ÁLMAIM ÉS JELENTÉSÜK

2009


 

2009. január 2.

Na, ma kellemes álmom volt, valaki meghívott a munkahelyére munkaidő végén, egyszer csak sustorogtak, széthúzódtak, leültek székekre, hogy nekem legyen középen tér, és mondta a meghívóm, hogy szeretnék, ha  röpülnék. Elég nagy volt a belmagasság, röpködtem is nekik, csak valaki a lábamba csimpaszkodott, én nem tudtam, hogy mibe akadtam bele, rúgtam egyet, és fejbe rúgtam véletlenül. Mondtam neki, hogy ilyet ne csináljon, mert leeshetek tőle. Aztán röpködtem még tovább, majd elkezdtem kézrátétellel gyógyítani, volt egy filigrán nő, ő még az ölembe is ült, hozzám bújt, a vállamra tette a fejét, és úgy gyógyítottam, a foga fájt, azt mulasztottam el neki

Magyarázat: Mindenkinek a maga erejéből kell repülni, példát mutathat, segíthet valaki, de másba csimpaszkodni nem vezet jóra.

 

 

2009. január 3.

Álmomban meghívtak valahová egy állás megbeszélésre. Ott egy darabig köntörfalaztak, mindenféle ködös dolgot mondtak, egyre kevésbé érdekelt az ügy, de nagyon udvariasan, kiemelt módon bántak velem, láttam, hogy fontos vagyok nekik, egy külön kocsit hívtak, és elvittek egy másik üzembe. Mintha más országbeli járművek és épületek lettek volna ott, kérdeztem, milyen üzem ez, tán gipszüzem? Azt mondta nem, hanem hr, human resource, emberi erőforrás. Embereket állítanak elő, akinek aztán nincs más dolga, mint a parancs minél tökéletesebb végrehajtása. Na akkor esett le a tantusz hogy ez egy titkosszolgálati kiképzőhely, és már járni is kezdett az agyam, hogy milyen kifogást mondok az elutasításhoz, mert nekem ilyesmihez semmi kedvem sincs. Aztán eszembe jutott, hogy hallottam, aki idáig eljut, már nincs visszaút, aki már látta az üzemet, azt már nem engedik el semmi körülmény között , és akkor eldöntöttem, ha nem akarnak elengedni, akkor azt mondom, öljetek meg, én ezt akkor sem csinálom. Nyugodt voltam, és elszánt.

Magyarázat: Az embert Isten saját képére, és hasonlatosságára, azaz szabadnak teremtette, nem arra, hogy parancsoknak engedelmeskedjen. Az embernek az állatok és növények felett adott hatalmat az Isten, ember ember feletti zsarnoksága nem Istentől való.

 

 

2009. január 4.

Álmomban a volt nejemmel, meg a gyerekekkel uszodába mentünk és én ott egy csomó tisztálkodó-testápoló szert vásároltam.

Magyarázat: A családban eltöltött 19 év szellemi fejlődésemet, tisztulásomat szolgálta.

 

 

2009. január 7.

Ma megint röpködtem álmomban, egy idősebb hölgy lakásába repültem be a balkonon keresztül, a fiával éltek ketten, az idős hölgy beteg volt, gyógyítottam, nagyon örültek nekem, aztán amikor kész volt, akkor elrepültem haza.

Magyarázat: Minden jó, ha a vége jó.

 

 

2009. február 2.

Egy magas, modern irodaházban voltam, amikor előérzetem támadt, hogy a ház össze fog dőlni, és már nincs idő a lépcsőházon keresztül elhagyni. Rövidesen el is kezdett összedőlni a ház, egy másodpercig hezitáltam, de rájöttem, nincs veszítenivalóm, és kiugrottam a magasból. Esés közben egyfajta vitorlázórepüléssel sikerült bokros, fás részre kormányozni magam, így csodálatos módon nem lett semmi komolyabb bajom, csak egy kicsit elájultam földet éréskor. A rugalmas ágak meghajoltak alattam, és semmilyen sebet, törést nem szenvedtem.  Kollégáim jöttek értem, kaptam egy Detektiv Ausweis igazolványt és és egy vadonatúj VW Póló slusszkulcsát.

Magyarázat: A régi személyiség elhagyása, megsemmisülése félelmetes, de aki bátran kilép régi kereteiből, azt bizonyságok, jelek kísérik és új eszközt kap szellemi előrehaladásához.

 

 

2009. február 7.

Nagyon kellemes pozitív álmom volt, a párommal hosszú út, küzdelem és sok viszontagság után egymásra találtunk, legatyásodva, lefáradva de boldogan, aztán még együtt is próbákat kellett kiállnunk, de minden sikerült és nagyon boldogok voltunk együtt, épp egy közös lakomára készültünk az álom végén...

Magyarázat: Esküvő, lakoma, azaz alkímiai menyegző.

 

 

2009. február 10.

A munkahelyemen volt egy hóhér. Részben kivégezte, részben kínozta az embereket, két hatalmas malomkő között lemorzsolta, ledarálta valakinek a karját, stb. Rémisztő volt a látvány, elborzadt az ember, de egy idő múlva erősödött a felismerés, hogy ő nem kegyetlen, vagy gonosz, és minderre szükség van, ő csak végzi a dolgát. Ekkor mély nyugalom, és egyfajta elfogadás lépett fel bennem, majd minden kifehéredett mintegy szimbolizálva a megtisztulást.

