Jacomo Paradox Green

 

 

 

 

 

 

 

Az első parfümmel kiengedtem a szellemet a palackból. Elkezdtem keresgélni a neten, és rátaláltam a parfümoutlet.hu weboldalára. Azért volt érdekesebb ez az oldal a többinél, mert bár kicsit csicsás a designja, nem ad semmiféle kedvezményt 2-3 üveg rendelésénél sem, az 1.000 Ft szállítási költséget is csak 30.000 Ft-ot meghaladó megrendelésnél engedi el, de... és most ugrik a majom a vízbe, nagyon sok termék van akcióban és jelentősek az árengedmények. Van olyan parfümös honlap, ahol egyetlen egy termék van akcióban,  de olyan is, ahol képesek akciónak nevezni azt, ha egy parfümöt 14.900 Ft helyett 14.200-ért adnak, itt zokszó nélkül kapni 6.900 helyett 4.500-ért parfümöt, ami azért szép kis megtakarítás. Igaz, van olyan eset is, hogy az induló ár, amiről leértékelik, magasabb, mint másutt a normál, de ez nem általános, van, ahol alacsonyabb, és még abból jön a komoly árengedmény.

Megszólalt bennem a kisördög, hogy olcsó húsnak híg a leve, biztos nem menő illatok, amik olcsóbbak, de engedtem a kapzsiság kísértésének, és rögtön rendeltem 30.500 Ft értékben illatszereket, hogy ne legyen szállítási költség. A Jacomo Paradox Green épp nem akciós termékként került bele a kosárba, de úgy éreztem 4.600 Ft egy 100 ml-es parfümért igazán nem sok, és a leírás alapján érdekesnek ígérkezett.

A nagyobbik fiam dohogva kérdezgette, hogy lehet interneten illatszert rendelni, az ember nem tudja, milyen az illat, mi van, ha nem tetszik, stb. lesöpörtem  a kétségeit egyetlen mondattal, hogy intuitív módon ráérzek az illatra. Csóválta a fejét, mert ő nem képes erre, én azonban ránéztem a pompás üvegre, elolvastam az összetevőit, bergamott, citrom, szecsuáni bors, palisanderfa, hű mondom, a bergamott ismerős,  volt már aromapárologtatóban nekem, a szecsuáni bors kedvelt fűszerem, palisanderfa, milyen izgalmasan hangzik, hát gyerünk, rendeljük meg!

Nem csalódtam! Először is egy légiességet hangsúlyozó átlátszó műanyag kockadobozban érkezett a kedves. Kicsit bonyolult az a fogantyú a tetején, félre kell hajtani, másra semmire sem jó, de az illat... gyerekek... valami csodálatos. Esőerdő, tarka papagájok,  szines pillangók, kolibrik, indák, liánok, orchideák, esőcseppek koppanása, majmok kiáltása, papagájrikácsolás, teljes zűrzavar, ami egyben a tökéletes rend is. Nyüzsgés, sarjadás, állandó rügyezés, élet, élet, és élet... Tittirittirittiti, vidámság, kacagás, életöröm, könnyedség, Vénusz princípium, szépség, szerelem, étvágy, érzékiség, gyönyör, nem is folytatom...

Pedig nem lógott ki a sorból, nem tartozik a menő sztárillatok közé, nem volt hozzá kacskaringós leírás, de egyik legkedvesebb illatom lett. Nyáron kiváló, illik a nyár izzásához, de bármely másik évszakban is, amikor a nyarat szeretnénk felidézni magunkban. Ha óvatosan közelítenék egy hölgy felé, egy kicsit már ismerném, és érezném, hogy van affinitása felém, akkor ezzel vinném be a zavarosba, ezzel sikerülne átkelnem a Rubiconon.

Míg a Parfümoutletnél  4.600-ért vesztegették, láttam másutt akciósan 7.710-ért is.
 

VISSZA TOVÁBB