SZABAD AKARAT

 

Sok keresztény gyülekezetben a leggyakrabban mormolt mantra. Szabad akaratot adott Isten, választhattunk Isten és a Sátán között, vagy jó és rossz között, de mi a rosszat, Sátánt választottuk.  Nem tudom, ki ennek szerzője, de a gondolatmenet több sebből vérzik.

 

 

 

 

 

Örömhír azonban, hogy bármennyire is elhomályosodott látásunk, még sok dioptriás bifokális szemüveglencsénken keresztül is észrevehetjük a nekünk dobott mentőövet, Jézus itt járt, és tanításával megmutatta a rabságból kivezető utat. Legyetek tökéletesek, mint Atyám tökéletes, ki felhozza napját jóra-rosszra egyaránt, és esőjével enyhet ad, igaznak és hamisnak. Ne hasítsátok ketté a világot, ne törekedjetek a focipálya egyetlen térfelére, ne ugráljatok fél lábon, mert fárasztó, éljetek Isten végtelenül színes országában az egyhangú, korlátolt fekete-fehér helyett. Ne ítélkezzetek, cseréljétek régi tévéteket színesre, változtassatok látásmódotokon, a test lámpása a szem!

Habár ezzel megsértem nem létező szabadságotok, mert döntéskényszerbe hozlak Titeket, azt mondom, válasszátok a SZABADSÁGOT  a rabság helyett!

 

VISSZA TOVÁBB