Magyarázat: A Sors őrlőkövei kegyetlennek tűnnek, de szükségesek .

 

 

2009. február 25.

Ma kamiont vezettem álmomban, hárman konvojban szállítottunk árukat, de nagyon élethű volt, a hatalmas kamion lassan indult be, és nehéz volt megfékezni is a tömeget. De ment minden rendben. Jó kis álom volt....

Magyarázat: Nagy tehernek nagy a tehetetlensége, nem lehet vele ugrabugrálni .

 

 

2009. március  12.

Ma álmomban vasúti étkezőkocsi főszakácsa voltam. Egy szakács mellé tettek, aki már sok éve ott volt szakács, de mégis engem tettek meg főnökének. Elsőre szokatlan volt 100 adagos nagyságrendben gondolkozni, de belejöttem, és élveztem a munkát.

Magyarázat: A vasút pályához kötött, több ember utazására alkalmas eszköz, ami megfelel egy vallásnak, irányzatnak. Ételt főzni annyi mint szellemi táplálékot nyújtani.

 

 

2009. március  18.

Egy laktanyában voltam, és a nagyfőnök lányával egymásba szerettünk. Kicsit zavarban voltam, de azért kezeltem a helyzetet, hogy vele kiváltságos helyzetben voltam a közkatonákhoz képest. Aztán elhívott a szállásukra, beszaladt a szobájába de azt mondta én az apja szobáján keresztül menjek be.

Zavarban voltam, de benyitottam, és nagyon kedvesen fogadott az apja, egyáltalán nem volt beképzelt és hatalmaskodó, inkább kedves és közvetlen, aztán bementem a lányához.

Magyarázat: A tippem az, hogy lesz egy sorsszerű találkozásom, ami az Istenhittel kapcsolatban jön létre. De lehet az is az olvasata, hogy a nő az anyagvilág analógiája.

 

 

2009. március  18.

A másik álmomban valahol külföldön szállodában, vagy dolgozni voltunk, és hazaindulás előtt voltunk már az utolsó napon. A többiek elmentek enni, engem az izgatott, hogy rendet hagyjunk magunk után, illetve elvégezzük a nekünk kiadott feladatokat. Rámoltam, rendelkeztem, de a többiek nem jöttek, így úgy gondoltam, akkor elvégzem a munkát egyedül, amennyire tudom. Két görgőkön haladó tolóajtót kellet még biztonságosan összekötni, hogy utána együtt lehessen húzni őket.

Magyarázat: A kiadott munkát el kell végezni, utána jöhet az evés-élvezet.

 

 

2009. március  28.

Álmomban elaludtam, és álmomban (az álmon belüli álomban) levágták a nyakamról a bőrt. Szakszerűen, körkörösen egyenesen indítva. Én megszereztem az eldobott bőrt azzal, hogy keresek orvost, aki visszavarrja. Jártam kórházról kórházra,  osztályról osztályra, hogy engem soron kívül vegyenek műtétre, mert a  levágott nyaki bőr féltem, hogy megromlik. Mikor már majdnem  elkeseredtem, sokat sokat vándoroltam,  egy orvosnő megígérte a  műtétet, vele jól beszélgettem, és közben kiderült, hogy én felébredtem, és nekem nem is vágta le a bőrt senki, én azt csak  álmodtam, de amikor felébredtem, annyira benne voltam az eseményekben, hogy észre sem vettem, hogy már nem álmodom.

Magyarázat: A levágott nyakbőr az önkifejezés energiacentruma, a torok csakra védtelensége. Ezt éltem meg, noha ez csak káprázat volt.

 

 

2009. április 9.

Azt álmodtam, hogy külföldön voltam, és aki abból az országból elutazott, semmilyen tárgyat, vagy állatot nem vihetett magával. Volt aki próbálkozott, mert megszeretett valamit, de a vámosok profik voltak, és mindent elvettek.

Magyarázat: Mt.6.19. Nem érdemes az anyagvilágban anyagi kincseket gyűjteni, senki sem viheti magával.

 

 

2009. április 11.

Tanító voltam, de nem gyerekeket, hanem felnőtteket tanítottam, de már eléggé untam. Fogtam a rollatorom, benne a könyvekkel, aztán elindultam egy utolsó menetre még nem sok kedvvel.

Magyarázat: Motiváció hiányában bizony nem megy jól a munka.

 

 

2009. április 27.

Kellemes, pozitív kicsengésű álmom volt. A régi munkahelyemre kerültem vissza ügyvezetőnek, mert az utódom hagyta eléggé elfajulni a dolgokat, és a cég nem állt túl jó. Nagyon szabadjára engedte a gyeplőt, amint beléptem az időközben átalakított irodámba ez látszott, de rögtön tudtam, mi a teendő, hol túl sok a költség, hol nincs teljesítmény, tehát egyfajta racionalizáló válságmenedzser lettem, amilyennek Bajnainak is kéne most lenni.

