod.

J.A.

 

 

 

 Az "Isten olyan, mint a Traubi soda - nem lehet megunni" telitalálat!!!

TiF

  

Szia Viki!

 

Igazán fantasztikus az őszinteséged. Nagyon kíváncsi vagyok, hol tarthatsz most:)    Amióta olvasom, sokminden megnyugodott bennem, normálisabb vagyok másokkal is. Pedig nem újdonságok voltak a felismerések, csak eszembe juttattad.

Köszönöm.

Wolfram

 

 

 

 

Kedves Viktor!

 

A napokban találtam meg oldalaidat az Interneten, letöltöttem a könyveket és jelenleg az első rész "Tibeti gyógyító" témájánál tartok. Nagyon szórakoztató, olvasmányos és őszinte a stílus.

K.I.

 

Kedves Viktor!


Szombaton találkoztam könyveddel először! Hálát adok Istenek hogy elkeseredettségemben, pont egy könyvesboltba tévedtem. És a te könyved akadt először a kezembe, melyet majd két órát olvastam az olvasószobában. Tudnod kell rólam, stoppal járok, mert minden fillér számit. Inkább kenyeret veszek és képes vagyok 30km-t utazni "stoppal" és gyalog a Tescoig hogy ott 500Ft -ért bevásároljak kenyérből mivel több nem áll rendelkezésemre. Ott egy kenyér egy 100-as míg nálunk a faluban 177Ft.
Összeszedtem  minden reális és reáltalan érvelésem, és a szánktól megvonva arra a következtetésre jutottam hogy meg kell vennem a könyveket. I-II.Hitbenhat-ot megvettem és már el is olvastam őket. Azt sajnálom hogy nincs lehetőség könyvtárunkban ilyen könyvet kikölcsönözni. Már többször érdeklődtem ilyen karakterű könyvek iránt "ezoterikus". A falunk annyit könyített lakóságán ,hogy ak önyvtárt kissé összevonta ,és elhelyezett pár internetes gépet a Világhálo elérhetőségével, INGYENES HOZZÁFÉRÉSI LEHETŐSÉGGEL.
ÉN is most így tudok internetezni, mert különben nem lenne miből.
Nagyon tetszet  a  Hitbenhat várom a folytatást .
Remélem  méltányolsz  annyira hogy válaszolsz. Szeretném megtudni hol lehetne jutányos áron hozzájutni egy pár könyvnek melyeket említettél a műben.
Fontos hogy jutányos legyen  mert munkanélküli vagyok, és semmilyen jutatásban  nem részesülök.!!!!!!!!!!!!
Tudom hogy ISTEN velünk van és kívánom hogy egyre többen megvilágosodjanak!!!!!
ISTEN SZERETETÉVEL búcsúzom B.K. 

Kedves Viktor,


végre engedte időm és beléptem a menüpontjaidba a nőnapi üdvözlőlap alján és teljesen lenyűgöződtem, az a színes kavalkád,
sokszínűség.. hát nem is tudtam, hogy ez vagy..
sejtettem valamit, de egyöntetűbbnek hittelek,
mélység, réseken át bepillantások a lelkem velejébe, aztán felkapó humor, megint érzések, amelyek szárnyalásra késztetnek, döbbenetet okoznak, de nem borzongatót, inkább számomra is ismeretlen húrokon játszadozót, megannyi rejtelem..!

úgy érzem magam, mint egy újszülött baba, aki most kezdi felfedezni, micsoda szépségeket rejt a világ (csak ő az őt körülvevőt, míg én a belső világomat csodálom)
sajnálom, vagy ez így jó?, hogy ennyi sok év telt el "hiába", és csak most "merem" elkezdeni az Igazi utazásomat, befelé...
köszönöm az életnek, a velem közvetlen kapcsolatban élő embertársaimnak, még ha fájdalom árán is, a történéseknek, körülményeknek, Istennek, hogy idáig vezettek és
köszönöm Neked is, hogy a barátod lehetek

megyek, mert mindjárt kibuggyan az első könnycsepp..

hamarosan újra.. 

 

Kedves Avi!

Elolvastam a Hitbenhat első öt kötetét.
Nem olvasom tovább.
A véleményem megtartom magamnak.
A továbbiakban nincs óhajom tartani veled a kapcsolatot.

Üdv: Valika

 

 

 

Kedves Viktor! 

Én is keresek. A helyes utat.

A könyvedet nem kerestem (II. kötet), ő talált rám. Biztos, hogy nem véletlenül. Pont most.

Még nem tudom, változtat-e valamin. Még nem tudom, jót tesz vagy rosszat, hogy elolvastam. De hatással volt, nem tudtam letenni, most elkezdtem a harmadikat is, pedig szakmámból adódóan rengeteg szépirodalmat olvasok. Persze ez még önmagában nem érték. A Harry Pottert sem lehet letenni… de az nem gondolkodtat tovább…

Én nem merek ilyen bizonyos lenni, mint Te. Hiszek Istenben, ez az egy biztos, de minden más bizonytalan. Te is egy lehetőség/felfogás vagy számomra ebben a hitkavalkádban. Nagyon bátor, hogy legbenső érzéseidet, gyarlóságaidat és hitedet ily nyíltan meg mered vallani. Ez, ami könyveid erénye, az őszinteség, a humorral kevert komolyság, mely annyira emberi. Lehetne kritizálni művészi/irodalmi szempontból, néhol kicsit olyan, mint a borító: rikító, szembetűnő, "olcsó" …de vannak helyek, ahol annyira természetesen áradnak szívnek-léleknek szóló szavaid,….hogy felébreszti bennem a saját kérdéseim, gyarlóságaim elmondását „cserébe”, (amit mégsem teszek, egyrészt, mert nem szeretném, ha „beleírnád”, másrészt, mert nem ismerlek, harmadrészt, mert nem akarnálak terhelni vele... már az is csoda, hogy ez a gondolat és ez a méjl megszületett)…

Isten segítsen tovább!

E.

 

 

VISSZA TOVÁBB