KARMA

 

A mai modern világban megnőtt az igény a keleti tanok iránt, mivel a beteg kereszténység nem tölti be küldetését. Elterjedt az a  téves hitrendszer, mely  a haragos-büntető istenkép és a karma tan vegyítéséből születik.  Eszerint aki jót tesz, arra jó karma száll, aki rosszat tesz, az majd bűnhődik. Ez a valódi karma tannal és Jézus tanításával is ellentétes.

 

Az ellentétek, a polaritás az ítélkezés, a "sátán" világából kell szabadulnunk, a Pancsa Tantra indiai tanmese takácsa túl sok jót tett, ezért kellett ismét a Földre leszületnie, még nem szabadulhatott, mert ítélkezett, elkülönítette a jót és rosszat, küzdött a rossz ellen a jóért. Jézus tanácsa: Mt.5.38 Ne szálljatok szembe a gonosszal...

 

Mégis küzdünk, jók akarunk lenni, és a karma tant is az ítélkezés szolgálatába állítjuk. A karma nem büntet és nem jutalmaz, hanem tanít. A karma egy adott időpontban, egy élet során elkerülhetetlen, halaszthatatlan tanulnivalót jelent. Esedékessé válhat egy korábbi mulasztásból adódóan, vagy épp, mert megértünk rá, de nem büntetés.

 

Az én karmám, hogy a ma közkeletű elferdített karma tanról lerántsam a leplet, melynek ezúton eleget tettem.

 

VISSZA TOVÁBB