Azzal a különbséggel, hogy senki sem szólhatott bele a dolgomba, nyugodtan, higgadtan, magabiztosan láttam neki a munkának, volt bennem tenni akarás, energia, láttam a lényeget, és volt bátorságom határozottnak és szigorúnak is lenni. 

Magyarázat: Valójában ez az álom rólam szól, a saját személyiségem racionalizálásáról, arról, hogy bátran meg merem élni a Szaturnusz princípiumot is.

 

 

2009. május 5.

Másik lakásba költöztem, tágasabb volt, élveztem a berendezést, az újdonságot. Elmentem egy helyre, ahol egy boltom volt, amit nem használtam, és felháborodottan láttam, hogy valaki odapakolt, legalábbis a külső részre, a belső lezárt bolt, az maradt úgy, ahogy hagytam, és vissza akartam foglalni, mert az az enyém, és valamit árusítani akartam rajta.

Magyarázat: Élvezem a személyiségem tágulásával, megváltozásával létrejött új kereteket, de korábban megszerzett pozícióimat sem adom fel.

 

 

2009. május 13.

Egy tekintélyes cégtulajdonosnál dolgoztam, és a lányával egymásba szerettünk. Össze akartunk házasodni, de azért az "öreg" próbára tett, nem adta csak úgy hipp-hopp oda a lányát. Végül megálltam a próbát és áldását adta a frigyre.

Magyarázat: A munkahelyi főnök az álmomban mindig az Istent jelenti, ezért vagy lesz egy sorsszerű, karmikus kapcsolatom, vagy a "mennyei menyegző" az ellentétek egységesítése van a küszöbön.

 

 

2009. május 14.

Azt álmodtam, hogy egy kórházban dolgoztam, és munka után szép ünneplőbe öltöztem.

Magyarázat: A kórházi munka a földi élet, munka után le kell mosakodni és szép ruhát kell venni.

 

 

2009. május 19.

Álmomban egy tekintélyes cégtulajdonos lányát vettem feleségül, és apósom üzletébe is bevett egyúttal. Mentem be a boltjába, hogy vigyek valami kaját a hétvégére. Kiválasztottam az árút, gondoltam nem tudom, hogy gondolja ő, úgy korrekt, hogy én is fizetek, mint a többi vevő. Akkor vettem észre, hogy nincs nálam pénz, otthon maradt, de gondoltam annyi becsületem csak lesz előtte mint vejének, hogy aláírok egy cetlit, és majd legközelebb kiegyenlítem.

Magyarázat: Minden lehetséges annak, aki hisz. Mk.9.23.

 

 

2009. május 24.

Álmomban egy magas beosztású kollegámmal voltunk a cég vezérigazgatójánál, aki különleges és nagyon finom ételekkel, italokkal kínált minket. Utána még nagymamámmal is találkoztam, akivel nagyon szerettük egymást.

Magyarázat: 1Kor.2.6. Szem nem látta, fül nem hallotta, szív nem érezte azt, amit isten készít azoknak, akik szeretik Őt.

 

 

2009. június 14.

Villamosvezető voltam, és gyöngéd érzelmeket tápláltam egy hölgy irányába. A villamost letérítettem a sínről és átugrasztottam egy egészen másik villamos járatára, hogy találkozhassak vele, és szerelmet vallhassak neki. Ezen sokan meg is döbbentek.  Egy kis levélben megírtam, hogy szeretem és feleségül akarom venni, és a villamoson történt a leánykérés. Úgy hogy odaadtam neki a levelet, és amikor olvasta, egy idő után megcsókoltam, de ő csak a nyelve hegyével csókolt vissza.

Magyarázat: Ha bizonytalan viszonzással járó kapcsolat lehetőségének rendelem alá a küldetésem, letérek a kijelölt vágányról.

 

 

2009. június 25.

A cég idős vezérigazgatójának irodájába mentem be, akivel egymás kölcsönös tiszteletén és szeretetén alapuló bizalmas kapcsolatban voltunk. Megmutatta, hogy rákos daganatai vannak, és annyira elkezdett sírni, hogy belerázkódott. Én nem szóltam semmit, csak átöleltem, és gondolatátvitellel a szeretetemmel vigasztaltam.

Magyarázat: Isten részei, beteg sejtjei vagyunk, és szenvedésünk Istennek is fáj, Ő szenved bennünk.

 

 

2009. június 25.

A másik álomban egy színházban egymás mellé ültünk egy csinos, sportos nővel. Piros melegítő felső volt rajta, vörös haja volt, izmos napbarnított combja és lába volt, és ahogy ültünk éreztem, hogy olyan forró a lába, hogy majdnem süt, és összeértek a lábaink és a combjaink, nagyon kellemes volt, és lassan egymás vállára hajtottuk a fejünket. Felemelő élmény volt.

Magyarázat: Mérleg ascendensem ellenpólusa a Kos Mars-i energiája, amit a vörös haj, piros melegítő jelképez. Ezeket az energiákat beépítem magamba, megbarátkozom velük, közelebb kerülök a Teljességhez és ez kellemes érzés.

 

 

2009. június 26.

Azt álmodtam, hogy nehéz döntési helyzetben vagyok. Országúton, vagy autópályán haladtam szépen nyugodtan, szabályosan, azonban egy olyan részhez értem, ahol hirtelen rengeteg orosz ember közlekedett az autójával, és az oroszok baloldalon hajtottak, és jobboldalon volt az autójuknak a kormánya.

Tudtam, hogy az oroszok nem tartják be a mi szabályainkat, el sem jut az eszükig, hogy ők külföldön vannak és szabálytalanul közlekednek, ők csak mennek a maguk szabályai szerint, ezért ha én szabályosan haladok tovább, pillanatokon belül végem, mert karambolba kerülök egy szembejövő autóval.

Megtehetem, hogy alkalmazkodom hozzájuk, és a kialakult helyzethez, haladhatok az út bal oldalán, de ott is nehézségbe ütközöm, mert az én autóm kormánya baloldalon van, mert a jobboldali haladáshoz van konstruálva. Ráadásul külön gond, hogy ha átszokom a baloldalra, majd megint vissza kell szoknom, ha már nem oroszok között autózom, hanem normál viszonyok között. 

Magyarázat: Olyan életszakaszba kerülök, hogy bármit is teszek, minden megoldás valamilyen nehézséget rejt magában, egy a teendő, ki kell bírni.

 

 

2009. július 12.

Végre vezettem repülőt álmomban. Már nagyon sok álomban készültem rá, kimentem a reptérrre, már egyszer a kifutópályáig is eljutottam, de sosem szálltam fel. Most az álomban egy 15-20 személyes repülőt felügyelettel vezethettem, a főnököm mellettem volt, hogy ha valami gubancot csinálok, be tudjon avatkozni, és egy kétszemélyes gépet pedig felügyelet nélkül egy utassal egyedül vezethettem. Nagy élmény volt, örülök neki, feldobott az álom.

Magyarázat: Ami késik, nem múlik, türelem rózsát terem.

 

 

2009. július 14.

Tanulságos álmom volt. Egy nagy konzervgyárban voltam, ahol emberek hulláinak darabjait rakták konzervdobozokba, én pedig tiltakoztam, hogy hagyják abba, nem szabad.

Magyarázat: Nem szabad az ember szellemi halott tudatállapotát konzerválni.

 

 

2009. július 16.

Ma éjszaka álmomban a cég tekintélyes idős vezérigazgatója komoly, meghatározó állásba helyezett a vállalatnál. Egyből voltak terveim, sok  mindent másképp akartam csinálni, mint korábban volt. Elgondolkoztam, mit fog szólni a nagyfőnök, hiszen a korábbi rendszert engedte, de gondoltam, ha engem nevezett ki, akkor az én gondolataimat fogom most keresztülvinni.

Magyarázat: A puding próbája az evés. Aki mer az nyer.

 

 

2009. augusztus 3.

Egy nagy csúszdánál álltam sorban, mögöttem egy csinos egzotikus külsejű hölgy állt. Végignéztem, ahogy az előttem levő lecsúszott, és láttam, hogy a csúszda egyenes, keskeny, meredek, nagyon begyorsul a végére, és az előttem csúszó is nagyot zökkent, én a merev gerincemmel, és a lábaimmal erre képtelen vagyok, és félreálltam. Előtte azt gondoltam, biztos imponálnék az egzotikus szépségű hölgynek, ha lecsúsznék előtte és ennek kapcsán összemelegedhetnénk, de így nem láttam értelmét, és félreálltam, vállalva azt is, hogy ez kellemetlen fényt vet rám.

Magyarázat: Az egzotikus megjelenésű hölggyel életben is megszakítottam a kapcsolatot.

 

 

2009. augusztus 3.

Egy nagyváros utcáján voltam, ahol át akartam menni a túloldalra, de valaki átszervezte a közlekedést, és nagyon sok villamos ment egymás mögött a síneken, ráadásul neonzöld és neonrózsaszín műszövettel vontak bevonva azok lengedeztek rajtuk, és feltételezhető volt, a vezető ki sem lát, és biztos elüt, így az úton sem lehetett átkelni.

Magyarázat: Veszélyekkel jár a mai szellemi irányzatok útját keresztezni, mert vezetőik nem látják az utat.

 

 

2009. augusztus 5.

Már teljesen profi módon repültem álmomban. Alacsonyan, magasan, drótok között, minden hibátlanul ment, nagyon élveztem, de amikor alacsonyan lebegetem, valaki belecsípett a lábamba, irritálta, hogy én tudok, ő meg nem tud repülni, amikor odanéztem, persze úgy tett, mintha nem ő lett volna. De különben minden oké volt, erővel telten ébredtem az álomból.

Magyarázat: Az irigység emberi dolog, az agresszió is,  annak titkolásával, elrejtésével együtt.

 

 

2009. augusztus 8.

Németül álmodtam, egy hang szólt hozzám: - Sage mal, was du so sehr brauchst! (Mondd csak, mire van olyan nagyon szükséged!)

Magyarázat: A felszínen karcolgatnak apró vágyak bennem, de igazából mindenem megvan úgy anyagi, mint szellemi értelemben. Nem tudnék olyat mondani, ami olyan nagyon szükséges lenne számomra.

 

 

2009. augusztus 9.

Álmomban egy harcművészetekben jártas cselgáncs-karate mestert küldtek rám, akit szép nyugodtan két vállra fektettem. Jó kis álom volt, jó volt ébredni...

Magyarázat: Válogatott megpróbáltatásokkal is megbírkózom.

 

 

2009. augusztus 11.

Az első álmom az agusztus 3-i álomban szereplő egzotikus megjelenésű hölggyel kapcsolatos. Kijött egy törülközőben a fürdőszobájából, aztán én mentem be, de nem tudtam tisztálkodni, mert csak régi beragadt maradék krémek voltak gyűrött nejlonzacskóban, fogat sem tudtam mosni még az ujjammal sem, mert nem volt fogkrém, a kád meg félig tele volt pakolva ágyneművel ott sem tudtam lefürödni. 

Magyarázat: A vele való kapcsolat nem hozott volna szellemi fejlődést.

 

 

2009. augusztus 11.

A második álmomban járogattam egy nagy és gazdag családhoz, eleinte vendégségbe, még elég rátarti voltam, gondoltam, majd osztom az észt nekik, vagy elkápráztatom őket a gyógyítási képességemmel, aztán erre nem került sor, és egy idő múlva láttam, hogy az udvarban munkások dolgoznak egészen egyszerű fizikai munkát, csöveket fektettek, és beszálltam én is a  legegyszerűbb munkába, valahogy úgy éreztem, jó ahhoz a családhoz tartozni, és amiatt jól esett még a különben nem kellemes fizikai munka is, és már nem is bántam, hogy nem került sor észosztásra, meg gyógyításokra, meg egyéb "menő" mutatványokra

Magyarázat: A szellemileg fejlettek nagy és gazdag családjában nem a kellemességek habzsolása,  magamutogatás, és kérkedés a gazdagság jele. Szerencsére én is megértettem.

 

 

2009. augusztus 13.

Álmomban útfelügyelő és útkarbantartó voltam. Figyeltem az utakat és kijavítottam a hibákat.

Magyarázat: A szellemi utakat ugyanúgy karban kell tartani, mint az autóutakat. 

 

 

2009. augusztus 17.

Álmomban a buszon észrevettem, hogy csomó lejárt jegyem van csak, meg papírzsebkendő, de nincs jegyem a buszra és leszálltam. Még az álom alatt eszembe jutott, hogy ez visszatérő álom, és a jelentését is megfejtettem.  

Magyarázat: A busz csoportos (szellemi) előrehaladást biztosító eszköz, megfelel vallásnak, ezoterikus irányzatnak. Én meg magányos harcos vagyok, nekem nem való az intézményes vallásosság (menetrendszerű busz) magam tartom a  kapcsolatot az Istennel és ez hál'Istennek nagyon jól működik.

 

 

2009. augusztus 18.

Álmomban egy nagy építkezésen, építményen dolgoztunk, sokakat elbocsátottak, nagy racionalizálás volt, már átadáshoz közeledett az építmény, de a főnök éreztette velem, hogy rám számít, rám szükség van, sőt egyfajta partnerként beszélt velem, nem mint beosztottal.

Magyarázat: A nagy építmény átadáshoz készül, a Föld, és az emberek élete válaszúthoz érkezett.

 

 

2009. augusztus 19.

Ma álmomban egy gyors  keskeny, de széles kerekű rücskös mintázatú, jól tapadó kis mokány versenyautóval mentem terepen. Ügyesen haladtam előre, jól vettem a változatos akadályokat, más versenyző nem is volt. Csak egy kis zűr akadt, egy kanyarban leesett a pótkerekem, de azt is ügyesen észrevettem és megálltam. És mivel nem mentem túl gyorsan nem gurult le a szakadékba, ez is jó momentum volt az álomban.

Magyarázat: Haladok a szellemi úton, veszem a szellemi terepakadályokat.

 

 

2009. augusztus 20.

3 álmom volt, de csak kettőre emlékszem. Az elsőben volt egy nagyon pici üvegtetejű kisautóm, Messerschmidt kabin roller, de mire körülnéztem és be akartam szállni, eltűnt, talán ellopták

Magyarázat: A felfelé és körkörösen jó kilátást adó, kicsi, kompakt, de gyors szellemi előrejutást biztosító egy-kétszemélyes eszközömet nem találom.

 

 

2009. augusztus 20.

A másik álmomban külföldön, Oroszországban élő Tibeti voltam. Azt mondtam, tudom, hogy jók az orosz hegymászók, de a tibetinek hegymászásban nincsen párja.

Magyarázat: A hegymászás a szellemi fejlődés, szellemi magaslatokra törés analógiája. (Aki magaslatokra tör, hatalmas energiákat mozgósít fejlődése, emelkedése érdekében, aztán a csúcsra érve megpillantja a táblát: Menj vissza a többiekért! )

 

 

2009. augusztus 24.

Nagyon érdekes álmom volt, egy superman bűnözőzsenivel álmodtam. Félelmetesen ügyes, vakmerő, és rafinált volt. Bárhonnan meg tudott szökni, átváltozó és megtévesztőművész volt, álcázta magát, hogy az őrök ne ismerjék fel, ezt úgy szökéskor, mint behatoláskor alkalmazta, sőt gyakran úgy tett, mintha őr lenne, és el akarna fogni valakit, közben ő ment a kincs után. Bombát tudott készíteni kézzel messzire dobni, de bosszankodott, mivel az ellenség nem dobott rá bombát, azok csak játszadoztak, labdáztak valamivel, amit ő bombának hitt.

Magyarázat: Az egó eszméletlen nagy kópé. Amikor valaki meg akar szabadulni tőle, ez ideiglenes sikerül, majd kialakul az egómentes fejlett szellem egója. Átveri az őröket, és a hátsó kapun újra beoson. Eleme a konfliktus, a harc, ezért a legjobban az bosszantja, ha nem harcolnak ellene. 

 

 

2009. augusztus 28.

Egy raktár őre voltam, vagy ott álltam előtte. Egy nő az út túlsó felére állt, mintha csak véletlenül állna oda, a cinkosa pedig belopózott a raktárba, és szándéka szerint feltűnés nélkül kidobált a fejem felett pereceket, s nő meg elkapta, és gyorsan eldugta, hogy ne lássam. De nagyon ügyetlenek voltak, vagy nekem volt jó a szemem, mert mindent láttam, csóváltam is a fejem a nő felé, aztán az egyik perecet olyan rosszul dobta a társa, hogy a kezembe esett, elkaptam, és átdobtam a nőnek, és mondtam neki, hölgyem, felesleges igyekezet, mindet ki kell majd fizetniük, nem lehet ügyeskedni, mindennek meg kell fizetni az árát.

Magyarázat: A mai hazug média azt sugallja, hogy aki "okos" szebbé, jobbá, komfortosabbá teheti az életét, napozás nélkül lehet barnulni, koplalás nélkül fogyni, tornázás nélkül előnyös alakot szerezni, amit a Jóisten nem adott meg, azt  az ember pénzért megveheti magának, tanulás, szorgalom, és tudás nélkül lehet vezető pozíciókba kerülni, sztár lehet az is, aki egy értelmes mondatot nem tud kimondani, ügyeskedéssel, spekulációval, értékteremtés nélkül, könnyedén értékmérőhöz, pénzhez lehet jutni, hatalomhoz juthat mások felett, aki méltatlan rá, mert visszaél vele, pedig ez nem igaz, mindennek meg kell fizetni az árát.

 

 

2009. augusztus 30.

Valami vizsgán, vagy próbán voltam, egy hosszú feladatsort kellett végigcsinálnom, már az utolsónál jártam, a többi mind jól megvolt, az utolsónak is már a felét elvégeztem.

Magyarázat: A vizsga, a feladatsor lehet egy életen belüli, de életek hosszú sora, sorozata is.

 

2009. augusztus 31.

Megint valami próba lehetett, hol fortéllyal, hol zsarolással, hol erőszakkal akartak rávenni valamire, de nem sikerült nekik.

Magyarázat: Jó szóért szinte elmentem valakinek a világ végére is, tehát puha, lágy voltam, ha ellenben manipulálni, kényszeríteni próbáltak, akkor sosem ment a dolog, keményebb voltam mindennél.

 

 

2009. szeptember  7.

Volt egy megszokott kényelmes munkahelyem, ahol már reflexből, kényelmesen végeztem a munkámat. Amikor reggel bementem dolgozni, közölték, hogy áthelyeztek egy teljesen másik helyre, és más munkakörbe. Volt aki kárörvendett, és azt mondogatta, hogy találtak olyan dolgokat az íróasztalomban, ami rossz fényt vet rám, de ez irigyem volt, valaki elvezetett az új munkahelyemre, ami egy nem túl fényes nagy épületben volt, elég lepusztult hely volt, igaz a régi is, de azt megszoktam, kényelmes, otthonos volt.

Itt már más volt a légkör, nem az, hogy leváltottak, és kvázi nem jól végeztem a munkámat, hanem látszott, hogy fontos nekik, hogy jól érezzem magam. A végén kiderült, hogy egy egész modern, szép, világos, virágos, elegáns bútorokkal berendezett részlegben fogok dolgozni, amikor megérkeztünk a  részlegbe, kérdeztem, hogy hol a leendő közvetlen főnököm, be akarok mutatkozni, és átvenni tőle, hogy mi lesz a feladatom, munkához akarok látni.

Magyarázat: Bár az ember ösztönösen azt teszi, nem kell félni a változástól, és nem kell a kényelmes megszokott életünkbe beleragadni. Életemben új kihívások, feladatok várhatók.

 

2009. szeptember  8.

Egy nagy tömött vonaton utaztam, de aludtam, és a vonaton ébredtem fel. Nagyon jó volt felébredni, rögtön fel is álltam és elkezdtem sétálni a vonaton, de olyan tömött volt, hogy amikor vissza akartam menni a csomagjaimért, irataimért, már nem tudtam visszaverekedni magam a nagy tömegben, és nem is emlékeztem pontosan, hogy hol, melyik vagonban ébredtem fel. De nem izgatott a dolog, leszálltam a vonatról a következő állomáson, és visszaindultam a kiindulási állomás, a főváros felé. Felébredés, aztán az iratok elvesztése önazonosság, egó elvesztése, csomagok, a terhek, cipelnivalók elvesztése, visszaindulás a fővárosba, az eredethez való visszatérés megkezdése.

Magyarázat: A felébredés szellemi ébredést, megvilágosodást jelent. A személyes iratok elvesztése önazonosság, egó elvesztése, csomagok, a terhek, cipelnivalók elvesztése a lelki terhektől való szabadulás, visszaindulás a fővárosba, az eredethez, Egységhez, Istenhez való visszatérés megkezdése.

 

 

2009. szeptember  10.

Álmomban egy régi hölgyismerősöm jött el hozzám, hogy a legjobb barátnőjét börtönbe zárták és segítsek kiszabadítani.

Magyarázat: A börtön a test, az anyag, az anyagias gondolkodás börtöne.

 

 

2009. szeptember  15.

Egy munkahelyen dolgoztunk többen, volt egy idős tekintélyes főnök, de nem sokat beszélt hozzánk és nagyon sokat kellett dolgozni. Már sötét volt, már késő este volt és még mindig dolgoztunk és úgy éreztem, ez a főnök egy kegyetlen, szívtelen zsarnok, aki kihajtja a lelkünket, nem ad fizetést, elnyom minket. Már mozdulni is alig bírtam, amikor elaludtunk, de elhatároztam, reggel az lesz az első dolgom, hogy ha nem ad rögtön egy hatalmas összeget, akkor egy nagyot behúzok neki, és nem folytatom a munkát, és a többieket is erre buzdítom.

Aztán elkezdtem ébredezni, a főnök jó sokáig hagyott minket lustálkodni, mindenki apránként magától ébredt fel, a főnök szólt pár szót hozzám, és akkor már egész kedves, együttérző embernek láttam, már nem volt harag bennem, hanem mentem és folytattam a munkát.

Magyarázat: Tempora mutantur et nos mutamur in illis. Változnak az idők, és változnak az emberek. A test lámpása a szem, az idő múlásával először látásmódunk változik. A szellemi sötétségben éjszakában a fejlődésért robotolva Istent kegyetlen rabtartónak éljük meg, ahogy tudatunk ébredezik, világosodik, úgy istenképünk egyre jobban átalakul.

 

 

2009. szeptember  17.

Álmomban sokkal több rokonom volt, mint az életben.

Magyarázat: A szellemi rokonság sokkal tágabb kör, mint a fizikai, anyagi "vérrokonság".

 

 

2009. szeptember  18.

Egy vizsgán vettünk részt sokan. Élelmiszer alapanyagokat kellett felismerni, sokan a fejüket vakarták, amikor egy-egy húsdarabot eléjük raktak, én meg csak nevettem, ez karaj, ez tarja, ez szegy, ez nyak, ez comb, ez lábszár,  ez szűzérme, mindent könnyedén felismertem, minden élelmiszert, mert nap mint nap használom őket.

Magyarázat: Az élelmiszer alapanyag a szellemi táplálék alapjainak az ősprincípiumoknak az analógiája, melyeknek ismerete a szellemi úton elengedhetetlen, ezért a vizsga. Régi bölcsesség, hogy gyakorlat teszi a mestert.

 

 

2009. szeptember  20.

Álmomban egyre rosszabbul éreztem magam a munkahelyemen, egyre nyomottabbá, feszültebbé vált a légkör. Átszervezések voltak, de nem kaptam értelmes munkát, nem is volt pontosan meghatározva mi az új munkaköröm, feladatköröm, próbáltam valami értelmes munkát kitalálni magamnak, de az sem ment, összességében az illik a helyzetre a legjobban, hogy nem a képességeimnek megfelelően foglalkoztattak. Egy volt beosztottam is ellenem fordult, azt mondta nem jól használtam a céges autót, amit persze ő akart megkaparintani, anélkül pedig szinte lehetetlen volt számomra a távoli otthonomból a bejárás. Szeretem a régi munkahelyem, sokat dolgoztam ott, keserves volt a döntés, de meghoztam magamban, beszélek a főnökséggel, vagy megerősítenek a pozíciómban és kapok értelmes munkát, vagy felmondok és más állást keresek.

Magyarázat: Isten útjai kiszámíthatatlanok. Ha az ember önjelölt próféta, érezheti úgy, hogy nem a képességeinek megfelelően foglalkoztatják. Az ember szabad, felmondhat, kereshet másik állást.

 

 

2009. szeptember  21.

Az első álmomban egy vonat lépcsőjén utaztam. Veszélyes volt, de izgalmas is, imponáltam a vonat utasainak, akik a vonatról néztek rám. Ha jobban kihajoltam, gyorsabban ment a vonat, a baj csak az volt, hogy már alig bírtam magam tartani, vártam, hogy megérkezzünk a célállomáshoz.

Magyarázat: Aki kilóg a sorból gyorsabban halad, de veszélyeknek van kitéve. A célállomáshoz mindenki megérkezik egyszer, minek sietni? Türelem rózsát terem.

 

 

2009. szeptember  21.

A második álomban a régi munkahelyemre, a M. céghez  kerültem vissza ügyvezetőnek. Nagy rendetlenség és szervezetlenség uralkodott a cégnél, a dolgozók szinte semmivel sem foglalkoztak. Szépen elkezdtem feltérképezni a helyzetet, hogy kit tartok meg, kit bocsátok el, kinek mi lesz a munkaköre és kinek milyen feladatot adok ki. Magamhoz hívtam a titkárnőmet, és rögtön kiadtam neki, hogy az irodámon az összes zárat cserélje ki. Tudtam, hogy rendbe tudom tenni a céget, csak némi szigorra és következetességre is szükség van hozzá.

Magyarázat: Visszatérő álmom az elkanászodott dolgozókról az alszemélyiségek restségére, és  az alkalmazandó gyógymódra utal.

 

 

2009. szeptember  24.

Ma azt álmodtam, hogy a munkahelyen a nagyfőnök titkárságának vezetője, titkára lettem. Az elődömet áthelyezték, vagy nyugdíjba ment és engem neveztek ki. Kicsit lámpalázas voltam, nem tudtam, mi fér össze az új beosztásommal, T. I. kívülről integetett, én még azt is cikinek tartottam, hogy szolgálatban egy sms-t írjak neki, hogy most nem aktuális cseverésznem vele...

Magyarázat: Álmaimban a nagyfőnök Isten, a titkári beosztás a főnökhöz vezető út állomásának felel meg. Az ember hajlamos mesterkélten viselkedni, ha új beosztásba kerül, amit még alig ér fel.

 

 

2009. november  8.

Ma azt álmodtam, hogy egy nagy hajón voltam kint  a fedélzeten, és egy kimutatást készítettem, nézegettem, és az elmúlt időszakban nagyon alacsony volt a forgalom, annyi, amennyiért nem is éri meg egy embert tartani...aztán, eközben felpillantottam, és láttam, hogy az ég elfeketedik és egy hatalmas vihar közeleg, gyorsan félre is tettem a kimutatást, és indultam be a fedélzetről a hajó belsejébe, és igyekeztem mindenütt az ablakokat becsukni, mindent rögzíteni, biztonságba tenni.

Magyarázat: A egész világ felett viharfelhők gyülekeznek, és az egyetlen lehetőség, hogy a belső világunkban lelünk rá a biztonságra. (K.T. barátom megfejtése, én csak annyit gondoltam, hogy nagy változás következik az életemben)

 

 

2009. december  11.

Álmomban egy hang többször  azt kiabálta harsányan PRINT RESTART, PRINT RESTART, PRINT RESTART, ami azt jelenti nyomtatás újraindítás.

Magyarázat: 2003-ben jelent meg a Hitbenhat első két kötete. Nem kavart nagy vihart, egy év alatt fogyott el a kinyomtatott 3000 példány fele, nemrég a vatera aukciós oldalán 400 Ft-ért árulták darabját, állítólag abc-ben is volt 399 Ft-ért. Én benne vagyok az újranyomtatásban, de hogy ki fogja ezt finanszírozni, azt nem tudom.

 

 

2009. december  12.

Bár nem álom, de idevaló. Ma délután összetört a nagy jénai tálam. Leesett a tűzhelyről és ezer darabra tört. Míg kínlódtam az összeszedéssel, átgondoltam az esemény üzenetét.

Magyarázat: A széttörés valamivel való szoros kapcsolatnak, valamilyen egységnek a megszűnését jelenti, és mivel nem egy kis pohár, hanem az eltörhető szinte legnagyobb tárgy tört el, így azt gondolom, a betegséggel, sorscsapásokkal, anyagi megszorításokkal, pártalansággal, sikertelenséggel való kapcsolatom, az asztrológia nyelvén a Szaturnusz princípiummal való tartós egységem szűnik meg. A népnyelv szerint a jót könnyű megszokni, így optimistán állok a változások elébe, jöhet a pénz, siker, egészség, feleség....valahogy majd kibírom azt is...majd csak lesz valahogy....

 

 

2009. december  14.

Kisebbik fiammal álmodtam az éjjel, Üzbegisztánban voltunk egy túlélőtáborban, vagy vetélkedőn, sok akadály volt, de jól vettük mindet.

Magyarázat: A földi élet egyfajta túlélőtábornak, vagy vetélkedőnek is felfogható, lényeg, hogy vegye az ember az akadályokat.

 

 

2009. december  28.

Huh de fárasztó álmom volt, alig bírtam kikelni az ágyból... Budán voltam a Várban valahol, jó drága környék, csupa turista, de beültem egy étterembe ahol megfizethetőnek tűnt az étel. Egy levest ettem csak és a nagy tömeg elsodort. Szűk utcákon, folyosókon haladtunk a nagy tömegben, amikor eszembe jutott, hohó én nem fizettem ki a levest, nekem vissza kell mennem, rendezni kell a számlát. Csak már az éttermet is megtalálni nehéz volt, a tömeg szembe jött sokszor, nagyon szűk helyeken préseltem át magam, észrevettem, hogy nem jó irányba megyek, végül már az étterem közelében voltam azzal a biztos tudattal, hogy rendezni tudom a számlát, mert tudtam, nincs mese, azt rendezni kell. Belső szükséglet volt, de azt is tudtam, hogy elkerülhetetlen, nem lehet még kis összeggel sem fizetés nélkül távozni.

Magyarázat: Aki időben rendezi a számláit, azt nem éri kellemetlen meglepetés.

 

 

Ha tanácstalan vagy álmod jelentésében, írj!


 

VISSZA TOVÁBB